Rozchod v 33 rokoch
Mam 33 rokov, s priatelom sme spolu dlhé roky, no stale si niesom istá ci s nim chcem prežiť život, či toto je to prave. Je zodpovedný, spoľahlivý, verný, no často sa s ním o hlbších témach nedá porozprávať, nemám pocit ze ho zaujímam ako človek, málokedy sa opýta ako sa mam atď, proste chyba mi také to hlbsie spojenie medzi nami, na druhej strane ale túžim po vztahu a som veľmi introvertnej povahy, ťažko sa zoznamujem a otvorene poviem ze sa bojím samoty a neviem si predstaviť hľadať ďalší vztah a ci by sa to vôbec podarilo. Sú lepšie aj horšie dní, no možno očakávam niečo co ani nie je reálne, a mala by som byť spokojna s tým ako to je ? Velakrat som uvažovala o rozchode, ale neviem sa reálne k tomu kroku odhodlať..keď som sa aj hrabala v tom co ma k nemu tiahlo tak je to asi to ze mi chýbala v detstve istota (nie financna), bezpečie a to som uňho asi nasla ale neviem ci to stačí.. a ci niesom stara na to aby som ukončila vztah a vstúpila úplne do neznáma ...boli ste niekto v podobnej situácii?
Ahoj, kazdy vztah po urcitej dobe zovsednie alebo ako to spravne pomenovat🙂 Otazka znie- fyzicky ta stale pritahuje? v tejto oblasti vsetko oki? Lebo ak ano, tak pri tych jeho pozitivnych vlastnostiach ako si ho popisala by som s nim ostala. V dnesnej dobe sa da uz velmi tazko najst za kratky cas niekto podobne dobry. Ved skus sa s nim vklude a otvorene porozpravat, nech to trosku ozivite🙂 A ten vek, no fakt si stara, 70nicky ta pichnu do vacku😄
Myslím že aj on to tak cíti, neposúvate sa ďalej, iba preživate a nemáte si čo povedať po tých rokoch..
Videla som často, že po niekoľkoročnom vzťahu a rozchode hádam aj do polroka mali chlapi nové, tehotné partnerky..
Pokiaľ si aj na toto pripravená tak ho pusti, lepšie teraz ako nikdy a mať takéto myšlienky do konca života..
Držím palce..
Skús si sama v sebe upratať. Čo ti tento vzťah dáva, čo ti berie, čo ti chýba, čo ti vadí... A skús to potom prebrať s partnerom. Že už dlhší čas uvažuješ, či to ešte má zmysel... A nech o tom porozmýšľa aj on. Možno má podobné myšlienky. Ak ťa na prvý raz odpinkne, nechaj mu trošku času na spracovanie a skús to nadhodiť trošku neskôr.
Možno to zachránite, možno sa rozídete... Ale budeš mať jasno.
@janettdamian a ja som kde ? 60+
Šetriť na truhlu...🤣
@cacianka ale kde, to bolo len v rámci srandy, že ako človek vníma ten čas a vlastný vek. Mňa veru vôbec nepadlo doteraz, že už mám pokročilý vek. A mlada žena, plná života ako o sebe zmýšľa. Ale držím jej palce, nech nájde v živote cestu, kde sa bude stále cítiť mladá...
Ťažko radiť, z daných informácií. Z opisaneho je "jediný" problém (i keď nie malý problém), rozhovor o vnútornom prežívaní, dôverný rozhovor. Asi by bolo dôležité zamyslieť sa /zistiť ako to vníma partner, či jemu takýto rozhovor chýba? Či máva takýto rozhovor s nikým iným - kamaráti, kolegovia? Je jasné, že muži fungujú predsalen inak, nemajú až takú silnú potrebu rozoberať "svoje vnútro". Aj debaty medzi chlapmi kamarátmi a ženami kamarátkami majú úplne odlišnú hĺbku. Na druhej strane aké témy rozhovoru zaujímajú jeho? Pýta sa autorka jeho ako sa mal? Vypočuje aj jeho témy, ktoré sú možno nezaujímavé pre ňu? Ďalšia otázka, aký je celkovo typ mlcanlivy? Introvertny? Aký je v spoločnosti, čo ho zaujíma?
Skôr som chcela poukázať na to, že daný problém nemusí byť taký čierno biely, vo vzťahu vždy napokon naráža na nejaké rozdiely, ktoré vyplývajú aj z toho, že muži fungujú predsalen inak ako ženy.
Možno sa s ním úprimne porozprávať, o tom čo ťa trápi? I keď teda píšeš ako zvykne reagovať na takéto debaty, za pokus to stojí.
5 jazykov lásky je taká teória, ktorá by bola možno zaujímavá v tejto situácii.
@cacianka ale kde, to bolo len v rámci srandy, že ako človek vníma ten čas a vlastný vek. Mňa veru vôbec nepadlo doteraz, že už mám pokročilý vek. A mlada žena, plná života ako o sebe zmýšľa. Ale držím jej palce, nech nájde v živote cestu, kde sa bude stále cítiť mladá...
@janettdamian ved aj ja s humorom,
Podobne to mám aj ja. Na nervy taký chlap
Presne moj pripad. Bol som s ex roky spolu, nefungogalo nam to. Nemal som dobry pocit zo vztahu, necitil som ze snou chcem prezit zvysok zivota. Tahali sme to asi 2 roky takto, raz v sobotu rano som sa ju normalne opytal ci chce v tom pokracovat. Ona ze asi nie, tak doniesla papier, vysporiadali sme financie . Odvtedy zijeme stastne. Ja som po pol roku nasiel svoju zenu, mame dcerku. Vieme sa o vsetkom porozpravat, vazime sa. Ex tiež nasla asi zivotneho parnera, ziju zivot aky chcela. Ja ti radim , porozpravaj sa s nim, len maj v rozume ze clovek na 99 % sa nezmeni. Cim dalej tym viac budes z toho sklamana ked to bude takto dalej pokracovat. A mozno bude ti luto ze si skorej neurobila krok. Mas 33 , mlada zena v najlepsich vekoch. Aj ked si introvert najde ta laska. Das sa dokopy po rozchode, vsetko okolo seba doreisis. Sebavedomu, spokojnu zenu chce kazdy chlap. Su este slobodny 35+ normalny chlapi, mam takych spoluziakov, kamosov. Tiez su introverti, ale kazdy rok su menej. Najdu svoju polovicku. Hlavu hore, drzim ti palce hociako sa rozhodnes.

Moja matka sa rozvádzala prvýkrát v 34, druhýkrát v 50tke a v 55 sa zas vydala. Takže vždy sa nájde nejaký vhodný kus.
Ste spolu veľa rokov, ja som bola s ex 13, ale my sme mali problémy, že dlabal na mňa aj na deti. Žil si svoj svet, a ja nie som sprostá, aby som čakala v poradovniku, tak sme sa vzali s deckami a išli. Dnes mam skvelého chlapa (nie dokonalého, ale taky neexistuje) a ďalšiu malú blchu. Rozvadzala som sa v 31.
Každopádne, nespadli ste len do stereotypu? Možno by to chcelo skúsiť nejak ozvlastnit. Tura, wellness, šport. Niečo iné ako robíte bežne.
@vevebono A rozvedie sa na dôchodok 😂