Rozpadajúce sa manželstvo

khuliniova
16. apr 2019

S manzelom mame dlhšiu dobu problemy a cim dlhsie trvaju tym viac sa prehlbuju. Mame spolu dve male deticky, co je narocne casovo a nemame na seba vela casu ale to nam nevadi, berieme to ako dočasne. No komunikacia je na bode toho co robíme pocas dna ked je v praci, co sme jedli, co deti. Nic viac, nic menej. Naozaj malo. Ked sa rozpravame mam pocit, ze hovorim len ja a jeho to ani nezaujima, nema nato ani co ppvedat. Kazdy si vecer lahne na opacnu stranu postele, najnovšie bez slova, bez pusy. Vzdy rano mi daval pusu ked odchadzal do prace, uz ani to nerobi.
Sex nula bodov. Odkedy sa narodil nas druhy syn, tj 10mesiacov sme mali sex mozno 4 x.uz nemam ani chuť, jednoducho manzel sa mi do istej miery odcudzil, nas vztah ochladol, komunikácia tiez, vsetko pekne a blizke co medzi nami bolo je fuc.
Co sa tyka deti je vsetko v poriadku. Postrazi, pohra sa, porozprava, obetuje sa ziadny problém. Namiesto toho aby sme sa rozpravali spolu tukame do telefonu, lebo nieje o com. Po dnesnej debate a mojho vychrlenia, ze by sme sa mali rozviest a myslim to vazne, povedal len ze vie, ze to myslim vazne. Sam uznal, ze to smeruje do zahuby. Naco som povedala, ze bud to riesme alebo sa rozvedme hned. Povedal, tak to riesme a tym to skoncilo. Asi vela rozprávam a málo konám, berie to jedným uchom dnu a druhým von.
Pokus o riesenie je nulovy. Neviem ci je unavený z toho celého alebo mam za tym hľadať niečo ine. Najhorsie natom je, keby sa rozideme nemam s detmi kam ist a kde bývať. Od rodicov som odisla uplne mlada, zle a psychopaticke prostredie. Premyslala som, ze na cas odidem niekam od neho aj s detmi a uvidime co cas prinesie... Neviem ako to riesit.. 😥

janinah
16. apr 2019

Čo prinesie čas?....jednu unavenú nešťastnú mamu s dvoma malými deťmi bývajúcu v podnájme a rozmýšľajúcu,či sa odchodom neunáhlila.....
Rieš to v manželskej poradni,ešte by som nehádzala flintu do žita,hlavne vzhľadom na skutočnosť,že je dobrý otec.

atanerka77
16. apr 2019

@khuliniova zatiaľ by som sa nerozvadzala určite nie, ale možno to že by si načas odišla by vám pomohlo ak máš kam a uvidíte. Možno si budete chýbať a nájdete k sebe opäť cestu.

mirro
16. apr 2019

@khuliniova v každom manželstve príde kríza. Niečo sa pototo... ale skúste to vyriešiť,hľadajte pomoc. Nečakaj,že zo dňa na deň bude dobre. Máte malé detičky, to je náročné obdobie. Všetko sa dá, krok za krokom,teda až chcete obaja zabojovať jeden o druhého.

mala_hobitka
16. apr 2019

Je potrebné aby ste k sebe boli otvorení a reálne spolu komunikovali. Inak to nemáte ako vyriešiť. Tak to riešme je lepšie ako nič ale povedať to nestačí. Zober víno alebo nie čo má rád, a keď uložíte deti (alebo niekto hoci aj kamoši môžu postrážiť) a dajte si riadne úprimný rozhovor o tom čo každý z vás vidí ako problém....a muž by sa mal rozhodne vyjadriť, prečo stratil o teba záujem...lebo tak to vyzerá. Že či to vníma ako trvalé alebo ide o depresiu či má pociť, že už má vedľa seba iba matku ale nemá v tebe manželku či ako. Komunikovať a hľadať kompromisy. Každopádne si ako pár, hoci s deťmi musíte nejako nájsť čas byť na seba. Vzťah treba pestovať každý deň.

pribinak
16. apr 2019

Premýšľas, ze odídeš aj s detmi.....berieš v úvahu aj tie deti? Pridu o otca a budu maz mamu, ktora bude v jednom kolotoči praca-skolka-rychlo domov a zas praca a tak dokolecka
Co im povies? Kde je otec? Urcite treba kvoli detom treba bojovať
Unavená, sklamana, vyčerpaná mama, kto ti pomoze?
Nepíšeš o žiadnych konfliktoch, hádkach, ťažkých sporoch
Podla mna treba trosku zabojovať, hľadať spolocne temy, ist na výlet, do prírody, ....

ivka1472
16. apr 2019

môžem vedieť koľko rokov ste manželia?

vanesanova
16. apr 2019

@khuliniova no akokeby som citala o mne a o mojom muzovi! Myslim ze kde su dve malinke deti vela prace unava malo casu na seba a dva smartphony tam je to vsade podobne len ja vobec neuvazujem o rozchode laska tam predsa je len ti chybaju tie stare casy ked ste sa premilovali tri dni v kuse opili spolu alebo sli do kina na veceru.... Treba zacat komunikovat ak mu to nepovies nevyriesite nic aj poradna je riesenie ja som uz aj uvazovala ze si proste najdem babu na upratovanie nech mame cas na seba aspon cez vikendy a raz za dva tyzdne dat proste deti ku babke alebo si zozeniem nejaku opatrovatelku prilezitostnu a zajdeme aspon niekam na veceru do kina ano vsetko to stoji peniaze ale ja som sa uz rozhodla obetujem radsej to ako manzelstvo.Je to pravda ze na manzelstve treba pracovat kazdy den aj ked sa nam vela krat nechce.

khuliniova
autor
16. apr 2019

Nechcem sa unahlit, netrva to kratko. Druhe dietatko som velmi nechcela prave kvoli problemom ale prislo. Na manželstvo a fungujuce nestaci ze je dobry otec aj ked je to velke plus.vsetko bolo super, je dobry chlap aj manzel, no nieco sa pokazilo a bez rozhovoru a sama nevyriešim nic.
@atanerka77 mam kam ist ako docasne riesenie..
@mirro pravdaze, vseliale hadky, krízy prídu. Predsa ani vonku nesvieti vzdy slnko. Ale je uz toho prilis. Som unavema, starostlivost o deti prestavam zvladat, som s nervami v kybli. Citim psychickú unavu.. Ked su deti u starych rodicov chxe behat kde kade, potom ľahne unaveny. Nezaievam mu to..
@pribinak prave kvoli nasim detickam ktore lubi, lubim to stale potláčam. Vyrastala som v zlych podmienkach, no nase hadky, nekomunikacia tiez neproslieva ani im. Nepisem ale su tam, nieje den bez hadky, pohnevania, vycitiek.. Ja sa zaujimam co je v práci, co na treningu kedze hrava futbal. No on nie..

khuliniova
autor
16. apr 2019

@ivka1472 sme manželia 3 roky.. Taka kriza prisla asi po dvoch. Mali sme toho vela, bola som tehotna, rekonsteuovali sme dom a vsetko sa to zacalo hrotit..

ivka1472
16. apr 2019

@khuliniova presne preto sa pýtam, že navonok to tiež u nás vyzerá všetko ok, ale vo vnútri, sa pomaly odcudzujeme.... podobne ako si ty popísala...my sme manželmi 2 roky...

khuliniova
autor
16. apr 2019

@vanesanova rada by som, chcela by som. Ale ked on je ako take stuhnute maslo z chladnicky ktore ani za svet nemozte natriet na chlieb 😬v tomto bode uz premyslam vseliako.

khuliniova
autor
16. apr 2019

@ivka1472 malo kto vie a vidi ake mame problémy. Ked niekde sme sa nic nerieso, lebo som rada ze sme mimo domu, ze sa s niekym rozpravam a je to uvolnene. Ja chodim 2x za tyzden cvicit on je 3dni z tyzdna n ihrisku.. Z prace chodi okolo piatej v priemere. Dve deti domacnost manzelstvo a co skor? On mi vycita ze stale nieco robim, ale same sa nenavari nam ani detom, ani neoperie neodlozi nic proste. Chcel by aby som sa len pri nich hrala ale neda sa to vzdy zial.

osky
16. apr 2019

@ivka1472
@khuliniova

Dievcata,to nemyslite vazne!?

2 ci 3 roky manzelstva a uz rezignujete????
Ach,toto je taka doba...sory.
O 3 tyzdne ideme na oslavu krstnym rodicom mojho muza.
A viete na aku?
60.vyrocie sobasa!!!!
Myslite si,ze mali ci maju vsetko idealne?
Len pred necelym rokom pochovali dceru.
Nemala ani 60 rokov,zbehlo sa to tak rychlo.rakovina.
Behom 3 mesiacov bolo po nej😓oni,starci.cez 80,dali by svoj zivot s radostou za ten jej...
To su problemy.
Ja som sa vydala do zahranicia.
Hoci sa lubime,sme veeeeelmi rozdielni,nemame ani deti...11 rokov....co ja sa naplacem do vankusa.
Ale rano je novy den a ja zijem s optimizmom.
Nikdy ma anilen nenapadlo odist alebo dat sa rozviest.
Tiez uz to nie je take blaznive a romanticke ako na zaciatku,ale citime spolupatricnost,nevieme si predstavit rozchod alebo ze by sa jednemu z nas nieco stalo...
Manzelstvo je o kompromisoch.trpezlivosti,tolerantnosti.
O vzajomnej podpore...
Co sa intimnosti tyka-jedna stara teta vrabievala-zena musi vediet muza zvabit.
Ked je aj ufrflany,ci nepozorny.
Treba sa mu popredstrcat,treba mu polichotit,pomojkat....
Veru...chlapi su ako velke deti.
Zrovna sme to so svagrinou vcera konstatovali...
My zeny mame udrziavat rodinny ohen,teplo v kozube.
My vytvarame teplo domova,je na nas,ci sa u nas chlap citi dobre.
To my sme tie nezne podriadene ale zaroven chranene a zboznovane.
Ale dobra zena si vie chlapa udrzat.
Lubite tych svojich?
Spominate,preco ste si ich vzali?
Ked ste boli na zaciatku,boli ste zalubeni a vela veci ste prehliadli,odpustili...
Teraz sa chytate snad kazdej zamienky..
Ano,to je uplne normalne.
Aj zena sa chce citit docenena.
Ale jedno vam poradim.
Chlapi rozmyslaju inak ako zeny.
Treba s nimi jednat priamo.nie v hadankach,naznakoch.
Treba komunikovat jasne

Toto by som chcela
Toto by si mohol urobit
Takto sa mi to paci
Lebo mememu decku ani vlastna mat nerozumie a muzi...maloktpri maju tu automatiku taku ako v romantickych filmoch😉
Manzelstvo je cesta.
Dlha a nejasna.
Nikdy nevidime na koniec...
Ale kracame po nej a jeden druheho podopierame,
Ked nevladzeme.
Zdupkat z boja je velmi jednoduche.
Ale ani to nie je idealne riesenie.
Bojujte o svoje vztahy-ste vydate velmi kratko.
Pravdepodobne ste i znacne mlade a deti vas obrali o vsetky sny,ktore ste mali.
Aj toto obdobie prejde.
Kazda zakruta ci prekazka ma koniec a prijde hladka rovinata cesta...
Treba sa snazit.treba zit.
A urcite treba odlozit telefony!!!!
To je velmi casty dovod na odcudzenie sa partnerov.
Zelam vsetko dobre a vela spravnych rozhodnuti!!!🤗

ivka1472
16. apr 2019

@osky napríklad taký dotaz, u mňa tu o rozvode nepadla reč 🙂 to že sa niečo deje neznamená, že to tak bude stále, nikde som sa nezmienila o tom, že sa nesnažim dávať to všetko dokopy atd atd 🙂 to že tu budeme písať, že aká je dnes doba, atd atd to je podla mna sprostost, pretože človek je človek a je mnoho pováh a dôvodov, preto by som tu dobu nemiešala.....

misa2704
16. apr 2019

@osky úžasné si to napísala! Nič viac nič menej všetko do bodky krásne vystihnuté! Súhlasím s tebou 💐❤️

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2019

@osky perfektne napisane, k tomu sa uz nic nemusi dodat😉

jerryjanka
17. apr 2019

toto je naozaj taky trend - prvy problem a hned rozvedme sa - riešenia sa nehľadajú, som so svojim mužom 21 rokov, manželmi 12, a jasne boli rôzne aj velmi velmi zlé chvíle, prežili sme aj tragédiu, aj fakt zle veci, aj sme mali fakt fakt zle obdobie medzi nami. ale človek slubuje v dobrom aj v zlom, nie v dobrom ano a v zlom odídem. Treba hladať riešenie, ked si neviete poradiť vy dvaja, existujú poradne, psychológovia, niekedy vie pomôcť aj blízky kňaz. nevzdavajte sa pri prvom väčšom probléme.

ivca88
17. apr 2019

Prepac,,ale ked spolu nespavate, necuduj sa ze si nie ste blizki..
Ohrnas sa rozvodom, ale keď si tvoj muz najde druhu, tak budeš velmi lutovat.
Prepac, ale pisem to otvorene.
Mas jedinečnú šancu ako tomu este zabranit..
Tvoj život nie su len deti. Keby nie je lasky k tvojmu muzovi, tak tie deti nemate.
Sustred sa aj na neho.
Chodte spolu kdesi sami, aj keby len na hodinu na veceru.

osky
17. apr 2019

@misa2704 vdaka...

@ivka1472
Prepac,ja som sa ta nechcela dotknut.
Pisala som to vseobecne a oznacila som ta pretoze si sa tiez vyjadrila o problemoch...

Myslim si vsak,ze s dobou ma toto velmi vela.
Volakedy sa zena vydala a ako sa hovori "trimala"...
Vydrzala aj nemozne....rozvody neboli.
A volakedy este predtym,vyberali partnera rodicia a zena sa mohla aj na hlavu postavit....
A tiez sa nerozvadzali.vydrzala,lebo musela...

Ludia neboli ini-aj tieto zeny chceli slobodu,emancipaciu ci vlastne dobro.
Ale doba bola taka a nepripadalo to do uvahy...

Dnes,vdaka Bohu za to,mame ovela lepsie moznosti.
Zeny nemusia trpiet v manzelstvach,v ktorych su tyrane ci ponizovane opilcami ci zaletnikmi.

Na druhej strane,povedzme si pravdu,aj prilisna demokracia a sloboda prinasa vela zleho.
Ale zlahcuje veci,nedava hranice-nedava cloveku ani moznost zamysliet sa,ci by sa to nedalo inak.
A potom,demokracia postupne znicila celkom moralku,etiku...
Ludia vobec nemysöia na druhych.
Kaudy si hladi hlavne svoje dobro.
Ja autorku temy chapem,ale po 3 rokoch utekat z manzelstva,kde nie je nasilie ani nevera,kde chlap sa stara o deti,v podstate take normalne priemerne manzelstvo.....
To sa mi zda skoro.
Ze sa hadaju kazdy den...hm.
Zalezi ako sa hadaju.
Ci je to vymena nazorov s krikom ale v podstate su to blbosti,ktore vsak v tej chvili pripadaju cloveku zivotne dolezite....tzv.talianske manzelstvo
alebo je to denne osocovanie,hresenie,vycitky a vyhrazky hraniciace so spadnuti strechy domu....🤔
Neviem....
Nechcem na nikoho utocit.
Ja nikomu do kuchyne nevidim....
Som vsak clovek,ktory z boja len tak jednoducho neodchadza
Myslim,ze treba hladat najskor sposoby ako veci zachranit a velmi sa snazit.

Presne ta dnesna doba dava ludom ten pocit JA,JA a nic ine...
2 deti pridu o otca,o kompletnu rodinu,o rodinne zazemie a istotu....
A zena pride v podstate o to iste.
Na vsetko bude sama....

slnecnica36
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ajuga
17. apr 2019

Vsetko co opisujes sa da zmenit. Vsetko. Nezaujem manzela, tvoja nespokojnost. Len musis chciet a nie hned rozmyslat nad rozvodom. Boli sme s manzelom na tom podobne, nezaujem, ziaden spolocny cas... Ale zvladli sme to, pretoze sme chceli. Najprv ja som chcela, neskor sa pridal aj manzel a tiez sme mali krizu po dvoch rokoch. Manzel az od nas odisiel a ja som vtedy pochopila, co som stratila. Nenechaj to zajst az tak daleko. My uz viac rokov pracujeme na vztahu, a vies co? Obed nemusi byt navareny, byt extra cisty... Pretoze na to si sa vyhovarala (teda bud ty alebo ta druha baba). My sme zacali vela casu travit spolu, aj ked mi treba varit, nevarim... Ideme sa najest do restiky, bud vsetci, alebo len my dvaja s manzelom. A ja sa cely cas na tom obede usmievam jak pubertiacka, pretoze take boli nase zaciatky... na kave, veceri 🙂 vzdy si spomeniem , co sa mi na mojom muzovi pacilo, ked sme spolu chodili a toto sa snazom pretavit aj do manzelstva. Jasne, niemedy by som chlapa hnala papucou, ale ktora nie 🙂 daj vasmu vztahu este sancu

dovozadokoca
17. apr 2019

Toto mi príde ako u nás, len u nás to ešte len začalo. Ale tiež to ide do záhuby. Ale určite by som sa nerada rozviedla, kým sú alebo budú deti malé, pretože toto nie je manželstvo, ktoré je nejako traumatizujúce pre deti (bitky, hádky, alkoholizmus) a všetci vidíme, kam smeruje toto rozvodové tisícročie a aké problémy má kazda ďalšia generácia.

Ja dúfam, že sa to u nás spraví, u nás je teda problém v tom istom, plus že extrémne veľa pracuje a ja žijem sama.

Ja presne viem, kde je chyba. Že nemáme spoločne zážitky. Ja mám zážitky len s dieťaťom. On je tá osoba v pozadí, čo sa tu mihne...Ale akosi to nevieme riešiť.

nika898
17. apr 2019

@khuliniova ahoj viem co prezivas. Preziva to takmer kazda rodina s malymi detmi. Aj mi. Manzel dokonca tuto sobotu od nas odisiel. Zbalil si kufor, vypil pol flasky chvivasu nechal mi hotovost co mal v penazenke a so slovami ze on to uz neda ze od nas odchadza zavrel za seboi dvere. Nastastie isiel k svojej sestre ktora mi dohovorila a v nedelu sa uz vratil. Tvoj manzel to chce riesit co je super ale nevie ako. Je unaveny a aj ty. Nemate energiu na nic. Poznam to velmi dobre. Prave to prezivam. To co potrebujete je mat cas jeden pre druheho bez deti. Aspon jeden den nech vam deti niekto postrazi a vy chodte spolu niekam. U nas je to problem lebo celu rodinu mame daleko a vsetci maju svoje povinosti a starosti. Ak sa chces vykecat kludne napis IP. Ale ver ze to nie je koniec a do ziadnej zahuby nesmerujete. Predstav si ze by si naozaj bola bez neho. Mne pri tej myslienke prislo blbo a viem ze by som ho chcela po case naspat. Skus najst iny uhol pohladu na celi situaciu a zacni od seba. Uprav sa, navar dobru veceru, daj vychladit flaski vina, pekne sa oblec a ked deti zaspia uzite si pekny sex. Urcite ti nepovie nie. A ked ti neda pusu on daj mu ju ty. Moj muz odchadzal dokonca z domu aj bez pozdravu a pohladu na mna. Neries co neurobil on ale co mozes urobit ty 😉

khuliniova
autor
17. apr 2019

@nika898 ďakujem ti za povzbudenie a peknw slová. Ason niekto pochopil moju otazku, ako to riesit a nehladal otazku ako sa po rozvode zariadit atd... 🙂🙂Mas pravdu, snazim sa, zamyslam nad nim, nad sebou, nad nami.. Ale uz sme asi taki unaveni ze neviem ako z toho a najma nemam sili si sadnut a nieco riesit..

ebi88
17. apr 2019

@khuliniova no tak toto je trochu skoro na rozvod, to sa da riesit, viem o com hovorim. Aj lasku dokazes v sebe vypracovat, len treba chciet.

lubimmisku
17. apr 2019

@khuliniova aj my sme mali také obdobie. Keď boli deti mensie. Teraz maju 3 a 5r a je to super. A čo nám pomohlo? Fyzický kontakt. Ráno som ho objala, išla dať k dverám pusu keď odchádzal do práce, večer otvorila fľašu vína a zviedla ho.. po takej dobe ani nie je ľahké opäť nadviazať ten fyzický kontakt, lebo sex je aj o psychike, nie len o hormonoch, ale treba urobiť prvý krok. Tiež som bola unavená , sex ma nezaujímal, ale je dôležité byť aj manželkou, partnerkou a milenkou a nielen mamou. Mne muž aj povedal, radšej bude mať bordel, akokeby som nejavila záujem o neho. A je to tak.. sme spolu 12rokov, manželia 4 roky a je nám dobre. Keď nemám navarené, niekde sa ideme najesť na menu, alebo urobim jednoduché jedlo, upratujem počas dňa ale mávam aj bordel.. deti sú veľká skúška vzťahu podľa mňa, ale stojí to za to vzchopiť sa a mať fungujúcu rodinu. Deti budú staršie a bude to lepšie, budete si viac užívať jeden druhého. Držím palce

nika898
17. apr 2019

@khuliniova za malicko 😊 verim ze nemas silu ale rozhovory su zbytocne. Viem to z vlastnej skusenosti. Ja som v nedelu skoncila aj na pohotovosti kvoli chorobe a trosku som doktorke a sesticke nacrtla co sa stalo lebo predomnou bol pan co sa psychycky zrutil lebo ho opustila zena. A sesticka mi povedala to iste co svokra, svagrina a aj moja mama. But na neho mila aj ked by si ho najradsej zabila lebo potom si najde taku co bude na neho mila a potom bude problem nie teraz. Kym mí to hovorila rodina tak som si vzdy povedala ze sa snazim ale... musel mi to povedat cudzi clovek aby som pochopila. Takze vobec sa nemusite o tom teraz rozpravat lebo nie je o com ale snazit sa spravat tak ako na zaciatku vztahu. Neber jeho pritomnost ako samozrejmost ale ako dar ze ste spoli a mate spolu to najcenejsie deti 😊

evora29
17. apr 2019

@khuliniova Pises ze kríza netrvá krátko (rok, dva?) A teraz sa zamysli, aký maly časový usek je toto v manželstve, ktore ma trvať kým vas smrť nerozdeli. Je to tazke, ja viem, človeka to depta, unavuje....ale za par rokov to budeš vidiet inak. Stojí za to vytrvat. Nikto lepší tam.vonku necaka, deti si zaslúžia istotu aspoň kym nevyrastu do dospelosti.

0silvia0
17. apr 2019

@khuliniova ja by som sa na tvojom mieste chytila toho, že tvoj muž ti vyčíta, že stále niečo robíš... Podprahovo z toho cítim výčitku, že sa mu málo venuješ. Ja viem, aj tebe sa on málo venuje, máš deti domácnosť na krku atď., ale to sme mali všetky. Ja som mala muža dokonca na týždňovkách a ja doma malé deti vo veku tvojich. V živote mi nenapadol rozvod. Ale podstata manželstva je pracovať na vzťahu. Je ľahšie stiahnuť sa do svojej ulity, cítiť sa ukrivdený a odutý. Ťažšie je urobiť prvý krok, uvedomiť si, že aj svoju chybu, jasné, ľahšie sa hľadajú chyby na tom druhom. Skús pomaly budovať naspäť to puto medzi vami. Kúp lístky do kina, na koncert, pozvi ho, prekvap. Pozvi ho na večeru, hoci s deťmi, jednoducho to zober do vlastných rúk.

mimi1983
17. apr 2019

môj nazor-nevzdavat sa hned, pokiaľ nie je vazny dovoda na rozvod (alkohol,bitky,gambler,milenka,atd)
Ak je to naozaj len o odcudzeni sa...to je len docasny stav. Deti cochvila podrastu,budu samostatnejsie. Viem, ze teraz momentálne je to narocne, sama mam 2 male deti. Ale viem, ze za par rokov už nas nebudu potrebovat. A všetko sa vrati do starych kolaji.
navrhla by som mu jedno pravidlo, ze vzdy večer odlozite telefóny... aby ste mali priestor sa trochu rozpravat.otvorte si vinko, pozrite nejaku komediu...