icon

Rozchod z rozumu

10. júl 2023

Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama

autor
12. júl 2023

@akiana uz ked sme sa rozisli, tak sme sa dohodli, ze sa este raz v klude stretneme a nejako to uzatvorime. Ja tiez citim ze mu potrebujem nieco povedat, ze to nechcem ukoncit tak, ze vsetko je moja vina a cau

mondolina
12. júl 2023

môj syn žije s mojim partnerom cca. 4 roky, a nie nebol by na oslave keby ma poslal do péčka, a určite nie čerstvo po rozchode.
mohol by ho zobrať na zmrzlinu a zagratulovať mu, ale bezo mňa.
oslava bude pre teba utrpenie a malý bude dúfať, že sa k vám vráti.
a aj ty.

akiana
12. júl 2023

Ale to je uplne v poriadku, ze sa citis tak, ako sa citis. S tym nic nenarobis, to je mimo tvojej kontroly. Co vsak vramci tvojej kontroly je, je to, ako s tym nalozis. A poviem ti, uplne najhorsie co mozes urobit je, pod zamienkou syna hladat sposoby, ako sa s nim vidiet. Pretoze poviem ti jedno - on to nevnima tak, ako ty. On uz ten 2,5 rocny vztah utal. Uz moze mat kludne vo vyhliadke inu, a ty sa to dozvies, ak budes s nim udrziavat kontakt. Ako sa budes citit potom? Bude to boliet menej?

A dalsia vec - nie, nebude to dobre. Taki ako on sa nemenia. On ma v hlave proste nejaku velmi konkretnu predstavu o dokonalej partnerke, ktoru ty nesplnas a ani splnit nemozes, lebo si nebola na mieru vyrobena podla jeho predstav s nakonfigurovanou vybavou ako auto. Si clovek. No a tak ako ty, nebude prenho dokonala ziadna ina, pretoze ludia sa nevyrabaju podla zadanych parametrov ako smartfony. To bude jeden z tych muzov, ktori este v 70-tke stale hladaju nedosiahnutelne, a maju za sebou kopec byvalych a este viac deti. Proste sa vyrovnaj s tym, ze taki muzi medzi nami su, ja ich niekolko aj poznam, taki, co so ziadnou zenou nevydrzia ked zistia, ze sa nevie napratat do ich sablony, pretoze ma vlastnu osobnost a povahu. Je jedna vec pracovat na svojich nedostatkoch, ale z toho co pises mam skor pocit, ze on mal ambiciu ponechat si nanajvys tvoju fyzicku schranku a celkom vymenit cloveka, ktory je vnutri.

Ty sa citis o nieco lepsie, lebo vidis momentalne mylnu nadej. Uvidi ta na tej oslave, zahras to trosicku na nedostupnu, on zisti o co prisiel, date sa dokopy a vas vztah bude ako z rozpravky. Az na tu poslednu cast sa to moze stat, ale priprav sa na rovnake trapenie, pripadne horsie.

la_dolce_vita
12. júl 2023

Autorka, kde je tvoja hrdost... syn je len vyhovorka.. :((

autor
12. júl 2023

@mondolina ano. Mas pravdu. Nemala som ho pozyvat. Ale chcem ho proste este raz vidiet, chcem vediet, co mi povie

autor
12. júl 2023

@la_dolce_vita to nesuvisi s hrdostou. Ja som mu napisala ze bude oslava, nech potvrdi svoju ucast/neucast. Neprosíla som ho aby prisiel. Ale ano, syn bol len prihodna zamienka

autor
12. júl 2023

@la_dolce_vita on mi este v den rozchodu pisal, ze by sa rad stretol este raz a v klude to uzatvoril. Ja som mu na to vtedy neodpisala nic, a tym pozvanim som mu vlastne vysla v ustrety.
Neviem ci je to dobry krok. Bojim sa toho. Ale mam tu potrebu sa s nim este stretnut. Trosku s odstupom a s nadhladom

autor
12. júl 2023

@akiana mas pravdu v mnohom. Asi to proste potrebujem od neho este raz pocut, ze uz so mnou viac nechce byt. aby som si prestala robit hlupe nadeje.

akiana
12. júl 2023

Ty sa drzis nadeje, ze ti povie nieco ine, ze si to este necha prejst hlavou, ze je este sanca. Boze tieto objimacie, priatelske a az extremne slusne rozchody, s tym, ze sa este uvidime, po totalnom psychoterore vo vztahu su tak klasicka paka, ako z toho celeho vyjst ako ten "spravny chlap", aby si nadalej podla jeho vzorca za vsetko davala vinu sebe. A ked toto urobi, tak dovidenia - teba ma tym padom v hrsti s istotou, ze budes nanho cakat, ale on si moze robit co chce, lebo oficialne ste rozideni.

mircalla
12. júl 2023

Preco si urobila tuto neskutocnu blbost a opat sa mu vtieras? Dievca, dobre sa mu s tebou zameta. Nulova hrdost

autor
13. júl 2023

@akiana ano. drzim sa nadeje, ze ma bude chciet spat. Som hlupa, viem 😔 asi potrebujem proste este jednu poriadnu facku na vytriezvenie

autor
13. júl 2023

@mircalla ano. nevydrzala som. Vyuzila som zamienku na kontakt. Tiez si to vycitam 😔 a on mi teraz obcas napise ako keby nic. Strasny kamos. A mne to drasa srdce. Hlupana 😔

dadis
13. júl 2023

Si hlupa, ano.

eludka
13. júl 2023

a naco si ho kontaktovala? Myslis, ze si hlboko vstupi do svedomia a uzna svoj diel viny, takito cez svoje ego nevidia

mircalla
13. júl 2023

Ano, si hlupa. Nedas si povedat. Akurat si samu seba zhodila, vsak on vie, ze to bola zamienka

karolinakr
13. júl 2023

Vieš čo, teraz sa nahnevaš, ale navrhujem ti terapiu alebo kurz asertivity a trošku viac sebavedomia.Pozriet realne na seba, ake koniny robiš
Lebo on ta sfukne za kosačku a ty sa mu ospravedlniš a citiš vinna. Maš take submisivne spravanie trošku a nie každeho to rajcuje..Tolko omielana bohyna v ženskych periodikach je žena, ktorej klači pri nohach muž a nie naopak, že ty tam klačiš a škemráš o pozornosť

akiana
13. júl 2023

No vidis. Sama si ho dostala do pozicie kamosa a teraz je ti to ako sypat sol do otvorenej rany. Aku blbost si urobila ti dojde najneskor vtedy, ked sa ti kamaratsky pochvali s novym objavom.

autor
14. júl 2023

@eludka ano. Dufam ze si uzna svoj podiel viny a ze mi povie, ze bezo mna nemoze zit. Som nekonecne naivna 😔

autor
14. júl 2023

@karolinakr ano. Na terapiu chodim. Chyba mi hlavne sebalaska

autor
14. júl 2023

@akiana nemam pocit ze som ho dostala do pozicie kamosa. To som mu napisala, ze tak to nechcem. Ze to nech odo mna necaka.
Ja ho mam vsade vymazaneho, aj celu jeho rodinu, aj socialne siete. Takze ho mozem prva kontaktovat iba mailom. On mi vcera pisal nejake kamaratske veci, ale som to hned zmazala a nic neodpisala. Uz pisat urcite nebude.

autor
14. júl 2023

No a som to dnes vyriesila. Poslal mi cosi neosobne. Tak som mu napisala ze ak je to so mnou ukoncene, tak nech na tu oslavu radsej nechodi. A odpisal ze ok

autor
14. júl 2023

ide mi zas srdce roztrhnut od zialu. ale tak uz mi to hadam bude dostatocnou fackou na to, aby som stratila nadej konecne. 😭😭😭

mondolina
14. júl 2023

no aspoň, že tak, nemala by si zo synovej oslavy nič, lebo by si videla len exa.
a už mu nepíš!!

autor
14. júl 2023

@mondolina aj tak z nej nic mat nebudem. uplne som zas padla do depresie. som na vylete s detmi a vobec si to neviem uzit lebo sa trapim pre zlomene srdce 😭 pripadam si uplne nanic. zbytocna. neschopna.
ja ho stale mazem, ked mi pise. ale dnes som sa zas ponizila a vypisovala mu miesto toho aby som bola chladna a nad vecou 😭😭😭
je to strasne narocne, nedavam to vobec. neviem ako si ulavit, pomoct, stale to v hlave riesim, nespim, nejem zas. uplne som sa opustila. A je to len poondenych 6 dni 😭😭😭

mondolina
14. júl 2023

aj toto prejde....
nedá sa plakať donekonečna...raz ťa to prestane baviť. tak plač plač plač.

dadis
14. júl 2023

to prejde, blokni ho vsade, aj v gmaily, zide z oci, o nejaky cas aj z mysle

autor
14. júl 2023

@mondolina ked ani to nemozem. lebo deti su stale pri mne teraz, tak nemozem ani plakat. Kazda minuta mi pride nekonecne dlha 😭

autor
14. júl 2023

@dadis vsak ja si stale hovorim ze raz to prejde. Ale teraz je to tu. Teraz sa trapim a trpim a nie je to o nic lepsie nez v nedelu ked to ukoncil

karolinakr
14. júl 2023

Tak nie je snad jediny chlap vo vesnire, su tam este 3 miliardy..Najdi si nejakeho slušneho z kostola a ty sa neponižuj, aby rychlo neodcvalal..

autor
14. júl 2023

@karolinakr nie som veriaca. a obavam sa ze ja uz nikdy nikoho nestretnem. nemam kde. Nemam ako. Tolko mladych peknych bab tu pise ze roky nevedia najst suceho chlapa. Tak ja stara a s vela detmi som uz uplne mimo sance 😔