Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
@hopsadobrandejsa presne tak 😁Ja som tak zila v 23+ cestovala po svete pracovala bolo to super vtedy no teraz uz by som tak nezila jedine na vysokej nohe vekom je clovek narocnejsi. A on ked bude mat cash.. Tak si dopraje kym sa bude dat. Len ceny za prenajom su teraz vsade na svete raketovo hore jedine zeby siel niekde do chajdy v tibete.😃a je super doba na cestovanie nemohol to lepsie nacasovat. 🤪
Autorka. Čo svokrovci? Mna to ozaj zaujíma. Ak má ešte rodičov teda
No inak ak zavíta do takých krajín typu Vietnam a podobne, niekde v chatrči na plazi s wifi- pracovat bude odtiaľ a slovensky plat mu cinkne na účet, tak si tam naozaj bude žiť ako kral a este aj na alimenty ostane. To ne ze ne, s tým radsej rátaj
Nie je za tym nejaka vazna choroba?
Niektoré ai to veľmi ľahko predstavujete. Že vymeňte si byty,trvaj na tom a obdobne. Trvaj na stredavke atď. To všetko by šlo,za predpokladu, že by súhlasil. Donútiť ho nik nemôže. To je asi tak ako keď má jeden rodič dieťa a druhý má určené ( ja to volám “návštevné hodiny”) nie je to jeho povinnosť ( myslím,že by mala byt,no nie je) je to jeho dobrá vola. Takto to žiaľ funguje. Byt má svoj autorka na ktorý on nemá právo a on má svoj na ktorý ona nemá právo. Žiaľ,ani deti. Za života si môže robiť so svojim majetkom ako uzná za vhodne.
@axelina ale z čoho vyhorenie ? Jeho úlohou bolo pracovať, nejak extra to zas nepreháňal , po večeroch nepracoval, vikendy mal voľné, chodil aj s kamarátmi aj na ryby , aj na volejbal. O deti sa staral .
Vacsina zien si mysli, ze sa chlapi pomiatli ked si na stare kolena kupia chopper ci nejaky oldtimer alebo neviem co.....proste kriza stredneho veku a tuzba byt znova mlady.
Urcite je ale lepsie mat doma chlapa ktory si kupi motorku lebo nevie co od rozkose nez muza ktory je ochotny kvoli osobnemu blahobytu opustit zenu s detmi.
Ber to tak ako to je......proste skrat. Uvidis co povie sud. Podla mna mu navrhnu aj navstevu odbornika ci psychologa. Argument " prestal ma bavit rodinny zivot" pre sud nebude dostatocny.
Musi mat padne dovody na rozvod a nie hentake moresy ci vrtochy. Povedat sudu, ze opustas vlastne deti pretoze mas chut cestovat mu velmi napomocne nebude a sud bude prihliadat na fakt, ze sa chce zbavit zodpovednosti.
Bohuzial, deti su na svete a je potrebne sa starat. Len tak "zadarmenko" ho sud nerozvedie.
prepáč ale už výrok že jeho úlohou bolo pracovať....ano ako otec rodiny mal uživiť rodinu, ale záleží od toho ako náročná rodina je...lebo niekomu stačí na bežný život 800-900eur, inému nestačí ani príjem 3000eur....
Ty kokos, to buď ma nejakú milenku, čo mu úplne vymyla mozog, alebo mu regulárne preplo...
To co si predstavuje, že sa len tak zbali a pôjde bohvie kde?
Zodpovednosť veskera žiadna? Jemu by bolo treba pár faciek, nie ze cestovanie.... 😡
A tiež myslím, že súd príliš nebude zaujímať že "on chce cestovať a už ho manželstvo nebaví" to nie je holubnik, že teraz hej a tetaz nie... Ci aké argumenty chce použiť? Veď každý normálny sudca ho vysmeje s tym...
By ma zaujimalo kam hrdina sa bude chciet vratit ked rozhadze vsetky peniaze za byt co preda. K maminej sukni? Joj no nech sa paci 🤭
To su zas scenare... Za prve ak je toto chlap schopny spravit tak su len 2 moznosti. 1.niekoho ma a chce odist za milenkou 2.bol pri tebe dlhodobo nestastny a ignorovala si to hoci ta na to upozornoval.
Vobec nemusi byt hajzel a socka a bezdomovec, treba sa trochu vzit aj do inych pocitov. Kazdy z nas ma len 1 zivot a viem si predstavit ak si totalne dominantny typ zeny a dlhodobo nerespektujes jeho nazory ze uz si povedal dost. Alebo sa stalo nieco ine.
Kazdopadne sa vyser na tieto rady premudrelych mamiciek ze mas z neho vytahat posledne euro. Predpokladam ze doteraz sa o Vas staral, mate 3 deti tak sa s nim porozpravaj ci je to naozaj nezvratne, ak chce len cestovat nech na mesiac ide do Vietnamu a do tramtarie ak mu to vycisti hlavu. Alebo si kupi motorku alebo co uzna za vhodne ale povedz mu ze ho mas rada a nechces rozbit rodinu lebo Ti zalezi na nom a aj na detoch.
Ak nenajdete riesenie tak si vyrieste byvanie a vysku vyzivneho. Nie nemusis ho znicit, da sa rozist ako clovek s respektom a uctou k druhemu cloveku. Boj s pravnikom je az posledna moznost ktorej sa treba vyhnut , tam sa vytahuje totalna spina a Vas vztah to navzdy znici.
@mogaa zarobil dobre, pracoval ale nejak extra domácnosti pozornosť nevenoval - myslím varenie upratovanie platenie účtov poistiek . Zobral deti von , na korčuľovanie , na bicykle .
Ja podnikám , môj príjem je vyšší ako jeho + plus som mala na hlave všetko ostatné.
@tomas115 rešpekt
Váš manžel je totálny magor.
Má všetko, skvelú manželku, zdravé a skvelé deti a on ide všetko zničiť. Byt predá a € prefláka, deti mu nebudú chýbať počas cestovania po svete???
Ako keby nemal žiadnu empatiu???
On asi časom skončí veľmy zle.
Skúste sa s ním dohodnúť na výmene bytov, nech predá ten váš a ide k čertu.
V žiadnom prípade nie ste tupaňa, nehovorte tak o sebe. Ste skvelá.
Skúste skočiť za právnikom.
Mna by zaujimalo kde mal uctu pan manzel ked jej to neoznamil. ( ked sa mas rozist s uctou k muzovi).Keby mal kuska chochmesu voci nej a mal ju rad aj keby len ako matku jeho deti tak by ju nepostavil rovno pred hotovu vec na poslednu chvilu, ale dal by jej moznost zariadit si zivot predom. Navyse maju 3 deti, ona pracu,oni skolu , nieje to len tak ze rozidem sa,panko si preda hned byt ,ide do riti a ona rychlo rychlo obstarat zivot pre seba a deti. Smutne,fakt
@tomas115 bol vraj neštastný , že stále dokolečka to isté . Nechce byť so mnou ani s deťmi , potrebuje reset a odísť. Chce cestovať a začať žiť, mňa už nemá rád. K tomu nie je ani čo dodať.
podla doterajsieho spravania k tebe a detom mas pocit,ze ta naozaj nema rad? Lebo ak nie,tak klame, nieco skryva.
Kde medzi jeho prácou,hranim sa s deťmi, chodenim s kamosmi na ryby, dovolenkou este v tento august, ktoru
s manželkou presexovali(jej slová) stihol vyhoriet??
Nuž, ...
O neho by som nebojovala uz, len sa snažiť,aby to na deti malo co najmenšie následky,
Ak chce clovek cestovat po svete, opustat rodinu je absolutna blbost.
Kamos je zenaty, ma dve deti, ale je dobrodruh a stale ma chut cestovat. Ma v plane ist do Azie na nejake 2-3 tyzdne len nevie kedy kvoli obmedzeniam skrz coronu.
Zena ho normalne pusti, postara sa o deti lebo vie, ze ho to urobi stastnym. Proste to robi z lasky.
Opustat zenu a tri zdrave deti kvoli "dobrodruzstvu" je proste nonsens. Moze tu rozpravat kto chce co chce, ale vsetko je vec dohody. Proste chalan vyhorel a celu situaciu riesi skratovo.
Keby chcel najst alternativu ako cestovat a zaroven zachovat rodinu ako je tak by neriesil rozvod na tajnasa.
@sella38 práveže ten pocit som nemala, normálne sme žili , v októbri som mala 39 dostala som od neho pekný šperk , jednoducho normálne priemerné žitie.
@tomas115 Jasne chudak bol pod papucou nestastny a moze za to vlastne jeho zena a deti na ktore sa planuje uplne vybodnut Lebo su “velke”. Toto je urcite svaty chudacisko ktory planuje cestovat a zit vo svete a nevie ci sa vobec vrati ci sa bude stretavat s detmi.. obycajny egoista co sa nemal zenit alebo robit deti ked ich nechcel.
Jaj jak mňa ruky svrbia čo by som mu dala po papuli.
ina zena alebo iny muz
trvala by som na striedavke a odkupila od neho byt kvoli detom
Vianoce taktiež v norme, tiež som od neho dostala darček pekný , ja som mu dala darček , normálne sex , žiadne nejaké hádky alebo riešenie blbostí . Ešte sme sa rozprávali o tom že vymeníme žalúzie na terase za tie bezpečnostné v roku 2022 .
?? Nie je dôvod, aby si sa ty cítila vinna. On nemal k tebe úctu ani rešpekt keď ti o Tom nepovedal. Veď je to jasné. Keď je človek nešťastný tak toho partnera nabáda aby sa zmenil a nie že na dovolenke je všetko ok a zrazu rozvod. Týpek to plánoval očividne dlhšie preto bol ticho ako voš pod chrastou. A myslím že jej to nepovedal aby mala čo najmenej času na poradenie sa s právnikom.
S takým grazlom by som nerozprávala už vôbec o záchrane manželstva. Na sto percent dakoho má a to cestovanie po svete? :D si myslím že nehrozí.
Myslím že dakoho má a chce s ňou ísť žiť. Preto trvá na predaji bytu a dúfa že ak sa vzdá deti nebude musieť exmanželke povedať kde momentálne bývať, čo by v prípade že by mal u seba mať deti hoci len každý druhý víkend, povedať musel. Dúfa, že to bude tak jednoduché sa zo všetkého vyvliecť. Zlatý muzicek.
Ja by som s ním nemala zľutovanie. Je to bezcharakterný človek a otec
Manžel prežíva krízu stredného veku .....alebo sa dal na nejakú zlu cestu.....mozno sa cíti horšie ak zarába menej a ide mu ego dole....len hlupák by vsetko zahodil.....chce to tak ....nájdi si právnika a vytĺcť z neho co sa da...zobudí sa ....je smutne,ze mu nezáleží ani na deťoch... Prajem vela sil ....

@yoxinka ľudská debilita nemá hraníc. Predpokladám že dedko sa už pripravuje na synovu stužkovú....