Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
Tvl toto je silna kava. By som na sude hned pekne vsetky smsky ukazala,fotky z dovolenky aka sme my stastna rodinka a ze nic nenasvedcuje tomu ze mame rozvratene manzelstvo. Za ten cas by som si odkladala peniaze pre seba a pre deti a potom od takeho chrapuna odisla. Normalne nemam slov ze niekomu len tak prepne v hlave. Jemu sa zunoval rodinny zivot a panko si chce uzivat. Sila !!!!!
@mogaa prečo by nemohol pracovať?veľa ľudí môže robiť odkiaľ chce...
Tak on už má všetko premyslené a rozvod sa môže ťahať aj rok pri malých deťoch.Ja by som sa už teraz odsťahovala možno zistí, že mu aspon tie deti chýbajú.Typicky chlap len ja ja....vôbec ho nezaujíma, že Vaše deti hodí na krk tebe, ty budeš žiť v malom, s vyplazeným jazykom a on bude rešpektovať hlavu vo svete voľný ako vták a dumat nad životom.
@mpg
Chlap ktory planuje odist za hranice krajiny a cestovat si podla mna nerobi tazku hlavu so "striedavkou".
Pred sudom moze povedat, ze bude platit vyzivne, ale co sa tyka navstevovania sa tak tam nema zaujem to riesit kedze bude mimo krajiny.
Sud v tomto pripade zveri deti matke do plnej starostlivosti.
Keď som sa ho pýtala a čo ako deti ? Budeš niekde na druhej strane zemegule, ako sa chceš o ne starať. Že to prežijú sú už veľké ( 6, 10, 13 ) , že ale už nechce byť so mnou ( s nami ) , má plné zuby takéhoto života.
len tak nahodou ste nesplacali hypoteku na ten byt uz ako manzelia?
Je to hajzel. Rovno nech sa do rozvodu sťahuje do podnájmu. Nemôže ťa len tak s deťmi vyhodiť. Akoze do rozvodu s ním máš žiť v jednej domácnosti? Ešte by aj navarené mať aj sex. Kokos tomu chlapovi vážne šibe. Rovno by som ho pobalila, že kým začne cestovať, nech najprv žije bez vás. Možno sa uvedomí. Deti každý druhý víkend, pekne by som mu nabalila. Žiadne návštevy domov.
@qetka nie nesplácali , niečo sa tam urobilo , nejaké investácie boli , ale nič extra horibilné.
ach jo, by ma zaujmalo, co by spravil, keby si oznamila ty ze byt predas a ides cestovat tiez 🤦♀️
Deti by dal do decaku?
No nic tvoj muz do roka preflaka $ z bytu trochu si pocestuje kedze pracovat neplanuje., vrati sa ako bezdomovec . V podstate je dobre ze sa rozvediete on pojde ku dnu a ty s detmi to zvladnes. Aj bez neho aj v mensom.
"Keď som sa ho pýtala a čo ako deti ? Budeš niekde na druhej strane zemegule, ako sa chceš o ne starať. Že to prežijú sú už veľké ( 6, 10, 13 ) , že ale už nechce byť so mnou ( s nami ) , má plné zuby takéhoto života."
😵😵😵
Rozviest sa so zenou je jedna vec, ale takito pristup k vlastnym detom? Keby moji rodicia videli taku spravu od svojej nevesty tak by sa od hanby asi prepadli.
Nehnevaj sa, ale toto je u mna absolutny suteren. Tvojich deti mi je luto.
Sprav vsetko preto aby Vas vtedy nerozviedli nech mas cas sa nachystat na ozajstny odchod. Hajzel .... 🤮🤮🤮 . Naco si zakladal rodinu ! Keby sme mali vsetci odist ked nas rodinka prestane bavit a stereotyp tak by to inak vyzeralo na svete
najdi si sikovneho pravnika, dalsi postup preber s nim
Opýtala by som sa ho na tvojom mieste dobre byt chce predať.Ty máš kam ísť z detmi máš ten svoj.Otázka preda byt peniaze rozflaka cestovanim a vráti sa dajme tomu po roku roku a pol a kam či pride s prosikom aby si ho ty vzala nazad do toho 2 izbového či ako si to predstavuje ON svoje peniaze namíňa na cesty jedlo a ty potom milosť pána otca od rodiny vezmeš akože nazad kvôli deťom.Teraz na ne nemysli ale ked by sa vrátil tak už by ťa nahovaral že deti chcú aby sa vrátil.Toto je schopný urobiť otec trom deťom ved to je katastrofa.Neni s tebou šťastný v preklade znamena čo mám frajerku a chcem byť s ňou.Lebo každý si pod pojmom niesom s tebou šťastný/ šťastna si predstavi niečo iné.Ze mu hanba nedá poriadnu po papuli.A ty s čoho budeš poriadne žiť s detmi ON si to predstavuje ako svet gombička.Ale háloo nech sa prebudi už ked na teba neberie ON tupec ohľad ta si mu porodila deti ktoré potrebujú otca.Nejaký rozumný dôvod musi mať pre teba z ničoho nič poda na rozvod.Podľa mňa už mal predtým nejaký plán a aj môj názor je taký že má nejaku ženu.Ked byt preda peniaze bude mať bude si uživať z mladou rajdou zlatokopkou a ked nebude mať peniaze tak rajda ho kopne do zadku a pôjde kam to nerozmyšľa a jasné že ťa klame že chce cestovať.Len tak by robotu nechal a išiel do sveta čo je puberťak bez zaväzkov ved má zodpovednosť za tri deti ježiši nie aby bol rád že sú zdrave že má rodinu ale toto.Ja si myslim či sa v ňom nezbierali rôzne veci a teraz to akože buchlo ako papiňák lebo si našiel mladu rajdu.Jasne nič mu neper, nevar, čo si ty dajaka slúžka a už by som s nim ani nespala na tvojom mieste pokiaľ nevieš či nejaku nemá.Alebo pri nalepšom budeš mať 4 dieťa a necha ťa aj tak.Veľmi ti držim palce.Ked je debil tak nech ide svojou cestou.
A to ti vravim z mojej skusenosti Moj otec ani nikam necestoval bol alkac a za rok rozflakal vtedy milion a pol z bytu $ .. ani nevedel ako a na co. Tvoj muz je uplne v riti nech ide nech len leti aspon. Ta nebude s detmi tahat dole hovado.
Jaaaj chudáčik muž. Jeho život stratil smer... Určite. Zisťuje že je starý kkt a myslí si že ešte omladne. Malo si ho zapriahala do práce očividne. Také výživné na seba aj deti by som z neho vytiahla, že by dostal mŕtvicu kkt. Nenavarila by som mu, neoprala. Nech sa stará o seba sám. Seba a deti by som pobalila a odišla.
A jeho rodičia vedia o tom?
uf. a predtym bol vzorny otec rodiny? lebo nic sebeckejsie si snad ani neviem predstavit. co je to vobec za dovod? a tajit az do konca, ze poziadal o rozvod? nechapem
@hopsadobrandejsa doteraz sa o deti staral nemôžem povedať a zrazu toto.
@miadi on vraj bude cestovať tripom a bývať po lacných ubytovniach . A takmu peniaze vyjdu na dlho a nevie či sa vôbec vráti , možno zostane vraj niekde kde je lacno . Ako fakt mu uplne preplo.
@hopsadobrandejsa dobrý postreh, veru by som hneď dala vedieť svokrovcom,ako sa ich syn zachoval k manželke a detom.
Vraj "su uz veľké" ..preboha, najcitlivejšie sú práve teraz!! Dve v puberte,na jej prahu. A najmenšie pôjde do skoly, nové veci,obavy,...a tu sa otec na ne vyserie....
Nervy som dostala.
rozhodne by som sa z bytu nestahovala len tak a co najrychlejsie. Je cisto len jeho ? No a ? Treba sa postarat detom o zazemie a kym nebudu mat minimalne taky komfort ako mali doteraz, neutekala by som tak rychlo. Ak chce iny zivot, nech si ho zariadi ako len vladze. Nechat za sebou 3 deti a matku bez penazi nie je ziadne hrdinstvo. Odporucam ti setrit si peniazky na velmi dobru pravnicku. Rozvod by som riesila cez sud - ziadna dohoda. Lebo on sa uz rozhodol. Ale nebude to take jednoduche. Su tu deti a za tie musis zabojovat ako levica.
@mpg myslím že ešte nie , ale keby aj vedeli , on si do ničoho kecať od nich nedá .
mne to skôr pripadá ako vyhorenie....vie len, že takto ďalej nechce žiť, možno je v tom milenka, možno má len depku, možno nejaký zdrav.problém a chce aby si o tom nevedela.....veď mu skús navrhnúť nech si teda do rozvodu skúsi žiť sám aby vedel čo ho čaká....veď sa hneď nemusíte rozvádzať, nech si to vyskúša, nech sa zatiaľ odsťahuje a tebe nech platí náklady za byt a nejaké "výživné"na deti.....
Kokotiny drista. Podľa mňa dakoho má. Nestracaj s debilom čas a pošli ho do riti. Osprostel na staré kolená.
Ja suhlasim s miadi. Mal som pripady v rodine, ale tam zas uradoval alkohol. Dvaja odisli od deti ( kazdy mal po 3 ako autorka ) a nakoniec skoncili na ulici ako bezdomovci.
Kamosov otec to iste. Ich mamu nechal ked boli este deti. Po smrti ked sa riesilo dedicske konanie tak po nom ostali len dlhy. Kamos sa hned vsetkeho zriekol.
Autorkin muz si na seba pletie bic.
mojej kamosky otec urobil nieco podobne, ked mala cca 13-15, uz si presne nepamatam. tiez mu zasibalo, chcel cestovat, potom si nasiel o 20r mladsiu frajerku. asi ani netreba dodavat, ze dopadol dost zle, zatial co kamoskina mama to uplne v pohode zvladla s dvoma detmi.
navrhla by som mu vymenu bytov s tym, ze keby bol uplny idiot, tak by som mu este aj doplatila cenovy rozdiel, len aby sa to deti dotklo co najmenej (aby sa nemuseli stahovat a menit skoly a pod.) a bola by som rada, ze som sa ho zbavila.
@mogaa skúšala som to , nie on sa chce rozviesť , lebo že až potom bude mať pocit oslobodenia a že ukončil jednu etapu života ktorá ho ničí. Jednoducho on sa hcce rozviesť a ako vidím nič ho od tohto rozhodnutia asi neodhovorí.
tak nech sa rozvedie. Nedrz ho nasilu pri sebe ked on nechce. Ale nech sa odstahuje on a skusi si zit sam pre seba s tym, ze povinnosti o deti mu ostavaju. Ak nie, nech ti prispeje financne tak aby si si v pripadoch potreby mohla zaplatit opatrovatelku, ked uz on nemieni byt k dispozicii na pomoc......Nech sa odstahuje, zije sam a pri rozvode sudca rozhodne co s bytom. Potom sa zariadite.

Ja by. Som mu navrhla papierovú výmenu bytov a teba nech nechá bývať tam kde ste s deťmi