Riešenie konfliktu na dovolenke: Ako zlepšiť vzťahy?
Sme na dovolenke ja, manžel a jeho mama s partnerom. Dnes sa stala taka vec, kvôli ktorej je svokra urazená a nerozpráva sa ani so mnou ani s mužom. Boli sme večer na prechádzke a na ulici bol taký stánok, kde robili miešané drinky. My sme už pred tým nejaké drinky mali, ale vyzeralo to super, tak sme sa dohodli, že si dáme jeden na pol. Do toho svokra, citujem, “aj ja chcem ochutnať” a vedela, že my ideme na pol. Tak sme zobrali dva, že my si dáme jeden a oni jeden. Ona sa strašne urazila, že sme žgrloši, že keby vie že prídeme s dvomi tak si po to ide sama. Nešli sme jej vysvetliť, že sme sa nepochopili, že keď chce, vrátime sa tam a vezmeme ešte jeden. Na to už bolo neskoro, už nechce, že ona sa takto doprosovať nemieni. S nikým sa teraz nebaví, všetkým trieska (bývame v jednom byte). Ako ju poznám tak čaká, že za ňou ráno prídeme s ospravedlnením. Obaja sme sa s manželom zhodli, že sa jej ospravedlňovať nebudeme, že prestrelila a musí si to uvedomiť. Večer sme sa už ani nerozprávali. Pred tým ako sme ľahli tak som sa jej opýtala, či ich mame ráno počkať na raňajky a povedala, že nie. Aj keď viem, že chce aby sme počkali a čaká to od nás. Odmietame sa s ňou rozprávať, manžel je ten typ, že keď ho niečo vytočí, tak len tak ľahko nevymäkkne, ja som tiež taká. S jej partnerom sa bavíme normálne, to ju asi dráždi ešte viac. Mám pocit, že celá dovolenka je zničená a že už to bude celý čas vo vzduchu a vôbec neviem ako sa zachovať. Tváriť sa ráno ako že nič? Alebo dať najavo, že prestrelila? Ešte je možnosť sa jej ospravedlniť, ale nechcem jej dať najavo, že táto jej scéna je akože normálna.
@petulda333 tak to áno,máš pravdu...všetko je iba o komunikácii, zbytočne sa urazila pre nič.. snáď sa aj späť odrazí 😁
tak chudera svokra, ma muza tutmaka, kvoli tomu, aby mal drink aj on, tak sa s vami pohadala a vy ste teraz vsetci ok, vratne jeho a ona je za zlu
@reanda tutmak je aj svokra, normálny človek sa usmeje, že "jejda, asi sme sa nepochopili, my chceme každý svoj, tak ma počkajte, kým si zabehnem dokúpiť" 🤷🏻♂️ stavím sa, že v takom prípade by ju ešte autorka alebo manžel zastavili, že jej ho dokúpia kľudne oni.
@reanda akože nebudem riešiť tvoje myšlienkové pochody a to, ako si prišla k tomuto😂 ale dajme tomu, že máš pravdu. Je podľa teba normálne pohádať sa s niekým len preto, že ti do rúk prišiel o jeden drink menej?
Takéto hovadiny ide niekto riešiť? Ja nechápem aké zbytočne problémy si niekdy ľudia sami idú vyrábať
@thoughtfulweirdo a preco by si mala utekat kupovat drink? ona predsa drink mala.. problem bol, ze ho mala mat napol so svojim muzom.. a ona ho chcela len pre seba.. tak si ho mohla nechat a mala by cely a na muza mohla kaslat.. ved on ani nepovedal, ze by chcel ochutnat.. ale kedze autorka pise, ze je typ 'daj ma boze, kde chces, len ma ticho poloz', tak je asi svokra zvyknuta mysliet aj za neho a starat sa o neho ako o male decko.. preto sa aj zrejme urazila, ze teraz kvoli nemu bude mat len pol drinku, lebo on sam si nevypyta, ani kupit nepojde.. takze to mohla byt ta pricina, ze sa jej to tak dotklo a ze to nikto nevidi a nechape a teraz sa este s nim bavia v pohode a ona je za urazlivu kravu.. inak nechapem, preco by sa mala urazit, ze kupili len jeden drink, jej by predsa ten jeden stacil
autorka - ako ma to napadlo, pisem vyssie, neviem, ci mam pravdu, sudim len z par viet, co si napisala, ale prave preto, ze mi nepride normalne, aby sa niekto urazil a pohadal kvoli blbemu drinku, tak by som skor asi rozmyslala nad pricinou, ako nad tym, ci byt urazena, alebo sa tvarit, ze sa nic nestalo..

No to je tak, ísť na dovolenku so svokrou. A ešte do jedného bytu....