Reakcia partnera na poškodené auto
Aka by bola reakca vasich poloviciek na to, ak by ste poskrabali na boku (8cm) auto o stlpik (spolocne auto). Alebo ak sa vam podobne stalo, aka bola reakcia? U nas strasne nahnevanie. Kracal v ten den oduty predomnou 10 metrov, doma mi dal neprijemnym tonom prednasku kolko penazi a vybavovania a nerozpraval sa so mnou/resp len velmi urazene min 2 tyzdne.. Mam jedina takeho chlapa?
Ja som minuly rok tak zaparkovala, ze skoda bola 6tis., ved od coho si platis tie poistky...nikto sa na mna nehneval, nikto po mne neziapal...ostaru som mala len ja sama a rovnako som si sama zaplatila spoluucast. Akoze dost je clovek nasraty sam na seba ked sa taketo stane a nie este aby mi blizsia ci sirsia rodina robila okolo toho halo...moj muz mi povedal len tolko, ze som si "zarobila" a je rad, ze sa mi nic nestalo...a co...stane sa, je to auto nie clen rodiny.
Tak sú chlapi pre ktorých je auto všetko a slúžia autu, a potom sú chlapi ktorý majú auto na to aby im slúžilo....
Ja takého chlapa doma nemám, ale tak my máme dve autá a teda musím si zaklopať som ešte auto neposkriabala. Ale minule mi chlap vraví že ak budem potrebovať mám si vziať jeho auto, moje som mu nechávala v práci, povedala som že pôjdem radšej pešo alebo busom aby zrovna vtedy motyka nevystrelili a zrovna dom niekde nesuchla. Sa poklepal po cele že veď je to len auto a ešte aj poistene
@really8 a vylučuje sa dávať si pozor na veci, vazit si ich a zároveň uznať, že ak sa nechtiac dana vec poškodí, tak sa nezrutim?
Jasné, že nebudem novým autom robiť relly po poli a vymoloch. Že si naň dávam pozor.
Ale keď pri cúvaní auto oskriem, tak sa nezbláznim. Zamrzí, to áno, ale vyvádzať nebudem. Pretože napriek všetkému to LEN vec je.
A keď jeden z partnerov auto nabúra/ oskrie, tak to zamrzí (oboch) , ale vyvádzať, hnevať sa a partnerovi nadávať jednoducho ok NIE je a nikdy nebude.. toto už naozaj zaváňa neprimeranú na viazanosťou na vec.
Spoločné auto? Auto má vždy iba jedného vlastníka, takže predpokladám, že si mu "pokazila" JEHO auto...jeho reakcia je prehnaná, nechcela by som takého chlapa, avšak si musíš uvedomiť, že to nie je len hihi haha záležitosť ako to berú mnohé ženy v diskusii...
Joooj, moj je na toto alergicky, lebo potom to opravuje on😃 akoze, cirkus nejaky neorbi, ale ani ma nepochvali. Ale mne sa stalo len uplne na zaciatku, ked som sa ucila soferovat,ze som pri cuvani trafila spatnym zrkadlom o strom. A vlani som trafila nieco, to nebol veru rad, ale rychlo som ho uzemnila. Ale zas, aby sa 2 tyzdne nebavil...fuu
A trochu som v šoku z tunajších reakcií.
Áno, auto je len hmotná vec a dôležitý je ľudský život, a áno, každému sa niečo také môže stať..!
Avšak normálne čumím ako "pohodovo" to berú tunajšie užívateľky. Asi to bude tým, že ony nie sú tie, ktoré tie škody riešia - nemusia do servisu, platiť spoluúčasť, niekedy ostať chvíľu bez auta.
Zase ako nesvojprávne hihi haha zničím auto ved čo?
(Pre dotknuté, narážam na reakcie naozaj len niektorých)
Mňa osobne by ma riadne vytočilo keby mi muž zničí auto a smeje sa na tom, že "veď čo".
@really8 nie, určite nie ti, ktorí reagujú inak.
Avšak ti, ktori nadávajú partnerovi, ti, ktorí sa s partnerom niekoľko dní kvôli tomu nerozprávajú, ti, ktorí majú atak hnevu a s tým spojené neprimerane reakcie - napr.verbalne útoky a pod., tak oni by sa mali zamyslieť, či veru nie sú na vec neprimerane naviazaní..
Chces povedať, že to je normálna a primeraná reakcia?
Kedy začne byť cez čiaru? Pri fyzickom treste?
Ako by si zareagovala ty, keby tvoj muž tvoje nové auto poskriabe?
@petracandle ty si to tiež vyhrotila.
Je normálne, že je človek nasr@tý a riadne. Ale ako nie je normálne sa z toho smiať, tak nie je normálne akokoľvek kvôli tomu útočiť na partnera a ani ho akokoľvek trestať.
@petracandle predstavujes si to velmi komedialne. Nikto sa nesmial aspon v mojom pripade a vsetko co pises sa realne dialo...vykryt cas bez auta, servis.. atd. v mojej rezii, drbla som svoje auto...reakcia je hlavne k tomu, ze si vyprosim aby ma este niekto hresil, nadaval mi a udelil tichu domacnost na tyzden...to nepatri ani do vztahu rodic-dieta a nie este do partnerskeho.
@really8 súhlasím s každým tvojim komentárom v tejto diskusii 👍🏻
@beronsche trafená hus zagágala? Ja som jasne napísala, že to je reakcie iba na niektoré tunajšie reakcie, tak nebud dotknutá 😃
a jasne som aj napísala, že hentaká reakcia je neprimeraná na čokoľvek! Partner nie je môj otec aby ma vychovával
@beronsche myslim ze som uz pisala, bola by som nastvana, niekolko dni veru. Aj by som to okomentovala. Aj by som to urcite este v zivote vytiahla. Ale zalezalo by velmi na jeho reakcii. Ak by som videla he ho to mrzi, riesi opravu, da mi svoje auto bez toho aby som sa mu musela prisposobovat tak ok. Tiez by som reagovala mierne. Keby dosiel so smiechom ze ha ha a sak nic sa nedeje je to len auto sa netoto z toho tak by som hrozne zurila.
Fyzicky utok a nadavky su no go. Ale proste si vypocut nejaku kazen a poucovanie beriem ako primeranu reakciu. (Ani ja by som si poznamku neodpustila). A ked je to chlapove auto a on bude obiehat servis a poistovnu tak to proste stve este viac. Navyse sa kazdy s hnevom vysporiadavame inak.
@tinqua ďalšia trafená hus zagágala 😃 kto tu píše priamo o tebe?? A kto tu obhajuje neadekvátne správanie autorkinho partnera?
@petracandle píšem všeobecne, aká trafená hus? Takto to už v diskusiách býva - že ludia reagujú na príspevky a dokonca aj bez toho, aby sa ich to priamo dotýkalo..
Máš sklony k melodrame? 😉
@tiezjedna je možné že ho mám aj pripoistené v PZP, musím sa na to pozrieť keď bude čas. Zatiaľ neriešim, okno je v poriadku až na preliačinku, bodaj by to bola len kozmetická vada. Môj muž je v tomto kategória sama o sebe. Vždy parkuje čo najďalej od všetkých, dáva si extrémny pozor na auto. Na Silvestra ho zaprace mimo domu aby mu ho niekto nepoškodil pyrotechnikou, je to trochu diagnóza, ale brala som si ho s ňou, takže ma to nevykoľajuje 😃 čosi sa aj prenieslo na mňa, parkujem tiež ďalej od najviac obsadzovaných miest, zase je lepšia prevencia ako potom riešiť vzniknutú škodu.
@petracandle ano trafena , lebo som medzi reakciami, ktore si spomenula, tak som citila potrebu zareagovat a sice, ze nikto situaciu nezlahcuje, ale dalsie nasledne udalosti su neakceptovatelne a ked tak citam komentare vacsina ide v tomto duchu...kks zena v 99% diskusii s tebou suhlasim a uz vobec teraz neutocim
V auparku na výjazde sú dve rampy, jedna bola obsadená tak som dala plný doprava že nebudem čakať a idem do druhej rampy. Totálne som o roh steny oškrela predné aj zadné dvere. Prevalila prah na spodu dverí a ovšem aj kufor totálne oškretý. Chlap ani brvou nemihol :D
Môj jediný trest bol, že som s takým dodrbaným autom musela chodiť ešte rok, kým sme to dali opraviť :D
@beronsche čo je na tom melodramatické, že nechcem, aby som potom bola 10x označovaná osobami, ktoré môj komentár vôbec nepochopili a vzťahujú ho na seba 😃
@petracandle nechceš byť označovaná, nepis do diskusií.
Keď síce píšeš, ale nezaujíma ťa odozva, nemusíš na upozornenia reagovať. Je to naozaj jednoduché.. 😉
A opakujem, nič na seba nevztahujem, píšem VSEOBECNE.
@tinqua ale ja som tým myslela len niektoré komentáre a dokonca ani nie len v tejto diskusii ale všeobecne v diskusiách, že je akoby úplne v pohode niekomu ničiť majetok (a to je jedno či je to partner) a je "také bežné, že žena obúcha auto".
Ako som písala - stať sa to môže každému a ide len o hmotnú vec. A v žiadnom prípade neschvalujem správanie autorkinho partnera - ak to teda nie je vymyslená téma, ale ak by aj bola, je veľa takých magorov. Partner nie je na vychovávali a hento je psychická manipulácia. Ale určitý hnev či sklamanie je v poriadku. Ja sama by som ho mala lebo mám rada svoje auto a keby mi ho niekto zničí a bral by to úplne laxne, tak o to viac by som bola vytočená. Iné je pri nehode, tam idú myšlienky na auto úplne stranou
@beronsche posledný komentár- je rozdiel písať do diskusií a dostávať "označovania" čiže reakcie na niečo, s čím dotyčná nesúhlasí.
Keď napíšem blbosť, som rada keď ma niekto opraví. Alebo keď má niekto opačný názor. Ale ty spamuješ lebo si nedokážeš poriadne prečítať alebo pochopiť znenie komentáru. Čiže úplne zbytočné spamovanie. Presne ako aj tento môj komentár 😃
Môj chlap je autičkár a docela nervák, ale keď som mu passatom nacúvala do betónového stĺpu (bol nízky a rovno v strede nárazníka takže som ho nevidela ani v jednom späťáku) tak po mne nezjapal ani sme nemali tichú domácnosť, povedala som že ma to mrzí a šlo sa ďalej
@petracandle na to, že nemas záujem dostávať v diskusii akékoľvek reakcie, tráviš nejako priveľa času presviedcanim ma o tom, ako si nedokážem prečítať poriadne komentár a ako som ten tvoj nepochopila.. nuž, keď myslis.. 😉
Mám muža autickara a priserneho nervaka, ale keď som mu autom prelestila bránu, tak síce nadšený nebol, ale môj komentár, že to sa v umývarke umyje, ho pobavil (oskrela som kompletne farbu a natrhla blatník. Takú umyvarku ešte nepostavili) Zato sama sebe som vynadala úplne nevyberane. Odvtedy oškrel auto len on (menej než ja), tiež len mykol plecom, že v umývarke sa to vymyje. Ale keď do mňa v plnej rýchlosti zozadu narazila baba a z jej auta ostala len kôpka plechu (doslova), tak riešil len mňa a deti, nejaké auto mu mohlo byť srdečne ukradnute. Napriek tomu, že viem, že reaguje pricetne, do jeho športového miláčika by som ako šofér dobrovoľne nesadla. Hoci zase pri mojej povahe by mu reálne hrozilo, že keby začal hukat kvôli škrabancu, tak ho tým autom zrazim.
Mame nove auto, keď po tom co ho mala priateľka som našiel skrtnuty nárazník tiež som bol nasraty a zdzubal som ju.
Píšeš že koľko peňazí a vybavovania, teda predpokladám že ide o nové auto s havarijným poistením a nie nejakú starú 20 ročnú šunku na pol zožratú hrdzou čo by sa opravila nanajvýš ceruzkou z Aliexpressu za 3 eurá... No nové auto zabolí, mňa zabolelo ked som ťukla pri vychádzaní na parkovisku 1,5 ročné auto a preliačila nárazník a presne potom ešte to, že sa menil diel a lakoval a nejaké 3-4 dni som bola bez auta. To je tiež nepríjemnosť, že človek musí ostať bez auta. Rovnako ma zabolelo, ak mi nejaký blb s autom zelenej farby oškrel bok na parkovisku a odišiel. To malo vtedy 4 roky a kašlala som na to, lebo zase keby dám lakovať cez havarijnú, som niekoľko dní bez auta. A odvtedy čo som to nechala tak mám pokoj a auto má skoro 10 rokov...

@nevenka ale jasne, stane sa, znici sa ale ja proste nad tym nemavnem rukou. Mna to nejaku dobu stve a potom mi to je aj luto samej ze som si to znicila.