Rozchod
i ja sa idem po prvykrat vyzalovat. Po 14r mi vcera manzel oznamil, ze sa so mnou rozchadza, vraj uz posl. pol roka citi, ze ma nemiluje, chyba laska. Do karat mu hra aj nova praca vo svajciarsku, ktoru prijma na plny uvazok t.j. zacne tam zit. Jeho predstava je, ze ja s detmi 10a 12r ostanem byvat v novostavbe, bude i nadalej platit 50% nakladov na domacnost + 1000eur na deti. Rozvod zatial nechce kvoli roznej administrative, ale skor ci neskor rozvod bude musiet byt. Dalsia zena nie je v hre, to mu verim, uz ho tolko poznam. Vraj len laska sa stratila a takto zit nevie a nechce. Na jednej strane som rada, ze mi povedal pravdu, lebo posl. par mesiacov som sa necitila komfortne a nieco som tusila ale ze mi pride uder pod pas som nepredpokladala. Obaja sme mali problemy v praci ktore sme vyriesili. Ziadna diskusia ako poradna, hladat pricinu, skusit odznova nepripada do uvahy, ma to uz v hlave upratane. Planuje 2-3krat rocne, ze pride na SK a zahra sa na otca. On je v poho, deti si poplakali cely vcerajsok ale sa s nimi rozpravam a vyzeraju ze to zvladnu, ja som celu noc presedela a prerevala zjavne len mne zivot stroskotal. Neviem, ci ostat v novostavbe s 3000m2 pozemkom a pokracovat alebo trvat na predaji a radsej kupit byt v rovnakom meste /lahsie obhospodarim byt ako dom s pozemkom/ alebo nechat dom tak ako je /pre deti do buducna/a prestahovat sa 100km domov do mesta kde som vyrastala kde mam vl. byt a tym padom zmenim detom skolu, kruzky, kamaratov. On momentalne si nenarokuje na nic /bude zarabat krasne tak nepotrebuje/ chce len to najlepsie pre deti. velmi to boli....
@jujala uffff tak toto je podľa mňa najviac očakávaná vec čo sa tu rieši...všetky sme zvedavé ako to nakoniec dopadlo, držím palce a ináč máš pravdu, je divné, že chce ísť do Švajcu ked tu má frajerku...koľko má rokov ona? cca? zaujíma ma to skrz to, či je to dáka mladá ktorá si len užíva že jej všetko financuje viac menej a ešte nemyslí na rodinu a tým pádom je ochotná aj do švajčiarska ísť. lebo ak si našiel dáku 30+ tak neverím že dotyčná ešte nepomýšla na rodinu a má čas ísť strácať čas do švajcu...
@jujala nebolo mu divne prečo zrazu riešiš prepis auta na seba?
Bol ochotný ísť na políciu? To je super.
Podľa všetkého by mal byť rád, lebo ty vlastne pokračuješ v tom co on začal.. Ty to len dávaš na poriadok, podľa jeho slov zbytočná a zdĺhavá administr.
A ani to tak zdĺhavé nie je.
Takže ak by sa staval na zadné, s úsmevom mu odpovedz ze dorabas za neho to co otvoril a môže byť rád, všetko bude na poriadku a každý si bude žiť svoj život ďalej.
On aj ty.
Hádam si len nemyslel ze si ujde oddychovať žiť užívať do švajčiarska zaleoi ti ústa platením /co aj tak bude musuet/ a ty tu budeš žiť ako vydatá pani a co čakať?? Ty máš tiež právo žiť ďalej a možno druhu polovicu od žiješ krajšie, nikdy nevieš čo ťa čaká.
@mk22 mne sa len "páčia" tie jeho otvorené zadné dvierka...budeme manželia, zostaň žiť v našom dome , inak povedané staraj sa o deti, nemaj žiadneho chlapa a tvár sa ako vzorná manželka, a ja raz ked sa vybujačím tak sa vrátim. lebo ako ja sa čudujem aj tej dotyčnej milenke, žeby jej nevadilo, že sa nechce rozviesť. to nechce vlastnú rodinu ona s ním? jej stačí byť milenka? to mi je divné..bud moc mladá a chce len aby ju ujo živil a potom ho pošle do prdele alebo už deti má a chce sa tiež len zabaviť alebo no neviem.
@barborachors nemusí za tým nikto byť. Poznám také páry, ktoré sa rozišli a muži zostali sami. Nemajú nikoho. Nie každý rozchod, rozvod je kvôli ďalšiemu človeku.
@kvetinka75 jasne, takych poznam aj ja. proste ich toprestalo bavit a chceli sa tak nejak realizovat sami a oddychnut si. bohuzial, niektore vztahy vedia dopadnut aj takto
ahojte , kedze zivot nejde tak rychlo ze sup sup ako vo filme, tak som sa posunula len malo a to...rozvod je podany na sud. Ked zistil, ze to ozaj myslim vazne ten rozvod, tak mi v citovom amoku ziadne papiere nepodpisal a az tak, ze mi ani na deti platit nechce. Ale ako vravim, vybuchol v amoku. Lebo aj min. tyzden sa ma spytal na peniaze a aj poslal...respl. som si poslala ja z jeho uctu. Totizto mu spravujem ucet, lebo je v tomto lavy.
Moj este legitimny manzel pride zo Svajcu tento vikend po mesiaci domov na SK. Nakolko ja som sa psychicky z toho bludiska dostala a som v poriadku, tak spolu komunikujeme az kupodivu normalne a uplne v poho. Deti kontaktuje skoro kazdy den a uz sa na nho tesia.
No a jeho frajerka/priatelka odmietla ist do Svajciarska. Takze jeho vztah sa s najvacsou pravdepodobnostou rozpadne.
Deti sa tesia, ze jedneho dna pojdu na kurz francuzstiny a budu chodit za nim. Jasne, ved nech idu do sveta, ked sa da. Ak to vyjde, super.
Ohladom spolocneho majetku: zatial prezimujem s detmi v spolocnom dome. Bud. rok...no neviem.
Moja rozpravkova chimera je taka, ze dufam, ze sa raz zalubim, dotycny odkupi polku domu a tym mojho ex vyplatim a budeme zit az kym nepomreme 🙂
Realita: bud - predam svoj byt+preda sa dom= kupim novy byt v mieste kde maju deti skolu alebo ak sa bude dat, navysim hypoteku+predam byt a vyplatim ex z domu.
Lenze uz mam 45r a neexist aby som hypo splatila. to je nerealne a cely cas zit a strachovat sa, ze musim robit a nedaj Boze vazne neochoriet a pridem aj o strechu nad hlavou.
no neviem...nechavam to zatial vsetko plynut. Nateraz je dolezite, ze rozvod je v procese, normalne komunikujeme, deti su v klude a ja som si opat zacala len tak pre seba spievat, takze i ja som v norme🙂
Die Ende
@jujala ďakujem že si sa ozvala, sem tam som si spomenula, ako sa máš, Preto som ti napísala. Ale ved ty si sa posunula, urobila výrazný dôležitý krok, posun.. Podala návrh, oznámila mi to.. Vidíš sama ze tie bájky o prispievani už sú iné, keď príde k činu už cukaju niektorí.
Že nepodpísal?
Dostanete dátum, tam sa môže vyjadriť..suhlasu, nesúhlasí a prečo.
A vzťah na diaľku s priateľkou.. To nevydrží..
Držím ti palce. Si jedna z mála, ktoré sa neboja, majú hrdosť a vážia si samu seba.
Väčšinou ženy, keď tu píšu o nevere z muzovej strany, tu kvilia mojkaju ho a držia sa ho ako kliešť 😒
@mk22 dakujem za mile slova, vazim si to.
Ja som tento rozchod rozdychala aj vdaka mojej skusenosti z minulosti, ked ja som bola ta co som odisla zo vztahu po 12r kde sa ozaj laska stratila /inak ten typek je dodnes sam a stale dufa i po 15r...ufta ake zufalstvo/. Ale ano, netajim sa, ze so mnou lomcovali rozne nalady/pocity: zufalstvo, vycitky, nenavist, akceptovanie stavu a vyrovnanie sa s realitou.
Teraz je to o to tazsie, ze uz su deti. Ja ho chapem, a zelam mu aby zil co najlepsie ako sa mu zadari. To iste zela i on mne a vobec mi nebrani v dalsom rozvoji. Ja som relativne v poho, len mi proste chyba blizka osoba, ktoru mozem objat a vyzalovat sa a ta sa nenajde rychlo a ani to neznasilnujem. Ja nejak verim osud, ze ma este nieco pre mna pripravene.
Ked to zhrniem, tak som zazila ozaj krasne manzelstvo a som rada, ze som nebola s nejakym buranom, tak to by som si vycitala sakra.
@jujala Takto to ma vyzerat. Pribeh rozumnej zeny. Tesim sa,ze sa neutapas v lutosti a ides dalej. Urcite bude tvoj pribeh inspiraciou pre mnohe zeny. Klobuk dolu ako si sa s tym vysporiadala. Podla mna je ovela narocnejsie sa takto s tym vysporiadat. Mohla si si vybrat lahsiu cestu a truchlit,lutovat sa a obvinovat ho. Ty si zamakala a ides dalej. Kazda jedna by sme si mali vziat priklad ako sa da dalej zit a ze zivot nekonci. Na teba urcite caka len dobre v buducnosti. Mas krasny postoj k zivotu. Drz sa
@ jujala,mas moj uzasny obdiv,uz som vselico pocula, citala, ale takto to vyriesit so vztycenou hlavou,palec hore,Zelam najviac, aby si bola z detmi zdrava,a ostatne uz pride samo.,ale musis mu odpustit,,aby sa ti ta rana z nevery co najskor zahojila,..Hoci jazva ostane, ale budes uzdravena natolko ze si nanho ani nespomenies . On sa bude urcite chciet vratit , ale ja buda teba by som ho uz neprijala,lebo zlyhal raz, a uz sa mu neda verit,Takze takto , ako to riesis je dobry postup.Nebudes sa nad nim trapit.
@jujala myslíš že je zúfalé že dúfa alebo by si mala byť rada že ťa tak ľúbil/ľúbi ... prečo hneď zhodiť niekoho
Ináč k vysporiadaniu majetku ti sama za seba poviem že je to zdĺhavé a náročné a kým tvoj chlap prestane mať výbuchy to potrvá ...u nás je to 4 rok
..a ešte vždy prídu odutia a poznámky najmä teraz keď sa objavil partner
Teraz som si precitala temu a velmi ti drzim prsty.
táto diskusia by mala byť niekde v tope ako vzor pre všetky ženy, ktoré podvedie chlap. čo robiť, ako sa zachovať, ako konať ! takto to má vyzerať dámy ! sebavedomá žena čo nestratila samú seba pre jedneho chlapa, čo sa nepopratal do kože. gratulujem ti fakt ! si skvelá a zvíťazila si sama nad sebou a aj nad tým degešom čo prišiel o takto výnimočnú ženu. ♥ držím ti palce, nech si Ťa ten správny nájde ♥ a nech je poriadne sexi aby tvojmu ex vytrel zrak keĎ bude polonahý kosiť váš trávnik 😀
@luxus10 ahoj......no... 19.1. mame termin na sude a potom budem mudrejsia. 3.1. pride soc. pracovnicka skecnut s detmi. Sice netusim co za otazky padnu, ale nebojim sa.
Na kazdy pad sme stale rovnako t.j. vzajomne komunikujeme uplne normalne/na urovni. Majetok- zruseny BSM, vyzivne sa nechcel dohodnut oficialne, ale v tom nevidim tragediu, to poriesi sud. A nadalej plati 50% nakladov na dom /voda, elektrina, HO, deti, poistky.../ Byva vo Svajciarsku a novinka, frajenda sa stahuje za nim, co je super lebo som sa bala, ze ho stiahne na SK, a uz ked , tak chcem prachy na deti...a chce si zvysit kvalifikaciu a mu vravim, ze parada lebo ak sa Tebe zvysi uroven, budes viac platit na deti, ale zas on neprotestuje.
Ale v suhrne...detom je smutno o tom niet reci, a ja som sama na ne, na pracu, obriadit domacnost. Ked nasnezilo som vstavala o 5h rano odhrabat 65m cestu aby sme sa z domu dostali a nastastie som si nasla "hodinoveho manzela" a riesi mi technicke zavady na dome.
Ale ked to cele podciarknem, tak som na tom dobre v porovnani s inymi pripadmi, co aj tu citam alebo v mojom okoli a castokrat zufale stavy.
A deti sa uz tesia na jarne prazdniny, ze pocestuju za nim. A ked sa oni tesia, tak som i ja v poho.
Ja to osobne vsetko akceptujem, len este musim dospiet do stavu, ze mu raz v zivote odpustim, a potom sa total oslobodim. ale to chce cas.
@katkazuz akukolvek stratu si uvedomime, az ked naozaj ju precitime. A neviem, ci by som chcela aby zabojoval, ja som sprosto principialna. Ja ho uz nechcem, lebo by som nevedela 100% milovat a doverovat. A tak zit nechcem.
Ale dakujem za mile komenty a ze ste si vobec spomenuli, ozaj dakujem. Len keby ste vedeli, ze kolko je rozchodov v okoli, ludom hrabe....a to doslova.
...len chcem povedat, ze prebehlo rozvodove pojednavanie uspesne t.j. dohodli sme sa na vyzivnom 500,-/dieta + hradi 50% nakladov na dom.....pocas doby, ked to bude zvladat. Ak nie, poziada o znizenie a potom sa uvidi. BSM v procese a idem si dobre premysliet ako ex vyplatit z domu. To bude fuska.
Finalne exova frajerka predsa len vycestuje za nim do Svajciarska zit /lepsie ako keby on prisiel za nou na SK/. Deti zacinaju chodit na kurz Fr a v lete pojdu tatovi na prazdniny.
U mna trochu zmena, sice je novy tipek na scene, ale......cas ukaze.
Inak vsetko po starom, praca, deti, domacnost a tak dokola. Deti su ok, ja som ok...a zivot ide dalej.
Holky dakujem vam vsetkym za moralnu podporu a drzim palce kazdej, ktora bojuje za zachovanie vlastnej dostojnosti. Viem, nie je to lahke, ale co je vlastne lahke v zivote??
Na kazdy pad, mam dalsiu zivotnu skusenost.

@jujala
Súcitim s tebou a držím vam palce, aby vás to- teba a deti moc nebolelo.