icon

Riešenie konfliktu s rodičmi pri sťahovaní za partnerom

8. máj 2024

Ahojte mám 25 rokov, môj partner má 39 sme spolu už 3 roky ibaže on pracuje už dlhodobo v zahraničí,spoznali sme sa cez internet a odvtedy fungujeme formou vzťahu na diaľku ale snažíme sa aspoň 2 krát za mesiac byť spolu pár dní. Teraz som doštudovala a začala som pracovať ibaže vieme aké sú platy na Slovensku....a tak sme s priateľom premýšľali že by som skúsila ísť bývať k nemu do zahraničia a našla si tam prácu ktorá je tam oveľa lepšie platená a rovnako aj pracovné podmienky a možnosti sú lepšie a ďalšie plus by bolo že by sme skúsili žiť reálne spolu a boli by sme spolu v podstatne každý deň po práci pretože zatiaľ sme spolu najdlhšie boli vkuse 2 mesiace takto...ibaže moja rodina je extrémne proti tomu nechcú aby som odišla a že na čo a že je starý a využije ma atď...ibaže ja to chcem skúsiť chcem tam ísť a byť s ním a pracovať tam...nie je to niečo také že neviem do čoho idem už som tam bola veľa krát a viem že priateľ mi pomôže aj čo sa týka práce a podobne....ibaže ma mrzí že to musím robiť takto že moja rodina sa za to na mňa hnevá...neviem odísť s pocitom že to oni nechcú a sú na mňa nahneví...už som sa im to snažila 1000x rozumne vysvetliť aj to že ich budeme chodiť navštevovať ale stále nie a nie....už neviem čo robiť 🤔

dennissa16
9. máj 2024

Ešte nápis,že ani nepije a vie variť a ti to neuveria 😅😂
Že akú ma minulosť ? Kokos, tá obdivujem,že este slušne odpisujes na tieto drbnute komenty.

kate211
9. máj 2024

To ti rodicia v 25rokoch idu diktovat ci mas zostat na SK alebo odist do zahranicia? Ej, byt chlapom, takuto zenu by som fakt nechcela, ktora v 25 rokoch riesi, ci jej rodicia mozu nadiktovat zivot.

rorino
9. máj 2024

Keď ti rodina povie,aby si sa s ním rozišla,lebo sa budú na teba hnevať,aj vtedy ich budeš počúvať?Urob ako si myslíš,že to bude dobré pre teba.

princezna_bosorka
9. máj 2024

chod a namietky rodiny neries... niektori ludia su taki. Treba im dat najavo, ze ta mrzi ich postoj, ale ze je to tvoj zivot a chces to skusit. Bodka, koniec diskusie...

zeldia
9. máj 2024

@princezna_bosorka suhlasim, autorka si dospela, rodina MUSÍ akceptovať tvoje rozhodnutia (spravne/nespravne) jednoducho musíš žiť svoj život. Je fantastické že sa o teba niekto boji a zaujima sa o teba ale to je vsetko. Je to tvoj život ktorý za teba mama žiť nebude. Aj tak by ma zaujímalo čo je taký strasny problém pre tvoju mamu s tým chlapom (mám takmer 2x toľko rokov čo ty).

domkakvet
9. máj 2024

Necitala som vsetky komenty, ale ano treba nam aj detaily a treba vediet aj ako pisala @beata_k co na nom vidis, preto ze ak mas stratit najlepsie roky v zahranici s chlapom, ktory za to nestoji, tak ano je to dost podstatna vec, to je pekne, ze ho milujes, ale ci aj on teba.

beata_k
9. máj 2024

@domkakvet Jasne, ze on ju lubi. Ved jej kupi vo Svajciarsku domcek, bude svadba, deti, biely plot okolo domceka a labrador k tomu. To dievca je strateny pripad. Ona ho lubi a viac vediet nepotrebuje.

simca06022011
9. máj 2024

vie ako som z domu odisla ja pred 22r? zobrala som saky paky, isla ako na vikend, a prisla o pol roka na vianoce, o dalsi polrok som prisla domov kvoli vysokej skole v "rodnom meste" ale v byte s rodicmi som uz nevydrzala, cize aj tak som sa vystahovala za pol roka zase :DD
si dospela, ak chces ist, chod. Povolenie od rodiny necakaj, aj v dnesnej dobe su niektori nazoru, ze treba doma sediet. Ja by som isla na tvojom mieste, skusis svet. A ak sa rozidete? no a co? budes mat skusenost zo zahranicia a mozes sa vratit, co ti ujde? NIC

laila22
9. máj 2024

Choď. Choď za svojím šťastím a plánmy. Ak nepôjdeš, raz to budeš lutovať.

jarnajar
9. máj 2024

Určite choď, si mladá, teraz môžeš experimentovať v práci aj v partnerskom živote. Pri spolužití cca do roka, max. dvoch zistíš, či áno alebo nie a stále budeš mladá aj v prípade, že to nevyjde. Skôr by mi prišlo absurdné a strata času ďalej to ťahať na diaľku. Potrebujete sa posunúť. A bez ohľadu na partnera, získaš nové podnety, skúsenosti v práci, zlepšíš sa v jazyku... a ak by to aj pracovne nebolo ono, tak sa proste zbalíš a prídeš domov. Nejdeš do otroctva niekde do Ulambátaru, ale robiť kvalifikovanú prácu v Európe. Podľa mňa nemáš čo stratiť.

autor
9. máj 2024

@beata_k prosím vás vy o čom píšete?? On mi nič kupovať nebudem my si chceme všetko vybudovať spolu...ja nie som ten typ ktorý potrebuje všetko dostať od niekoho zadarmo...a vôbec nepíšete k téme a neviem čo je vám také čudné na tom že dvaja ľudia si plánujú budúcnosť podľa mňa je to úplne normálne

autor
9. máj 2024

@domkakvet áno on ma miluje a viac k tomu písať nebudem ....

domkakvet
9. máj 2024

Tak potom chod, ale musis pocitat aj s tym, ak by to nevyslo.

beata_k
9. máj 2024

Ano dom vo Svajciarku. Tak a teraz daj tu o cervenej ciapocke. Dievca, ja som ti uz pisala. Chod, cestuj, ale nie snim.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
9. máj 2024

@beata_k a vy mi nič nezakazujte vy toho muža vôbec nepoznáte a vôbec na nič ohľadom neho som sa nepýtala pretože v tom mám jasno 😊

beata_k
9. máj 2024

Ojoj, ja ti nezakazujem. Mojho kona pes ako ty nalozis so svojim zivotom.

svetlonos
10. máj 2024

@tiezjedna
neviem presne ci metre 2 ale dieta musí mať svoju izbu. Nikdy by ma taka kravina nenapadla, žije tam kamaratka a ma dieta. Nema dovod vymýšľať si blbosti. Takže nie, nečítam veci na nete.

svetlonos
10. máj 2024

Dievča zlaté, jasne ze veľa rozmýšľame, tiez uz mame niečo odzite! To len pre teba to nemá hlavu ani pätu.
Od svojich 20 rokov som mimo SK, na 3 roky som sa vrátila ake znova som odisla. Aj nejaký ten vztah mam za sebou, tak ako i iné ktoré ti tu píšu.
Vo Švajčiarsku mam známych, chvilku som bola aj tam a bavila sa priamo so švajciarmi.
Takže sen o domčeku v tejto krajine je síce pekný ale casto nereálny. Ten 40 rocny chlap by ho už minimálne rok mal, keby si ho mohol dovoliť.
Tu ti nikto nechce zle, neber to tak, ani ja. Bodaj by si ty patrila k tým šťastným, ktorej to klapne.
Chod, nájdi si prácu, bud šťastná, vyskúšaj! Len si daj mozor a urob si plán B, pokial by to neklaplo s priatelom. Pretoze nájsť si tam sama podnajom + kaucia+ najom dopredu - toje pálka ako slak.
Preto by bolo fajn, keby ti tu napísali ľudia, ktorí tam žijú.
A odpoved na tvoju otázku, ako presvedčiť rodicov - no pozri sa na to reálne. Vezmi si pár faktov, ktoré šiel si tu precitala.
Rodičom povedz, ze si si vedomá rizík svojho odchodu. Bolo by super, keby máš už potvrdenú pracu a ukázala im to. Kde budeš pracovať presne.
Ak som ta dobre pochopila, spomínala si zdravotníctvo.( Tam treba robiť nejaké skúšky ešte, minimálne aj z nemčiny.)
Povedz vidím, kde budeš bývať, a ze si budete pravidelne volavat. A tiez ta môžu prísť navštíviť.
Ukáž im niečo konkrétne, co už máš v rukách. A vytvor si aj ten plán B a povedz im o ňom.
Ja si tiež nenechám kecat do života, no tu majú rodicia skôr oprávnené obavy.
Tak im ponúknite správne informácie, ktorými ich upokojis trochu. A to, že sa ľúbime a priateľ ti sľúbil to a ono nie je veľmi presvedčivé.

svetlonos
10. máj 2024

@tundra
ďakujem za upresnenie 🙂

tundra
10. máj 2024

@svetlonos nie je za co😉.Inac s najomnymi bytmi to nie je vôbec take jednoduche v niektorych castiach.Napr. zohnat najomny byt v okoli Zurichu pod 2000fr je tvrdy oriesok.Ale pise,ze priatel je tam 15 rokov,tak by nemala mat problem.

berta100
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
10. máj 2024

Choď, aspoň sa celý vzťah konečne niekam posunie. Buď naozaj zistíš, že to je oničom, keď budete nonstop spolu, alebo budete mať konečne naozaj normálny vzťah. Dva dni z mesiaca byť spolu, to za mňa nie je vzťah, to o ňom dokopy nič nevieš, aj keď ste "spolu" tri roky.

svetlonos
10. máj 2024

@tundra
no priatel s bytom problém nemá, ken ona by mala keby to nevyšlo. Ake také "blbe dristy" som ani ja nechcela počúvať kedysi o rozchode. Keby tam ma dobre platenú prácu, zaplatí odvody, dane atd, najom jedlo a teda mala by co robit aby vyzila. Škoda ze to nechce vidieť aj z tej inej strany.
Ja som bola kúsok od Luzern a áno najmä sú tam všade teda veselé. Pre 2 ôk, pre jedného zrejme dosť náročné.

lienka.7
10. máj 2024

@berta100
@svetlonos
@tundra
Ale baby, vsak ju už nechajte. Nech si ide. Naivne si myslí, že aké "terno chytila" keď na diaľku zbalila 39 ročného starého mladenca, s ktorým sú "spolu" 3 roky len pár dní v mesiaci👌🤣🙈 keby bol také "terno" tak ako dobre zarabajuci lekar je tam už daaaavno usadený, ma manželku, deti... rodinu. A nie 25 ročnú absolventku na diaľku. Rodina tiež nie je nadsena, asi tam teda niečo aj ine este bude (ale jasne, treba napísať, že ju držia doma), ale mladá si ide svoje. Nikde ani slovkom nenapisala co to o práci, co ma vlastne robit, kde má robiť (ma vôbec vybavenú prácu v odbore alebo tam ide len tak hľadať?)...ale píše o svadbe a sniva o kúpe domčeka 🤣 fakt "dospele a vyzrete" jednanie 🤦‍♀️👌

retatka
10. máj 2024

Autorka ,až raz budeš mať vlastné deti v tom veku ,aký máš teraz ty ,pochopíš svojich rodičov .Oni vidia to ,čo ty nie ,keďže tvoja myseľ pod vplyvom zalúbenia momentálne nedokáže racionálne rozmýšľať ..Ale už nemáš 18 aby si bola tak naivná mysliac si ,že 40 ročný starý mládenec ,dobre situovaný čakal celý život práve na teba …taký ukážkový muž by bol už dávno zadaný .Ste príliš málo spolu aby si toho chlapa poznala a v cudzej krajine nebudeš mať žiadnu oporu …no ty si už rozhodnutá ,argumenty rodičov či ľudí vo fore spochybňuješ ,tak ti len želám veľa šťastia a nech ti všetko vyjde k tvojej spokojnosti .Potom sa nám tu ozvi o pár rokov ,ak budeš mať záujem ….

andreatytler
10. máj 2024

Kasli na tieto reci co tu maju ohladom priatela a vztahu.
Ak by si ho nemala, isla by si sama. Takze mas jednoznacne vyhodu v tom ze v zahranici niekoho mas.

vev82
10. máj 2024

Samozrejme, chod to vyskusat. 👍🏻🙂
Mna co viac sokovalo, su tieto tupe nazory niektorych zien 😳 skrabe ma na jazyku velmi skareda vulgarna nadavka. Ale tie ktorych sa to tyka, si domyslia 😉 a pre toto je Slovensko tam, kde je..pre tieto tupelka..a zial bohu, väčšina z nich vychovava deti v takom duchu, ako sa prezentujú ony. Autorka, fakt radsej chod do cudziny co najskor. A ze 39 rocny slobodny bezdetný chlap je rarita? Jezisku na krizku opatruj nas 🙈🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ To ze vacsina chlapov co sa pozenila rychlo rychlo lebo ved treba a patri sa to, si mozno aj teraz uziva niekde s milenkou, kym ich obmedzene zakerne zenske kydaju na koniku 😬

cacianka
10. máj 2024

@vev82 👍

natiblaskova
10. máj 2024

@bessie12 aj ja mam staršieho partnera. S rovesníkmi som si nesadla. Totálne zaostalé názory tuto