icon

Rozvádzam sa a manžel sa nevie zmieriť s novým priateľom

19. nov 2020

Caute. Hladam pomoc, mozno podporu.
Som s manzelom v rozvodom konani. Byvame spolu. Zatual. Musime. Nemam kam ist. Mame malinku dceru.
Niekoho noveho som spoznala. A tu zacalo cele peklo.
Manzel sa zmieril s rozvodom, ale noveho priatela nie a nie prijat.
Idem von, zamkne mi dvere, nepusti ma dnu, vyvolava mi, vypisuje sms, ako mi vsetko zrata doma, dostala som facku. Odpocuval ma v aute cez telefon, kupil si na mna nejake nahravacie zariadenie, ktore som si nasla v kabelke.
Vsetku pravdu tak ako sa stala popiera a otaca proti mne. A este sa aj smeje, ze mne nikto neuveri. Stale zo seba robi chudacika. Pritom rozvod som podala ja. Pretoze mi neustale klamal, fyzicky napadol, boli tam aj vypisovacky s inymi ako by ich chcel, fotky chcel atd atd, na to mi odpovedal, ze to je jeho zavislost.
Vari mu, ked si s nim pisem, volam. Vytrhama mi telefon z ruky, a tak dalej. Neustale vyhrazky, ako sa neviem starat o dceru, po veceroch od nej ochadzam von, mimochodom, chodi von aj on. Ako mi zoberie dceru. Vyhadzuje ma z bytu, vyhadzuje mi veci zo skrin....
Ako sa viem proti tomuto branit?
Kto robi vacsiu chybu, ja, ze som spoznala niekoho alebo on ako mi robi stale zlee...uz som zufala. Nespim, nejedavam. On sk zije z 2500€vyplaty. Mne musi stacit rodicak.

elementissa
19. nov 2020

@kristina2015 jej partner je jej manžel. Milenec je stále iba frajer. Keď sa rozvedie, môže žiť s kým chce a nazyvat ho ako chce. Každopádne, milenec nie je jej partner. Aspoň zatiaľ

misinka26
19. nov 2020

@lucilaines Ja som sa rozvádzala vyše dvoch rokov a predstav si, že milenka/ky boli priťažujúca okolnosť, pre ktoré nakoniec nedostal dieťa do striedavky ako chcel lebo by mu dával zlý príklad... ak sa postaví na hlavu a povie, že chce dieťa do starostlivosti on a preukáže , že sa ona nestará, nedáva dieťaťu stabilitu a odchádza po nociach za milencom bude rada ak uvidí dieťa každý druhý víkend. Jasný výrok mojej sudkyne " nech sa páči dávam Vám priestor chodiť von aj každý deň keď tak chcete ale dieťa potrebuje stabilne zázemie a stabilnú výchovu" a odišiel z dlhým nosom... a ja som tiež predkladá fotky, sms, mms, nahrávky, všetko... byť ňou už sa strasiem ....

mogaa
19. nov 2020

@terina25 frajer nie je prekážka, ale pokiaľ necháva dieťa po nociach nech sa oň stará otec a ona chodí k milencovi, tak tiež to môže byť dôvod že dieťa zveria otcovi.....ona musí dokázať že sa o dieťa dokáže postarať sama so všetkým čo k tomu patrí - bývanie, strava, človek ktorý jej pomôže so starostlivosťou keď ona nebude môcť....otec keďže má peniaze si zaplatí opatrovateľku, ona bude rada ak dieťa vôbec uživí.....

lucilaines
19. nov 2020

@mogaa ale aj on nechava dieta po nociach, nech sa on stara ona. Tak komu teraz to dieta zveria?

terina25
19. nov 2020

@elementissa lenze ona nestrieda milencov. Ma jedneho. A aj toho si nasla, az ked je v rozvodovom konani a to je rozdiel a velky.

kristina2015
19. nov 2020

@elementissa Nerozumieš čo som ti asi napísala ,ale dobre skúsim .Je iné ak žena behá,,za mužmi,,počas manželstva ,nestará sa o deti a je iné ak žena kt.je dlhodobo nešťastná dá na rozvod a v tom čase,z hodou okolností niekoho stretne . Podľa teba mu má čo povedať ako sorry ľúbime sa , uvidíme sa za rok? :D

terina25
19. nov 2020

@mogaa po nociach? Pisala 1xtyzdenne 2,3 hodiny. To je rozdiel. A otecko chodit von moze? Urcite to robi castejsie ako ona.

lucilaines
19. nov 2020

@elementissa
@misinka26 obe pisete o milenkach. Je velmi velky rozdiel medzi chroniclym podvadzanim pocas niekolkych rokov za chrbtom manzela v priebehu manzelstva a zaletnictve rozdiel medzi jednym partnerom v rozvodovom konani, o ktorom dokonca manzel vie. To su uplne ine situacia a uplne inak sa to posudzuje. Dokonca ked matka poda ziadost o rozvod len cisto z toho dovodu, ze si nasla noveho partnera, tak aj tak sa dieta v 99% prisudi jej.

mogaa
19. nov 2020

@lucilaines tomu, kto preukáže že pre dieťa vytvorí lepšie podmienky - ako materiálne tak duševné😉 v tomto prípade to vidím skôr na otca, keďže matka nemá bývanie, prácu a ak by chcela dať dieťa do súkromných jasiel/škôlky - tak ako rozvedená mama to jednoducho neutiahne keďže bude platiť aj prenájom aj súkromnú škôlku.....

terina25
19. nov 2020

@misinka26 vzdy je rozdiel matka a otec. A este ked je to dieta tak male. Neverim tomu, ze jej vezmu dieta 1,5 rocne len kvoli tomu, pretoze si nasla priatela pocas rozvodoveho konania. Cize uz to manzelstvo funkcne nebolo. A ani nie je. Ona nie je ani drogovo zavisla, ani alkoholicka ani k... O dieta sa riadne stara

misinka26
19. nov 2020

@lucilaines Never tomu ... ja viem, čo som si počas dvoj ročného súdenia zažila a predstav si musela bojovať ako dračica aby som to vyhrala a to on ma bil, podvádzal, polícia bola u nás ako na bežiacom páse a iné a aj tak chodila mňa sociálka kontrolovať či sa viem postarať, ja som musela preukazovať všetko, ja som musela zháňať dôkazy... keď on bude chcieť a ako čítam bude tak nech sa teší, lebo teraz má na vrch on ...

lucilaines
19. nov 2020

@mogaa ak bude dalej na rodicaku, ma narok na vyzivne od manzela. Ak pojde do prace a dieta do skolky, otec bude tu skolku z polovice platit, kedze to je vydavok na dieta. Teraz nedavno sa rozvadzala kamoska s trojrocnym dietatom, v tom case koncila RD, nemala kam ist len k rodicom do dvojizboveho bytu. Chlap zostaval v obrovsom rodinnom dome, majitel firmy. Bez problemov dostala dieta ona. Tak to nefunguje, ze sa pozru na to, kto ma viac penazi a vacsi dom. Ak sa dokaze o doeta postarat aj keby len v jednej izbe, ak sa onho doteraz vzorne starala, problem mat nebude.

misinka26
19. nov 2020

@terina25 Ty si mýliš dojmy s pojmami, v tejto dobe má otec rovnaké práva ako matka, deti idú do striedavky už už plienok... už nie je tak, že dieťa ide priamo matke, zabúdaj... ak si nájde dobrú právničku/právnika, predloží dôkazy a bude na tom trvať ver mi, že má šancu uspieť... ja viem o čom hovorím, prešla som si strašným rozvodom a takou drezúrou úradov akoby som ja bola tá zlá a nestarala sa...

terina25
19. nov 2020

@mogaa nema byvanie? Ved byvanie ma. Byt je spolocny. Cize dostane 50%. Ked ju ex vyplati, moze si z toho potom platit podnajom prip. vziat uver a kupit byt. Za dalsie. Ked da dieta do skolky, dostane od statu ptispevok neviem kolko to je teraz 200 eur? Netusim. Cize ak by aj jasle stali 300 eur, tak doplati 100. A moze pracovat.

mogaa
19. nov 2020

@lucilaines ale výživné na 1,5ročné dieťa bude max.200eur, ak jej priznajú výživné na rozvedenú manželku to tiež nebude viac ako 200eur....chce platiť prenájom bytu + súkromnú škôlku......iná situácia je ak ide žena k rodičom a dieťa má s mamou hoc len 1izbu a uplne iná ak chce ísť sama s dieťaťom do prenájmu.....ten prenájom jej ex platiť nebude a rovnako jej výživné nebude stačiť na súkromnú škôlku.....

terina25
19. nov 2020

@misinka26 neviem, ale vacsina sudcov neuznava striedavku pri tak malych detoch. A keby aj, tak daju striedavku. Ale nie ze jej dieta VEZMU.

terina25
19. nov 2020

@misinka26 a mas pravdu. Otec ma rovnake prava.ale takisto aj POVINNOSTI!

veronikastrickova
19. nov 2020

Presla som si rozvodom, ale teda milenec ma ani nenapadol. Nebol nan cas a ani by ma to nenapadlo, lebo som mala v hlave len kde budeme so synom byvat a ako sa uzivime bez dalsieho prijmu. Manzel je teraz opatrovatelka? Ako nehnevaj sa, ale ja byt otcom, poziadam o zverenie dietata, a tebe naozaj zamknem pred nosom a nepustím ta dnu, ved chod byvat k milencovi. A nech ta aj zivy a stara sa o tvoje dieta. Ten rozvod hned bude lahsi. A este dufam, ze budes revat pred súdom. Ja som dostala aj facky, aj skrtenie a ked sme sa zacali rozvadzat, tak sme spolu uz nebyvali.
Keby bol taky zly ako tvrdis, odides hoci aj do garsonky!

mogaa
19. nov 2020

@terina25 písala že nemá kam ísť....myslím že podobný príspevok tu už bol - 1,5ročné dieťa, bývali u švagra v prenájme, muž zarábal 2000-2500eur a ona na RD.....takže predpokladám že je to ona.....

wewika1
19. nov 2020

Omg🤦‍♀️zijes este s aktualnym manzelom v jednej domacnosti a uz sa vlacis s inym a je mu to vadi? No ake nepochopitelne🤣Ved sa zbal a mozes odmigrovat k priatelovi a mas po probleme. Mas doma male dieta, ktoremu sa rozpada institut istoty a zazemia a tebe je prednejsie travenie vecerov s cudzim chlapom🤣no tak to tlieskam...vacsina matiek v rozvodovom konani robi tak, aby expartner nemal najmensiu sancu vysudit dieta alebo striedavu, tebe je to evidentne jedno, kedze mas ine zaujmy...len sa necuduj, ked dieta do starostlivosti nedostanes

ivca88
19. nov 2020

Mne sa ľúbi ako aj manžel aj manželka chodia po nociach von, ale hlavne že je lockdown 🤷🤣
To kde chodíte ? Ved je takmer všetko zatvorené..
On chodí naozaj niekam ? Alebo to robí na truc, lebo si uvedomil že robil blbosti, nechce o teba prísť, ale už je neskoro, lebo máš milenca a tak mrzne v aute na parkovisku.. ?😅

lucilaines
19. nov 2020

@mogaa No tak ak byvaju v spolocnom byte, hadam ma pravo bud v nom zostat alebo na polovicu sumy, co jej do zaciatku urcite pomoze.

terina25
19. nov 2020

@mogaa neviem kto co tu pisal. Nesmirujem tu ludi a stare temy. Mimochodom toto je tiez tak trochu na hlavu🤦‍♀️a nema kam ist teraz. Kedze je to spolocny byt tak v nom ziju spolu. No ked sa rozvedu a byt je spolocny tak ma narok na 50% z neho a aj zo vsetkeho. Tj. Aj z penazi na spolocnom ucte,z auta atd...

lucilaines
19. nov 2020

Mne sa paci ako autorka chodi von raz do tyzdna kym dieta spi a uz by jej ho mali brat. Ale manzel chodi von niekolkokrat do tyzdna, nikto nevie kam, ale tipnem si, ze asi do kniznice to nebude, ale on to dieta bezpochyby dostane 🤦‍♀️

veronikastrickova
19. nov 2020

@terina25 nie na 50% sa nedeli, to sa tak vravi, ale realita je trosku ina

terina25
19. nov 2020

@veronikastrickova ano? Tak ty mas asi ine zakony

misinka26
19. nov 2020

@veronikastrickova Mám podobnú skúsenosť a tiež sa zakladateľke čudujem, tiež som odišla do podnájmu len aby som nebola s ním a prešla som si takým rozvodom aký neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi a to mi uniesol dieťa a 3 dni som nevedela kde malý je a aj tak to pre mňa nič neznamenalo... a ak ani niekto myslí aké strašné výživne ide vysúdiť tak to je tiež len utópia, môj ex zarába extrémne veľa a aj tak mi súd ledva 300 e odklepol na výživné na mňa ani neprihliadal...

simca06022011
19. nov 2020

@terina25 no ja som pocula ze to nie raz takmer zle dopadlo.. a pritom to boli vymysli. Naposteldy to nebolo uplne ´, ze kvoli novemu partenrovi. ALe kvoli tomu, ze odchadzala od dietata s inym chlapom a staral sa otec. Ver ze tej zene nebolo vsetko jedno zrazu, ked musela riest, preco sa flaka, ked ma byt s deitatom a tvrdi, ze otec sa nepostara a preto ho maju dieta zverit jej.

terina25
19. nov 2020

@mogaa ak bude mat vyzivne na seba a dieta cca 400 eur, z toho zaplati najom. Ak pojde do prace, tak namiesto rodicaku dostane od statu prispevok na dieta, co je asi okolo 200 eur. Neviem nesledujem to. Ak zarobi hoci len 600 eur v cistom plus 25 pridavky, tak z toho doplati skolku a ostane jej mozno 400 eur co je si myslimaj dost. Mne vystaci s 2 detmi 350 eur, musi. Ked sa rozvedu, tak dostane aj 50%zbytu ci domu a ostatneho majetku. Takze myslim ze z financiami problem nebude. Len musi najst pracu ak nema

misinka26
19. nov 2020

@terina25 Ty naozaj netušíš ako to funguje 🙂 takže takto áno má právo na pl z bytu ak byt kupovali počas manželstva ak nie tak nie, ak je na úver tak iba na polovicu zo zvyšku po vyplatení hypotéky... to čo majú na účtoch kľudne môže každý z nich vytiahnuť a povedať, že použil na bla bla, byť ním nič na účte už teraz nemám... auto... haha ... mne ex predal auto aj napriek tomu, že som mala náhradné kľúče a veľký technický preukaz ja a dodnes ho mám a vieš čo ??? nič!!! na dopravnom inšpektoráte povedal, že ho stratil auto predal a prachy si nechal 🙂 ak je pán zbehlý a vychcaný ako môj ex ostane ako ja bez strechy nad hlavou, bez auta a keďže sme sa rozvádzali dva roky aj bez výživného (ja som mala na základe toho, že mi syna uniesol aspoň predbežné a tam výživné 100 e)... takže toto je to čo ju čaká... všetky si to predstavujete ako hurvínek válku... ja som chodila, pýtala sa, prosila, kto pomôže žene ... nik !!! ak by som nemala rodinu a dobrú prácu tak ostanem pod mostom... plus na právnikoch som minula majland lebo aj on mal a bol to tvrdý boj !!!