Reakcie na cenu snubného prsteňa
Ahoj, chcem sa trošku vypísať a vyliať si srdiečko. S priateľom sme sa rozprávali že by už aj svadba bola na mieste. Myslím že na všetkom sme sa zhodli, a požiadal ma aby som si vybrala nejaký prsteň, že on sa do toho nerozumie, ani velkosť ani aký sa mi páči, reku dobre. Prešli asi 4 mesiace ja som našla krásny prsteň, tak som mu to povedala a on že tak mi ho pošli. A on chumaj mi zadrel že čo na tom stojí 400€. Ja už ozaj neviem či sú chlapi z Marsu či čo.
Podla mna je v poriadku, ze prsten si vyberas sama, trafit sa do vkusu a velkosti je niekedy velmi narocne. Pises ze uz mas od neho viac sperkov, tak myslim, ze aky taky prehlad o cenach by mal mat, ale mozno to bol naozaj prvotny sok, cize reakcia nic moc, ale este treba pockat na dalsiu jeho reakciu.
Chudak chlap,nazyvany chumajom lebo nechce vysolit za prsten 400€.Toto je len smutne a otacaj to teraz ako chces.On nie je tvoj bankomat.
Moj vedel, ze bizuteriu nenosim, takze nejaky prsten so zirkonom ma neohuri, ten rozdiel v kamenoch extremne vidno. Takze aj keby kupil so zirkonom, isto by som si po case kupila nejaky s briliantom/diamantom. 🙂
To mi dako nesedi. Ze bezne si dostavala 200 eurove retiazky atd., ako k narodeninam atd, co su kazdy rok.
A zrazu 400e pri niecom co teda verite ze je len 1x za zivot - je pre neho vela.
Ja by som nerobil to prve, ale zato teda jednorazovo 400e by som chapal.
Vraj snubny prsten ma mat hodnotu 2 alebo 3 platov chlapa 🙈🙈🙈🙈 moja byvala kolegyna sa toho drzala a aj dostala diamant 😟 za mba vyhodene peniaze, ktore sa daju uzit inak
Áno, aj mňa by reakcia sklamala, skôr by som sa obávala budúcnosti. To, že teraz je ok, neznamená, že bude aj neskôr. Reakcia taká kúsok držgrošská. A pri plate, čo má to vôbec nie je veľa.
Ahoj, z tvojho opisu nie je jasne, aky mate vlastne vztah a ako reaguje inokedy. Navyse mi to nepride ako situacia, z ktorej sa treba vyplakat.
Keby mi muz povedal, aby som si vybrala prsten, do noci by som googlila a hned na druhy den by som obehla vsetky zlatnictva a necakala by som 4 mesiace (ale to som ja) 😀
Podla mna v pohode jeho reakcia (bezny chlap nie je darcy s dokonalym taktom), maly prstienok a stoji to 400e, mozno keby bol vyrazny, nadherny za 2000e, tak by mu ta cena prisla primerana a mozno by reagoval inak.
My sme vyberali prsten s muzom, mala som pribliznu predstavu a taky typ som si vybrala, paci sa mi, ale nejak som to neprezivala. od sobasa som ho nemala, nosim obrucku.
Pozerám ze mam šťastie, mne priateľku, povedala ak kúpim prsteň drahší ako 400e tak sa so mnou nebude baviť, že to sú vyhodené peniaze a to som pozeral 1000 € vyššie aby sa neurazila. Očividne som si našiel finančné gramotnostnu lásku
A potom som tu ja, ktora dostala 15 eurovy prsten 😄 Vobec mi to nevadilo,.. Teda az na jedno.. Kedze prstene s kamienkami nemusim. Som s nimi totalne nemotorna a nicia sa mi..
Zato pri obrucke sme si dali zalezat 🙂
Ja mam prsteň za 200 eur, vyberali sme spolu a rozpočet neobmedzený. Tento sa nám ale páčil obom, bol to kompromis v tom co som chcela ja aj on a u oboch to bola láska na prvý pohľad. I ak môj prvý zásnuby prsteň stal pár drobných detska sada prsteňov, vravela som mu ze aj s hrackarskym ma môže požiadať lebo nejde o prsteň ale o to co symbolizuje
A potom som tu ja, ktora dostala 15 eurovy prsten 😄 Vobec mi to nevadilo,.. Teda az na jedno.. Kedze prstene s kamienkami nemusim. Som s nimi totalne nemotorna a nicia sa mi..
Zato pri obrucke sme si dali zalezat 🙂
@enusamt nápodobne 😃 strieborný za cca 20-30€.
Autorka,ty ho poznáš...vadi ti iba táto jeho reakcia alebo celkovo prístup k tebe,svadbe? Je starostlivý?stará sa,ma ta rad,zniesol by modré z neba pre teba,raz budúcu rodinu?toto je dôležité.
Vieš,ono to ten prsteň netreba preceňovať. Dôležité je,ako sa k tebe správa celkovo. Ono to je iba prsteň a jeho cena niekedy zaváňa trošku takým klišé.
Mne by viac ako jeho reakcia asi vadilo to, že si musím prsteň vyberať...a nie, 400€ za zlato v dnešnej dobe veľa nie je. Ja mám aj diamant, klasický zásnubak z bieleho zlata, môj muž má mizerný vkus na šperky a toto sa radil s mojou sestrou - aby ma prekvapil. Je to šperk na celý život a vlastne okrem obrúčky jediný, čo nosím, mňa potešilo aj to, že si s tým dal námahu a venoval výberu čas.
Skus s nim hodit rec.
Ak bezne nema s peniazmi problem, dokonca ti sperky sam kupuje, kludne i drahsie, tak moze byt problem naozaj uplne prakticky - fakt sa mu asi zda ten prsten prilis jednoduchy, alebo nieco ine, proste mozno uplne vazne rozmyslal, kde je ta hodnota skryta. V kove, v kameni, v prevedeni, … Mozno za tu sumu cakal viac kamienkov, viac zdobenia,…
Tak mu vysvetli, ze zene nejde ani tak o financnu hodnotu, ale emocnu hodnotu takeho prstena. Ze moze mat plnu sperkovnicu, ale tento ma specialne miesto.
Znamena prislub, zavazok, vyjadrenie rozhodnutia, ze uz iba tento muz (tato zena) a nikto iny.
A cena je len nieco, co jej hovori, ze za to svojmu muzovi stoji. Ze nelutuje tie peniaze, co do toho investuje.
A ze sa ju nesnazi odbit lacno.
Ja mozno napisem nieco co sa tu pacit nebude , ale za mna je zasnubny prsten nieco , co by mal vybrat chlap ( za pomoci mozno niekoho z rodiny, prip. ho nejak naviest aspon typom) urcite by som si nevyberala prsten sama, ale jasne ze kazdy to berie inak, len uz to straca nejaky moment prekvapenia. Taktiez co sa ceny tyka, znova - kazdy ma iny nazor , moj je taky, ze na zasnubny by mal chlap aspon trochu sporit, nemalo by to byt nieco co vie kupit z vyplaty prip. z dvoch. Ja neviem ci mam na to divny pohlad ale nejde o obycajny prsten ani narodeninovy darcek, ide o prsten ktorym vas ziada o stravenie zvysku zivota po jeho boku, mal by nieco aj vydrzat, mal by byt niecim vynimocny. Mam pocit ze dnes uz sa to berie len ako nejaka povinnost, ze nech nejaky prsten je a hotovo. Viem ze su ine veci dolezite v manzelstve ako cena prstena, suhlasim, len mi pride ze sa zeny dnes uz vo vseobecnosti uspokoja s naozaj minimalnou snahou zo strany muza. Ked nejaky chlap nieje ochotny par mesiacov odkladat peniaze bokom, a dat si namahu a ist vybrat nieco co si mysli ze by sa jej pacilo, preco by ta zena mala byt po jeho boku navzdy? Ide o tu snahu, o to co je ten chlap ochotny urobit, ako velmi mu na tom zalezi. Ja ked kupujem darceky na hoc aj narodky meniny, vzdy si na tom dam zalezat..a to niesu zasnuby a niesom chlap
@niki_j My sme už bývali spolu, mali spoločnú hypotéku a byt. Síce peniaze vlastne, každý na svojom účte, ale tak povedzme na rovinu, kde sa jeden z nás rozsupol, doplniť sa to muselo z druhého platu, inými slovami, ja som dôrazne dopredu hovorila, aby to nepreháňal. Ukázala som mu, aké sa mi páčia. Keby ukladal zo svojho platu tak, aby stal ten prsteň viac ako jednu, dve či nebodaj viac jeho platov, tak ma aj jebne od zlosti, a prsteň by som za takých okolností ani nechcela, a možno ani svadbu.
Už predtým sme bývali spolu, odkladali sme z výplaty na hypo a byt, a neskôr na svadbu a ozaj slušnú svadobnú cestu. A obrúčky, tam sme si dali záležať.
Autorka, v takom veku a pri takej výplate snúbenca tých 400 eur je ozaj že nič.
Ja až žasnem, koľkej tu píšu, že je zgrlos a ze darčeky za 200 eur sú lacné a nič. To jazda dostávate bezne len tak LV kabelky a neviem aké veci za stovky a tisícky eur? Ja som dostala diamantový zasnubak z bieleho zlata, a teda vôbec netuším koľko stal, lebo ho vybral sam, ale aj keby som dostala za pár eur prsteň, tak ma to netrápi, však ani tento nenosím väčšinu času.
Ja až žasnem, koľkej tu píšu, že je zgrlos a ze darčeky za 200 eur sú lacné a nič. To jazda dostávate bezne len tak LV kabelky a neviem aké veci za stovky a tisícky eur? Ja som dostala diamantový zasnubak z bieleho zlata, a teda vôbec netuším koľko stal, lebo ho vybral sam, ale aj keby som dostala za pár eur prsteň, tak ma to netrápi, však ani tento nenosím väčšinu času.
@nelka93 za 200 eur zlatý prsteň ani nekúpiš v dnešnej dobe. Zlato išlo hore.
@nelka93 za 200 eur zlatý prsteň ani nekúpiš v dnešnej dobe. Zlato išlo hore.
@123kika1234 ale ja nepíšem o zlate za 200 eur, ale to ze ona dostáva 200eurove darčeky a niektorým dámam tu sa to zdá málo. Tak za mňa 200 eur za darcek jeden je veľa, ale ja nemám rada drahe darčeky
priatel asi nebol v zlatnictve a nema ani paru ake su tam ceny. ja som bol po dlhej dobe. malinke napichovacie nausnice od cca 120€ vyssie. cena za gram zlata vyrobku od 100€ vyssie, tak to zhrniem : prsten v cene 400€ je v nizsej cenovej kategorii.
Takto. Štandardom je že sa kupuje snubný prsteň vo výške jedného platu muža. Sú takí čo dajú viac, aj takí čo menej. Niekto si na to nepotrpí. Niekto áno. Chápem že ťa jeho reakcia zamrzela, aj mňa by sa to dotklo. Ale musíte si skrátka vyjasniť cenový strop to je celý problém. A mimochodom ako písali baby - predebatujte si aj svoje predstavy o finančnom fungovaní v manželstve, podľa mňa to budeš potrebovať....
Za mna uplne od veci, ak uz ste naladeny na svadbu tak sa asi poznate.viete ako zmyslate a co vas vystihuje a co chcete..my ked sme sa bavili o svadbe tak som neriesila nic len som cakala.podla mna je toto uloha chlapa : vybrat prsten, zaplatit a poziadat..zena ma ine ulohy co chlap nerobi. Preco by som mala robit ulohu zanho. V konecnom dosledku ak sa trafi do casu sposobu atd tak ze si spokojna tak ta pozna a je to perspektivny vztah. Ak nie tak je niekde problem.. ako kde sme aby som ja vyberala.. a riesila. Ked on nechce riesit vyberat, kupovat tak nic nebude. Su zeny ktorym to vyhovuje. Moja znama mala snubak z travy ale ona je bio zena zijuca v lese co spi pod strom. Kolega kupil prsten za 2500eur lebo jeho si potrpela na diamantoch a veceri v luxusnej restike s xy ruzami. Kazda chce nieco tak nech sadne na rit a porozmysla.ak ta pozna ani mu to nebude trvat dlho..a moze ist do toho tak aby si nebola sklamana. Dam ti radu: nerob za partnera jeho ulohy. Ani v domacnosti ani vo vztahu ani pri detoch ak raz budu
Takto. Štandardom je že sa kupuje snubný prsteň vo výške jedného platu muža. Sú takí čo dajú viac, aj takí čo menej. Niekto si na to nepotrpí. Niekto áno. Chápem že ťa jeho reakcia zamrzela, aj mňa by sa to dotklo. Ale musíte si skrátka vyjasniť cenový strop to je celý problém. A mimochodom ako písali baby - predebatujte si aj svoje predstavy o finančnom fungovaní v manželstve, podľa mňa to budeš potrebovať....
@hopsas inak zaujimave uz len v tejto diskusii ...ako vraj nejakym "standardom" je kupit vo vyske 1 platu.
Ini tu pisu 2 ...alebo 3.
Videl som aj koment ze 6x.
Uz na tom vidiet,
ze je nezmysel ak sa niekto riadi tym co pocul ze "sa patri".
.. ja pocujem vobec 1. krat ..ze to sa traduje aj v tomto, nejaky "vzorec" na vysku ceny takeho prstena 🙂
@hopsas inak zaujimave uz len v tejto diskusii ...ako vraj nejakym "standardom" je kupit vo vyske 1 platu.
Ini tu pisu 2 ...alebo 3.
Videl som aj koment ze 6x.
Uz na tom vidiet,
ze je nezmysel ak sa niekto riadi tym co pocul ze "sa patri".
.. ja pocujem vobec 1. krat ..ze to sa traduje aj v tomto, nejaky "vzorec" na vysku ceny takeho prstena 🙂
@romino áno, je to vzorec ktorý priniesla firma De Beers v minulom storočí vo svojej marketingovej kampaní keď sa snažila predať väčší počet diamantov. Začínalo to s 1 platom a postupne sa to zdvihlo až na neviem koľko platov.
6 platov, niekto si za to kupi auto
Pre mna osobne by nebol problem prsten za aj 150 EUR, keby som vedela, ze ten clovek na to nema, ze proste kupi co moze. Ale nie, ze pri 40 rocnom chlapovi, co slusne zaraba este ja si mam prsten vyberat (a idealne aj platit). Za mna je toto uloha muza, vybrat prsten, zaplatit ho a darovat ho s laskou k zene, ktoru si vybral.Sama som od byvaleho snubenca dostala prsten, ktory som si sama vybrala, resp. ja som tuzila po jednej prsteni a on mi ho kupil ako zasnubny s tym, ze on nevedel co by som ja chcela. Pritom ikskrat sme sa o tom bavili, vyberala som prsten snubenici jeho dobreho kamarata, bol pri vybere, lebo sme tam boli viaceri, videl, co chcem a napriek tomu vsetko odflakol, dobre, ze mi nehodil prsten na stol /polozil ho tam v krabici/ co som sice chcela, ale zasnubny nie je ani nahodou. Lebo on to mal na haku, mna si brat vobec neplanoval ani nechcel, ale bola som otravna. A preco to sem pisem? Na vystrahu inym. Ze ak si ma zena prsten obstaravat, vsetko vybavovat, tak ten muz ani nemusi mat realny zaujem menit svoj status.

Ja som si vybrala prsten sama. Strieborny za cca 30€.
Teraz mi po 12rokoch kupil zlaty.... nemusi byt ani prilezitost. Aspon u mna. Aj to zlaty nosim ozaj malo lebo sa bojim ze ho stratim alebo nejako poskodim.
Zase mame obrucky o dost drahsie. Robene podla vlastneho navrhu. Povedala som mu ze o nic viac si nezasluzim mat nejaky drahy prsten a on nie. Ze radsej tie obrucky nam obom.