icon

Rozvod s narcisom

stacilo
26. okt 2022

Zeny chcem sa opytat na skusenosti tie co ste si tym presli je nejaka moznost ako to prezit v klude a ochranit deti pred jeho zachvatmi ? Nemam moznost sa zbalit a odist s nimi a prerusit kontakt, musime zatial spolu zdielat domacnost a preto by som chcela nejaku radu ,ak existuje to prezit aspon s najmensou kvapkou nadeje ze to moze byt raz dobre.

sandria
Autor odpoveď zmazal
janette2021
31. okt 2022

@stacilo pridaj sa do FB skupiny " Nikdy viac". A hlavne si prečítaj knihu s tým istým názvom.
Prechádzam tým istým... Nie, nie je možné prežiť to v kľude, pokiaľ si schopná empatie, vždy ta znova rozhodi svojou aroganciou, sebectvom, schopnosťou ubližovať aj deťom. Ale môžeš sa pred ním tváriť, že ti to je jedno. A nie je možné ani ochrániť deti pred jeho záchvatmi a manipuláciami, pokiaľ s ním žiješ. Pre ich dobro sa pripravuj na čo najskorsi odchod.
Ja som vydržala vyše roka po podaní žiadosti o rozvod. Posledné dva týždne ma každý večer do noci tyranizoval hádkami, potrebovala som sa učiť pred nástupom do práce, tak som sa musela zamykať v kúpeľni, aby som mala kľud. To bola pre mňa hranica, keď som zbalila seba a tri deti, a odišli sme k mojim rodičom. Máme viac kľudu v jednej izbe u rodičov, ako sme mali v 4izbovom byte s ním. Ja verím, že to bude stále lepšie. Mám prácu, hľadám si byt na prenájom, a konečne mi boli deti zverené do starostlivosti, on dostal víkendy.
Neboj, určite máš nádej, že raz bude dobre, všetko je lepšie ako život s narcistom. Len buď opatrná, pripravuj sa potichu na odchod a nič mu nehovor. Mne veľmi pomáhalo myslieť na budúcnosť bez neho, len ja a deti. Si matka, zvládneš čokoľvek.

janette2021
31. okt 2022

@stacilo a dúfaš zle, že on dostane kúsok rozumu, to sa nikdy nestane. Nerátaj s tým, že sa s ním dohodnes. Mysli len na seba a deti, ako sa zabezpečiť.

83lenka83
1. nov 2022

@janette2021 ahoj, skušala som vyhľadať skupinu na fb ale nenašlo mi ju. Rada by som sa tam pridala. Ďakujem

83lenka83
1. nov 2022

@janette2021 už som ju našla 😉

stacilo
autor
3. nov 2022

@janette2021 dakujem za povzbudenie.robim vsetko preto aby to bolo lepsie akurat ma obdobie ze mi to vsetko stazuje cez deti,tie su lahko ovplyvnitelne a staci im ze sa s nimi trochu pohra a uz ho nedaju za nic na svete ale zaroven mi to vsetko zlahcuje kazdou ironickou poznamkou a ubezpeci ma to v tom ze idem lepsim smerom.svojimi pripomienkami a poznamkami mi dava silu sa stavat na vlastne nohy.💪 z toho co ma do teraz nicilo som si spravila hnaci motor

sandria
Autor odpoveď zmazal
stacilo
autor
4. nov 2022

@sandria znie to mozno neuveritelne zeny ale ja nemam facebook tak mi neotvori ani tvoj link bohuzial

sandria
Autor odpoveď zmazal
stacilo
autor
9. nov 2022

@sandria neda sa mi tam prihlasit ked som si aj vytvorila nick neda sa mi odoslat im odpovede na vstupne otazky 😖

katarinakatka57
9. nov 2022

@stacilo ja len to ti chcem napísať, že ako som si to prečítala, ako by som čítala o mojom otcovi. Ale že úplne. Ešte aj to sedí, že pred verejnosťou sa ovládne, len blbé poznámky má, a doma vybuchne. A k tomu, ze dostane tvoj rozum. Nie, nedostane. Moj otec má 70 a este stále je taký. Chápem, ze nemozes s detmi sa zbalit a odist...ale ked si to budes vediet zariadit, urcite odíd....a priprav sa, ze ty budes tá "zlá". U mojich rodicov to bolo tak, ze ked sa nieco podarilo, bola to zasluha otca (aj ked to tak nebolo) a ked sa nieco nepodarilo, zlomilo, pokazilo, to bola len a len mamina chyba. Dokonca, ked otec dostal cukrovku, aj z toho mamu obvinoval, lebo že ona mu robila vzdy naprieky. Ja sa nepamatam na jedny pokojne vianoce, výlet, na nič...vzdy sa nieco stalo, vzdy otec nieco umelo vytvoril, a uz to islo. Byvame na dedine, takze nieco také ze mama od neho odide, neprichadzalo do úvahy, lebo vsak moja mama je taká, co povedia ludia. Ja ako dieta ktoré v tomto zilo, ti poviem, bola by som zila bárskde, len nie s otcom. Ked som mala 25 vydala som sa, kym sme postavili dom zili sme u rodicov, potom sme sa nastahovali do noveho. Žasla som, v akom pokoji sa dá žiť. V akom pokoji a klude sa dá vychovávat deti, ist na výlet...
A dobre ti ženy poradili. Nekrič naspäť, rob sa že ta to nezaujíma, alebo povedz "dobre"...vyššie ti jedna s tymto perfektne poradila. Ono takyto ľudia sa potrebujú vybúrit, a ked moja mama nereagovala, otec zostal zaskočený, sice kričal a hovoril co zle urobila pred 20 rokmi, ci jej otec atd atd...ale nereaguj,to je najlepšie. Deti absolutne neochranis, on na deti brat ohlad nebude. Neviem kolkorocne deti máš, ako to vnimaju...ked vacsie, pochopia to. Daj si pozor na psychiku, moja mama má 60 a psychiku dost zlomenú...ale urcite naozaj urcite odist. Vsade bude lepsie, budes mat klud, pokoj, aj deti. Netreba zhurta, treba si to premysliet, nejde to zo dna na den. Ukaz sa pred muzom ze si silná, moj otec vedel tak obratit situaciu, ze keby akoze nebol on, mama by nemala nic. To vobec nie je pravda .

sandria
Autor odpoveď zmazal
stacilo
autor
9. nov 2022

@sandria ano uz som to niekolkokrat skusala ale neda sa mi tie odpovede odoslat vobec

sandria
Autor odpoveď zmazal
stacilo
autor
9. nov 2022

@katarinakatka57 dakujem za podporu, snazim sa pomaly pripravovat na zivot bez neho ale mam este dlhu cestu pred sebou.najhorsie je ze sa vnutri citim uz uplne prazda a uz tam voci nemu nieje ani laska ani nenavist uz mi je uplne ukradnuty a neviem ako sa mam k nemu spravat lebo jemu to nestaci a dava mi to pocitit.ked som mila tak si mysli ze je vsetko uz v poriadku zabudnute a caka ze zo dna na den bude vsetko super kym ho znova nevytocim niecim.chodi za mnou s tym ze sa snazi iba on a ja zase nic a pritom jeho snaha bola typu ze mi spravil rano kavu a mam to brat ako velku obetu pre rodinu.hnevam sa sama na seba aka som bola slepa a hlupa tak dlho a deti chodia na prvy stupen a viem ze si zvyknu na to byt bez neho ale zatial o tom nechcu velmo pocuvat a neviem ako im to mam vysvetlit vsetko lebo im to uz pride normalne vsetko

stacilo
autor
9. nov 2022

@sandria dakujem napisala som

katkine_terapie
9. nov 2022

@stacilo ja by som Ti odporucala vyhladat namiesto pani Andrei naozaj odbornu psychoterapeuticku pomoc. Vyberaj velmi starostlivo cloveka, ktory ma prislusne vzdelanie a psychoterapeuticky vycvik.

sandria
Autor odpoveď zmazal
ivamedlenova
9. nov 2022

Zdravím Vás. Ide o pani Andreu.

Pani Andrea si razí cestu "Iba ja som kouč proti narcizmu a dávajte si pozor na všelijakých odborníkov, nedajbože ešte s diplomom, ktorí Vás budú presviedčať že sa treba hrabať vo vlastných traumách keď sa chcete zbaviť narcizmu vo svojom živote." Medzitým veľmi podlizovačne hladká ego svojich obdivovateliek, ako ochrankyňa - no pozor, jediná ochrankyňa. Nedajbože by niekto na stránke zdieľal nejakého iného hoci youtubera z česka, ktorý pre pani Andreu napokon ani nie je konkurencia - všetko zo stránky ide preč a blokuje sa.
Akúkoľvek poznámku na to, že zbaviť sa narcizmu znamená pracovať so sebou a neľutovať sa označuje ako victim blaming - teda obviňovanie obete. Takže ak žijem napríklad 10 rokov vo vzťahu s manipulátorom, v podstate som sa tam len tak ocitla.
Každý reálny kouč a mentor Vám povie, že na prvom mieste je uznanie vlastnej zodpovednosti. Žiaľ, obrovské percento žien, ktoré sú/boli vo vzťahu s Narcisom, inklinuje k odmietaniu zodpovednosti za svoj život, napokon preto vo vzťahu s narcisom (ktorý ich vždy presvedčí že on je tu na to aby ich chránil a oni sa nemusia starať) skončili. A preto tiež inklinujú k tomu, aby ich pani Andrea vzala takpovediac pod svoje krídla - a v ochraňovaní je naozaj veľmi aktívna. Žiaľ, ide o ochranu s veľmi zlým motívom a hlavne predovšetkým za účelom finančného zisku.

Inak takto už bolo zo stránky zablokovaných niekoľko žien, s tým že pani Andrea ako dôvod zablokovania uvádza rôzne zámienky, nebudem to tu vyťahovať, napokon nejde o šírenie nenávisti, naopak - skúste sa prosím obrátiť na stránky ktoré sú odborné a nie sú založené na manipulácii obetí (ktoré nie len že netušia že sú manipulované, ešte sa im to aj páči.)

marekpa
11. nov 2022

@stacilo ja si robím večere sám, sám si periem,mycku nakladam cistim a vyberám prioritne ja za manželkou to vyzerá akoby to do tej mycky priniesla divoká rieka a to mi dnes päsťou rozbila čelo, zavolal som na ňu hliadku, riešime to isté len z opačného uhlu pohľadu, prajem veľa síl.

stacilo
autor
11. nov 2022

@katkine_terapie u mna by boli asi mozne terapie jedine online aj to asi pisomne kedze pri videohovoroch by mi asistovali uz deti kedze som doma vtedy ked aj deti lebo v okoli som nikoho specializovaneho nenasla a velakrat som citala ze obycajny psycholog nemusi mat ani paru o narcizme.skor asi potrebujem odbornika ktory ma uisti v tom ze robim dobre a mam pravdu lebo su obdobia kedy pochybujem skor o sebe a ci si to iba vsetko nenamyslam

stacilo
autor
11. nov 2022

@marekpa toto som si nevedela nikdy predstavit ako to az fizicke nasilie moze vizerat opacne.ja som mojmu asi dvakrat vlepila facku ked ma urazal a krical proste ma vyprovokoval a potom sa mi vyhrazal udanim ze ho bijem on zatial k tomu este nedosiel.zelam vela sily a v prvom rade pevne nervy

katkine_terapie
11. nov 2022

@stacilo urcite existuju psychoterapeuti, ktori pracuju aj online🙂

kubkovamama
11. nov 2022

@stacilo ahoj,ja som zistila,že naj bude byť ticho.Nie akože zo strachu,to by mu nahrávalo,ale proste ignorovať a to neznášal,ale keď som to vydržala dostatočne dlho,urobilo mi to takú bublinu a bola som hluchá a slepá pri jeho dramatických scénach.Neskoro večer a v noci bohužiaľ väčšinou bol riadne podporený minimálne piatimi pivami..a keď mu bolo potom zle,kto bol na vine.🤷 Trvalo to asi 2-3 mesiace,ale už som to nedávala fyzicky ani psychicky,triaslo ma,bolo mi nevoľno,zabudala som základné veci.Ak by bola nejaká psychologicka,išla by som určite,ak máš takú možnosť chod,my sme boli v zapadakove,musela by som k nej cestovať a to by samozrejme na to prišiel.Ja som išla zo dňa na deň s jedným ruksakom,vzala deti zo školy.Do hodiny ako to zistil nahlasil ma na polícii za únos.🤦Ak máš kam ísť chod čo najskôr.Deti tu ani nespomínam,lebo to je hrozné pre ne a mne môj už puberťák,proste mal zle stavy z toho ešte pár rokov

ciola
11. nov 2022

Rozhodne ak je noznost, tak by boo fajn vyhladat pomoc, aby si sa mala o tom s kym porozravat a on ta bude vediet na vsetko pripravit tak, aby si to hlavne po tej psychickej stranke vsetko zvladla

stacilo
autor
11. nov 2022

@kubkovamama u nas tiez ked uz nefungovalo zvalit vinu na mna tak to zvalil na alkohol proste a vybavene on je spokojny ze nasiel vinnika a nic sa nestalo zabudnute vsetko ale to su take obdobia ktore vydrzia dva tyzdne a potom znova nieco pride.uz ma obvinil ze s nim hram psychologicku hru lebo som uz jeho obvinujuce otazky otacala nanho s uplne kludnym hlasom a nakoniec asi aj zabudol aky konflikt chcel vyvolat tak sa na to vykaslal.skusala som byt ticho a nevsimat si ho ale bolo to iba horsie.zijeme v zahranici a za psychologicku tu by som dala majland a nakoniec by ma dotlacila do parovej terapie co nechcem lebo narcizmom sa tu ani nezaoberaju aspon som nic nenasla a rozmyslala som nad krizovym centrom ale koli detom to zatial nechcem tahat az tam lebo by nas prestahovali niekam do tramtarie a museli by menit skolu a jediny pevny zaklad pre nich su aspon kamarati kedze tu nemame nikoho z rodiny.tu pri rozvode sa musi odstahovat muz aby deti nemenili prostredie len teraz riesim financie aby som to k tomu rozvodu vedela dotiahnut lebo to musi ist vsetko cez pravnikov a podla zakona potrebuju aj deti ist na psychologicke posudky ktore sa predkladaju sudu a na tom pekne zarabaju tak este par vyplat musim setrit a vyhybat sa konfliktom

marekpa
11. nov 2022

@stacilo vyzerá to tak že sa má snaží vyprovokovať a keď sa nedarí tak ma začne otlkat vie že mužovi sa to dnes ťažko dokazuje našťastie mám zopár videí, tak mi minulý týždeň rozkopala aj telefón našťastie to ide do zálohy,a vyzerá to tak že dnes má po 2 nočných 12tkach zobudila že potrebuje pomôcť navariť po 2 hodinách spánku a už rype opäť.... najviac ma mrzia detí...

sandria
Autor odpoveď zmazal
anitka63
11. nov 2022

Najhoršie na tom všetkom je to, že to tie deti vidia, aj ke´d to možno veľa krát vôbec nedávajú najavo. No hlavne kvôli nim, treba z takého vzťahu čo najrýchlejšie odísť

marekpa
12. nov 2022

@sandria pozriem, avšak moja partnerka sa zmenila na diktatorsku feministku skôr, neviem, už sa bojím, nemá hranice,ataky sa stupňujú,je čas to ukončiť.