icon

Sestra a jej predsudky o práci upratovačky

Dnes o 11:44

Ahojte ani neviem ako začať. Mam 29 rokov, sestra ma 25.
Pracujem v jednej firme ako upratovačka(nič iné som zatiaľ nenasla, žijem v hladovej doline), pritom sestra robí niečo ako spolocničku, teda stretava sa s jedným starším mužom kvôli peniazom, berie ju na dovolenky a podobne.. Mne sa posmieva, že robím takú pracu, kde čistím špinu po iných.. Naozaj je práca upratovačky stále podradna?Nežijeme v spoločnosti, kde je každá praca dôležitá?

Strana
z2
anonym_4ffa1c
Dnes o 11:47

@anonym_autor Morálne je tvoja práca hodnotnejšia, ako jej. Ak ti bude nabudúce vyčítať tvoju prácu, tak jej povedz, že však on robí k*rvu.

Ale osobne si myslím, že si zase len jeden trol a téma je vymyslená.

Prečo píšeš anonymne????

anonym_78c1cf
Dnes o 11:47

@anonym_autor mas milion krat lepsiu a dôstojnejsiu pracu ako tvoja sestra.Ty bud na seba hrda,sestra nech sa hanbi takou ,,,,pracou,,,

anonym_ae50a9
Dnes o 11:49

@anonym_autor možno upratuješ špinu po druhých, tvoja sestra ňou ale je. Radšej by som drhla záchody ako za prachy robiť niekomu handru.

anonym_79288f
Dnes o 11:51

@anonym_autor ja mam skôr pocit ze každá jedna upratovačka ma neskutočne komplexy a všetko si berie osobne a domyšľa si. Každý všetky upratovačky stale len ponižuje a uráža. Chuderky. Večne ublížene.
Tak si nájdi aj ty sugardaddy a neplač
Takže ty si upratovačka a zo sestry robíš štetku lebo má frajera s ktorým si užíva.

estellas
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 11:53
@anonym_4ffa1c

@anonym_autor Morálne je tvoja práca hodnotnejšia, ako jej. Ak ti bude nabudúce vyčítať tvoju prácu, tak jej povedz, že však on robí k*rvu.

Ale osobne si myslím, že si zase len jeden trol a téma je vymyslená.

Prečo píšeš anonymne????

@anonym_4ffa1c mam si tu dat svoju fotku?lebo je to citlivá téma preto anonymne

nyusika
Dnes o 11:54

@anonym_autor sestra ma frajera, co je k nej stedry
kebyze je stetka, ma takych zakaznikov viac

ked teba uraza tvoja praca - popracuj na sebe
urcite s nou spokojna nie si, ina by si toto neriesila

a nezavid sestre

kks, dalsisa vymyslena tema - toto iste tu uz bolo nedavno

zmrzlinka2021

@anonym_autor dôležitosť a podradnost nemusí ísť ruka v ruke.

Každá práca má určitú dôležitosť ale áno vzhľadom ku kapacite človeka je dosť prác ktoré sú pre neho podradné. Naopak niekto, kto nemá tu kapacitu, je to pre neho vyhovujúce.

autor
@anonym_ae50a9

@anonym_autor možno upratuješ špinu po druhých, tvoja sestra ňou ale je. Radšej by som drhla záchody ako za prachy robiť niekomu handru.

@anonym_ae50a9 tak neviem, má bohatého partnera, ja ju nevnímam ako špinu, to by sme mohli povedať o každej ktorá sa aj vydala za bohatého

sisa_s
Dnes o 11:56

Tak nech ti jej bohaty partner dohodi "lepsiu" pracu, ked mas komplexy

nyusika
@anonym_autor

@anonym_ae50a9 tak neviem, má bohatého partnera, ja ju nevnímam ako špinu, to by sme mohli povedať o každej ktorá sa aj vydala za bohatého

@anonym_autor no o par riadkov vyssie si ju nazvala SPOLOCNICKOU 😀
dohodni sa teda sama so sebou, ako to je

reanda

nie, nezijeme v spolocnosti, kde je kazda praca povazovana za rovnako dolezitu a je aj rovnako ocenena

enmery
Dnes o 11:58

Tvoja sestra má čudny rebríček hodnôt. Tvoja práca je ok a potrebná. Zamyslela by som sa, čo mám z kontaktu s osobou, ktorá svoje nulové morálne nastavenie a nulovú emocionálnu inteligenciu vykyda na mňa a ponižuje ma. Ja by som sa hanbila byť slovensky politik aktuálne a nie upratovať.

anonym_91878e
Dnes o 12:00

@anonym_autor nebavte sa so sestrou o práci. Vybavené. Alebo nech ti dohodí jej amant nejakého kamoša, brata, kolegu. Alebo nech ukáže sestra svoju štedrosť a vezme ťa pod finančné krídla jej frajera.
Teraz vážne, keď inú prácu nevieš zohnať, dobrá je každá práca, peniaze okrem tvojej sestry a jej podobných potrebuje každý.

anonym_b8c676
Dnes o 12:06

Zas vymyslená téma. min. polovicu žien by tu na MK nešla robiť upratovačku. Ani ja nie. Prečo aj, keď máme vzdelanie.
Spoločníčku tiež nemôže robiť každá - tak ako upratovačku. niekto pre morálne zásady, niekto zas nato nemá žiadne predpoklady .

anonym_37579c
Dnes o 12:07

@anonym_autor ty sa za svoju prácu nebudeš musieť nikdy hanbiť. A co tvoja sestra? Raz sa to prevali a nestekne po nej ani pes. Alebo ak sa raz vydá a dozvie sa o jej minulosti jej manzel?

anonym_78c1cf
Dnes o 12:08

Tak ono je velky rozdiel ak ma frajera a planuju spolu buducnost,tak vtomto pripade je to uplne ok,a teda nie je spolocnicka.Spolocnicka je uplne nieco ine,a neni spolocnicka iba 1 ale viacerych.
Tak ako to teda je???A este raz ani upratovacka neni podradna praca,v mojom okoli to robi vela zien po rd a u nas v praci.
Vcera som sa tak bavila s kamoskou,co robi u nas upratovacku.Bavili sme sa o premiach,ze buduci mesiac dostaneme 670eur a ona mi vravi:boze ved to je cely moj plat.Tak jej vravim:daj si k nam ziadost.
Ona ale je s tym ok,uplne ok.Ma len ranne,vikend doma s rodinou a detmi.
Ty si mozes dat ziadosti aj do zdialenejsich miest,kde viac zarobis.Si mlada bezdetna a mas vela moznosti.

xckaretxxx
Dnes o 12:10

@anonym_autor poznám učiteľku na dochodku, ktorá si ešte privyroba ako upratovacka a voooobec sa za to nehambi. Ty sa tiež nemáš za čo hanbiť. To skôr tvoja sestra

anonym_d50217
Dnes o 12:11

@anonym_autor Na jej názore nezáleží. Jedným uchom dnu a druhým von. Ja na tvojom mieste by som sa s ňou za takéto reči prestala baviť. Povedzme si narovinu, že komu by sa takáto lacná žena aj nehnusila. Prácu upratovačky mnohí berú ako podradnú, lenže v skutočnosti je dôležitá. Veľa takýchto prác, čo ľudia povrchne odsudzujú sú dôležité a častokrát aj nevyhnutné pre svet.

anonym_b8c676
Dnes o 12:13
@xckaretxxx

@anonym_autor poznám učiteľku na dochodku, ktorá si ešte privyroba ako upratovacka a voooobec sa za to nehambi. Ty sa tiež nemáš za čo hanbiť. To skôr tvoja sestra

@xckaretxxx prečo by sa jej sestra mala hanbiť. Možno je pekná tak si ju starý pán vybral. V dnešnom svete nie je hanba už hádam nič. Pamätáte sa na Jara Sl**ika a jeho gay video ktoré uniklo ? Ako mu to poškodilo. Vôbec nijak. Naďalej je úspešný muž.

reanda
Dnes o 12:21
@anonym_d50217

@anonym_autor Na jej názore nezáleží. Jedným uchom dnu a druhým von. Ja na tvojom mieste by som sa s ňou za takéto reči prestala baviť. Povedzme si narovinu, že komu by sa takáto lacná žena aj nehnusila. Prácu upratovačky mnohí berú ako podradnú, lenže v skutočnosti je dôležitá. Veľa takýchto prác, čo ľudia povrchne odsudzujú sú dôležité a častokrát aj nevyhnutné pre svet.

@anonym_d50217 dotycnemu panovi sa jej sestra zrejme nehnusi a jej praca je pre neho dolezita 🙂

moonlight1210
Dnes o 12:28

Poznam pani, co dala vpoved na vysokej pozicii vo velkej firme a sla robit upratovacku. Lebo uz bola psychicky vycerpana, uz nechcela ziadnu zodpovednost, ziadne riesenie problemov podriadenych, len pracu, kde si kazdy den odrobi to iste a ide domov s cistou hlavou.

A aka je spokojna a stastna. Kopec volneho casu, po praci nic neriesi, je ochotna robit velmi skore ranne, alebo poobedne az skoro nocne, co vela firiem velmi potrebuje, aby to bolo mimo pracovnych hodin, takze si dobre zaraba.
Doma si upratuje, vypeka, robi rozne diy, cita knihy a nic ju netrapi.

elenka74
Dnes o 12:36

@anonym_autor U nás v meste je ešte aj práca upratovačky výnimočná, lebo aj na takéto miesto potrebuješ veľké známosti. Takže buď spokojná, že pracuješ, že máš svoj príjem. A čo sa týka sestry, nech si uvedomí, že navždy nebude mladá a pekná.

anonym_4ea9d1
Dnes o 12:52

Stetka sa posmieva upratovacke.
Prepac ze tak narovinu.
Svet sa zblaznil.
Ale co uz, kazdy vnima ako "podradnost" nieco ine.

maury
Dnes o 12:53

To asi fakt poniektorí upratovačky vnímajú ako hajzelbaby v zástere, čo len drhnu a pretieraju záchody. Mnohé firmy majú na upratovačky kritéria, pri ktorých musia doslova reprezentovať firmu. Takže na prvý pohľad a pokiaľ netlačia upratovací vozík, tak ani nie je zrejme, že ide o upratovačku. A tiež mám jednu známu, ktorá prácu v projekčnej kancelárii vymenila za upratovanie. Povedala, že ta flexibilita a pokoj je na nezaplatenie. Žiadna práca po nociaciach, termíny ktoré, keď sa blížili ku koncu prišla zmena zadania finálneho projektu a podobne. Začiatky neboli jednoduché. Ale teraz ma podchytené dobré zákazy väčšinou ordinácie súkromných lekárov, chodí poupratovať k nim domov a podobne. Vie si slušne zarobiť. Nie je odkázaná upratovať napr. bordel po burácich prácach a podobne. Získala dobre renomé, kontakty a ďalšie odporúčania. Dôležitá bola svedomitosť a vytrvalosť.

anonym_91878e
Dnes o 13:03
@moonlight1210

Poznam pani, co dala vpoved na vysokej pozicii vo velkej firme a sla robit upratovacku. Lebo uz bola psychicky vycerpana, uz nechcela ziadnu zodpovednost, ziadne riesenie problemov podriadenych, len pracu, kde si kazdy den odrobi to iste a ide domov s cistou hlavou.

A aka je spokojna a stastna. Kopec volneho casu, po praci nic neriesi, je ochotna robit velmi skore ranne, alebo poobedne az skoro nocne, co vela firiem velmi potrebuje, aby to bolo mimo pracovnych hodin, takze si dobre zaraba.
Doma si upratuje, vypeka, robi rozne diy, cita knihy a nic ju netrapi.

@moonlight1210 čo robí? robi rozne diy,

anonym_76be54
Dnes o 13:25

no a nech si mysli co chce, tebe to moze byt jedno aj to co robi, zivot si ulahcila, netrapi ta skor to?

motylik2559
Dnes o 13:26

@anonym_autor Tvoja praca je rozhodne lepsia, potrebnejsia a dolezitejsia nez robit rozkrocnozku🤷‍♀️ Takze vobec nezufaj, sestra raz aby neskoncila uplne bez prace, ked bude starsia a nie taka atraktivna, ked nebude mat ziadnu prax okrem spolocnicky🤦‍♀️😁

anonym_99c9cd
Dnes o 13:38

@anonym_autor Ty si žiješ svoj vlastný život, si šťastná a berieš každú prácu ako dôležitú. To je správne myslenie. Nestojí zato sa porovnávať s druhými, pretože každý má svoj vlastný život, svoju slobodu a existenciu. Keď Ti povie aj Tvoja sestra nejaký názor, tak to je jej názor a môže vravieť co len chce. Ty pozeraj na seba a nevšímaj si názory druhých, lebo to človeka nerobí spokojným a šťastným. Snaž sa udržať si svoju vlastnú pozitívnu energiu, aby Ti ju nikto ničím nenarusil. Držím palce

moonlight1210
Dnes o 13:56
@anonym_91878e

@moonlight1210 čo robí? robi rozne diy,

@anonym_91878e diy - do it yourself - urob si sam

Pre seba rozne veci doma.
Prerobila si suflikovu komodu po starych rodicoch - obrusila, prelakovala, dala nove uchytky. Vyzera to ako nieco, co by ta stalo 400 eur v obchodnom dome, kedze je to prave orechove drevo, ziadna dyha.
Poviazala si obrovske zaclony macrame na celu stenu na okna v obyvacke.

Ma na to cas. Zabava sa.

Strana
z2