Rok po nevere mám obavy
Od nevery prešiel rok a stále mám obavy,čo ak sa to stane znova?Znova sa budem snažiť odpustiť?Pretoze nechcem byt bez neho,aj keď si dokážem predstaviť život bez neho…Teraz mu vlastne verím,ale ma obavy do budúcna,že znova príde príležitosť a on neodolá…Nebol medzi nimi vzťah,bola to rychlovka,kde iniciátorkou bola ona,no to je v podstate jedno.Nás vzťah to poznačilo aj keď obaja sa o seba viac zaujimame,ale mám pocit akoby sme teraz neboli sami sebou a akoby sme sa nevedeli úplne uvoľniť,žijeme akoby v krci,no na druhej strane je všetko teraz take viac precítené,akoby sme objavili svoje vnútro…ťažko sa to vysvetľuje
Rozumiem neveram preco sa deju,chápem aj tým,čo sa rozhodnú partnera opustiť,nielen odpustiť,rozumiem tým,ktorí súdia,pretože majú pocit,že by to riešili ináč a aj preto,že si myslia,že aj tak to vždy dopadne rovnako.Rozumiem aj tým,ktorí sú podvedení a nevedia ako dalej a hľadajú oporu lebo nikto nechce počúvať ako trpia a vždy sú tu len rady ako odísť alebo ako zostať,ale čo ak neviete ako odísť a ako zostať?Je to životne rozhodnutie,ktoré Koniec-koncov nemusí byt až take zložité,no ten strach z budúcnosti ci to nebudete prežívať znova je omnoho väčší než čokoľvek iné.Najhoršie je,že presne to iste sa môže stat aj v ďalšom vzťahu,ale tak isto krásny vzťah môže nastať aj s nevernikom,pokial spolu zostanete.Nemá to byt druha šanca pre neho,ani druhý pokus…Je úplne jedno koľko krát kto podvedie,ale čo si vyberie.Chaotické?Presne tak sa teraz moje vnútro,moja duša,podvedomie citi.
@chrumka120 citala si len prvú vetu?Pretoze som nikde nepísala,ze ma pohľad iných ludi nezaujíma.
Keď je vo vašom vztahu už aj dieťa, ťažšie sa odchádza. Ja som toho názoru, ze urobil to raz, urobí to znovu. Ale uvidis, ako otec by sa mal tiež správať zodpovednejšie. Trochu mám aj z teba takých pocit, ze za jeho neveru vinis viac samu seba ako jeho a to nechápem prečo.
Tak pardon, môžem to teda upraviť, keď ta podviedol raz, je veľká pravdepodobnosť že ta podvedie aj druhýkrát a že ta podvádzal aj predtým a nikdy mu už nebudeš 100% veriť... neváži si ta tak ako by mal a vždy to už bude medzi vami, tak nech sa páči, tu máš ten pohlad človeka ktorého sa to netýka, nie čo by som ja spravila
@katkami123 neviním seba,povedala som mu,že nech bolo medzi nami čokoľvek,mal byt chlap predomnou a povedať na rovinu čo sa mu páci a čo nie.Nevera je rozhodnutie,zbabelý únik,jedna z najnechutnejších a najhorších riešení (neriešení) problémov!Tak isto som mu povedala,že ak chce spávať s druhými,chápem to a nebudem prekážkou.Sme predsa dospelí ľudia a ak je naozaj medzi nami láska,tak si nemôžme ubližovať,čakám od neho úprimnosť po každej stránke a ak sa to stane zas a nebude ma chciet uz trápiť tak odíde aj sám,bez toho aby som to prežívala znova.Tak isto som mu povedala,že uz mu nedovolím aby sa niečo take stalo a to znamená,že spravim preto maximum,ak to nepomôže,ďalšia spoločná cesta životom bude len medzi ním a našim dieťaťom alebo deťmi
@chrumka120 nebudem ti to vyvracať,no ani sa s tým nemôžem stotožniť,pretože toto možem napísať aj ja tebe,tak ako ty nevidíš do života môjho muža,tak nevidím ani ja do života tvojho muža.A ak ta serie to,že niekto sa snaží odpustiť neveru a ist dalej spoločným životom,tak je to tvoja vec a znova pripomínam ja som sa uz dávno rozhodla,len som sa chcela vyrozprávať
@chrumka120 a to,že ma podvedie znova alebo podvádzal predtým je presne taká ista pravdepodobnosť ako aj v každom inom vzťahu,čiže aj v tom tvojom
Dobre a on sa k tomu všetkému ako vyjadril? Aj ti aspoň povedal, prečo to urobil? A udržiaval s nou dlhší vzťah či to bol jednorazový úlet?
Však to bol len môj pohľad, si písala že ta zaujíma, tak sa neurážaj a neutoč, v každom vzťahu ta pravdepodobnosť nie je rovnaká, lebo niektori sa nepodviedli, čiže je menšia šanca podvádzania aj dobuducna.. 🙂 asi si si prišla po pekne komenty aký je to isto dobrý chlap a bolo by treba odpustiť 🙂
@chrumka120 začínam pochybovať o tejto téme, autorka si takmer vo všetkom odporuje, ako keby sama nevedela čo komu píše... aj ľutujem, že som jej venovala čas.
@fleur1111 podobne a to som sa jej to snažila napísať ešte veľmi pekne
ja som neveru zazila pri byvalom. po 4roc.vztahu, kde vsetko bolo tip-top, milovali sme sa, planovali spolocnu rodinu. tiez tam slo len o sex a moj ex sa k tomu aj tak postavil- ze to bolo zivocisne a bez citov. ja som odpustila, vo vztahu sme pokracovali. do polroka sme sa rozisli z mojho popudu, pretoze nech sa moj ex akokolvek snazil, stale som v podvedomi mala, ze to urobi opat. pri intimnych chvilach som si predstavovala, ako to robil s hentou, ako sa jej dotykal, ako ju bozkaval, ako ju pretahoval. nevedela som tie myslienky vytesnat. za mna, odpustit alebo preniest sa cez neveru dokaze jedna zena z tisica, aj tu mas stare diskusie, kde zeny po muzovych neverach vo vztahoch zostali, zvacsa kvoli detom, ale stale maju v sebe, ze ten chlap bol s inou a ziju s tym, trapi ich to, ze to moze urobit znova. a aj priznavaju, ze to nie je kvalitny a plnohodnotny zivot.
A suhlasim plne s babami, toho tvojho si velmi idealizujes, uplne nezmyselne sa ho zastavas. Uz len ten argument, ze nepovedal ti o nevere, aby ti neublizil. Nie, nepovedal ti o nevere, pretoze nechcel. Uplne pokojne mohol byt neverny aj predtym, len si to zial nezistila.
@zara1357 áno,máš pravdu,poradňa je určite prínos aj sme sa dohodli,že ju spolu navštívime.Sme objednaní
To,že mal chuť a ona ho zviedla,bolo len nadľahčene,rozprávali sme sa veľa o tom čo sa dialo a udialo,povedal mi a vlastne ona potvrdila,že bola inicionarka a uhanala ho dlhšiu dobu,no samozrejme je úplne jedno ako sa to stalo,dôležité je preco
Stalo sa čo sa stalo, z tvojej strany to určite odpustené nie je, keď nad tým musíš premýšľať..avšak pýtať si rady od žien, keď každá je iná.. niekto dokáže žiť ako podvadzana manželka, niekto vyslovene len ako milenka, niektorá žije s alkoholikom, druha s gemblerom..hej jasne, tu sme na konikovi, tak tu ma každá úžasného manžela najlepšieho verného 😂😂😂😂 ale aj tak.. je to o tvojom systéme hodnôt.. ZA MŇA.. ja svojmu mužovi verím, ale nie v tom, že by ma nepodviedol, ale v tom, že by ma neopustil, aj on mne verí.. naubližovali sme si veľa, myslím, že ešte si veľa ublížime, veď stále sme len ľudia, robíme chyby, my ešte koname dosť skratovo a sprosto v niektorých situáciách, ale nikdy sme nad tým takto nerozmýšľali.. proste čo bolo tak bolo, viac ma to nezaujíma.. porozumenie, komunikácia a láska, ja svojho muža milujem, aj on mňa, keby mám čo i len sekundu váhať, alebo sa takto trápiť, tak z toho vzťahu odídem.. ale ja som šťastná, bez ohľadu na to čo bolo a rovnako aj on.. žijeme vždy tým čo je aktuálne..tým čo je teraz.. minulosť aj tak nemá žiadnu moc, už to nezmeníme nikto.. je mi úplne jedno čo o nás ľudia hovoria, nech sa každý pozrie do vlastnej kuchyne.. takze pokial nezmeníš myslenie, tak ťa to proste zožerie
@katkami123 povedal mi čo sa v ňom zlomilo a preco sa to udialo,išlo o jednorazový úlet,žiaden vzťah,nedal jej ani len pusu,slo len o sex…
@chrumka120 ja ti tvoj pohľad neberiem,tiež som sa len vyjadrila tak sa neurážaj.Nie každá nevera vyjde na povrch
Ja sa nepotrebujem urážať, lebo o mna nejde🙂 a že na každú neveru sa príde som ja nikde netvrdila
@nadazdi presne toto hovorí aj môj muž,uz nikdy viac vracat sa do minulosti ale ži tu a teraz a myslieť na spoločnú budúcnosť
Nič tým nevyriešiš.. nie som za opúšťanie vzťahu kde sa dvaja miluju, ale ak sa máš trápiť takýmito myšlienkami, tak z neho odíď.. zlomiš dve srdcia, ale tebe sa uľaví, necitala som teda všetky komentáre, ale ono je to proste tak, minulosť či bola pekná alebo škaredá je stále len minulosť a budúcnosť nie je nikdy istá, nemusíš sa zajtra zobudiť.. môže ti vyhorieť dom, proste fakt treba žiť tým čo je teraz.. my s mužom nemáme žiadne plány, nemáme od seba žiadne očakávanie, stále sme dve rozdielne bytosti čo však žijú bok po boku.. ja ho rešpektujem, on mňa, odpustame si a to je základ.. či to takto bude aj o rok alebo o 10 nevie nikto, ale teraz je to presne to, čo potrebujem 🙂
Toto je veľmi ťažké a zložité. Ako dlho ste vo vzťahu, aké staré je dieťa? Mrzí ma to, ale na Tvojom mieste by som sa teraz nevydavala, to by bolo šialenstvo..pretože rok je velmi malo, neber si ho.
@fiffinkaa sme spolu viac ako 10r.,dieťa sme mali po 5rokoch
Len taká zaujímavost - to že bola iniciátorka ona, to vieš od nej? Lebo jasné, dobre, že ho chudáčika neznasilnila... Nič v zlom, len týmto chlapskym kecom netreba až tak veriť
K téme: myslím, že hľadáš niečo čo nie je. Na svojej instiktivnej rovine necítis dôveru (a ta nikdy neklame) a v podstate sa snažis sa nejako oklamať samu seba, aby sa ti vo vzťahu ľahšie žilo. Bola by ta cesta väčšej rýchlej bolesti (rozchod) ťažšia, než táto nekonečná mala bolesť? Niekto má odvahu dať šancu niečomu novemu, veľkému, zmene, osobnému rastu a niekto si vyberie tiež pekný život, avšak ten zahŕňa každý večer si ísť lahnut do postele s malým švábom pod vankúšom
Pravdepodobnosť nevery nie je u každého rovnaká, strašne sa mýliš. Čítala som všetky tvoje komentáre v tejto téme a aj z môjho pohľadu sa snažíš udržať niečo, čo neexistuje. To, že si ty bola neverná za nejakých okolností a z nejakých dôvodov, neznamená, že aj on to tak má. On to môže prežívať úplne inak a len sa snažil vyplávať zo situácie, pozná ťa, vie, čo povedať. Aspoň si to dostala zo seba von... Stáva sa.
To je veľmi smutné že ti toto spravil po 9 rokoch, keď ste sa nezobrali za tak dlhý čas čo ste spolu, teraz by som do svadby nešla. Zranil ťa, zranil tvoje srdce, tvoju dušu..tieto zranenia sa liečia veľmi dlho, vôbec ak ..vieš si predstaviť život bez neho?
@bluka2 od nej
@bluka2 pre mna by bol rozchod najťažší,jasne že som uvažovala aj týmto smerom,ale to nie je to,čo chcem a myslím,že je na case robiť to,čo chcem a po com túžim.K ničomu ma nenúti,prestala som kričať,predtým som veľa kričala,aj na rodičov aj na dieťa..nedá sa úplne všetko opísať
@emmeke Nebudem ti oponovať,ale podľa mna je pravdepodobnosť nevery rovnaká,ide o to v akom sa kto nachádza rozpoložení a aké ma príležitosti.Nepoznám človeka,ktorý ak sa mu niekto doslova ponúkne,odíde.Nikdy sa mi nestalo,že by ma niekto odmietol.Tebe áno?Ty len môžeš povedať nespravila by som to ci tamto,ale otázne je ako by si sa skutočne zachovala
@fiffinkaa som si vedomá,že rok je ešte krátka doba
A viem,že nadobúdanie dôvery je veľmi dlha cesta,ale ja ňou kráčať chcem pokial budem cítiť,že aj on,ak začnem pochybovať a nebudem si ním ista,zo vzťahu aj manželského možem odísť kedykoľvek
“ Nepoznám človeka,ktorý ak sa mu niekto doslova ponúkne,odíde.” a sme doma :D áno, nám ostatným sa to úplne normálne stane, však keď dávajú, ber :D

Teraz mu verím, ale mám obavy do budúcna. Tak ako je to? Ak dôveruješ, nemáš obavy. Je to stav voľnosti a uznania slobody toho druhého, ale aj svoje vlastnej slobody robiť aj "zlé" rozhodnutia. Úvodzovky používam preto, lebo iba naše ego má tendencie neustále všetko vyhodnocovať a dávať znamienka plus alebo mínus. Uvoľni sa. Toto nie je až také dôležité, ako sa zdá. Podľa toho čo píšeš, vás tá skúsenosťr niekam posunula. A ďalšia vás možno posunie celkom iným smerom a možno to ani nebude nevera, čo zapríčiní váš rozchod a možno budete spolu rásť a zrieť v harmónii...a možno sa stane x iných variant...😉