icon

Som divná ja alebo manžel? Kto má problém?

7. aug 2026

Je normálne (podľa mňa nie)že nemôžem manželovi povedať napríklad že som unavená,alebo že dieťa má nejaký problém ktorý treba riešiť alebo tak
On to berie ako ,, útok,,hneď po mne nahúka a je zle ..oduje sa a ja som zlá
Na dieťa som stále sama ,nemám žiadnu pomoc ..on pomôže minimum keďže je furt v práci.
Občas sa zahrá ,kus zoberie 5-10 min kým ja napríklad idem niečo zobrať..toto sa až teraz občas deje po xxx výčitkách a keď si už dieťa samé pýta otca
Nikdy neokupal, nekrmil, neprezliekol nič a ja som vždy ta zlá
Nemôžem sa proste ozvať,nemôžem sa vyjadriť lebo je zle
Keď napríklad volá z práce a povedala som že dieťa má zlý deň a už nevládzem tak už musí ísť robiť a zloží telefón.
Som divná ja alebo on?lebo čím ďalej si už začínam myslíte že chyba je vo mne ..ale tá bude už len v tom že som stále s ním a toto trpím 😔

anonym_486efe
7. aug 2026
@thirstymonk

@anonym_autor Asi mu niečo vošlo do riti a nepovedal ti to. Ale otázne je, či to chce riešiť. Ak nie, tak neurobíš nič.

Ja všetky deti prebaľujem, krmim. Manželka ma môže s nimi nechať aj 4 dni samého, lebo vie, že neumrú od hladu. Nechápem, čo to dnes sú za sračkoví chlapi všade. Pomaly už ani žiarovku nevedia vymeniť, decko prebaliť, povysavať ci pana...

@thirstymonk no nechcem byť zlá , ale ono si takéto treba nájsť . Láska je jedna vec ale tá pri takomto systéme rýchlo vymizne. Autorka toto je typický priebeh toxického vzťahu. Toxický človek presvedčí toho normálneho že ten normálny je pokazený. Takže nie , nevieme síce realitu úplnú, možno aj on by mal k tomu čo povedať ale teda z toho čo píšeš rozhodne nie si mimo ty. Lenže ja sa ťa opýtam ...ako si ho zapajala od novorodeniatka? Ako to že nevie nakrmit? Dam mu fľašu do ruky , misku a odidem keď vidím že sa k tomu nemá. On by potreboval s tým dieťaťom zostať úplne sám. Neboj sa ako by kmital teda pokiaľ nie je psychiatrický pacient. Vieš nemôžeš od každého chlapa čakať že bude vysnený princ. Niektoré sme museli z chlapov tých princov vysekať. Ale to už je príbeh že nemám jedno dieťa doma , ale dve. Alebo som matkou vlastného muža.

anonym_10fd2d
7. aug 2026

@anonym_autor toto je typ chlapa, ktorý vymení mamu - slúžku za manželku - slúžku.
Mama sa nikdy nesťažovala... vychovala ho tak a on sa ťažko zmení je zvyknutý, že mu niekto skáče okolo zadku...
Neviem aké staré je dieťa, keď príde domov nechaj mu dieťa a ty už vychystaná len odíď na pár hodín von sa odreagovať, prines menší nákup, aby nemal dôvod sa sťažovať, že si len tak odišla 🙂 a robievaj to častejšie.. ❤

anonym_6719c6
7. aug 2026

Treba ho začať zapájať. On sa zjavne nevie prirodzene zapojiť. To že mu budeš vyčítať veci vašu situáciu nezlepší. Skôr by som ho začala zapájať, skúsila by som najprv milo.
Jožo mohol by si dnes Janku okúpať ty? Ja idem spraviť večeru, uspím ju potom a môžeme si spraviť pekný večer.
Idem do Tesca na nákup, nechávam ti malú za hodinu budem doma. Mám ti niečo kúpiť?

anonym_ed1a28
7. aug 2026

@anonym_autor urcite je cast problemu komunikacia. ono ani ta praca pre noveho otca nie je uplne med lizat. na jednej strane tlak zabezpecit, na druhej moze byt vedomie, ze straca cas s dietatom, z toho pride unava, frustracia... potom tu mame stranu maminy, ktora sa stara o dieta, unava, vycerpanie, nervy... a ano, vela veci ked muz chce riesit alebo rozpravat, ked je tam len co i len drobny naznak nesuhlasu s tym co chce zena, dokazu zeny vnimat ako utok na seba, a pritom cielom bolo veci riesit akebo najst kompromis.

rozumiem aj tomu, ze otec moze mat strach z vlastneho dietata, aby mu neublizil. ja som to mal vcelku tiez, ale okolnosti prinutili uz od prelomu 1. a 2. mesiaca ako prebalovat, tak krmit kazdy vecer az do neskorej noci, samozrejme kupali sme spolu... od 7 mesiacov som chodil s dcerkou plavat, teraz sa obcas kupe vo vani, obcas je so mnou v sprche, chodi so mnou nakupovat od asi 8. mesiacov, bola so mnou v juni na tyzden na lodi bez maminy a v pohode zvladna aj lod, aj let aj ten tyzden len so mnou. da sa to. ale aj ja som sa bal.

anonym_b9171f
7. aug 2026

@anonym_autor TY mas problem so svojim manzelom. Vazne to ries, lebo on je vlastne len clovek, s ktorym zijes a ktory ti plati ( ak mas aspon volne pristup k peniazom) za starosltivost o aj jeho dieta a domacnost.

anonym_444227
7. aug 2026

@anonym_autor typický nástup po narodení dieťaťa. Toto je manipulátor, narcis. Neschopnosť znášať frustráciu, prenášanie na ženu, neschopnosť prevziať zodpovednosť, neschopnosť vnímať realitu a preto prenáša vinu na ženu, aby nemuselo jeho ego čeliť realite. Nie, lepšie to nebude, je to porucha. Ale to zistíš to sama,prídeš na to, že s ním sa nedá pracovať, presviedčať, tu len sklopiť uši a vydržať a parkovať sa preč s deckom. Áno, bude ti robiť problémy aj po rozvode, skrz dieťaťa, aj keď o neho nestojí.

anonym_f15fd6
7. aug 2026
@anonym_444227

@anonym_autor typický nástup po narodení dieťaťa. Toto je manipulátor, narcis. Neschopnosť znášať frustráciu, prenášanie na ženu, neschopnosť prevziať zodpovednosť, neschopnosť vnímať realitu a preto prenáša vinu na ženu, aby nemuselo jeho ego čeliť realite. Nie, lepšie to nebude, je to porucha. Ale to zistíš to sama,prídeš na to, že s ním sa nedá pracovať, presviedčať, tu len sklopiť uši a vydržať a parkovať sa preč s deckom. Áno, bude ti robiť problémy aj po rozvode, skrz dieťaťa, aj keď o neho nestojí.

@anonym_444227 Ano, bude tlacit na striedavku, aj ked mu dieta lezie na nervy a absolufne sa nevie on postarat. Pojde len o to, "ukazat" byvalej zene.

stvura
7. aug 2026

No nic si k veci nenapisala...takze, ste manzelia, dlho/kratko, dieta planovane? jedno dieta? si na materskej alebo chodis i do prace?
Podla mna - necitala som vsetko mas nejaku depresiu, plus si unavena, nevies si este zorganizovat veci, vela si domyslas co sa muza tyka. Ono, oni su jednoduche bytosti, musis vsetko jasne, presne povedat, presne co chces. Hlavne sa ukludni, daj tomu chvilku cas, neber veci tak smrtelne vazne. Samozrejme ze by ti mal pomoct - ale on je tiez mozno strateny a nevie co robit. Moj muz napriklad do pol roka (resp. dokedy nesedeli, neboli pohyblive a take "masivnejsie") nase deti tiez nekupal. Bal sa ze im ublizi. Ale je uzasny otec, nevedela by som si lepsieho predstvit. S detmi je na PN vylucne on, ja skutocne len zriedkavo. skuste stravit jeden den spolocne aby videl co ten den pre teba obnasa. Mozno to pomoze

rozculena
7. aug 2026

@anonym_autor a pred dieťaťom to bol úplný miláčik,zmenil sa až potom...určite?

letfenixa
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_705550 jasné ...keď budem ticho ,nebudem sa sťažovať..nič nebudem chcieť
Budem ,, šťastná,,spokojná,,dokonalá žienka tak bude dobre
Aha ...aj vtedy by sa isto nieco našlo

@anonym_autor obuvas sa do nesprávnej osoby.

danica2711
7. aug 2026
@aperolcek

To znie, ako by teba aj dieťa vnímal len ako prekážku. Proste ho otravujete už len tým, že existujete a keď nebodaj od neho niečo potrebujete, to už ho vyložene vytáča. Prečo si takí chlapi vôbec zakladajú rodiny? Z akého dôvodu si žena vyberie zrovna takého muža na založenie rodiny? Náznaky tam museli byť...

@aperolcek "Prečo si takí chlapi vôbec zakladajú rodiny?" - budem mať pravidelný sex, navarené a upratané
"Z akého dôvodu si žena vyberie zrovna takého muža na založenie rodiny? " - lebo ho ľúbim a on sa určite zmení
Vo väčšine prípadov sa bohužiaľ stane len to prvé...

anonym_444227
7. aug 2026
@danica2711

@aperolcek "Prečo si takí chlapi vôbec zakladajú rodiny?" - budem mať pravidelný sex, navarené a upratané
"Z akého dôvodu si žena vyberie zrovna takého muža na založenie rodiny? " - lebo ho ľúbim a on sa určite zmení

@danica2711 vieš čo, nie je to celkom tak, že žena vidí aký ten muž je. Nie nevidí, lebo bez dieťaťa sa správa normálne. Normálne komunikuje, normálne ma žena svoj príjem a spoločne sa platí, takže mocensky sú vyrovnaní vo vzťahu a až narodením dieťaťa sa pozícia a moc vo vzťahu mení. Zrazu príde o pozornosť a za to viní ženu, zrazu sú na neho kladené požiadavky, ktoré predtým nemal, musí robiť v domácnosti viac, okolo dieťaťa, znášať plač, musí viac platiť, musí skrátka robiť pre druhých a to narcis nevie. Nevie znášať frustráciu a keďže vie, že si to môže dovoliť, že žena je bez príjmu, odkázaná s batoľaťom na neho, lebo sa nestihne ani umyť, tak sa začne ukazovať jeho pravá tvár. Narcistov úplných je 1-2 percenta, ale ľudí s poruchou osobnosti v ( narcistická, hraničná, histrionska a antisocialna) je až 16 percent, ku tomu pripočítať aj ľudí s narcistickymi črtami a sme doma, pravdepodobnosť je taká, že minimálne 2 z 10 mužov sa vo vzťahu takto budú správať. No a aj ďalšia štatistika nepustí, každá 4 žena je vo vzťahu týraná, emocionálne, psychicky,finančné, fyzicky, alebo sexuálne. To sú fakty. Takže, také, že " to si nevidela", je naozaj veľmi povrchné, ba až primitívne tvrdenie a obete stavia do pozície neschopných. Pritom samotný psychiatri a psychológovia potrebujú aj viac sedení, aby zistili u ľudí narcizmus, psychopatiu a podobne. Samotný Černák bol na začiatku diagnostikovaný ako psychicky zdravý jedinec a až po ďalšom posúdení po odpykaní si väčšiny trestu bol ohodnotený iným psychiatrom ako psychopat 4. stupňa.

katkazatka
7. aug 2026
@anonym_444227

@danica2711 vieš čo, nie je to celkom tak, že žena vidí aký ten muž je. Nie nevidí, lebo bez dieťaťa sa správa normálne. Normálne komunikuje, normálne ma žena svoj príjem a spoločne sa platí, takže mocensky sú vyrovnaní vo vzťahu a až narodením dieťaťa sa pozícia a moc vo vzťahu mení. Zrazu príde o pozornosť a za to viní ženu, zrazu sú na neho kladené požiadavky, ktoré predtým nemal, musí robiť v domácnosti viac, okolo dieťaťa, znášať plač, musí viac platiť, musí skrátka robiť pre druhých a to narcis nevie. Nevie znášať frustráciu a keďže vie, že si to môže dovoliť, že žena je bez príjmu, odkázaná s batoľaťom na neho, lebo sa nestihne ani umyť, tak sa začne ukazovať jeho pravá tvár. Narcistov úplných je 1-2 percenta, ale ľudí s poruchou osobnosti v ( narcistická, hraničná, histrionska a antisocialna) je až 16 percent, ku tomu pripočítať aj ľudí s narcistickymi črtami a sme doma, pravdepodobnosť je taká, že minimálne 2 z 10 mužov sa vo vzťahu takto budú správať. No a aj ďalšia štatistika nepustí, každá 4 žena je vo vzťahu týraná, emocionálne, psychicky,finančné, fyzicky, alebo sexuálne. To sú fakty. Takže, také, že " to si nevidela", je naozaj veľmi povrchné, ba až primitívne tvrdenie a obete stavia do pozície neschopných. Pritom samotný psychiatri a psychológovia potrebujú aj viac sedení, aby zistili u ľudí narcizmus, psychopatiu a podobne. Samotný Černák bol na začiatku diagnostikovaný ako psychicky zdravý jedinec a až po ďalšom posúdení po odpykaní si väčšiny trestu bol ohodnotený iným psychiatrom ako psychopat 4. stupňa.

@anonym_444227 zena vo vztahu musi vidiet, ci chlap sam od seba vezme vysavac do ruky, ze sprace po obede, umyje riad, nakupi. Ak to nerobil bez deti, pri skriekajucich detoch to uz vobec nebude robit. A bude utekat od toho domaceho bengalu do prace, lebo ho to rusi, obtazuje. To je absolutne zly vyber partnera. Chlap nemusi byt nadseny z vymeny osratej plienky, ale aby neokupal, nenakrmil a nevyvencil vlastne dieta je hulvatstvo. Tiež vyvstava otázka, či si to dieťa ona nevydupala, alebo či on ho vôbec chcel. Alebo sa možno len pritrafilo. Tak či tak, veľmi ľútujem autorku, lebo musí to mať sakra ťažké. Najkrajšie obdobie svojho života prežíva bez opory a bez partnera a nemá s kým zdieľať toto obdobie. Mali by ho prežívať spolu.

anonym_5477a4
7. aug 2026

@anonym_autor sú tu k tebe dosť zlé no ja ta asi chápem...nemusí to byť nevyhnutne také zlé s nim a vašim vzťahom, keď som to dobre pochopila, my sme mali niečo podobné a dosť dlho trvalo kým sme sa na seba naladili, chyba bola len v komunikácii a nemali sme odstup. Vždy keď som niečo také povedala tak muž to bral ako utok/obvinenie že za to môže on (alebo že to má napraviť) lebo takto komunikovali jeho rodicia celé jeho detstvo, nepodavali sa objektívne fakty ale vždy sa hľadal vinník...a mne dosť dlho trvalo pochopiť ze on to tak berie (a ze za to nemôže, len je takto "zdeformovany" z domu). Mali sme parkrat vyraznu výmenu názorov, snažila som sa mu ukázať ze fakt tým neobvinujem jeho len mu to proste potrebujem povedať. Keď sme sa navzájom pochopili, bolo to lepšie. Skúste sa o tom porozprávať ci to nemáte podobne (asi to bude tazke)

anonym_705550
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_705550 jasné ...keď budem ticho ,nebudem sa sťažovať..nič nebudem chcieť
Budem ,, šťastná,,spokojná,,dokonalá žienka tak bude dobre
Aha ...aj vtedy by sa isto nieco našlo

@anonym_autor kde som napisala ze mas byt ticho? Pisala som, ze treba zmenit komunikaciu. Lebo ked mu vyplakavas a stale sa stazujes, on ide do obrany.
Nepisem, ze jeho reakcie su spravne, ale ked s nim chces zostat, niekto musi zacat so zmenami.

rozculena
7. aug 2026
@anonym_705550

@anonym_autor kde som napisala ze mas byt ticho? Pisala som, ze treba zmenit komunikaciu. Lebo ked mu vyplakavas a stale sa stazujes, on ide do obrany.
Nepisem, ze jeho reakcie su spravne, ale ked s nim chces zostat, niekto musi zacat so zmenami.

@anonym_705550 žeby začal on? Prestal sa správať ako debil,a začal byť aj otcom a manželom?

aperolcek
7. aug 2026
@danica2711

@danica2711 žiaľ, asi to bude tak, ako píšeš... Pre niečo to tí chlapi robia. Aj keď je to pre nich úplne nevýhodný deal, sex by vedeli mať aj za menej. To musí byť už úplný mozgový atlét, aby si pomyslel: Nechcem rodinu, ale chcem pravidelný sex? Hmmm..🤔Idem si teda založiť rodinu. Bude ma to stáť množstvo financií, budem niesť veľkú zodpovednosť, na dlhé roky prídem o svoj pokojný život, ale to nevadí, budem mať nonstop k dispozícii vagínu na sex. A to sa oplatí!

Až na to, že frustrované ženy na pokraji vyčerpania nemajú bohvieaké libido. S tým takí potkani asi nerátajú.

anonym_c92d8b
7. aug 2026
@thirstymonk

@anonym_autor Asi mu niečo vošlo do riti a nepovedal ti to. Ale otázne je, či to chce riešiť. Ak nie, tak neurobíš nič.

Ja všetky deti prebaľujem, krmim. Manželka ma môže s nimi nechať aj 4 dni samého, lebo vie, že neumrú od hladu. Nechápem, čo to dnes sú za sračkoví chlapi všade. Pomaly už ani žiarovku nevedia vymeniť, decko prebaliť, povysavať ci pana...

@thirstymonk
Ja som ten nanič chlap – nikdy som neprebaľoval, nekúpal deti, nepral, nevysával ani nechodil na rodičovské združenia.
Tak prečo s takým chumajom žila?
Teraz robí, keď sa jej chce. Posledné dva roky sa jej nechce, lebo nemusí.
Aj dom pri mori, v ktorom teraz býva, je vyňatý z BSM. Rovnako aj Mercedes.
No čo už, egoistický chlap, ktorý celé roky ťahal dve roboty a ešte aj podnikal.

anonym_705550
7. aug 2026
@rozculena

@anonym_705550 žeby začal on? Prestal sa správať ako debil,a začal byť aj otcom a manželom?

@rozculena ano, moze zacat aj on. Alebo nezacne ani jeden a ich dosraty vztah je uz teraz urceny na zanik. Nam to moze byt jedno, my ich zivot nezijeme. Je to na autorke a jej muzovi.

anonym_62b056
7. aug 2026
@anonym_c92d8b

@thirstymonk
Ja som ten nanič chlap – nikdy som neprebaľoval, nekúpal deti, nepral, nevysával ani nechodil na rodičovské združenia.
No čo už, egoistický chlap, ktorý celé roky ťahal dve roboty a ešte aj podnikal.

@anonym_c92d8b to sa máš čím chváliť, že si nahovno otec a nahovno partner. Neverím, že máš s dieťaťom vytvorené dobré puto. A prečo s tebou žila? Ci už z pohodlnosti, pre peniaze, z vlastnej neschopnosti, alebo mas velkeho vtaka.... To je jedno prečo. Ženy žijú s bitkármi, gamblermi, s kurevnikmi, neschopnymi chlapmi, prachacmi atd. Lebo sú hlúpe, neschopné, bezcharakterné, nemajú ambície, nemajú vzor, nechce sa im pracovať, alebo im je to pohodlnejšie ako by sa mali sami postarať o svojich život, alebo nie sú to vzťahovo zdravé ženy. Dôvodov môže byť milión.

anonym_705550
7. aug 2026
@13uzivatelka11

@anonym_705550 máš pravdu, jej manžel nekomunikuje vobec alebo len po nej hučí, lebo nemá záujem. Ako má ona inak komunikovať? Je normálne že prvé mesiace s dieťaťom je matka unavená, tak sa viacej sťažuje ako teší zo života. Teda aspoň ja som to tak mala a manžel to chápal, vstával v noci k malému, nosil ho po schodoch ráno o 3, keď plakal na celý dom.. a to na druhý deň tiež musel pracovať.. a nepotrebovala som mu nič hovoriť ani extra komunikovať. ale nikto po nikom nekrical aj keď sme niekedy nemali najlepšiu naladu. Na toto fakt lepšia komunikácia nepomôže, keď je chlap už raz evidentne nepouzitelny do rodinného života.

@13uzivatelka11 jaj a toho nepouzitelneho chlapa jej niekto pridelil? Ved uz ked si s niekym urobim decko, tak sa snazim s tym clovekom hadam vychadzat, nie? Ci my mame ist tomu panovi prehovorit do duse?

simsalabim
7. aug 2026
@anonym_c92d8b

@thirstymonk

@anonym_c92d8b a aj budoval rodinne vztahy, vsak 💪?

anonym_c92d8b
7. aug 2026
@anonym_62b056

@anonym_c92d8b to sa máš čím chváliť, že si nahovno otec a nahovno partner. Neverím, že máš s dieťaťom vytvorené dobré puto. A prečo s tebou žila? Ci už z pohodlnosti, pre peniaze, z vlastnej neschopnosti, alebo mas velkeho vtaka.... To je jedno prečo. Ženy žijú s bitkármi, gamblermi, s kurevnikmi, neschopnymi chlapmi, prachacmi atd. Lebo sú hlúpe, neschopné, bezcharakterné, nemajú ambície, nemajú vzor, nechce sa im pracovať, alebo im je to pohodlnejšie ako by sa mali sami postarať o svojich život, alebo nie sú to vzťahovo zdravé ženy. Dôvodov môže byť milión.

@anonym_62b056
Píšem z mobilu tej mojej „hlúpej a neschopnej“ ženy a práve sa smeje, akého primitívneho paka zo seba robíš.
Tá žena, ktorá podľa teba nikdy nemala žiadne ambície, bola dlhé roky finančnou riaditeľkou. Dnes už pracovať nemusí, pretože žijeme z investícií toho „nahovno otca“.
A čo sa týka detí – majú ma rady, sú úspešné a myslím si, že to hovorí samo za seba.😀

anonym_c0e33e
7. aug 2026
@anonym_c92d8b

@anonym_62b056
Píšem z mobilu tej mojej „hlúpej a neschopnej“ ženy a práve sa smeje, akého primitívneho paka zo seba robíš.
Tá žena, ktorá podľa teba nikdy nemala žiadne ambície, bola dlhé roky finančnou riaditeľkou. Dnes už pracovať nemusí, pretože žijeme z investícií toho „nahovno otca“.
A čo sa týka detí – majú ma rady, sú úspešné a myslím si, že to hovorí samo za seba.😀

@anonym_c92d8b keď sa máte spolu za celé roky tak super, prečo si veci zariadil spôsobom,aby jej v prípade rozvodu nepatrilo nič z nehnuteľností? Úprimne ma to zaujíma.

rozculena
7. aug 2026
@anonym_c92d8b

@anonym_62b056

@anonym_c92d8b a teraz tú o červenej čiapočke

anonym_c92d8b
7. aug 2026
@anonym_c0e33e

@anonym_c92d8b keď sa máte spolu za celé roky tak super, prečo si veci zariadil spôsobom,aby jej v prípade rozvodu nepatrilo nič z nehnuteľností? Úprimne ma to zaujíma.

@anonym_c0e33e
Jaj, to sa nerozumieme. Ten miliónový dom pri mori si kúpila ona, je len jej. Prečo by sa delila s takým nahovno partnerom?

ankare
7. aug 2026

@anonym_autor Prečo žiješ s takým debilom?

anonym_c92d8b
7. aug 2026
@rozculena

@anonym_c92d8b a teraz tú o červenej čiapočke

@rozculena
Závidíš, že niektorí ľudia nemajú hypotéky, ale to, že si to odniesla rodina, je druhá vec.

rozculena
7. aug 2026
@anonym_c92d8b

@rozculena
Závidíš, že niektorí ľudia nemajú hypotéky, ale to, že si to odniesla rodina, je druhá vec.

@anonym_c92d8b čo mu mám akože závidieť? Ja tiež nemám hypotéku

thirstymonk
7. aug 2026
@anonym_c92d8b

@thirstymonk

@anonym_c92d8b No a to je presne ten problém... Myslíš, že deti trápi nejaký debilný mercedes a dajaka kuča dakde v prdeli sveta? Neboli by radšej, keby mohli byť nejaký čas s otcom?

Btw, tiež podnikam. Mam opel crossland, hypo na pár rokov a veľký dom v dedine, 30km od okresného mesta. Robote venujem 5-6 hodín denne. Zbytok deťom, žene, domu...