Smutok po strate mamy a nepochopenie partnera
Ženy, tento týzden som založila diskusiu, že mi zomrela maminka a nie lahko to nesiem. Je to tazke velmi. Co stvrtok bol pohreb, myslím, že som splnila vsetko, ako si mamka zelala, to posledne, co som mohla. A moj manžel vyrýva. Vyčíta mi, že sa nesmejem (nepoznám nikoho, kdo by sa smial po smrti mamy), že som vážna az smutná a stále dokola opakuje, že stačí, stačí. Zobrala som si z rodičovského bytu pár drobností po maminke, vyjadruje sa, že su to staré haraburdy. A že kto mna nakazil, že on už nechce taku náladu a taku ženu, ale ja smutim, musím si to odzit a prejst tým. Každý kamarat, kolega, kamaratky, vsetci. Ale co sa dá zabudnut, tvárit sa, že je všetko Ok, Ked nie je? Povedala som mu, že ked jemu zomrie rodič, tiez mu budem stopovat čas. A on, že ked jeho rodič bude zle na tom, tak sa bude mat čas pripravit. Ale ten stav nebol na umretie. Posledny čas sa to lepšilo. Este to boliet bude, musím si tým prejst. Je to ani nie 10 dni.
To je...!!!
Tak to je iný magor!!!
Myslím, že každý komu zomrela matka, tak vie, že na jej smrt sa pripravit nedá. To jednoducho nejde. Aj moj otec, ten stále rozprava, že vedel, že mamka dlho nevydrží, ale zasiahlo ho to. Mozem si do nemoty opakovat, že bude žit v mojom srdci, spomienkach, ale je to strašná rana. On rodicov má a v kondicii, jemu je hej.
je jedno ci mama ci otec ci brat. je to najblizsia rodina a zivot bez nich je :(((((((((((((((((((((
Tento hlupák bezcitný keby bolo po pohrebe rok pochopim ale nie 3 dni.Vratila by som mu to keby sa jemu toto prihodilo.Toto sa nerobí.Nema ťa rád ukazuje aký je hlupák.
Myslím si,že na smrť sa nedá pripraviť. Každý má právo smútiť. Je mi ľúto, ako sa k tebe ten pako správa, škoda reči. Úprimnú sústrasť 🖤
Však ked sa mamkin stav zhoršil, tak tie reci, že prežila naplneny pekný život, požehnaný vek (75 nie je až tak vela), volakedy sa umieralo ovela skor, no to mi pomoze fakt. Dnes mi volal otec a ani on nie je 2x v pohode, oni boli tak krásne zohrati, 53 rokov života. Na to bola mama vždy hrdá. Cítim prázdno a stále tomu nemozem uverit.
V prvom rade úprimnú sústrasť,a veľa síl posielam, autorka. V druhom rade, tvoj muž je absolútne necitlivé a neempaticke čudo,ja ani sú neviem predstaviť,že niekto sa tak môže správať 🙈😮. Smrť rodiča je jednou z tých najťažších situácii,aké môžu v živote nastať a človek si to musí odsmutit,to je úplne normálne. Nechápem,čo to je za človeka, tvoj muž 😤
A to,čo cítis,je celkom normálne,aj pochopiteľne, šok, hnev, prázdnota, bolesť, neschopnosť uveriť tomu,sú to fázy smútku. Aj keby si plakala celé dni,tak je to v norme,ved sú to sotva tri dni.
Úprimnú sústrasť. A tvoj muž je totálny debil, magor, idiot. Atď.
prepac, ale je to pravda. kopec ludi sa dochodku ani nedozije.
moj otecko ked 65 mal a to este pracoval :( zomrel par hodin potom ako dosiel z prace
brat 40tnik :( tam uz ani nevladzem viac pisat :( dobra dusa to bola doteraz placem kazdy den
prepac ja viem ze teraz ti to vobec nepride ako utecha ! ale zomieraju ovela mladsi ludia a ver ze 75 je naozaj pekny vek. chapem ze to boli ja to poznam a viem. a viem ze kazde slovo utechy teraz pada na neurodnu podu. ale casom budes na to pozerat inac, ver mi.

Aj mne dnes zomrela mama.
Tiež mala 75 rokov. Správanie sa tvojho partnera je veľmi bezcitné, každý má inú potrebu dĺžky spracovania smútku a pár dní nie je v žiadnom prípade veľa, potrebuješ podporu a oporu tak dlhý čas aký budeš potrebovať. Držím ti palce, nech je čím skôr dobre ❤️
Aj mne dnes zomrela mama.
Tiež mala 75 rokov. Správanie sa tvojho partnera je veľmi bezcitné, každý má inú potrebu dĺžky spracovania smútku a pár dní nie je v žiadnom prípade veľa, potrebuješ podporu a oporu tak dlhý čas aký budeš potrebovať. Držím ti palce, nech je čím skôr dobre ❤️
@belasy_motylik to je mi velmi luto, uprimnu sustrast
Posielam objatie, maminky by zomierat nemali. Aj ked mozu žit v našich srdciach už navždy.
Na smrť rodiča sa nepripravis. Vždy dufas, že azda ešte nie je koniec. Moja mamka bola takmer 2 roky v štvrtom štádiu rakoviny a verili sme, lebo istý čas sa to výrazne zlepšilo, ale aj keď to išlo dole vodou sme verili, že sa zlepší...ale lekárka na onko. Až pár dní pred smrťou mi povedala dnes alebo do mesiaca.
Našťastie mňa manžel podržal a nikdy mi nepovie nič škaredé. Manžel má práveže objíme a snaží utešiť.
Môžeš smútiť kľudne aj rok, prvy polrok je to najhoršie. Po roku je to už lepšie ale každý den mi príde na rozum a je mi chvíľku smutno hlavne večer. Pred rokom a 5 mesiacmi zomrela a je to o to horšie, že ja už nemám ani ocka.
Na smrť rodiča sa nepripravis. Vždy dufas, že azda ešte nie je koniec. Moja mamka bola takmer 2 roky v štvrtom štádiu rakoviny a verili sme, lebo istý čas sa to výrazne zlepšilo, ale aj keď to išlo dole vodou sme verili, že sa zlepší...ale lekárka na onko. Až pár dní pred smrťou mi povedala dnes alebo do mesiaca.
Našťastie mňa manžel podržal a nikdy mi nepovie nič škaredé. Manžel má práveže objíme a snaží utešiť.
Môžeš smútiť kľudne aj rok, prvy polrok je to najhoršie. Po roku je to už lepšie ale každý den mi príde na rozum a je mi chvíľku smutno hlavne večer. Pred rokom a 5 mesiacmi zomrela a je to o to horšie, že ja už nemám ani ocka.
@mantilka to je mi veľmi ľúto, že už nemáš žiadneho rodiča. Je to ťažké. Tiež som dlho verila, že ešte koniec nie je, že sa to spraví a utrasie, že sa zlepší, že diagnóza je taká, že sa dá s tým niečo robit. Verím, že bude aj lepšie. Teraz bude leto, to bude trochu rozptýlenie, snáď, ale bojím sa zimy a novembra, pretože vtedy sa jej stav razantne zhoršil, že aj na pohotovosti povedali, že taký prudký zošup dole, to sa len tak nevidím. Zrazu nemohla byt doma sama, s pomocou ideálne dvoch ľudí sa nedokázala postavit, na toaletu sa pýtala čo pol hodiny, pretože si nepamatala, že tam pred chvíľou bola, pokial sme namietali, tak sme boli proti nej a to nebolo pekné od nás. A tak by som mohla pokračovat. Ten týždeň bol jeden z najťažších v mojom živote a dost som asi aj zostarla.
U nás to trvalo 3,5 mesiaca, ale mám pocit, že som za ten čas prišla o úplne všetku energiu a zostarla tak o 10 rokov. Tiež sme do konca dúfali, dokonca nám lekár pár hodín pred smrťou hovoril že všetky výsledky sú úplne bez problémov, všetko bolo dobré. Zajtra je pohreb, to sa veľmi bojím ako to zvládnem a v stredu máme ísť vybavovať ohľadom toho dosť vecí, dúfam, že potom už bude čas na vnútorné hojenie sa.
U nás to trvalo 3,5 mesiaca, ale mám pocit, že som za ten čas prišla o úplne všetku energiu a zostarla tak o 10 rokov. Tiež sme do konca dúfali, dokonca nám lekár pár hodín pred smrťou hovoril že všetky výsledky sú úplne bez problémov, všetko bolo dobré. Zajtra je pohreb, to sa veľmi bojím ako to zvládnem a v stredu máme ísť vybavovať ohľadom toho dosť vecí, dúfam, že potom už bude čas na vnútorné hojenie sa.
Autorka a @belasy_motylik posielam vám ♥️ ♥️ Verím, že to nejak prekonáme. Naše mamky sú už v nebi a je im konečne dobre. Ja som minulý rok prekonala rôzne choroby, starostlivosť o mamku a ešte aby nebolo dosť aj problémy s jej manželom mi podlomili zdravie. Ale postupne sa z toho dostávam a verím, že aj vám sa polepší. Život ide ďalej a my sa musíme naučiť žiť...raz to muselo prísť.

Kopni ho tam, kde je najtenší.