Rozpad manželstva
Budem rada, ak sa o svoje skúsenosti podelia ženy, ktoré si prešli rozpadom manželstva. Môj celý život, istoty, rodinné zázemie je po 30-ich rokoch preč. Manžel ma opustil kvôli mladšej, krajšej, ktorá sa mu natrčí hocikedy a dokonca s ňou čaká dieťa. Som sama, naše spoločné dieťa je dospelé, býva od nás pomerne ďaleko, stojí pri mne, pomáha mi, ale aj tak pociťujem strašnú samotu, prázdnotu. V práci nemám kolegyne kamarátky, všetok voľný čas som trávila práve s manželom, žila pre neho, starala sa o neho, nemyslela na seba. Budem vďačná za každú radu, ako ste to zvládli, ja viem, chce to čas, ale keď si predstavím, že je s ňou, že objíma ju a nie mňa, už nevládzem plakať, žiť.
Naplakala si sa uz dost. Musis ist dalej. Na zaciatok sa zamysli,co si volakedy rada robila. Mas slobodu,si sama sebe panou,mozes robit co sa ti len zachce. Uz len kvoli svojmu dietatu sa musis postavit na vlastne nohy. Vies,ake je to trapenie pre dieta,ked vidi svojho rodica nestastneho? Mozes sa ozvat starym kamoskam alebo vybehni sama do kina,divadla,na cvicenie,prihlas sa na nejaky kurz,ktory by ta bavil malovanie,hra na hudobny nastroj alebo cokolvek. Ked vyjdes zo svojej skrupiny,postupne spoznas ludi a postupne ti bude lepsie. Sprav si radost,chod ku kadernicke,na kozmetiku,masaz,kup si nieco,co ta potesi. Drzim ti palce,aby si znova objavila krasu zitia a bola stastna. A za muzom neplac. Je to chudak,na ktoreho sa ulakomila mlada pipka. V jeho veku vychovavat male dieta? To je skor na polutovanie.
@panelacikova Len ty uz dieta mas. Ale ak by si nemala, tak z velkej lasky k tebe, by asi ustupil a dietatko by ti doprial (neverim, ze u 50r chlapa je tuzba po detoch, ak uz deti ma, nejaka zvlast silna - sex ano, to este chut je 🙂)
Ahoj... trochu zavidim ...
Ja sa vo vzťahu trápim uz nejakú dobu
Bud rada ze s nim nie si... 🤗🤗🤗

@waldosinka jej asi nepomoze utecha,ze bud rada,ze s nim nie si. Mala ho rada. Ak sa ty trapis vo vztahu,treba to riesit a nabrat odvahu na odchod.
@marca12
Ano utecha tu nepomaha.🙄
My sme spolu 17 r. Tiez som cakala od toho viac no bohuzial....
A ano pracuje sa na tom. 🫢
Chod von s kamoškami. Nájdi si viac času na seba. Rob to co mas rada.... a áno smútok k tomu patrí...treba to dat von. Chod si zaboxovat napríklad. Zacvicit
Po toľkých rokoch to človek cíti ako zradu. Rozumiem Ti. Ja som sa rozviedla po vyše 20 ročnom manželstve, posledné roky na figu, ale aj tak mi dosť dlho trvalo kým som sa s tým vyrovnala. Chce to len čas, zvykneš si na to. Začni chodiť na nejaké cvičenie, budeš medzi ľuďmi, prídeš na iné myslienky.
@panelacikova
@dadis
Nemyslite si, ze zlost je po tom ako vas niekto vymeni ako spinave ponozky normalna? No chudacik to je, vymenit zenu, ktora sa starala o rodinu 30 rokov manzelstva za mladsiu, lebo sa s nou uz nudil alebo uz nebola taka atraktivna? Na co su potom tie manzelake sluby? On ju zradil, treba ho nakopat do riti a zabuchnut za nim dvere. Poriadne si zanadavat. Mat zlost je uplne normalna emocia, ked niekto tvrdi, ze ju nema po takejto zrade, tak klame alebo je psycho. Zlost prejde, potom to prijme a vybuduje si vlastny zivot.
Neboj, jemu sa to vráti, keď nebude mladej stíhať a bábo mu dá v takom veku tiež určite pekne zabrať, keď ste boli 30 r. spolu, tak asi bude už po 50- ke 😉 Ešte si spomenie, ako mu bolo dobre pri tebe.
Ale inak, akokoľvek to vyznie, nasilu si k sebe nikoho nepripútaš. Chcel odísť, odišiel..
@scorpionflower1 Ano, myslim si, ze hnev a smutok v takejto situacii je normalny, preto pisem, ze to je este asi cerstve, ked je taka zatrpknuta. Je to normalne, len nech to netrva dlho, nech sa zdvihne zo zeme, oprasi si ruky a zacne odznova. Ale kym ma v sebe hnev, nevyriesene veci, tak sa tazko pohyna vpred.
@dadis podla toho, co pise sa to stalo teraz a potrebuje podporu. Vy jej tu pisete, aby nebola zatrpknuta a kritizujete ako sa vyjadruje o frajerke jej exmanzela. Ked si neprejde zlostou nemoze sa s tym vyrovnat, a to nie je take lahke, vsak ju totalne ponizil.
@dadis tak uňho to bolo tak, že si povedal, že už keď ďalšiu známosť, tak už s dieťaťom, presne kvôli tomu, aby od neho nepožadovala "na staré kolená"... napriek tomu asi po 2 rokoch vzťahu on sám zatúžil po spoločnom dieťati 😀 vtedy sme sa dohodli, že tomu dáme 4 mesiace, viac nie, lebo sme si boli vedomí veku a zdravotného stavu. no a keďže nič, tak sme si povedali, že to takto malo byť. rozhodne som tým chcela napísať, že mal svoju predstavu o prípadnej partnerke prv, než si ju hľadal a takto by to malo byť. ale na toto príde človek väčšinou až vekom.
@scorpionflower1 však nech sa hnevá. na manžela. prečo píše o cudzej žene, ktorá je pravdepodobne slobodná, že mu natrčí? ona môže dať, komu len chce. to, že je to práve jej manžel, nie je problém "milenky", ale autorky a jej manžela.
akože s prepáčením, frajerka za to fakt nemôže... ona berie, čo ide. je slobodná a tak si to môže dovoliť. on mal premýšľať, čo robí.
@scorpionflower1 No ale uznaj, ze to o frajerke bolo nevkusne a teda verim, ze to bolo vyrieknute len v cerstvom hneve..a ponizenie? Nie, nejde o ziadne ponizenie, mozno zradu, klamstvo, sklamanie. Ale preco ponizenie?
Ahoj, určite je to pre Teba ťažké a chápem aj ten hnev a vyjadrovanie sa o jeho natŕčajúcej sa milenke, ktorá určite nie je žiadne nevinatko, keď si začala so ženatým mužom, aj keď je slobodná - zrejme veľmi charakterná nebude. Ako prvé prijmi fakt (aj keď to znie kruto) že on Ťa už nemiluje, nechce s Tebou byť a netrápi sa pre Teba, tak to nerob ani Ty. A úprimne, chcela by si ho po tom všetkom späť? Keď si predstavíš, čo všetko už zažil so svojou mladou pipinou? No nechcela. Nech si užíva svoj vysnený život, karma si raz nájde aj jeho (nemyslím to v zlom), no možno ho raz tá jeho láska opustí a bude sa cítiť tak, ako teraz Ty...Užívaj si život - knihy, divadlo, zábava...A možno to tak malo byť a ešte si Ťa láska nájde 😊 Ako moju babku, po 60-ke, tiež po rozvode s neverníkom, stretla ju láska ,,jej života,, s ktorou strávila krásnych 15 rokov spoločného života...Nič nie je stratené 😉
30 rokov si sa starala o muza a dieta, je cas zacat mysliet na seba a starat sa opat len o seba, citis zradu, hnev a lutost atd., ale co tak hodit tieto negativne emocie za hlavu a to more volneho casu pretavit do niecoho pozitivneho? Co tak obnovit stare priatelstva? Zacat sa ucit cudzi jazyk, alebo stanovit si nejaky ciel - cesta okolo sveta, ci zabehnut polmaraton? Zivot mas len jeden, nepremarni ho plakanim
do vankusa a nadavanim na novu partnerku ex, co ty vies za rok za dva stretnes muza svojho zivota a tvoj byvaly manzel ti bude na smiech…..
@panelacikova čo tebe dáva právo nazývat tuto ženu zatrpknutou ? práve tebe ? prišla o manžela s ktorým bola denno denne, o tom ty nemáš páru, keďže s tym tvojim žijete v oddelenych domácnostiach, takže o jej bolesti nemôžeš mať ani najmenšie ponatie. len aby si tu nedávala anonymne diskusiu aj ty jedneho dna, že práve tomu tvojmu otrčila nejaka iná.
@banderaska29 Nie neprisla o manzela. Stale tu je, ak by autorka ostala vdova, tak podme byt pateticke..Ten manzel si vsak tych 30 rokov nevazil tak, ako ich tu spominas. Ano, je to na facku, hnev, avsak to ta autorka este nevie, ze ju caka rovnako dobry zivot bez chlapa. Len iny. Nikto si ta vecer sice neprituli, ale cez den si sa bola na 3h prejst s kamoskou v lese a vecer si rada, ze si das vanu a zaspis od unavy. Co by uz tvoj muz frflal, kde si tak dlho, lebo si chcel s tebou vecer pozriet futbal 😉
@banderaska29 už zase ty? 😀 kriste, ty musíš na mňa myslieť vo dne, v noci.... 🙄
Ja nechápem čo jej tu niektoré píšete. Je čerstvo po rozchode a chlap ju opustil kvôli inej žene. V tomto období je fáza hnevu úplne normálna. To sa má akože tešiť alebo čo? Tiež som si tým prešla. Najprv som bola nahnevá, priam som zúrila. Nie všetky vieme meniť partnerov. Niekto sa vydáva na celý život a nevera je obrovské sklamanie. Potom prišla fáza smútku, aj keď naše manželstvo už nebolo ideálne, ale aj tak mi to bolo ľúto. Hlavne kvôli deťom. Ale aj kvôli mne. Po čase som sa s tým vyrovnala a teraz sa mi žije lepšie ako počas manželstva. Tým všetkým si musí prejsť aj autorka témy. Je to prirodzené. Rozvod je jedna z najväčších tráum v živote človeka. Len o málo nižšie ako smrť blízkeho.
ahoj, ber to ako novy zaciatok.
predstav si, ze tvoj muz, asi nie najmladsi bude v noci unaveny vstavat k babatku....
chyba bola, ze si zila pre neho, teraz zacni zit pre seba. dopraj si to, co si si cele roky odopierala.
jasne ze je tazke pre teba zahodit tie spolocne roky, ale nepozeraj do minulosti. drzim palce.
@panelacikova bohužiaľ tu zakopavam o tvoje primitívne komentáre. Kiežby to tak nebolo 🙆
@dadis ak si to nezažila tak sa k tomu môžeš vyjadrovať naozaj iba cez básničky a domienky. 😉 Rozvod je koniec. Tam už nieje že on tu pre ňu bude. Tento očividne nie. Prišla oňho, a my jej musíme dodať silu aby to zvládla, pretože nieje prvá ani posledná a človek tu namiesto toho číta tie vaše súdne bludy ktoré autorku ešte viac potopia.
Ok, väčšina tu nakladate, že sa zle vyjadruje, že si za to nadajboze môže sama, veľa žien si nesie z domu výchovu ze žena sa ma starať o rodinu, muža a ony sú na poslednom mieste. A chlapi neopúšťa ju len takéto ženy, napríklad ja som mala druhé tehotenstvo ťažšie ako prvé a zrazu mal o trosku viac povinnosti ako predtým a stačilo ze kolegyňa zaklipkala očkami a pochválila ho ako sa stará o rodinu a ja mu ani neuvarím, s prepáčením, keď som videla surové mäso, okamžite som mala hlavu v záchodovéj mise, a už to bolo, tiež som ho chcela prejsť autom. A áno, ak sa jej uľaví nech si zanadáva, aj ja som nadávala, doma za zavretými dverami.
@banderaska29 Ved zazila som 🤦♀️, rozvedena po 18 rokoch.
@dadis znies ako naša kolegyňa muž tajtrlik nabral konečne odvahu odísť po 28 r mali deti hneď v 19 r.Ona zostala sama v dome, ktorý nevie predať, synovia majú 25 r bývajú sami a on si našiel novú ženu nie mladú 41 r a čakajú dieťa.Vsetkym rozpráva ako si jej ex pokazil život😝 lebo je vzdelaná právnicka, sama a závidí mužovi, alebo nevie prezrat, že si niekoho našiel, tak každému hovorí, že si ďalším deckom pokazil život, lebo ona je už stara.Nedavno bola u Vostinara a hľadala bývanie zostal len jej pes, ktorého môže dirigovat
@dadis minule si sa čudovala, že je nechutne a chore spat so staršími deťmi v posteli, teraz, že chlap v 50 tke by túžil po dieťati.Kazdy nerozmýšľa ako ty.Moj brat má ďalšie dieťa v 48 r a je šťastný
Autorka zlosť, sklamanie prejde nerozmýšľaj ako si on pokazí život, ješitnosť ty musíš dať na prvé miesto seba nebol to dobrý krok dýchať a žiť pre muža.Zeny to prežívajú o to ťažšie, lebo odišli deti, odišiel muž jedna životná fáza skončila, ale život pokracuje
@dadis okej tak prepac. kazdopadne skusme autorku nejak nasmerovat na nove myslenie...
@panelacikova boze uz sa z toho nepokakaj!! Napisala otrci a coooo?? Ma nato plne pravo,ides ju chytat za slovnik pricom podstata je niekde uplne inde. Mozno raz otrci tomu tvojmu ina a tiez to nenazves inac ako otrcenie.

Takže, urob si plán aby si si vedome vyplnila voľný čas, príklad z práce napríklad na nákup potom prechádzka, prídeš domov začína seriál, potom sprcha večera potom možno zasa film...mne to veľmi pomáhalo.... plán čo budem robiť.... chodím cvičiť 2-3x do týždňa občas káva s kamoškami prípadne si vyjdeme občas v piatok večer.... prosto to chce plán, zvládneš veľmi veľa keď budeš chcieť 🥰 a ak nemáš dobrú kamošku tak kľudne nejaká psychologicka...ja chodím na terapiu z iného dôvodu a je to ako balzam na dušu....a konečne začínam rozumieť sama sebe