Sestra podviedla muža
Ahojte... mpja sestra má 35r a pred pár dňami som sa dozvedela, že podvádza svojho manžela, popravde jej muž je taký dobráčisko, síce trochu nudný, toto by mi však nenapadlo. Čo je ale najhoršie je fakt, že som sa dozvedela, že ich 4r dcéra nie je jeho. Informácia je to overená aj testom otcovstva, takže naozaj na sto percent malá nie je jeho... neviem čo robiť a hrozne ma to ťaží, nechcem sestre skaziť manželstvo a zároveň sa vždy cítim zle, keď vidím jej manžela a viem, že je takto ťahaný za nos. Povedali by ste pravdu alebo sa do toho memám montovať? Viem to už dva mesiace a naozaj ma to ťaží. Druhá vec je, že maličká ho volá tato a on sa hrozne snaží byť dobrým otcom, nechcem mu ublížiť.
Nechcem any ste to chápali, že chcem sestre alebo malej ublížiť, to vôbec nie je v mojom úmysle, rozhodne nechcem. Obe mám rada, chcela som len vedieť názor ostatných. Akoby sa zachovali iní v mojej situácií. Nie je to tak, že chcem sestru pranierovať
@anonym_autor v ziadnom pripade by som nic neriesila, je to vec ich dvoch. Vela muzov vychovava deti, ktore nie su ich vlastne, a velakrat o tom vedia, ale pre okolie je to akoze ich vlastne dieta. A velakrat to nevedia a nedozvedia sa to nikdy, a? Nech si s tym pocitom viny zije ta zena, ak nejaky vobec ma. To dieta za to nemoze, a pri prevaleni vsetkeho by mozno prislo o milujuceho otca.
Kazdopadne ak sa to on raz dozvie, malo by to byt inym sposobom ako zakerne nabonzovanie od tretej strany.....
@anonym_autor v ziadnom pripade by som nic neriesila, je to vec ich dvoch. Vela muzov vychovava deti, ktore nie su ich vlastne, a velakrat o tom vedia, ale pre okolie je to akoze ich vlastne dieta. A velakrat to nevedia a nedozvedia sa to nikdy, a? Nech si s tym pocitom viny zije ta zena, ak nejaky vobec ma. To dieta za to nemoze, a pri prevaleni vsetkeho by mozno prislo o milujuceho otca.
Kazdopadne ak sa to on raz dozvie, malo by to byt inym sposobom ako zakerne nabonzovanie od tretej strany.....
@tenerifka ja nerozumiem tým názorom, že treba povedať. Ako si to predstavujú? Poviem švagrovi a ďalej akože čo? Majte sa čauko a spokojná odchádzam domov? Do práce? Čo je cieľom takého činu? Čakám akože čo?
Tento príbeh bol v rodinných prípadoch alebo kde to😃
Otec má právo vedieť pravdu a tak isto dieťa
Do vacsich blbosti sa ľudia montujú a riešia
Ale pravda je pravda
A za tým by ľudia konečne si mali stať a nie kade koho klamať a s vyhovorkou veď pre kľud v rodine,je to alibistické a maximálne nesprávne
Vymyslene ci nie - otocme situaciu - to naozaj by vam ziadnej nevadilo, keby ste sa dozvedeli, ze vas brat vychovava cudzie dieta a nevie o tom? Ja byt muzom, rozhodne chcem vediet tento fakt. Kde su vase moralisticke reci o uprimnosti a dovere medzi manzelmi? Ze vo vztahu to bez toho nejde? Takze ked vas muz podvedie, radsej to nechcete vediet, lebo co oko nevidi, to srdce neboli, ze? Pokrytecke ste az to boli.
@anonym_autor povedz sestre aby mu to oznamila, lebo ak nie, oznamis to ty. A nech to riesi teraz, lebo ak ozaj je toto vsetko pravda a pride na tu transfuziu - potom to bude sok - a este k tomu vsetkemu sa to dozvie od nejakeho doktora, cudzieho cloveka. Potupa niekde doma, v bezpeci sa inak predychava ako v ordinacii medzi cudzimi ludmi.
Vychovavat cudzie dieta a vediet o tom je uplne ine, ako vychovavat dieta o ktorom si myslim, ze je moje a pritom nie je. Taketo svinstvo sa raz prevali a potom to bude 100x horsie.
@anonym_00dad3 v podstate s tebou súhlasím, ale sestre by som povedala len to , že nech si rieši klamstvo doma, lebo ak to praskne pri riešení transfúzie, alebo pri inej nepredvídanej liečbe, tak otec asi aj zinfarktuje, a aj tak budú možno musieť hľadať biootca. Určite by som sa však sestre nevyhrážala, že ak nie ona, poviem to ja. Jednak si každý má riešiť svoje sračky, a za druhé - pracuje v nemocnici tam platia pravidlá o mlčanlivosti a GDPR. Ak je iba zamestnanec, nemá čo a prečo vynášať interné informácie, má si robiť svoj diel práce a povinností, nie klebetiť po rodine. S rodičmi má riešiť zdravotný stav ošetrujúci lekár/i, nikto iný. Aj keď chápem veľmi citlivú rodinnú situáciu, autorka môže apelovať iba na sestru, na jej morálku a následnú zodpovednosť, lebo spala v rozhodnom období splodenia dieťaťa s dvomi chlapmi a to inými ako domnelý/ podľa zákona tatko. Nemože vytárať interné zdravotné údaje, lebo by porušila pracovné povinnosti a ver tomu že by sa to prevalilo tak, že väčší prúser by mala ona, ako otčim.
@anonym_autor ťažká situácia, ja by som urcite chcela vediet ze ma muž podvádza a keby sa dozviem ze o tom niekto vedel a nepovedal tak by som sa veru velmi hnevala. Tvoja sestra je charakter, jej sa to vráti no teraz treba myslieť na dieta. Chuda je choré a este toto. Asi by som to vytmavila iba sestre, a dúfala by som ze sa to otec a dcéra nikdy nedozvedia. Ale keby nemali deti a sestra by ho stale podvádzala alebo opakovane urcite by som švagrovi povedala. Kazdy sme iny
@anonym_autor má autoimunnu hepatitídu?? Dieťa ? To sa mi vážne nechce veriť, a netrepeš ty tak trochu somariny? A akože aj to stihlo dôjsť u 4 ročnej do štádia cirhozy a transplantácie pečene? Preto chce transplantáciu? A lepšiu chorobu si si nevedela vymyslieť? Prepáč, ale neverím tak zriedkavá choroba a u dieťaťa takmer nemožné a ešte aj jej otec nie je jej otec. Kecy na entú.
@anonym_00dad3 v podstate s tebou súhlasím, ale sestre by som povedala len to , že nech si rieši klamstvo doma, lebo ak to praskne pri riešení transfúzie, alebo pri inej nepredvídanej liečbe, tak otec asi aj zinfarktuje, a aj tak budú možno musieť hľadať biootca. Určite by som sa však sestre nevyhrážala, že ak nie ona, poviem to ja. Jednak si každý má riešiť svoje sračky, a za druhé - pracuje v nemocnici tam platia pravidlá o mlčanlivosti a GDPR. Ak je iba zamestnanec, nemá čo a prečo vynášať interné informácie, má si robiť svoj diel práce a povinností, nie klebetiť po rodine. S rodičmi má riešiť zdravotný stav ošetrujúci lekár/i, nikto iný. Aj keď chápem veľmi citlivú rodinnú situáciu, autorka môže apelovať iba na sestru, na jej morálku a následnú zodpovednosť, lebo spala v rozhodnom období splodenia dieťaťa s dvomi chlapmi a to inými ako domnelý/ podľa zákona tatko. Nemože vytárať interné zdravotné údaje, lebo by porušila pracovné povinnosti a ver tomu že by sa to prevalilo tak, že väčší prúser by mala ona, ako otčim.
@cacianka presne tak, prislo sa na to v praci takze ona nema co o tom vobec rozpravat. Ak bude problem, situaciu ma riesit s rodicmi lekar. Nie ona len tak hoc kde
@anonym_autor má autoimunnu hepatitídu?? Dieťa ? To sa mi vážne nechce veriť, a netrepeš ty tak trochu somariny? A akože aj to stihlo dôjsť u 4 ročnej do štádia cirhozy a transplantácie pečene? Preto chce transplantáciu? A lepšiu chorobu si si nevedela vymyslieť? Prepáč, ale neverím tak zriedkavá choroba a u dieťaťa takmer nemožné a ešte aj jej otec nie je jej otec. Kecy na entú.
@anonym_0ec5bf autoimunitná hemolytická anémia, nie hepatitída, nepišem trasplantácia, ale transfúzia, to je niečo iné
ako pise cacianka, nemiesaj sa do ich veci, jemu nic nehovor. je to ich vec a skor ci neskor sa to kvoli ochoreniu on dozvie. maximalne sa porozpravat so sestrou, ze nech mu to povie alebo nech sa pripravi na to ze casom sa to aj tak dozvie
Pred pár dňami si sa dozvedela, že podvádza svojho manžela, vždy sa cítiš zle, keď ho vidiš a vieš to už dva mesiace??? 🤷🏼♀️ Pár dní sú dva mesiace? 🤣
aké debiliny tu ženy predvádzajú, chce se mi blejt velebnosti...
načo sa vypytujete podrobnosti, čo ste kriminálka ?!
ke´d neveríte, nečítajte, chráňte si zrak a nervy.
@anonym_0ec5bf autoimunitná hemolytická anémia, nie hepatitída, nepišem trasplantácia, ale transfúzia, to je niečo iné
@anonym_autor ako je to ťažké....ale sestra sa do tejto situácie dostala sama, podvádza, dieťa má s iným. Ja osobne by som jej dala týždeň-2 aby to povedala manželovi, nemôže nevinného človeka klamať. Keď bola hrdinka vtedy, a ešte je (podvádza), nech si nesie následky.
@cacianka ano, keby to vedela ona len ako zdravotnik, zamestnanec nemocnice a tak - jasne, to nemoze vynasat. Ani sestre to nemala povedat. To je uplna pravda.
Ale v podstate sa so sestrou rozpravali, sestra jej sama povedala, ze muza podviedla, ze dieta nie je jeho, ze dokonca ma dvoch kandidatov na bio otca. Tam by som na tu sestru tlacila. Obzvlast v takej situacii ako je zdravie dietata. Ale to, ze je to moja sestra neznamena, ze budem akceptovat spravanie, ktore sa mi nepaci a u niekoho ineho by som take netolerovala.
aké debiliny tu ženy predvádzajú, chce se mi blejt velebnosti...
načo sa vypytujete podrobnosti, čo ste kriminálka ?!
ke´d neveríte, nečítajte, chráňte si zrak a nervy.
@cacianka tak pardon, dieťa ničí hemoliticka anemia, rozpadajú sa jej červené krvinky, dieťa bez transfúzie zomrie a pri odberoch sa zistí, že otec nie jej jej otec, tak to nevymyslis ani v kriminálke. Nemyslíš, že je to kus divné? Prečo by sa ženy nepýtali, keď s tým autorka už začala. Tak sa vyzvedajú čo a ako 🤷
Nie je na zomretie, ešte sa nevie kedy a či bude potrebná transfúzia, zatiaľ sa prízne kontroluje a má nasadenú terapiu... nikde som nepísala ako dlho to viem alebo neviem ani som nedávala dátimy, ak nechcets veriť, nemusíte...
Za milé a slušné názory ďakujem, vážim si ich.
@cacianka tak pardon, dieťa ničí hemoliticka anemia, rozpadajú sa jej červené krvinky, dieťa bez transfúzie zomrie a pri odberoch sa zistí, že otec nie jej jej otec, tak to nevymyslis ani v kriminálke. Nemyslíš, že je to kus divné? Prečo by sa ženy nepýtali, keď s tým autorka už začala. Tak sa vyzvedajú čo a ako 🤷
@anonym_0ec5bf pointa tejto diskusie nebola o zdravotnom stave dieťaťa
Nie je na zomretie, ešte sa nevie kedy a či bude potrebná transfúzia, zatiaľ sa prízne kontroluje a má nasadenú terapiu... nikde som nepísala ako dlho to viem alebo neviem ani som nedávala dátimy, ak nechcets veriť, nemusíte...
@anonym_autor nič jej nehovor, je to vážna choroba a majú oni aj dcéra dosť toho. Nie nebude ti lepšie, keď im rozvrátiš rodinu, dieťa bude cítiš, že k nej otec zmení vzťah, keď zistí, že nie je jeho, alebo sa rozvedú. To chceš svojou pravdovravnostou docieliť? Chceš zničiť svet malej neter, tým že rozvrátiš jej rodinu? Nemá toho dosť? To je veľmi ťažká choroba.
@cacianka ano, keby to vedela ona len ako zdravotnik, zamestnanec nemocnice a tak - jasne, to nemoze vynasat. Ani sestre to nemala povedat. To je uplna pravda.
Ale v podstate sa so sestrou rozpravali, sestra jej sama povedala, ze muza podviedla, ze dieta nie je jeho, ze dokonca ma dvoch kandidatov na bio otca. Tam by som na tu sestru tlacila. Obzvlast v takej situacii ako je zdravie dietata. Ale to, ze je to moja sestra neznamena, ze budem akceptovat spravanie, ktore sa mi nepaci a u niekoho ineho by som take netolerovala.
@katarinaba píšem inak ? len sestrinu neveru a klamstvo môže ako tak riešiť, apelovať, ale aj tak ju do toho nič, ako sestra žila, žije a zariadi sa.
ty by si si dala kafrať od sestry, ako máš žiť ? Nie každý je submisívny a počúva dirigovanie, keď chce žiť ako žije.
@anonym_0ec5bf pointa tejto diskusie nebola o zdravotnom stave dieťaťa
@cacianka ale súvisí to s tým. Bez tej choroby, by neriešili otcovstvo, transfúziu. Autorka, mlčať je zlato a v tomto prípade dvojnásobok. Svojimi rečami zničíš neter, sestru, tvoj vzťah ku sestre a švagra. Nie nijako im tým, že to povieš nepomôžeš. Nie, ani tebe lepšie nebude, keď to povieš.
@anonym_autor "nikde som nepísala ako dlho to viem alebo neviem, ani som nedávala dátumy". Tento komentár je pravdepodobne mierený na mňa a môj komentár. Ale ja som to zobrala z tvojho úvodného príspevku, kde jednoznačne píšeš: " moja sestra má 35 r a pred pár dňami som sa dozvedela, ...". "Viem to už dva mesiace a naozaj ma to ťaží".
Kks nie su vacsie drbny jak zdravotne sestry
@really8 mas pravdu. ja som musela ist na cistenie po spontannom potrate o kt.vedel len chlap a po par tyzdnoch sa ma mama - zdr.sestra pytala, preco som bola na potrat. Takze ano, zdravotne sestry su najvacsie drbny a bolo mi na grc z tej, co nieco take z huby vypustila. Keby mi vtedy mama povie, ktora urobila taketo reci, tak by som jej bola schopna ist aj hubu rozbit.
Nestar sa do toho. Vieš čo tym spôsobis?ty netušíš, nevidíš ako žijú....milujem taketo rebeky....vieš kto bude potom najhorsi? Hádaj... cusala by som ako vos pod chrastou...
@anonym_autor "nikde som nepísala ako dlho to viem alebo neviem, ani som nedávala dátumy". Tento komentár je pravdepodobne mierený na mňa a môj komentár. Ale ja som to zobrala z tvojho úvodného príspevku, kde jednoznačne píšeš: " moja sestra má 35 r a pred pár dňami som sa dozvedela, ...". "Viem to už dva mesiace a naozaj ma to ťaží".
@basullinka pred pár dňami - rozhovor so sestrou potvrdil neveru,
dva mesiace - nezrovnalosti v krvi pacientky riešili v práci
Toto môže byť tá disproporcia
@basullinka pred pár dňami - rozhovor so sestrou potvrdil neveru,
dva mesiace - nezrovnalosti v krvi pacientky riešili v práci
Toto môže byť tá disproporcia
@cacianka ja by som radšej počula originál, ďakujem 🙂
@katarinaba píšem inak ? len sestrinu neveru a klamstvo môže ako tak riešiť, apelovať, ale aj tak ju do toho nič, ako sestra žila, žije a zariadi sa.
ty by si si dala kafrať od sestry, ako máš žiť ? Nie každý je submisívny a počúva dirigovanie, keď chce žiť ako žije.
@cacianka tak sa ta opytam - ako by si s tym zila ty? V pohode? Tak gratulujem. Prizerat sa tomu.Pozerat sa tomu cloveku do oci a usmievat sa, ved salam banan. Ja by som to nedokazala. To nie je o rozkazovani sestre ako ma zit. Ved jej nerozkazuje aby ho uz nepodvadzala. Len je kaze uviest pravdu. To so sposobom zivota nema nic.
A ako tu mnohe pisu - ze mozno to on vie - no nie, nevie, lebo to by sestra povedala, ze o tom vie a nech si to necha pre seba pred ostatnou rodinou.
Kazdopadne - ja mam svoj nazor, ty svoj. Autorka nech sa uz rozhodne sama. Pekny den.
Najprv sa riešila tá krv, po tej som o tom nejaký čas rozmýšľala, nešla som za ňou hneď, pretože som tiež nechcela zbytočne robiť problémy, neskôr sme sa jednoducho porozprávali a ona priznala tieto ostatné veci o ktorých som dovtedy netušila, neviem kde v tom vidieť klamstvo
@cacianka tak sa ta opytam - ako by si s tym zila ty? V pohode? Tak gratulujem. Prizerat sa tomu.Pozerat sa tomu cloveku do oci a usmievat sa, ved salam banan. Ja by som to nedokazala. To nie je o rozkazovani sestre ako ma zit. Ved jej nerozkazuje aby ho uz nepodvadzala. Len je kaze uviest pravdu. To so sposobom zivota nema nic.
A ako tu mnohe pisu - ze mozno to on vie - no nie, nevie, lebo to by sestra povedala, ze o tom vie a nech si to necha pre seba pred ostatnou rodinou.
Kazdopadne - ja mam svoj nazor, ty svoj. Autorka nech sa uz rozhodne sama. Pekny den.
@katarinaba ďakujem za pochopenie, áno. Práve toto je to čo ma ťaží, že sa jednoducho pozerám na niekoho, kto žije v klamstve. Nechcem nikomu kaziť život a už vôbec nie svojej neteri, nie som žiadna nepríjemná ženská, ktorá si to užíva.
@katarinaba ďakujem za pochopenie, áno. Práve toto je to čo ma ťaží, že sa jednoducho pozerám na niekoho, kto žije v klamstve. Nechcem nikomu kaziť život a už vôbec nie svojej neteri, nie som žiadna nepríjemná ženská, ktorá si to užíva.
@anonym_autor tak si uvedom, že toto si musia vyriešiť oni... Pretože ak by si išla s pravdou von, tak nielen že skazíš život neteri, ale primárne švagrovi, ktorého to môže úplne citovo zruinovať (mimochodom, si si istá, že to nevie??), ale aj jeho rodičom, ktorí, predpokladám, vnučku milujú a majú ju za svoju. O sestre nehovorím, tá by si to zaslúžila... Ale skús pozerať aj za roh.
@really8 mas pravdu. ja som musela ist na cistenie po spontannom potrate o kt.vedel len chlap a po par tyzdnoch sa ma mama - zdr.sestra pytala, preco som bola na potrat. Takze ano, zdravotne sestry su najvacsie drbny a bolo mi na grc z tej, co nieco take z huby vypustila. Keby mi vtedy mama povie, ktora urobila taketo reci, tak by som jej bola schopna ist aj hubu rozbit.
@evcagabi ano, presne. Aj mne moja mama donasa. Neznasam to. Vsetkych lekarov mam inde kde ma nepoznaju.

Nechcem any ste to chápali, že chcem sestre alebo malej ublížiť, to vôbec nie je v mojom úmysle, rozhodne nechcem. Obe mám rada, chcela som len vedieť názor ostatných. Akoby sa zachovali iní v mojej situácií. Nie je to tak, že chcem sestru pranierovať
@anonym_autor no príbeh ako z telenovely. Nestaraj sa do toho a nehraj sa na moralistku. Ak by bolo naozaj treba, lekár si zavolá rodičov na konzultáciu a budú riešiť liečebné postupy. Určite nie ty! Ostatné si bude musieť vyriešiť sestra sama. Teba do toho prd.