icon

Riešenie vzťahov na diaľku - denné telefonáty a správy

26. sep 2025

Ahojte, mám priateľa, nebývame spolu. Ráno sme si vždy zvykli napísať dobré ráno a zavolať si krátko, žiadne vykecávačky. Voľakedy som mu volala po ceste do práce, ale keďže on vtedy o pol ôsmej ešte spal, tak som to nechala tak, s tým, že veď on sa ozve, keď vstane ( nie hneď, ale keď vstane a bude môcť a chcieť). Ale už to býva tak, že sa ten interval predlžuje. Vytratili sa ranné správy dobré ránko, aj večerné správy. Vytratili sa večerné cally, zavolá mi o 20.00 a popraje mi dobrú noc rovno, že si ide dať telefón do nabíjačky. Reálne mi raz bolo v noci zle, išla som na pohotovosť, volala som mu, písala som mu správu, ale mal vypnuté zvonenie a mobil v nabíjačke. Ja som strávila v nemocnici 4h, prišla som domov o druhej ráno, a on sa dozvedel o tom, že mi nebolo dobre až ráno na druhý deň, keď si o pol deviatej prečítal správu.

Ráno už nevolá, nepíše. Niekedy to bolo tak, že zavolal o deviatej, potom o pol desiatej, dnes to bolo niečo po 10.tej. A to už bol niekde na ceste mimo mesto, pritom je už dve hodiny hore. Ja ho chápem, nie som jeho mama, nemusí sa mi hlásiť, nechcem vedieť o každom jeho kroku... ale ... viem, že má problémy so srdiečkom. Má vysoký krvný tlak, púšťa sa mu krv z nosa, občas je mu zle na odpadnutie. Už som ho ratovala pri prechádzke v meste, aj u neho doma 2x. Dostal lieky na tlak, ale neberie ich. Má pritom iba 1/4 tbl denne, ani tú neberie.

Mám o neho teda strach. Pred 12 dňami mi zomrel kamarát. Zdravý človek, v najlepších rokoch, zlyhalo mu srdiečko, zomrel na mieste, ani 1h resuscitácia nepomohla, nenaskočil.
Logicky mám obavy. Nepotrebujem, aby sa so mnou vykecával pol hodinu na mobile, stačila by mi ráno správa, zlatko ahoj, prajem pekný deň, mám povinnosti, zavolám po obede.
To, že jemu je jedno, ako sa cítim ja, a či som ok je druhá vec.

Ako to máte vy, čo spolu nebývate? Píšete si? Voláte si? Krátko ráno alebo večer?
Úprimne, nemám rada dlhé telefonáty o ničom, z duše to neznášam. Ale krátka správa alebo krátky telefonát je podľa mňa ok, či sa mýlim? Veľa chcem od muža?

Strana
z2
autor
26. sep 2025
@sovica

Rozmýšľam, ako to bez mobilov a internetu mohli ľudia niekedy vydržať a randiť bez toho, aby zdieľali počas celého dňa svoje myšlienky, pocity, čo robia a čo budú robiť, kde sú, kam idú, čo videli, čo jedli atď.🤔
Ja osobne nepoznám jediného muža, ktorý by bol nadšený z dlhého telefonovania alebo vypisovania správ. Verím, že sa takí jedinci nájdu, ale bude to veľmi malé %. Možno na začiatku vzťahu, keď sú do ženy bezhlavo zaľúbení, tak im to nevadí a s láskou to robia.
Ja som žena a dlhé telefonáty a vypisovanie na mobile neznášam. Podľa mňa to je strašné zabíjanie času.
Ináč, kým si nenapísala, koľko máte rokov, tak som si myslela, že niečo cez 20. Ak bývate na jednom sídlisku, navštevujete sa každý alebo každý druhý deň, naozaj je také dôležité si ráno napísať dobré ránko a večer dobrú noc? Mne to príde také strašne nasilu. Ale ak ste mali túto rutinu a on to začal pomaly redukovať, znamená to, že buď sa odláskoval alebo mu stačí, keď sa vidíte párkrát do týždňa alebo si je tebou už tak istý, že je lenivý konať, lebo to v konečnom dôsledku vôbec nemusí robiť. Vie, že ty ho miluješ a keď potrebuje, si tam pre neho. Takže by som ti radila, aby si mu skúsila nastaviť zrkadlo. Nepíš/nevolaj prvá, kľudne sa mu neozvi celý deň a čakaj, kým sa ozve on, ak ti napíše, neodpisuj hneď...a maj vždy pripravenú odpoveď, ak by sa pýtal, prečo si nezavolala/neodpísala (nemala som čas, niečo som robila a úplne som na to zabudla, bola som tam a tam...). Ak ťa má rád a stojíš mu za to, spozornie a začne vyvíjať nejaké úsilie. Ak ťa má už v paži, tak to sama veľmi rýchlo zistíš.

@sovica cez den sa vykecava v telefone aj pol hodinu, popravde pocuvam ho na pol ucha, lebo pracujem a nemam velmi priestor. Ked je vonku na cigaretke, je schopny mi zavolat aj 5x za hodinu. O nicom, len tak, aby len tak nestal na balkone. Uz ho musim niekedy stopnut, ze toto takto nejde, ze musim pracovat. Ale rano mi napisat smsku alebo zavolat na 30s nevie.

marca12
26. sep 2025

Kazdy vztah prejde do tejto fazy,ze uz nemas potrebu sa stale ozyvat. Ja by som to nevidela dramaticky,ak sa nezmenilo jeho spravanie pocas osobneho kontaktu. Zamilovanost presla a prichadzate do tej pevnejsej casti vztahu.

sovica
26. sep 2025
@anonym_autor

@sovica cez den sa vykecava v telefone aj pol hodinu, popravde pocuvam ho na pol ucha, lebo pracujem a nemam velmi priestor. Ked je vonku na cigaretke, je schopny mi zavolat aj 5x za hodinu. O nicom, len tak, aby len tak nestal na balkone. Uz ho musim niekedy stopnut, ze toto takto nejde, ze musim pracovat. Ale rano mi napisat smsku alebo zavolat na 30s nevie.

@anonym_autor Tak potom nechápem, čo riešiš, keď ste cez deň normálne v kontakte a ozve sa ti sám. Fakt ti vadí taká blbosť, že ti ráno necinkne od neho správa "dobré ránko"? Mne sa to zdá strašne detinské. Ale možno som ja čudná🙈

autor
26. sep 2025
@sovica

@anonym_autor Tak potom nechápem, čo riešiš, keď ste cez deň normálne v kontakte a ozve sa ti sám. Fakt ti vadí taká blbosť, že ti ráno necinkne od neho správa "dobré ránko"? Mne sa to zdá strašne detinské. Ale možno som ja čudná🙈

@sovica mne sa to nezda detinske, to vobec. Je to vyjadrenie, ze nam na sebe zalezi. Ja to takto mam. On to ma inak.

domkakvet
26. sep 2025
@anonym_autor

@domkakvet ja len, ze ja mu nevyvolavam a nevypisujem.

@anonym_autor ja chapem, ale preventivne ti to oznamuje, ze ak by si nahodou nieco chcela, tak radsej nemas chciet.

autor
26. sep 2025
@domkakvet

@anonym_autor ja chapem, ale preventivne ti to oznamuje, ze ak by si nahodou nieco chcela, tak radsej nemas chciet.

@domkakvet teraz mi napriklad volal, uz nedviham, mam telefon v nabijacke s vypnutym zvonenim...

vilma7
26. sep 2025

Ak sa tak.velmi o neho bojíš, prečo nebyvate spolu?
Ako.keby sme sa stretli denne alebo obdeň, určite by som.nevyzadovala správy ako dobrú noc či dobre ráno...ako prečo?

morpheuss
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_1e8cac máme medzi 40-50 a sme spolu 2 roky. Predtým mi volal aj 10x denne, mňa to už popravde obťažovalo. nepotrebujem, aby mi vyvolával a niekoľko krát denne. Mne stačí ráno správa, kľudne aj niečo vtipné, nejaký obrázok. Viem, že je ok a že na mňa myslí. To mu zaberie dve minúty času. No nič teda...

@anonym_autor veď mu to povedz a vybavené, nie?

princezna_bosorka
27. sep 2025
@anonym_autor

Neviem prečo mi zmenili takto názov admini. Vzťah nie je na diaľku, bývame v jednom meste, na jednom sídlisku, len nebývame spolu.

@anonym_autor podla mna uz o teba nestoji a mala by si to nechat tak (a postupne sa zmierovat s rozchodom).

autor
27. sep 2025
@princezna_bosorka

@anonym_autor podla mna uz o teba nestoji a mala by si to nechat tak (a postupne sa zmierovat s rozchodom).

@princezna_bosorka ved som mu to povedala. Dnes zase spravy, ze stretnime sa, chcem ta vidiet, chcem sa s tebou rozpravat, chcem ti to vysvetlit ako som myslel tu spravu. Nie nemam zaujem. Uz bolo dost vysvetlovania.

Strana
z2