Rozchod
i ja sa idem po prvykrat vyzalovat. Po 14r mi vcera manzel oznamil, ze sa so mnou rozchadza, vraj uz posl. pol roka citi, ze ma nemiluje, chyba laska. Do karat mu hra aj nova praca vo svajciarsku, ktoru prijma na plny uvazok t.j. zacne tam zit. Jeho predstava je, ze ja s detmi 10a 12r ostanem byvat v novostavbe, bude i nadalej platit 50% nakladov na domacnost + 1000eur na deti. Rozvod zatial nechce kvoli roznej administrative, ale skor ci neskor rozvod bude musiet byt. Dalsia zena nie je v hre, to mu verim, uz ho tolko poznam. Vraj len laska sa stratila a takto zit nevie a nechce. Na jednej strane som rada, ze mi povedal pravdu, lebo posl. par mesiacov som sa necitila komfortne a nieco som tusila ale ze mi pride uder pod pas som nepredpokladala. Obaja sme mali problemy v praci ktore sme vyriesili. Ziadna diskusia ako poradna, hladat pricinu, skusit odznova nepripada do uvahy, ma to uz v hlave upratane. Planuje 2-3krat rocne, ze pride na SK a zahra sa na otca. On je v poho, deti si poplakali cely vcerajsok ale sa s nimi rozpravam a vyzeraju ze to zvladnu, ja som celu noc presedela a prerevala zjavne len mne zivot stroskotal. Neviem, ci ostat v novostavbe s 3000m2 pozemkom a pokracovat alebo trvat na predaji a radsej kupit byt v rovnakom meste /lahsie obhospodarim byt ako dom s pozemkom/ alebo nechat dom tak ako je /pre deti do buducna/a prestahovat sa 100km domov do mesta kde som vyrastala kde mam vl. byt a tym padom zmenim detom skolu, kruzky, kamaratov. On momentalne si nenarokuje na nic /bude zarabat krasne tak nepotrebuje/ chce len to najlepsie pre deti. velmi to boli....
taky maly update/pre info ostatnym. Mam partnera, obaja to myslime vazne a sme stastni a vieme co ocakavame od zivota, deti ho super prijali, je vysoko prorodinne zalozeny a je mi oporou ale chcela som nieco ine. Moj ex sa samozrejme o nom dozvedel a vlastne nic netajim a jeho jesitnost sa ukazala, prestal mi platit pol nakladov na dom /co chapem a ma na to pravo/ a nechal sa pocut, ze ked sa partner ku mne nastahuje chce vyplatit polovicu hodnoty domu bezpodmienecne /co tiez chapem/. Ziadala som ho aby mi dal rok/dva aby som zistila, ci novy partner je to co ocakavam od zivota a nemienim nic menit na liste vlastnictva ale ex o tom nechce ani pocut...... ALE kedze mame podielove vlastnictvo /co som rychlo zabezpecila po rozvode/ a hodila som rec s pravnickou, tak ho drzim v sachu, kedze deti maju trvaly pobyt v dome, sud vysoko prihliada na tuto skutocnost, tak mozem natahovat tento stav nevyplatenia niekolko dlhych rokov /ja viem..nemoralne ale nemam momentalne na vyber/.
To len taka technicka vsuvka, ze aky je rozdiel podielove /nie je deadline na vysporiadanie majetku/a bezpodielove vlastnictvo /do 3r je podmienka sa vysporiadat/. pekne velkonocne sviatky vsetkym
@jujala Presne si pamatam, alo sme ti pisali, ze ako ti slubuje platit to a to, nech sa da na papier, lebo kym ma vycitky, tak plati. Teraz uz vycitky nepocituje, mozno aj frajerka tlaci na neho, tak uz vymysla 😆. Velakrat sa to takto vyvija..ale dobre, s domom pomaly, ved sama ho neufinancujes (aj s vyplatenim) a zbytocne brat dom s novym chlapom - este mas cas sa rozmysliet

@jujala vela vela stastia zelam, vela sil , trpezlivosti, pokoja v srdci.