icon

Riešenie konfliktu s rodičmi pri sťahovaní za partnerom

8. máj 2024

Ahojte mám 25 rokov, môj partner má 39 sme spolu už 3 roky ibaže on pracuje už dlhodobo v zahraničí,spoznali sme sa cez internet a odvtedy fungujeme formou vzťahu na diaľku ale snažíme sa aspoň 2 krát za mesiac byť spolu pár dní. Teraz som doštudovala a začala som pracovať ibaže vieme aké sú platy na Slovensku....a tak sme s priateľom premýšľali že by som skúsila ísť bývať k nemu do zahraničia a našla si tam prácu ktorá je tam oveľa lepšie platená a rovnako aj pracovné podmienky a možnosti sú lepšie a ďalšie plus by bolo že by sme skúsili žiť reálne spolu a boli by sme spolu v podstatne každý deň po práci pretože zatiaľ sme spolu najdlhšie boli vkuse 2 mesiace takto...ibaže moja rodina je extrémne proti tomu nechcú aby som odišla a že na čo a že je starý a využije ma atď...ibaže ja to chcem skúsiť chcem tam ísť a byť s ním a pracovať tam...nie je to niečo také že neviem do čoho idem už som tam bola veľa krát a viem že priateľ mi pomôže aj čo sa týka práce a podobne....ibaže ma mrzí že to musím robiť takto že moja rodina sa za to na mňa hnevá...neviem odísť s pocitom že to oni nechcú a sú na mňa nahneví...už som sa im to snažila 1000x rozumne vysvetliť aj to že ich budeme chodiť navštevovať ale stále nie a nie....už neviem čo robiť 🤔

Strana
z6
bessie12
10. máj 2024

@natiblaskova mozem napisat spravu ?

autor
10. máj 2024

@berta100 presne pre toto chcem ísť preč a nie žiť tu...pretože pre vás je 39 ročný slobodný muž úplná katastrofa musí mať temnú minulosť a neviem čo všetko...pritom vo svete je to úplne normálne aj môj kamarát Slovák úplne skvelý človek má 36 a žije sám pretože sa venuje práci a študoval a rovnako aj môj priateľ študoval do 31 rokov čiže dal prednosť asi štúdiu a kariére lenže to vy nepochopite lebo vám bliká kontrolka že nie je aspoň rozvedený a nemá aspoň 3 deti na krku....mal len iné plány a sny o práci ktorá ho teraz dobre živý a môže si vďaka nej dovoliť čo chce

autor
10. máj 2024

@svetlonos žiadnej správe som nenapísala že ten dom bude práve vo Švajčiarsku 😁 a priateľ ho nemá preto pretože bol sám byt mu platí z časti zamestnávateľ a jednoducho na čo radšej si odkladal ako on hovorí keď príde správny čas 😁 a nebojte sa mám plán B aj C keby náhodou 😂😂a žiadny byt a kauciu platiť by som nemusela iba by mi časť ztrhavali z platu 😁 a viem že to vyzerá pre vás stále príliš jednoducho ale život je taký aký si ho urobíš 😊😊

filipenka
11. máj 2024

Síce tiež mám pár výhrad .., ALE ja na rozdiel od väčšiny si myslím, že "najkrajšie roky" by si stratila ak by si ostala na SK a vzťah na diaľku by pokračoval dajme tomu ďalších pár rokov a potom by sa ukázalo, že...je to debil napr. (argument aj pre rodičov)😉. A ešte tým, že som tiež pracovala v zahraničí, a beriem to ako dobrú životnú skúsenosť...,no čo môžeš stratiť, keď odídeš??? Ak ideš v robiť v odbore, získaš iba skúsenosti, vzťah to buď vydrží, alebo sa rozídete... Žiadna tu hádam nemá vešteckú guľu, že vie, ako to dopadne... Nejdeš do Afriky, KEDYKOĽVEK sa vieš vrátiť domov..
Mamine povedz, že ak neodídeš, môže sa stať, že to budeš ľutovať, a skončíš ako zatrpknutá stará dievka 🤭, srandujem 😁, ALE je to možné 🧏. Každopádne je normálne, že stojíš za svojím vzťahom, skôr by bolo čudné, ak by nie, veď ho ľúbiš... To, že sa z neho môže vykľuť psychopat..., tak Ťa ukľudním, že sa to môže stať aj po 18r spoločného života... aktuálne sa toto deje mojim 2 kámoškám... Doma zopakuj, že pravidelné linky lietajú smer SK - vieš prísť Ty, vedia prísť oni..
Sen o domčeku som ja pochopila po svojom - chcete byť hlavne spolu, či to bude v podnájme vo Švajci, lebo mnohí tam tak žijú, alebo sa časom vrátite na SK a založíte si rodinu tu, je nateraz otázne... Každá mama chceme pre svoje dieťa to naj, aj tá Tvoja, ale Ty máš právo sa rozhodnúť a ísť vlastnou cestou 😉. A ešte dodám, hoci si tu pre mnohé naivka, lebo to životné múdro hold prichádza s rokmi, skúsenosťami (a aj u nich to tak bolo 😉) diskutovala si na úrovni 👌a na mňa pôsobíš zodpovedne a milo, tak držím palčeky, nech Vám to vyjde ☺️

natiblaskova
11. máj 2024

@bessie12 mozes

cacianka
11. máj 2024

@filipenka 👍👍👍

svetlonos
12. máj 2024

To sú ale dôležité údaje super údaje, ktoré si jespomenula 😉 Tak potom sup sup do toho. Preco teda rodicia nechcú aby si išla?

gerdusha
26. máj 2024

Určite by som išla...preboha,ved ty tu nepredávam dom,pozemky,nepalis mosty a neodpisuješ celoživotnú zmluvu na opačnej stane zemegule. Proste chod,daj tomu všetkému šancu a uvidíš. Niektoré sa tu tvária ako by mal nastať tvojim odchodom koniec sveta. No nenastane a pre nikoho. A radiť niekomu akého muža môže niekto iný milovať?? To kde sme?? Vám môže byť fuk,či miluje vysokého, chudobného,finálového ci mladšieho! Ona ma svoje hodnoty,priority,vychovanie,očakávanie apod...a o tom je individualita človeka a hlavne tolerancia k výberu,dámy.

vlastnynazor
26. máj 2024

A do zahranicia by si mala zaujem ist, aj keby si bola sama? Ak ano, jednoznacne chod. Mas tam dokonca podporu, kt.ti pomoze na zaciatku. Ak vam to vyjde, super. Ak nie, ty uz budes rozkukana, budes mat pracu a dnes je uz normalne, ze chlapom sa moc zenit, cize najst si slobodneho 35-40rocneho chlapa napr.v tvojej 30tke nebude problem.
A rodine povedz, ze tak ako ta vyuzije 45rocny, tak ta kludne moze vyuzit aj 25 az 40 rocny. Ziskas skusenosti a rodicia by si mohli uvedomit, ze budes mat ovela jednoduchsi start v tom Svajciarsku, co je obrovska vyhoda.

Strana
z6