Rozchod z rozumu
Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama
@vanilkovazmrzka nieee, vobec. on mal so mnou x dlhych rozhovorov, ze co mam zmenit a co chce inak. a ja som jednoducho nebola schopna vsetky tie zmeny urobit, aj ked som sa naozaj snazila. a on mi povedal, ze snaha nestaci, ze on potrebuje vidiet vysledky. ja ho uplne chapem, ze to so mnou ukoncil. ale to nic nemeni na tom, ako priserne sa citim.
@deti95060810 dakujem za radu. magnezium si davam. lieky na spanie mi netreba. ja zaspin tvrdo a tuho napr. na dve hodiny, a potom som hodinu hore. . a potom zas zaspim tuho, a potom som zas hore. a takto stale dookola. necitim sa nevyspana.
ujma sa uz stala, dalsia jazva na mojej dusi, na mojom srdci.
cely zivot tuzim po laske a ziadna si ma nenasla :( a to uz som v strednom veku.
@la_dolce_vita Kazdy, kto sa rozide je slaboch?
@piece on mi to vsetko povedal, preco uz so mnou nedokaze byt, komunikacia tam bola z jeho strany nadstandartna. len ja som to bohuzial nebola schopna zmenit. tie veci, co mi vycital. bolo toho strasne vela.
@mircalla zasadne bolo to, ze mal pocit, ze je ako vo vazeni. ze ho stale nejako tlacim a obmedzujem, ze mu nedozicim volnost. on mi to daval, ale ja som to jemu dat nedokazala.
stale som ho nejakym sposobom kontrolovala, konfrontovala, ze preco ide radsej von, ako byt so mnou a pod.
posledny konflikt bol v sobotu. on nerad niekam chodi, ale chcel mi urobit radost, tak ma zavolal na bicykel. potesila som sa tomu velmi, lebo som vedela, ze to robi kvoli mne.
boli sme u mna, povedal, ze sa ide prezliect domov, potom k rodicom pre bycikel, a potom sa ozve. ja som ho dva krat poprosila, aby mi zavolal, ked pride k rodicom. nech nezabudne.
po hodine ani obraz ani zvuk. uz sa mi to zdalo nejako dlho, tak som mu zavolala. nedvihal. tak som cakala dalsiu polhodinu. stale nic. tak som volala jeho mame, lebo som ozaj nechapala, ze co sa deje a preco sa neozval. no a jasne, ze bol u rodicov a ze mi zabudol zavolat.
no a ja som po nom vyletela, ze preco sa vobec neozyva, ze nanho uz hodinu a pol cakam, ze vsak som ho prosila, aby mi dal vediet, ked pride k rodicom (mala som v plane sa previezt k nim a ze sa stretneme tam).
na to sa strasne nahneval, poprel, ze by som nieco take hovorila, ze mi ma zavolat od rodicov, a ze on pre mna nieco robi a ja ho este aj nahanam.
no a taketo veci stale dookola.
alebo som bola cely den prec, potom som mala 20 minut na volanie, tak som mu zavolala a on pozeral tour de france a bolo 10 minut do konca. tak mi po par minutach povedal, ze on sa chce divat a nie so mnou volat. a ja som povedala, ze dobre, ok a on bol nastvany, ze mi to malo samej dojst, ze on sa chce divat, a ked uz mi to teda musel povedat, tak som mala zareagovat privetivejsie.
@majada35 ano, s tym uplne suhlasim, ze by som to mala prehodnotit. som priserna osoba, neda sa so mnou ocividne vydrzat :( a to on mal naozaj trpezlivosti viac nez dost
Neviem, myslela som vážnejšie dôvody ..alkohol a tak ..toto mi nepríde až tak zásadné, na "nevydržanie"...skôr zámienka na rozchod
@majada35 jeho to strasne ubijalo, ked som dala najavo ze som smutna ze spolu nebudeme. Alebo ked mi povedal ze spolu nebudeme a ja som to nezobrala v pohode.
@majada35 mne to príde, že po 2,5 roku už nebol zaľúbený, tak mu kadečo vadilo. Ja som čakala tiež nejaké iné veci, chorobnú žiarlivosť, cholerické výbuchy..
Autorka, to, čo opisuješ môže byť určite otravné, zase to nie je katastrofa. Ani on mi nepripadá ako ideál. Keď sa dohodnete, že sa ozve, tak sa má ozvať a tiež neviem, prečo mu máš čítať myšlienky. Mohol to hneď povedať, "miláčik, mám len minútku, chcem dopozerať tour de france".
Nuz su tam dva problemy. 1. Nemyslim, ze mu na tebe az tak strasne zalezalo podla spravania, skor to bral tak volne. Ziadna sialena laska 2. Tebe naopak na nom zalezalo moc a zial dostala si sa do pozicie stihacky. Chapem, ze jemu isli na nervy tvoje otravne vylevy a tebe jeho laxny pristup
Jednoducho si davala do toho vztahu ovela viac ako on. Podla mna az tak smutna byt nemusis. Zrejme by to skoncilo tak si onak. Hlavne mu prosim ta nevypisuj, ze ti chyba. S nim by si sa trapila coraz viac a viac, jednoducho tam boli ine ocakavania
Teraz to vobec neznamena, ze je niekto z Vas zly clovek. On chcel volnost a priestor, ty nieco ine. Zial ostala si na nom zavisla a tie prejavy si doviedla do extremu
@mircalla ano. Tiez si myslim ze mu na mne az tak nezalezalo. Ja som si ho odvsadial vymazala, cize ho nemam ako kontaktovat.
Nemam pocit, ze som bola uplne ze stihacka. Napr som cakala, ze ked je v praci (to sa neozyva) do pol tretej, tak sa po praci ozve. Aspon kratko zavola. Ale on sa casto ozval napr az okolo stvrtej.
Alebo som cakala, ze ked nebudem mat deti (4 dni v mesiaci) tak on stravi ten cas so mnou. A jemu tieto moje ocakavania vadili, resp mu vadilo, ked som dala najavo, ze sa mi to nepaci.
Napr teraz v nedelu sme mohli byt spolu a on mi zavolal ze ci si neurobim iny program, ze on ma alergiu. A nastval sa lebo som odpovedala ze si nemam s kym urobit iny program, ze kazdy je so svojou rodinou.
Mala som ho polutovat a urobit si iny program. Miesto toho som vyletela. Sice som sa vzapati ospravedlnila, ale uz bolo neskoro 😔 som proste priserna, neviem sa vobec ovladat a reagovat kludne
Podľa mňa si bola frustrovaná z jeho správania, mali ste každý od vzťahu iné očakávania. Frustrovaný človek ľahšie vyletí. Zdá sa mi, že aj na sebavedomí potrebuješ popracovať. Sebareflexia je potrebná, ale nie zhadzovať sa, že si príšerná.
To prejde,prve tyzdne su najhorsie. Hlavne mysli na to,ze je to normalne po rozchode a prejde to,nepoddavaj sa tomu. Poplac si,ked ti je tazko. Postupne kazdym dnom to bude lepsie
Nuz ale hovorit, ze si nemas s kym urobit program je tiez dost blbe. Len mu davas najavo, ze si na nom zavisla, potom ma pocit, ze si gula na nohe. No v kazdom pripade tam neboli z jeho strany tie iste city, co z tvojej.
Trosku si si to pokazila sama, ale aj tak si myslim, ze to neni ten hlavny problem. Ten je fakt, ze mu stratka na tebe nezalezalo. Zober to pozitivne. Nestratila si viac rokov s chlapom, ktoremu na na tebe nezalezi. Venuj sa detom, to je priorita
Este jedna vec. Pisala si, ze nikam nechcel chodit. No je to asi taky domased plus telka. Potrebujes to? Lahko sa to hovori, ale proste okrem ineho na moj vkus malo akcny a pohodlny
Ahojky, vypíš si všetko na papier, všetky myšlienky, uľaví sa ti. Každá kríza je príležitosť pre osobný rast, rozvoj, i keď to je asi to posledné čo chceš počuť. Držím palce.
@jarnajar ano. Bola som frustrovana. Velmi. Lebo sa to nikam neposuvalo. A ano, citim sa ako ta najhorsia osoba na svete. Aj kvoli detom. Zobrala som im zo zivota dobreho cloveka, ktoreho mali velmi radi.
@marca12 ja dufam ze sa to nejako zlepsi. Moja hlava chape, ze to bol dobry krok, ale moje telo to nedava. Absolutne nedokazem nic zjest, a skusala som to aj nasilu. Naposledy som jedla v sobotu poobede.
@mircalla ja som si praveze bezne robila program bez neho. Ale ked sme mali naplanovany den spolu a on to rano zrusil kvoli alergii, tak ma to velmi sklamalo. Hlavne, on nikdy nedal najavo, ze by ho to nejako trapilo, ze nebudeme spolu. Vzdy som mala pocit, ze mu to je jedno. A to ma asi frustrovalo najviac. A pri rozchode ma este utesoval, ze to dobre zvladnem, ze on sa bude isto trapit dlhsie ako ja.
A ano, on je domased, ale to mi extra nevadilo, ked som chcela niekam ist a podniknut, tak neriesil, nechal ma a on si urobil iny program
@mykaellle ahoj. Dakujem za radu. Vypisat som sa uz skusala. Opakovane. Zatial mi to bohuzial ziadnu ulavu neprinieslo. Mne tolko zivot nalozil za posledne roky, ze uz to proste psychicky vobec nedavam. Ja nechcem byt silna, ja by som uz chcela byt konecne stastna 😭
@mircalla to netvrdim, ze kazdy je slaboch, to je predsa nezmysel. Len tu mi to tak pride. A nutit dospelu zenu, aby sa zmenila?! Ano, nejake malickosti, ktore mi vadia, to je ok, ale aby som bola v strese, ze nie som dost dobra, tak to nieee..
Autorka, prosim nepodcenuj sa a nezhadzuj. Nevedel ti dat co si ocakavala, tak to ber.
@autorka take spravanie by mi liezlo na nervy tiez, celkom chapem, ze s tebou nevydrzal. Otazka je ale preco nemas kamaratky? Preco nedokazes nejako zmysluplne travit cas aj sama so sebou? Preco sa tak chorobne upinas na partnera? Nemas ani rodinu - co to znamena? Vyrastla si bez rodicov a surodencov, alebo si s nimi uz v dospelosti stratila kontakt/prisla o nich?
@vanilkovazmrzka Ano, na tom daco bude.
@vanilkovazmrzka mam kamaratky. Ale kedze som 95% svojho casu s detmi, tak nemam moc priestor na stretavanie sa. Nevieme sa casovo zladit.
A ano, nedokazem zmysluplne travit cas sama so sebou. To je velky problem.
Resp tam zohrava rolu to, ze uz dlhe roky pracujem z domu - kvoli detom, takze som sama v podstate stale. Takze ked mam tie styri dni v mesiaci bez deti, snazim sa ich travit v nejakej spolocnosti
Podľa mňa na tom nie si až tak zle... Je tu veľa žien ktoré sú klamane..podvadzane...maju partnerov ktorí ich neakceptuje... A on ta tiež neakceptoval.. Si proste taka aká si.. Zmeniť si sa nedokázala a ani nedokážeš ako píšeš... Tak co si sa mala pretvarovať? Potláčať svoje pocity? Prečo? Aby jemu bolo dobre? Teraz je to ťažké ale určite bude lepšie... deti mali radi.... On by odišiel tak ci tak.... Radšej z kratšej cesty... Neboj.. Bude lepšie.. Možno aj super ešte.

@la_dolce_vita ano. neakceptoval, aka som. neustale ma chcel menit. stale mi hovoril, ze ak nezmenim toto toto a toto, tak on z toho pojde prec. a tak sa stalo.