icon

Rozpad manželstva

13. mar 2023

Budem rada, ak sa o svoje skúsenosti podelia ženy, ktoré si prešli rozpadom manželstva. Môj celý život, istoty, rodinné zázemie je po 30-ich rokoch preč. Manžel ma opustil kvôli mladšej, krajšej, ktorá sa mu natrčí hocikedy a dokonca s ňou čaká dieťa. Som sama, naše spoločné dieťa je dospelé, býva od nás pomerne ďaleko, stojí pri mne, pomáha mi, ale aj tak pociťujem strašnú samotu, prázdnotu. V práci nemám kolegyne kamarátky, všetok voľný čas som trávila práve s manželom, žila pre neho, starala sa o neho, nemyslela na seba. Budem vďačná za každú radu, ako ste to zvládli, ja viem, chce to čas, ale keď si predstavím, že je s ňou, že objíma ju a nie mňa, už nevládzem plakať, žiť.

Strana
z3
dadis
14. mar 2023

@drzaopica Prepac, ale ja nepoznam teba, ty nepoznas mna. Ak ma chces spoznat osobne, pokojne mi napis SS, stretnene sa a mozes ma spoznat. Tento pocit, ze ma poznas a mozes ma sudit, je jednoducho mylny. Mam 41rokov a ano, muzi v mojom okoli, co maju deti uz dalsie deti nechcu. Zato muzi aj zeny, co deti nemaju, po detoch velmi tuzia. Ak sa muz zamiluje do zeny, co dieta nema, tak jej dieta dopraje. Dieta samozrejme lubit bude, aj ho bude ten zivot uspokojovat, ALE urcite si bude uvedomovat, ze je uz stary a ze chce uz pokoj 😀. Mam uja, co po 50tke sa ozenil a do 60tky stihli 2 deti, je to jeho zivotne stastie, ale ver mi, ak by ich mal v 30tke, mal by to o 500% jednoduchsie. Druhe dieta ide teraz do skolky a on ide do dochodku. No v 30tke tie deti nemal, takze si zije zivot, ako ho ma naservirovany. Je stastny, ze ma tie deti, lubi ich aj tu zenu. Tak ako rozvedena zena ma naservirovany zivot bez manzela a je stastna za veci, ktore ma.

barborachors
14. mar 2023

Neboj sa ked bude ta jeho krasotina zničená a pribrata po decku, bude zahýbať aj jej.
Taki cocoti sa nemenia, bud rada ze si sa ho zbavila.

waldosinka
15. mar 2023

Autorke želám krásny zvidok života.
Užívaj so ako nikdy predtim 🫠

grolmulina
15. mar 2023

neboj sa ty nic, ono to preboli a nakoniec aj budes rada, ze ti zo zivota odisiel. ak ta dokazal vymenit za inu, tak si ta nevazil a tym padom si ta ani nezasluzil. takze koniec koncov, mas teraz konecne dostatok casu sama na seba

luccija
15. mar 2023

Musíš si nájsť kamarátky cvičenie pilates, alebo zahradkarcenie, ručne práce, turistika nájsť niečo čo Ta baví, oprášiť susedske vztahy.Len nesediet doma a nerozmýšľat ako Ta sklamal, odkopol.Takych žien ako si ty je veľa aj, keď teraz vidíš všetko čierne.Nesmies sa opustiť a zatrpknut aj, keď všetko má svoj čas.Aj odsmutenie a prijatie, že je to tak ..iba ty si vieš pomôcť, aby si začala zase žiť a našla iný smer.Ak máš pocit, že to nezvládas choď k psychologicke určite to veľmi pomôže mať osobu, ktorej povieš svoje trápenie.Kolko máš rokov?
Veľa chlapov si takto rieši krízu stredného veku a svoje starnutie nájde si mladšiu, dieťa nech zabudne ako sám starne.Je veľa skupín na FB na spoločné trávenie času často si tam ľudia nájdu nového partnera.Ja som v skupinke turistika a parťák na turistiku často sú tam starší ľudia, ktor si nájdu kamoša na spoločný život.Musis riešiť aj otázku bývania či o starosť menej?
Moja teta v 53 r takto zo dňa na deň zostala.Zacala popri práci opatrovať deti je zdr.sestra povedala, že to je jej spôsob ako pomáhať druhým a nebyť sama.Nemala čas myslieť na zle veci.Chodila plávať s kamarátkou, do kina, kávu aj si kamoša našla bývajú každý zvlášť už nechce spolužitie, ale sú spolu roky už ma 60 r.prislo vnúča, ale prvé mesiace sme si mysleli, že sa z toho nepozbiera ako ju to ranilo

epipipi
16. mar 2023

@dadis jeeej ako napísané ...ja akurát teraz po 19 ...dve deti ...on už pol roka s novou a tiež neviem ako z toho von ...vkuse myšlienky a otázky prečo ...a pod 😭😭😭

dadis
16. mar 2023

@epipipi ❤️neboj, zvladnes to, zaciatok je tazky, treba si to riadne odsmutit a potom si spravit plan na dalsi zivot bez muza. ja som to tak mala a pomohlo mi to preniest sa cez to narocne obdobie.

vinkel
28. jan 2024

Keď čakajú babo tak to bude ťažké. Vieme všetci že dieťa zmení celý systém čo mal človek nastavený. A potom uvidí ako bude na druhej koľaji keď ona sa bude starať o dieťa. A bude tam kde bol pred x rokmi len už zabudol aké to bolo.

Strana
z3