Rozvod kvôli tomu, že muž nechce druhé dieťa
Rozviedli by ste sa kvôli tomu? Ja som vždy chcela 2 deti. Nechcem jedináčika. Muž je dobrý otec, venuje sa mu koľko vie, ale o druhom nechce ani počuť. Ja druhé dieťa chcem q to aj za tu cenu, že sa rozvediem. Je to obyčajný sebec a egoista. Nevie mi povedať ani dôvody. Pravdepodobne ide Čisto o jeho pohodlnosť, aj keď 80% starostlivosti je na mne. On ma jedno dieťa z prvého manželstva, takže teoreticky on 2 deti ma. Je to sebec!!! Nedá sa mu dohovoriť, že dieťa potrebuje súrodenca a že je to to naviac, čo mu môžme dať. Ja sa cítim s jedným dieťaťom neúplná, chýba mi to druhé dieťa.
Podľa mňa to nie je dôvod na rozvod. Ja by som sa kvôli tomu nerozvadzala. Radšej jedno dieťa s manželom v úplnej rodine ako dve deti s dvomi chlapmi v cudzom vzťahu pre prvorodeneho. Drz sa!
Ale ved ma surodenca - nevlastneho🙈🙈 ci to sa nerata alebo ako?
@aaao taký súrodenec, ktorý s nimi nežije, že si s ním neľahá a nevstáva, nezdieľa život, je nanič z pohľadu dieťaťa. Ja jej rozumiem a držim jej palce, aby sa jej podarilo muža presvedčiť - hoci rozvod už by bol silná káva. Pretože najviac profitovať z druhého dieťaťa bude veľmi pravdepodobne ich syn. Vidím, ako veľmi je súrodenec plus pre moju dcéru. Nedá sa to porovnať a to bol ešte donedávna bábätko.
@mishkamishka ale coby, ja mam dvoch surodencov, ako deti sme sa takmer nestretavali, a teraz, ako sme dospeli uplne super vztahy. Deti si strazime, pomahame si, rozumieme si.
@aaao hovorím z pohľadu dieťaťa. takisto, asi žijú bližšie ako v amerike...? Ja mám tiež brata ktorý je starší, keď som mala 8, odišiel na internát a až ako dospelí sme začali náš ozajstný súrodenecký vzťah. A práve preto je dôležité, aby súrodenci žili spolu, zdieľali svoj život odmala. Vtedy si ho navzájom obohatia už od začiatku. Lepší súrodenec neskoro, ako nikdy - ale ešte lepší skoro.
Ja nerozumiem, čo sa do teba tak pustili. Dvaja ľudia by do spoločného života a zakladania rodiny mali ísť na základe rovnakých hodnôt a plánov do budúcna. Vy ste do toho išli na základe toho, že stopercentne chceš viac než jedno dieťa a on SÚHLASIL. Keby rovno povedal, že viac než jedno nebude, možno by ste si rodinu spolu ani nezaložili. Meniť teraz názor je podľa mňa totálne sebecké a egoistické. Samozrejme každý môže na základe skúseností svoje názory prehodnotiť, ale podať k tomu zrozumiteľné vysvetlenie je predsa úplný základ akéhokoľvek vzťahu. Povedať zrazu "nie a hotovo" bez snahy o vysvetlenie je pre mňa prejav veľkej neúcty voči tomu druhému. Môžem to porovnať, aj u nás som ja bola tá, čo chcela druhé a manžel nie, ale on si naozaj dal záležať, aby mi vysvetlil svoje dôvody. Rozprávali sme sa o tom veľakrát, nemal problém vysvetliť mi aj trikrát to isté, keď som to chcela zase počuť 🤷 nakoniec názor zmenil a máme aj druhé dieťa, ale keby nezmenil, nerozviedla by som sa, radšej by som mala len jedno dieťa a úžasného manžela. Ale teda muža, čo nie je ochotný ponúknuť ani náznak vysvetlenia v takto kľúčovej otázke, za úžasného fakt nepovažujem.
Vieš si predstaviť, že sa Ti narodí choré dieťa, ale nejako stigmatizované? Čo potom ? Áno je to Tvoje dieťa, budeš ho milovať, starať sa o neho ale budú situácie kedy Ti mnoho veci padne ako domček z karát, muž to nemusí ustáť, staršie dieťa nebude mať toľko pozornosti. Príklad možno extrém ale nikdy nevieš
Nemôžeme mať v živote všetko, uprac si manželstvo ak Ti vadí, že je muž sebec, že Ty dávaš viac akoby si chcela
A k téme súrodenec- môj muž tomu svojmu nevie prísť na meno a to podotýkam, muž je dobrák, že kto ho pozná vie, že len na chleba ho natrieť, ale nemá rád lajdáctvo, odrbávanie a presne toto je jeho súrodenec,môj chlap roky drie aby bol top v tom čo robí a od súrodenca pozná len posmešky, blbé reči ako nám je s peniazmi dobre a ľahko žiť, že si ich odmakáme to už nevidí
Chces druhe dieta aj za cenu, ze sa rozvedies? 😅 A ako to chces prosim ta spravit? 😅😅 Je vidiet ze si vytocena do biela a pises hluposti. Ono z toho co pises to vypada, ze si zena bohateho muza. A nezostava ti nic ine, len sa tahat za jeho rozhodnutiami. Dohodnut sa s muzom ako je tvoj, na niecom co nechce, je velmi velmi tazke. Obzvlast ak okolo seba budes kopat, tak ta nebude brat uz vobec vazne. Ak vedie nejaku velku firmu alebo team, tak ty si pre neho take rozkosne zlostne stvorenie 😀😀
Muz nechce druhe dieta z pohodlnosti - mas uplnu pravdu. On ma zenu, dieta a viac mu netreba. Chce cestovat, chce zit - nechce sa zahrabat s dalsim dietatom. Ak je starsi tak nie je sprosty a vie, ze druhe dieta moze byt trouble, moze byt chore a je svata pravda "jedno dieta, ziadne dieta". Ja tvojho muza chapem a chapem aj teba. Ak sa ti nepodari presvedcit muza, tak by som ti poradila aby si sa zamerala na to, co si vybudovala. Aby si si koli nejakej fatamorgane ktoru si si vysnivala nerozbila to, co mas doma. O bohatych muzov je vzdy zaujem. Kabelkychtive utesovatelky ta s radostou nahradia. Prva zena usla, ty si druha a nikde nie je napisane ze nebude tretia. Keby tvoj muz co len tusil co si tu napisala, tak by si mala velmi slusne problemy doma. Bohati muzi neradi ked ich vlastne majetky ohovaraju a zhadzuju.
A posledna vec - to dieta ktore je niekde prec, je stale jeho dieta. A predpokladam, ze aj ked k nemu nema pristup, tak s nim vnutorne pocita. On nema jedinacika, on ma deti dve. Ze je prec, nie je chyba dietata. Podla mna dufa, ze pride cas, kedy nadviazu vztahy. Este je moznost, ze to dieta ktore je daleko, je dovod preco nechce dalsie. Citi k nemu vnutornu povinnost. Pretoze ked ti povie LEBO - tak nieco taji. Nechce sa s tebou o tom bavit. A muzi sa nechcu bavit o citoch. Mozno ked do toho budes rypat, tak sa dozvies pravdu. Len aby si potom nebola sklamana.
Tak ja neviem, na jednej strane píšeš, že si sa vždy musela prispôsobovať mužovi Ty, a on sa vlastne o dieťa nestará, iba sa hrá. Že mu asi 3x dal jesť a netuší, kde má gate.
Ak sa vecne musíš prispôsobovať ty, bolo to tak už pred narodením dieťaťa?
A ak by sa Ti narodilo druhé tak hej, už by musel vedieť aj jesť dat aj inak sa starať o staršieho ako iba hrať.
A ako písala baba už predomnou, to, že jedno dieťa máš ako anjela, nie je záruka ničoho. Ja mám ako deň a noc deti. To prvé bolo tak extrémne náročné dieťa, že som sa rozhodovala či sa pôjdem napiť či na wc. Mám známu, kde také bolo dieťa č.2 a ona tvrdí, že ak by to bolo opačne druhé nemá. Nikdy nevieš čo bude.
Ale ak od začiatku si s mužom, kde sa musíš stále ty prispôsobiť, tam vidím väčší problém.
A čo tým vyriešiš? Rozbiješ rodinu, budete sa ťahať po súdoch, zostaneš ako slobodná matka s dieťaťom a fandíš si, že hneď si nájdeš nového chlapa, ktorý ti spraví druhé? 😄 Povedzme si úprimne, slobodné matky už nie sú pre chlapov také atraktívne, navyše nie každý si chce zavesiť na krk cudzie dieťa. Aby si nakoniec nezostala sama celkom, skrz takéto hlúpe rozhodnutia.
Tak
Už som sa ukludnila... jasne ze totálna somarina. Svet sa nezruti. Určite mi to bude ľúto, ale som šťastná ze mam zdravé dieťa.
Ako ste písali, mohlo by to dopadnúť akokoľvek.
Jeho názor má už ani nezaujíma. Myslim si svoje. Zameriam sa na iné veci v živote.
Áno áno, všetci chlapi sa potrhajú o ženu s deckom 😆 a rovno si s ňou urobia ďalšie 😆 moc si fandíš
Nemusí si robiť ďalšie dieťa s chlapom, dá sa aj na klinike - v dnešnej dobe chlapa už ani na to netreba. ja by som to brala ako podraz, ak ste boli na 2 dohodnutí a on sa tvári akože nič, pohodička, že si to rozmyslel. určite by som to len tak neprekusla. Verím, že existujú aj korektnejsie vzťahy než toho. A to nemám ilúzie o súrodeneckých vzťahoch, o to tam vôbec nejde.
Viem si predstaviť, ako sa cítiš. Nie je všetkým dňom koniec. Okrem toho, keď sa jedny dvere zatvárajú, iné sa otvarájú. Držím palce. (A ešte úplne osobne, ja som si, keď ma ten môj nas....al, ,koľkokrát už povedala, že aj keby sme sa rovno teraz rozišli, to druhé dieťa mi za to stálo.)
@mishkamishka jejo u nas mame nieco podobne..my sme mali stvrte..pritrafil sa ked som fakt neverila ze mozem otehotniet...teraz ma 3 roky a manzel oslavuje za par dni 60...cize este starsi ako u vas...ale s malym ma uzasny vztah....obcas trochu taky ako stary otec vsetko mu dovoli a uplne je z neho paf....
Pochádzam z 3 detí, manžel z 2. Aj napriek tomu, že som vždy chcela 2 deti, mám 1. Jedného vytúženého syna. ❤️ Manžel o druhom nechce ani počuť a ja to rešpektujem. Nikdy by som sa s ním kvôli tomu nerozviedla. Možno ešte zmení názor. 😂 Aj keď syn má budúci mesiac 10 rokov a medzi deťmi by bol väčší vekový rozdiel, ale my sme stále mladí. 😂 (Ja 28r, manžel 33r.)
Viem ako ti je. Môj partner má z predchádzajúceho vzťahu 16r syna. Ja som svojmu tiež na začiatku nášho vzťahu povedala ze jedno by bolo fajn ale chcela by som dve a teraz keď naše prvé spolocne bude mať 2r tak sa ho pýtam ze co ďalej že keď chceme druhé že je najvyšší čas to riešiť. On povedal ze on už sa na ďalšie necíti vychovavat. Ze a co peniaze.... Nie sme ani super za vodou ale ani netrieme núdzu. Som veľmi z toho nešťastná lebo ja mam 3 súrodencov a viem ze keď sa ja pominiem moje dieťa zostane samo na svete aj keď ma nevlastného brata. Ten ho registruje ale viem už teraz že to nikdy nebude ono....
Netuším čo mu môže sedieť na nose že nechce. Ale vie, že ty chceš. Možno to prečo ho nechcel už pominulo, ale citi sa tebou tlačený. Preto si myslím že keď o tom nebudete hovorit môže pomôcť. Ale aj keď o tom nebudeš hovorit musí v tebe vidieť tu túžbu pretože ak by si to vzdala vzdá to aj on. Obdivuj detičky obdivuj rodiny a deťmi. Ale nie ostentatívne aby videl ako túžiš ale tak figliarsky žensky. Robiť smutne oči to na mna vždy platilo a vždy som zmäkol. Ale keď boli výčitky a lamentovanie to neplatilo. Hoci sa nejednalo o plánovanie rodičovstva.
Hovori sa, ze clovek mieni, panboh meni. Kludne sa moze stat, ze sa Ti dalsie dieta narodi problemove, postihnute a Tvoje plany o idealnom zivote s dvomi detickami sa uplne rozsypu. Neviem, ci s tym pocitas. Ja by som si na Tvojom mieste skor vazila co mam a nesla hlavou proti muru, lebo si koledujes o problemy.
No z toho, čo si napísala mi príde, že ten váš vzťah nie je úplne v poriadku. Píšeš, že sa musíš len ty vo všetkom prispôsobovať manželovi. Možno je čas sa zamyslieť, či si takto šťastná. Ja osobne si to neviem predstaviť takto žiť. Ja som tiež kvôli druhému dieťaťu odišla zo vzťahu, ale u nás boli aj iné problémy, čiže nebolo to len kvôli dieťaťu. Tiež mi na začiatku nasľuboval, že bude a potom skutek útek. Brala som to ako zradu.
A nevadinmu napr. to , že si sa stala matkou a zmenila si sa? Možno si to ani sama neuvedomuješ , mozno si ho odsunula na druhu koľaj, možno si bola nervóznejšia a už si nebola len preňho.. Už ste nežili ten svoj zovot( cestovanie, kamaráti ...)....Lebo keď píšeš, že je taký egoista tal toto mi príde ako jediný dôvod z jeho strany
ja ťa úplne chápem, že túžiš po druhom dieťatku.
vždy som túžila mať viac detí, nielen jedináčika - dlho nám trvalo, kým sme sa dopracovali k prvému... neúspešné tehotenstvá, kadečo... no a ešte dlhšie k druhému. chcela som ho veľmi-veľmi, materinské pudy so mnou riadne mávali. našťastie muž pri mne v tomto stál, neviem si predstaviť, žeby sa k mojej túžbe postavil tak sebecky ako tvoj muž k tebe.
a áno, bola som vďačná už za to prvé, ďakovala a ďakujem zaň Bohu stále, ale jednoducho som chcela ešte jedno dieťatko, znovu zažiť ten úžasný pocit privítať nový život, a áno, chcela som aj súrodenca pre staršieho syna - čo je na tom zlé??? ja som z viacerých súrodencov, mm detto, a našťastie si rozumieme so všetkými, stretávame sa spolu, deti majú bratancov, sesternice, hrajú sa spolu, prespávajú u seba... prečo toto nedopriať aj svojmu dieťaťu?
Mudra zena vie, co ma robit 😉
@janickacrazy myslím, že ako v každom manželstve mame občas problémy a ako každé manželstvo mame svoje nedostatky. Niektorá by to vzdala už dávno a iná zas by to ani ako problém nevidela. Ja som tak niekde v strede. Vadia mi niektoré veci, ale nevidím to na rozvod. Diskusiu som písala ako to pomenovala jedna baba ,,až biela od zlosti". Chvíľami si sama poviem, že možno naozaj stačí jedno. Oboch ich milujem.
@lala123 možno áno, určite som obcas neevoznejsia, občas nevyspata. Času na seba mame dosť, sexuálny život tiež dobrý. Ano, cestoval veľmi veľa a rad , teraz sedíme doma hlavne kvôli pandemii. Myslim, ze to bude najvacsi dôvod. Už teraz ma naplánované 2 dovolenky, a tehotenstvo by všetko opäť pozastavilo.
Je to zrada z jeho strany, ale naozaj je totálna kravina kvôli tomu rozbiť rodinu 🙈
Dúfam, že mi takto nebude skákať každých 28 dní!
@maryon1 z toho hľadiska sa na to pozerám aj ja. Aj keby sa im v tej dospelosti rozišli cesty, detstvo určite stojí za to. Je iné rozlúčiť sa s kamarátom o 6 večer a ísť domov k rodičom, ako prísť domov o 6 večer a do 22 ešte spolu večerať, naháňať sa, pozrieť si spolu rozprávku a dlho dlho spolu kecat do noci v nasej detskej.
ja som sa nerozviedla ale dosť to nabúralo vzťah. A po rokoch je to na rozvod. Ale časom sa nabalili aj iné veci. Ale začallo to asi týmto
potom už len spraviť to, čo veľa žien. Akože berieš tabletky a zostaneš tehotná. Ale ako to skončí? Ťažko povedať, niektorí muži sa s tým zmieria a súradi že majú druhé, niektorí to berú ako podraz a vzťah skončí tak či tak. Žena má druhé, prvé dieťa má súrodenca ale vzťah krachol.

Ináč, keď takto reaguje, naozaj nie je vo vašom vzťahu všetko ok podľa mňa. Človek aj keď s niečím nesúhlasí, je fér voči druhému partnerovi sa o tom baviť, hoci sa mi nechce, debatovať a argumentovať. Ak nie je ochotný sa ani baviť, ja osobne by som zapochybovala, či ma má rád... lebo takto sa milujúci manžel a otec nespráva. Súrodenec je naozaj veľký dar, ktorý môžete svojmu synovi dať.