icon

Rozchod z rozumu

10. júl 2023

Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama

autor
10. júl 2023

Napr mam rada cestovanie a nerobi mi problem cestovat sama. Ale proste ked viem ze mozem byt s niekym, tak si to rada naplanujem, aby som nebola sama. Lebo sama som 18 hodin denne

luccija
10. júl 2023

Mne sa tie dôvody vôbec nezdajú tak strašne, aby si si to dávala za veľkú vinu.Myslim, že čakal na zámienku ukončiť to.Asi si chcela s ním tráviť viac času ako on.Ked robis z domu chápem, že si sa ťahala stále preč.
Ak Ti nebude lepšie pýtaj si ukludnovak od obvodnej.Prejde to, nájdeš si niekoho iného, ale to teraz nechceš počuť🙂

autor
10. júl 2023

@macekovam dakujem za utesujuce slova. Toto potrebujem citat, toto mi pomaha. Pocut ze nie som ta najhorsia osoba na svete, lebo tak sa citim. Ukoncil to tym, ze ma zahrnul vycitkami. U seba ziadnu chybu nenasiel.
My sme sa vela krat rozpravali, o tom, co nam chyba, co nam vadi. Ja som si ho vzdy vypocula a suhlasila som, snazila sa aspon nieco zmenit. on mi vzdy oponoval, ze to co mi vadi, mi nema vadit. A ano, chcel, aby som potlacala svoje pocity. Lebo ze on sa citi previnilo, ked ja mam kvoli nemu negativne emocie.

autor
10. júl 2023

@luccija ano. To bol vecny problem. Mna to tahalo z domu prec a on mi stale hovoril, ze to chape, a obcas sme naozaj niekam isli. Ze mi vysiel v ustrety. Ale vacsinu casu sme travili u mna. Napr som velmi tuzila s nim ist na nejaky vikendovy pobyt. Raz som to cele zorganizovala aj naplanovala ja. Odvtedy sa to nezopakovalo. Lebo on to nechcel planovat dopredu, lebo co ak sa pohadame, a narychlo to tiez riesit nechcel, lebo on potrebuje na take veci cas.
A ja som to organizovat nemohla, lebo potom mal zas nervy, ze ho do niecoho tlacim

mircalla
10. júl 2023

Ja som zase rada, ze ma nik neotravuje a skutocne nie som na nikom zavisla. Cas sama zo sebou milujem. A s detmi samozrejme. Mam jednu super kamosku, ale zdaleka som s nou neni denne, max 2 krat za mesiac. Aj partneri obcas od seba potrebuju pauzu

autor
10. júl 2023

@mircalla ako som pisala. Ja som sama 18 hodin denne. Pre mna, ako extroverta, je to velmi narocne. S detmi som od druhej do osmej. A od osmej do polnoci mam cas pre seba. Bez prace. Bez ludi.
Uvitala by som cas pre seba napr taky ze mozem ist sportovat alebo na bicykel, ale taky nemam, lebo nema byt kto s detmi

la_dolce_vita
10. júl 2023

Ako to citam, ten chlap mi zacina vadit. Casom by si bola frustrovana, neustale vycitky. Tiez pracujem najmo HO doma a viem, ake je to narocne. Ako nam chyba spolocnost ludi, socialne kontakty. Ze si sklamana z toho, ze si neurobil cas pre teba, co by mala byt priorita vo vztahu, tak to mas pravo byt sklamana a aj to povedat. Inak tiez mam pecivala, ale akceptujem to uz a viem sa zabavit sama, len proste tuzime byt s clovekom, na ktorom nam zalezi. Chapem ta!0

macekovam
10. júl 2023

Naozaj to nie je také zlé. Ale ak príde prosí kat už by si nemusela vrátiť sa späť.. Môže sa stať že sa vráti lebo mu bude chýbať servis ktorý si mu robila... Ale nebolo by správne sa vrátiť.. Co myslíš?

hladamematku
10. júl 2023

DYCHAJ!!!!!

mircalla
10. júl 2023

No vidis, ste nekompatibilni. Ja som tiez akcna a nebavia ma take typy uspavac hadov (rozdiel je, ze si vystacim aj bez spolocnosti), co chce len doma sediet. Dobre bude. Vobec ste si v zasadnych veciach nesadli. Mna byt tiez vytacal, skysne doma pri Tour de France ked ste na niecom dohodnuti. Nuz aspon sa nemusi silit. Ale uvedom si jednu vec. Takeho cloveka neprerobis, ty si od neho chcela, coho nie je schopny

vanilkovazmrzka
10. júl 2023

@autorka pisala si ze nemas, tak z toho som vychadzala… ake stare su deti? Mozno je cas nechat ich v spolocnosti rovesnikov, v jasliach, skolke, skole, kruzkoch… a zacat sa venovat trochu samej sebe. Najt si cas na seba, najst si nejaku aktivitu, kde sa dostanes do spolocnosti a tebe samej spravi dobre - najst si nejake skupinove cvicenie alebo fitko, alebo sa prihlasit na nejaky kurz. Vratit sa do prace v office, nie stale len sama doma. Nebyt “otrokom” pre tie deti, nepodriadovat vsetko v zivote len im - hoci ja som si ista, ze to myslis dobre, ze pre ne chces to najlepsie, ale naozaj aj tym detom musis dopriat byt s inymi detmi a byt bez teba (dufam teda, ze nevyzaduju nejaku specialnu starostlivost, potom nema zmysel, co pisem), aj pre ne je dolezite mat nejaky priestor.

Eventualne sa byvaly priatel k tebe moze casom vratit, ak sama sebe doprajes zmenu, a ak ta on ma naozaj rad a budes mu chybat.

autor
10. júl 2023

@la_dolce_vita on je tiez pecival a po prvotnych pokusoch to zmenit, som to tiez prijala. Ale aj to mi bolo vytknute, ze to sa nerata, ze som urobila zmenu, lebo si to musel vybojovat.
V podstate mi to povedal na vsetko, co som zmenila. Ze to sa nerata, lebo som to neurobila sama od seba.
A ano, toto mi strasne chybalo, nikdy som nemala pocit, ze tuzi byt so mnou.
Na toto bol strasne flegmaticky. Nikdy neriesil ze nie sme spolu, vzdy mi povedal, ze nech si uzijem pekny cas bez neho. Ale ja som to jemu povedat dokazala iba malokedy 😔

autor
10. júl 2023

@macekovam nemyslim si ze pride. Alebo ze sa ozve. Z jeho strany to bolo racionalne rozhodnutie, nie impulzivne. Servis som mu robila minimalny, skor on bol ten, co mne pomahal.

autor
10. júl 2023

@mircalla ano. Mas pravdu. Chcela som po nom to, co mi on nebol schopny dat. Aj mi to sam povedal. Tak som sa prisposobovala a prisposobovala az som bola coraz viac frustrovana

hladamematku
10. júl 2023

FUHA JA MAM POCIT ZE ON mal nejaky problem sam so sebou a proste to hodil na teba, u teba nemam pocit ze si ho milovala, ty si ho potrebovala, vola sa to zavislost a je to cesta do pekla...

autor
10. júl 2023

@vanilkovazmrzka nemam moznost pracovat v office. Deti su este skolkari, kazdu chvilu je ktosi doma chory. Do skolky samozrejme chodia, ale vtedy musim pracovat.
Ano. Ja v kutiku duse dufam, ze sa dame dokopy, ale moje racio mi hovori, ze to sa nestane. Nezalezi mu na mne az tolko, aby to znova skusil.

autor
10. júl 2023

@hladamematku ano. Moze to byt aj tak. Ze som bola na nom zavisla, a preto mal pocit, ze ho dusim.
Ale pritom som si ozaj casto robila aj program bez neho, raz do tyzdna mam volne popoludnie, tak to som netravila s nim, ale sla som sportovat. Aj kazdy druhy piatok, ked som bez deti som chodila poobede sportovat a nebola som s nim. Tam problem nebol.
Skor bol problem, ze ked sme mali byt spolu a on to na poslednu chvilu zmenil z dovodu, ktory pre mna bol nepochopitelny (napr alergia) tak som nedokazala reagovat dostatocne s nadhladom a lahkostou. Ale jemu stacilo ze som ostala ticho a uz sa nastval

vanilkovazmrzka
10. júl 2023

@autorka co citam ostatne komenty, tak to fakt nebol clovek, za ktorym by si mala smutit… na jednej strane od teba ziadal zmeny, potom ti vycital, ze si robila zmeny, nechcel si planovat vylety vopred, ale ani na poslednu chvilu, lebo to potrebuje vediet vopred… proste tebe teraz chyba pocit, ze mas vztah. Ze mas v niekom aspon pomyselnu oporu, ze sa necitis taka sama. Tvojmu racionalnemu ja ON konkretne nechyba, lebo sama vidis, ze ten vztah nebol dobry.

Poviem ti z mojej podobnej a podobne cerstvej skusenosti… skus nejaku zoznamku, skus sa zacat rozpravat s inymi muzmi. Nemusis si rovno hladat novy vztah, iba sa pozri okolo seba, kolko je okolo teba slobodnych, ktori hladaju v zivote to, co potrebujes aj ty. Prides na ine myslienky, nebudes sa upinat na spomienky na pekne chvile s byvalym.

hladamematku
10. júl 2023

zaujimave ze si sa nepozastavila nad tym, ze si ho nemilovala...

vanilkovazmrzka
10. júl 2023

A este by si si mohla vopred planovat stretnutia s tymi kamaratkami 🙂 je jasne, ze ked mame kazdy svoje dospele zivoty, neda sa mozno stretnut hocikedy si zmyslis… ale podla mna ked sa vopred dohodnete, raz sa to musi podarit 🙂 alebo ked si vecer doma a detmi, preco k sebe nezavolas niekoho z kamaratov na navstevu?

autor
10. júl 2023

@hladamematku na to som zabudla odpisat. Ano. Aj nad tym rozmyslam. Ci som ho naozaj milovala, alebo skor smutim kvoli svojmu egu a samote. Bola som donho velmi zamilovana, mala som motyliky v bruchu a su veci, ktorymi mi velmi imponoval. Ale ako zistim, ci to bola ozaj laska?

mircalla
10. júl 2023

Este jeden postreh. On je prilis racionalny az taky bezemocny, ty si taka citovo ladena. Ozaj cim viac to citam, tym je jasnejsie, ze ste sa k sebe nehodili. On nechapal teba a ty jeho. Logicky boli nejake trecie plochy. Chapem, ze ti v mnohom imponoval, ale asi potrebujes nieco ine

autor
10. júl 2023

@mircalla ano. Ja som velmi emotivna a on je velmi racionalny. Ale sucasne je velmi empaticky a asi az prilis precitlively. Vzdy sa velmi lahko nastval, nikdy mi nic neodpustil, ze by to len tak hodil za hlavu, vzdy kazdy moj “priestupok” musel rozobrat do najmensieho detailu a pricinou kazdeho konfliktu som bola ja

jarnajar
10. júl 2023

Ozaj buď rada, že si sa ho zbavila. Veď toto znie hrozne.

autor
10. júl 2023

@vanilkovazmrzka pekne si to zhrnula. Ale keby to cital, tak by Ta presvedcil, ze to je vsetko iba moja chyba

katkami123
10. júl 2023

Ja vidím dosť veľký problém v tom, že nemáš žiadne kamarátky, ani jednu jedinú. Keď ešte nemáš rodinu, budiž, sú aj ľudia, kde rodicia zomreli, z detských domovov, ale ty si sa na neho chorobne upla a stala sa z teba stíhačka, lebo nemáš nikoho blízkeho. Máš súrodencov? . Ako to je možné? Kvôli čomu skončili tvoje kamarátstva a nové si nenadviazala? Lebo potom možno naozaj máš veľký problém s povahou, keď ani kamosov/kamošky neudržíš.

autor
10. júl 2023

@jarnajar neviem. nedokazem na to pozriet s odstupom ci nadhladom. on ma presvedcil ze za rozpad vztahu mozem ja, ze len vo mne bola chyba.
Ale mne z toho stale vychadza, ze on ma proste nikdy nemiloval

autor
10. júl 2023

@katkami123 uz som to vysvetlovala. Kamosky aj kamosov samozrejme mam, len nemam cas s nimi udrziavat nejake hlbsie ci blizke vztahy. Okrem toho su vsetky kamosky stastne vydate a pre mna, rozvedenu, nemaju moc pochopenia. Nie ze by nechceli, len to proste nechapu co prezivam a ako sa citim.

hladamematku
10. júl 2023

ja mslim ze on ma problemy alen ta vmanipuloval, este to ze chce prist na nejaku navstevu pozor!!! on sa s tebu hra

autor
10. júl 2023

@hladamematku Neviem. Nemyslim ze ma manipuluje alebo sa so mnou hra. Snazil sa byt na mna laskavy, lebo vie, ako tazko to prezivam.
Ale neozyva sa mi vobec, takze je s tym ocividne v pohode