Riešenie napätých vzťahov s neempatickou svokrou
Ahojte, chcem si precitat nestranny nazor. S muzom sme vyse 20.r.spolu, manzelia 15.r.
Pred 1,5r mi zistili intoleranciu laktozy a hit. Svokra je zbehla 62r dochodkyna, funguje na nete, objednava si veci, vie si vygooglit.. uz 2x som jej na viber posielala, co mozem a nemozem jest. Moja mami si kupila ghee, rastl.mlieko, bezlakt.vyrobky. pritom je o 6r starsia od svokry. Svokra vzdy iba lamentuje, ze nevie, co ma pre mna varit/piect. Za 1,5r si to nevedela, ci nechcela nastudovat? No ale dnes ma dozrala, bo upiekla bublaninu, ktoru keby upecie iba s ovocim, mozem, ale ona tam ako naschval slahla tvaroh. Total ma to zarmutilo. Mame v pohode vztah, ale toto bola facka. Chodime tam tak 2x so mesiaca, cize inokedy moze piect s tvarohom, ale musela ho tam slahnut dnes, ked vedela, ze pride nevesta s intoleranciou? Este mi ho aj nukala, reku, ale ja tvaroh nemozem a ona-ani tvaroh? 🙄🙈😐😞😔
@rayla varim, aby som mohla jest aj ja. Ved da sa varit/piect aj bez potreby mlieka.. take ze knedlu a pod.obycajne, bo ja to nejem..
@rayla bezlaktoz.tvaroh by si necitila rozdiel. Ja napr tolerujem madonan tvaroh, obycajny nie. Tolerujem aj 1madonan jogurt tyzdenne, aj ovcie nite, ovciu bryndzu. Ona to vie. Info som ju o tom. Ano, je to drahsie, ale ona netrpi nudzou a ked mam niekoho rada, tak na sumu nepozeram. Bezne kupujem k sviatkom lyra cokolady, slowlandia ories.kremy a pod. Investujem do kvality. Jedny nite si rozporcujem na 5x napr. Tiez to nemozem prehanat. Aj ovci syr mam na 3obedy. A pod. Kto chce, vie, kto nechce, kasle na to...
Preco k nej vlastne chodíš keď ti tak vadí ,veď z tých tvojich príspevkov ide strasne ,že ta svokra ti vadí a neverím že trochu tvarohu ta rak rozhodilo .Ty si ideš stále len to svoje ,svokra ta možno nikdy nemala rada a už sa možno nechce pretvarovať.Buduce návštevy vynechaj a je
Autorka. Už radšej nepíš. Sama sa dávaš dole. Od začiatku tu nejde o koláč, ale o to, že si primadona a hľadáš si zámienky, prečo neznášať svokru.
velmi som sa zasmiala na tejto teme :D Hold, autorka, mala by si tam prestat chodit, lebo svokra ti chce len zle, vlastne ta ta tak velmi nema rada ze ti chce schvalne sposobovat zdravotne problemy .... zakaz navstev by som dala bez pardonu :D kto to kedy videl, naschval drbnut tvaroh do kolaca :D skandal
Autorka, nemusis sa tu hadat s ludmi alebo “hladkat” tych, ktori s tebou suhlasia. Tvoj nazor je jasny a tu vidis, ze je vela vela ludi, ktory za tym podanim kolaca s tvarohom problem nevidia - to je podstata, ze pre mnohych by to problem nebol. Pre teba ak to problem bol, tak to svokre povedz a ak ste tam na cely den ci vikend a ine jedlo so sebou zo slusnosti k svokre neberies, tak ju popros nech mysli aj na tvoje nemliecne/bezlaktozove stravovanie.
Ja neviem načo nám sem píšeš názvy tých tvojich gebuzin, ved my z toho nepoznáme ani prd. A prosím ta, už k svokre nechoď, uľaví sa ti, ale ver tomu, že aj jej.
Tak tu musím odporovať, kvôli dieťaťu som varila nejaký čas vegan a nám teda mascarpone ani šľahačka vo vegan verzii od raja absolútne nechutili. Nikto to nechcel dojest.
Objektívne je to úplne iná chuť.
Moje dieťa dnes už klasické mliečne produkty znesie a veru k rastlinným nahradam sa vyhýba. Vôbec ich nechce. Nechuti mu. Keby nebola iná možnosť muselo by si opäť zvyknúť na náhrady a vyskúšali sme ich veľa. Nieco jej sadlo viac, nieco menej. Ale nechuti to v žiadnom prípade rovnako.
A naopak mne tie kokosove veci chutia veľmi, ALU chuť je úplne iná. Kvalitné mliečne cítiš to kyslá smotana, jogurt plnotučný, tvaroh, kyslé mlieko to za mňa nenahradíš, aby malo rovnakú chuť.
Problém by som, ale videla až vtedy, keby jej vadilo, že si si doniesla vlastné. Pripadne by tebe či deťom (ak by ste ich mali a mali by problemy)nútila to čo vám robí zle.
Ona proste tým novým diagnózam neverí a tak si ide svoje.
Véd aj píšeš, že nedodržiava ani sama to čo má.
Ani moja nie, aj zlé jej bolo, ale to nebola pravda.
Mne nevadilo jedlo nosiť ved do skolky som komplet chystala roky. To sa mi zdá, že príliš prežívaš. Ak ostatné funguje, nos si čo môžeš a nerieš
Autorka, ale toto všetko čo píšeš tu treba povedať manželovi ťuťkovi, alebo neempatickej svokre. Nám tu je ale jasne, že ty skôr budeš tolerovať klasicky tvaroh ako svokru.
Si písala o vegan náhrade, na to som reagovala, nie o bezlaktozovom.. a tie vegan náhrady sú pre mňa fakt dosť hnusne, to určite nechutí rovnako ako si písala, že to nerozoznam..
Diskusia na 7 strán....cca 140 príspevkov a ty dookola riešiš len ten posr*tý tvaroh, aj keď o ňom to vôbec nieje! Myslím, že také tri ženy s tebou súhlasili a pohladili ti ego a tie ostatné sú podľa teba neempatické *****🙈
Čiže..keď svokra spraví celý plech vegan koláča, a nikomu nebude chutiť, čo s ním? Vieš, možno je to pre ňu aj ekonomická záležitosť..
Môj syn má celiakiou.. keď mal asi 8 rokov, išiel kamarátovi na oslavu.. aby mu nebolo ľúto, ze ma niečo iné, a aby si rodičia toho kamosa nerobili starosti, kúpila som všetkým 15tim deťom zákusky - čokoládové pralinky, pawlovky, makronky a čokoľvek ťa napadne, všetko bezlepkové, minula som na to asi 100 eur.. Ak dobre pecieš, prines vzdy svokre koláč ty.. odbremenis ju a tebe ešte doma ostane aj na druhý deň..

Prepáč, ale tie vegan veci vôbec nechutia rovnako, ako to tvrdíš.. mne to teda nechutí vôbec a chvalabohu, nemusím to jesť . mám otázku.. keď príde návšteva, varíš z "normálnych" veci alebo z týchto vegánskych náhrad?