Riešenie napätých vzťahov s neempatickou svokrou
Ahojte, chcem si precitat nestranny nazor. S muzom sme vyse 20.r.spolu, manzelia 15.r.
Pred 1,5r mi zistili intoleranciu laktozy a hit. Svokra je zbehla 62r dochodkyna, funguje na nete, objednava si veci, vie si vygooglit.. uz 2x som jej na viber posielala, co mozem a nemozem jest. Moja mami si kupila ghee, rastl.mlieko, bezlakt.vyrobky. pritom je o 6r starsia od svokry. Svokra vzdy iba lamentuje, ze nevie, co ma pre mna varit/piect. Za 1,5r si to nevedela, ci nechcela nastudovat? No ale dnes ma dozrala, bo upiekla bublaninu, ktoru keby upecie iba s ovocim, mozem, ale ona tam ako naschval slahla tvaroh. Total ma to zarmutilo. Mame v pohode vztah, ale toto bola facka. Chodime tam tak 2x so mesiaca, cize inokedy moze piect s tvarohom, ale musela ho tam slahnut dnes, ked vedela, ze pride nevesta s intoleranciou? Este mi ho aj nukala, reku, ale ja tvaroh nemozem a ona-ani tvaroh? 🙄🙈😐😞😔
@janage velakrat som jej posielala recepty, aj s info, co mozem/nemozem. Ja tam uz k obedu chodit nebudem...
@hankab cheesecake sa da spravit aj z vegan nascarpone a rama vegan slahacky.a chuti rovnako🙂😁
@hankab moja kolegyna je na prisnej diete a ked 25.kolegom donesiem klasiku, jej to, co moze.. lebo by mi bolo luto, ze ona jedina tam sedi nasucho...
Tak asi chcela aby bola tá bublanina výnimočnejšia a nie len ovocie. Vypekaj si doma podľa svojej intolerancie a máš po probléme.
@slavaf dakujem. Stacilo tam nedat ten tvaroh, ktory ani deti nelubia..
@bielasovicka tvoj nazor.ja som chcela nestranny nazor. Vacsina to hadze na mna, ale ja pocit viny nemam. Snazim sa jej, vazim si ju, pomaham jej. Dotklo sa ma to. Zariadim sa inak.
@janage aj ja mam pocit, ze tomu neveri. Ona ani stravu k svojej dg nedodrziava. A tak sa problemy len nabaluju. Lenze mna hrozne bolievalo brucho, preto dietu drzim...
@la_dolce_vita je mudra zena. Fakt ze by ju nenapadlo, ze je v tvarohu mlieko? 🙉🙈😅
@n3la len ja tam chodim kazdu 2.sobotu, cize na to zabudnut nemohla😁
Áno, vidíme ako ti to nevadí.
@n3la nebudem to tak prezivat. Ani prisposobovat jedlo a kolacik, ked bude mat k nam prist ona. Za dobrotu na zobrotu. Ako bolo spomenute, mozno keby ma intoler.jej synacik, tak sa za neho po**re, ale na mne, ze si nemozem dat z kolaca, jej asi nezalezi.. budem chodit tam, kde na mna myslia..❤️
@bielasovicka Ale áno, robia to aj dobré nevesty, keď im už naozaj došla trpezlivosť...
Moja svokra bola Ing, co v tych casoch bola rarita u zeny a nevedela to pochopit, ako dieta vychovame bez mlieka, vajec a muky. My nevieme ako je to pri tvojej svokre, ci nevedomost, nezaujem alebo napriek.
Jezis ano da sa autorka. Ale pochop, ze my, co ziadne alergie nemame, a je nas 8/9 proste nechodime kupovat vsetky tie specialne vyrobky do specialnych obchodov, a netravime hodiny denne studovanim si co kto moze a co nie. Ked ta to bavi tak si studuj a pec si sama pre seba.
Ty nas nazyvas sebcami, ale fakt na to nikto nema cas. Vsetci maju doma deti, su radi ze nieco do kanclu prinesu co zbuchaju vecer doma, a nie si vziat tyzden volna aby som ako oslavenec pre tu 1 kolegynu, ktora moze jest akurat tak cisty vzduch zhanala cez pol Slovenska rama vegan slahacku a specialne jej piekla nejaky extra kolac, len aby sa necitila tak strasne nafucana ako ty, ze sa cely svet netoci okolo teba a tvojej alergie. Za mna sa robis dolezita ako prd v zadku s prepacenim. Vsetci sa maju po💩 a robit XY veci naviac len aby ulohodili tvojmu egu.
Autorka, ked sa ta to tak velmi dotklo a nevies sa povzniest, tak tam nechod a vysvetli svokre preco si sa tak rozhodla.
@hankab presne tak, neviem si predstavit, ze pridem k mame mojho partnera a urazim sa, ze mi ako celiaticke neupiekla bezlepkovy kolac... Ona mi bezne ponuka jedla z muky, tak vzdy podakujem, ze nemozem a chapem, ze nie je v tom proste zbehla.
@hankab vegan veci maju v beznych obchodoch, nikam extra netreba chodit😉
Inak bezlaktozove mlieko kupuje dcerinmu synovi😃proste na mna s*re🤷♀️nepriznate to, ze spravila chybu, budete ju obhajovat🙉🙈ja som si nazor utvorila. A budem k nej pristupovat aj ja tak. Viac zit pre seba, neprisposobovat sa, nekazit si vikendy a nastavim hranice, co som mala spravit uz davnejsie..
@hankab bezne v lidli kupim ghee, aj kokos.jogurt, ktory pouz.miesto kysl.smotany. v beznych potravinach kupim bezlaktoz.veci, aj vegan-mascarpone aj ramu slahacky, aj rastl.mlieka.
Kto chce, hlada sposob, kto nie, hlada milion dovodov, preco sa neda..
Keby jej na mne zalezalo, tak si miesto objednavania blbosti z temu sadne a vygoogli bezlaktoz.recepty, bezlaktoz.nahrady mlieka, vegan.nahrady.
Ani vlastne nemusi googlit. Za ten rok a pol som jej poslala kopec tipov. Nechce. Kasle na to. Je jej to jedno. A ja nebudem v sobotu vstavat o 6.hod., rychlo si navarim, aby som si to musela niest na navstevu. Nie. Radsej zostanem doma. Pospim si, v klude upracem, navarim. Doteraz som chcela byt za dobru nevestu, prisposobivu, slusnu, napomocnu, ale ked ona ku mne nie je empaticka a laskava, nebudem uz ani ja. Aj tak potrebuju len muza, ja tam sobotu v zime presedim a deti sa po hodine nudia, ja sa im musim venovat, bo ona len hrnce, cistotu riesi. Vzdy som to respektovala, nic nehovorila, znasala, aj kvoli muzovi, bo je rad, ked tam ideme spolu, ale ked nie je respekt z jej strany, ja koncim🙂🙂🙂
@lienka.7 a naco by mi bolo bezlaktoz.mlieko? 🤔kavu nepijem kvoli hit, kakao nemozem kvoli hit. Akoze co by som s tym mliekom robila? 🙈😅😁
@hankab ja sa vzdy kazdemu snazim. Preto mi je luto, ked sa mne blizka osoba nesnazi. Skor k zlym ludom si ludia nedovolia. Zeby som zatrhla aj caste navstevy manzela? 🤔😁😁😅🤣
@buberova nie.doteraz som sa vzdy povzniesla a nevadilo mi to. Keby ano, tak to riesim. 😉
@ysseba vypekam. Tak ale nech ma nevola na obed a kolac. 😁😉
@lienka.7 muuu 🙈😁😁😁

@mantilka ano, toto je moja "chyba", ze ocakavam, ked sa ja snazim pre nu, ze sa bude aj ona mne..nedeje sa to..