Rozvádzam sa a manžel sa nevie zmieriť s novým priateľom
Caute. Hladam pomoc, mozno podporu.
Som s manzelom v rozvodom konani. Byvame spolu. Zatual. Musime. Nemam kam ist. Mame malinku dceru.
Niekoho noveho som spoznala. A tu zacalo cele peklo.
Manzel sa zmieril s rozvodom, ale noveho priatela nie a nie prijat.
Idem von, zamkne mi dvere, nepusti ma dnu, vyvolava mi, vypisuje sms, ako mi vsetko zrata doma, dostala som facku. Odpocuval ma v aute cez telefon, kupil si na mna nejake nahravacie zariadenie, ktore som si nasla v kabelke.
Vsetku pravdu tak ako sa stala popiera a otaca proti mne. A este sa aj smeje, ze mne nikto neuveri. Stale zo seba robi chudacika. Pritom rozvod som podala ja. Pretoze mi neustale klamal, fyzicky napadol, boli tam aj vypisovacky s inymi ako by ich chcel, fotky chcel atd atd, na to mi odpovedal, ze to je jeho zavislost.
Vari mu, ked si s nim pisem, volam. Vytrhama mi telefon z ruky, a tak dalej. Neustale vyhrazky, ako sa neviem starat o dceru, po veceroch od nej ochadzam von, mimochodom, chodi von aj on. Ako mi zoberie dceru. Vyhadzuje ma z bytu, vyhadzuje mi veci zo skrin....
Ako sa viem proti tomuto branit?
Kto robi vacsiu chybu, ja, ze som spoznala niekoho alebo on ako mi robi stale zlee...uz som zufala. Nespim, nejedavam. On sk zije z 2500€vyplaty. Mne musi stacit rodicak.
Už teraz pri jeho príjme nemá pre nich ani cent asi ma ,,veľké výdaje,, a musia žiť z rodičovského dlhšiu dobu. Už ho vidím koľko ho bude baviť platit 300 e jasle+ 400 e opatrovateľku + nájom atď. Keď ho prejde hnev na ňu tak čo? Sorry vraciam nemám záujem? Príď si po dieťa ? Dieťa nie je hračka ani vec na manipulovanie druhej osoby. Môj názor .
@kristina2015 nie, zle si to pochopila....to nie je o peniazoch ale o tom ktorý z rodičov sa dokáže o dieťa adekvátne postarať.....ak majú s dieťaťom obaja rodičia vybudovaný vzťah a dokážu sa oň obaja adekvátne postarať, tak sa preferuje dieťa zveriť matke hlavne v takomto veku....ale ak je tá matka bezdomovec či potencionálny bezdomovec, uprednostnia otca......ak by išla s dieťaťom do 2izbového bytu k rodičom tak jej dieťa skôr zveria ako ak nemá poriešené bývanie....ja som tým len poukazovala že jednoducho ak chce bývať v prenájme čo zároveň znamená platiť súkromnú škôlku musí mať na to adekvátny príjem......žiadny sudca jej nepriklepne výživné na 1,5ročné dieťa vo výške 500 a viac eur......čiže ak dostane výživné cca 200,- eur+ rodičovský príspevok - je jasné že z toho prenájom bytu a súkromnú škôlku nezaplatí.....rovnako to neutiahne ak bude mať plat v minimálnej výške......
@mogaa Taká podotazka keby sa presťahovala s terajším partnerom do nájmu on by pracoval prihliadal by na to súd ? Dajme tomu plánovali by spoločný život atd
@kristina2015 jasne že ano....ak žijú v spoločnej domácnosti, prihliada sa aj na príjem priateľa......
@mogaa Super , majú možnosti ,už len konat. Rýchlo odísť až aj to malé dieťa nevidí tie hádky ...bitky a podobne.
@kristina2015 no neviem ktorý priateľ ak sú spolu krátko s ňou bude hneď chcieť bývať a aj s drobcom.....pre ňu je dočasná možnosť ísť bývať k rodičom, k sestre, k blízkej rodine....ak by aj nastpila do práce, vypomôžu s dieťaťom , ísť vyzdvihnúť do škôlky, či prestriedať sa pri dieťati aby nemusela ísť v skúšobnej dobe na OČR (to si ju na 90%nenechajú)....rovnako ka sníva o prenájme, ten nájde ťažko, dnes ten kto prenajíma byt si dáva pozor na mamičku s dieťaťom - ak by prišla o príjem, je problém ju z bytu dostať nakoľko vyhodiť s malým dieťaťom ju nemôže.....
@mogaa Veľa chlapov je takých čo im nevadia deti,ak ich má ozaj úprimne rád, nevidím problem . A z okolia ich poznám teda že dosť . Alebo potom čo navrhujes ty je tiež riešenie. Jasné že nemôže ja by som už točila 158 - a to bez srandy
@mogaa Teda neviem či si čítala všetko ale už ich balil a vyhadzoval ,či vymkol, zamkol. Manžel....Nájom sa tiez nájde,pre rodinu kde je chlap asi problém nebudú mať .
@vevesh Som zvedavá ako by sa o dieťa sám staral ten Pan... Myslím, že by si to rýchlo rozmyslel. Ja nechápem, kde je napísané že sa o dieťa nestará? Zato ze si vinde von s priateľom? No a? Véd to je jej život.. Keď jej muž ubližuje a už dávno to nieje vzťah ale prežívanie... Nechápem, kolke z Vás behajú po OC a strávia tam hodiny nakupovaním a kavickovanim. A batoľa to zjavne nieje ale pravdepodobne ma 1.5 roka. A ešte sa chcem opytat, ako si ma zabezpečiť vlastnú prácu ako píšete keď podľa vás sa ma starať o malé batoľa?.... Treba sa najprv zamyslieť co píšete ved to nemá ani hlavu ani pätu... Pekný večer
@kristina2015 určite áno..
@vevesh manželskú poradňu ti nemôžu nariadiť keď už máš druhý vzťah a to je jedno ci manželstvo stále trvá... Možno to tak dakedy bolo pred x rokmi.
@panelacikova To nie je pravda, ja som podavala navrho rozvod on uz mal tretiu milenku a obaja sme sa chceli rozvadzat a museli sme chodit pol roka do poradne... Takze asi tak...
@vevesh no v prvom rade odporuvanie a natacanie by sudca ako zakonny dovod neprijal. Je to totiz nelegalne bez suhlasu dotknutej osoby. Foti ich a co? Rozvadzaju sa ma iny vztah. Pokial je o dieta postarane, nenechava ho same doma, nie je dôvod to brat do uvahy. Uz sa prestan strapnovat, mam pochodenych veeela sudnych konani.
@misinka26 možno preto ze nemal trvalý vzťah ale len milenky.. Keby už žije s inou ženou určite by vás netahali do poradne..
@vevesh Toto viem potvrdit, my sme sa doslova bili na sude o maleho a vravim aj napriek tomu, ze som mala predbezne opatrenie lebo mi dieta uniesol, aj napriek tomu, ze som mala zaznamy z policie, lekarske spravy, sms, fotky atd stacilo, ze na sude bez jedneho jedineho dokazu povedal, ze som sa chcela zabit a som alkoholicka a tyram dieta a taku drezuru som zazila co nik... Psycholog ja, psycholog maly, znalecke posudky, lekarske spravy o stave dietata, vypocuvanie maleho na socialke aj doma, posudok zo skoly, atd... Nemal jeden jediny dokaz len to do vetra povedal... Toto je nase sudnictvo... Nakoniec to bol hon na matku a co robil on bolo jedno... A kedze bojoval a ja tiez a mala som dokazy o milenkach, o tom ze nechaval maleho so svokrou a chodil na diskoteky, nevenoval sa mu atd som to uhrala prave koli tomu, ze on mu nedokazal zabezpecit moralne a stabilne prostredie..
riesi sa tu zverenie dietata .... ale manzelovi mozno pojde len a len o striedavku, a tu ma realnu sancu dostat. mozno ma s dietatiom vztah a ide mu o to, alebo sa skratka chce vyhnut, resp znizit platenie vyzivneho. lebo pri takom rozdiele v prijme zrejme nejake vyzivne mama vysudi .... ale zase nie miliony, lebo vsak pri striedavke moze pracovat. dalsia vec - ano - riesit vztah s milencoom manzelovi, hoc aj v rozvodovom konani, pred ocami? ako bykovi pred ocami cervenym suknom mavat .... kurnik, ked uz neviem vydrzat a musim, vezmem dieta a idem na vikend k mame, kamoske, do riti prec - a nie ze muzovi este zavesim na nos, nech mu je jasne, ze si idem na rande .... ano, jeho reakcie su neadekvatne, ale predpokladatelne. a zakladatelka - namiesto aby situaciu riesila, aj tym odchodom, tak to len necha plavat.... kde chce byvat po rozvode???? ma to premyslene a poriesene? stavia sa ku problemu ako hurvinek ku valke .... btw, dnes som robila hamburgery :P
Inak ako si to dokazala kedze toto je anonymna tema. Asi mas dost casu lustrovat vsetky temy po MK
Viacere si to vsimli, vcera sem pisala, ci ma narok na byvanie od manzela po rozvode a boli tam rovnake informacie, ziadna veda
@misinka26 a teraz si predstav, zeby tie dokazy mal a ty by si mu este tak verejne s milencom pred ocami mavala ... ci by vase dieta nedostal?
@makova333 ak sa obaja dohodnu - rodicia tiez boli dohodnuti, vsetko na papieri, my deti dospele aj tak museli ist do poradne (kedze surodenec je ztp). To, ze nesli je druha vec, ale sudca aj tak nariadil 2x. Asi si pochodila len bezproblemove rozchody, kde otcovia nemali zaujem o dieta do vlastnej vylucnej opatery. Kazdy pouzije to, co ma k dispozicii, akokolvek je to spinave. Ze ty si nebola priamym svedkom takychto rozvodov, neznamena, ze neexistuje.

@panelacikova 👍