Som divná ja alebo manžel? Kto má problém?
Je normálne (podľa mňa nie)že nemôžem manželovi povedať napríklad že som unavená,alebo že dieťa má nejaký problém ktorý treba riešiť alebo tak
On to berie ako ,, útok,,hneď po mne nahúka a je zle ..oduje sa a ja som zlá
Na dieťa som stále sama ,nemám žiadnu pomoc ..on pomôže minimum keďže je furt v práci.
Občas sa zahrá ,kus zoberie 5-10 min kým ja napríklad idem niečo zobrať..toto sa až teraz občas deje po xxx výčitkách a keď si už dieťa samé pýta otca
Nikdy neokupal, nekrmil, neprezliekol nič a ja som vždy ta zlá
Nemôžem sa proste ozvať,nemôžem sa vyjadriť lebo je zle
Keď napríklad volá z práce a povedala som že dieťa má zlý deň a už nevládzem tak už musí ísť robiť a zloží telefón.
Som divná ja alebo on?lebo čím ďalej si už začínam myslíte že chyba je vo mne ..ale tá bude už len v tom že som stále s ním a toto trpím 😔
@anonym_autor A predtym bol iny? On je divny, ze sa chova ako debil, Ty si divna, ze si si take nieco vzala.
chyba je v tebe že to trpíš. ale ako z toho von? 😒 a staráš sa aj o neho alebo iba o dieťa?
Vydata slobodna matka.
Vydata slobodna matka.
@anonym_f15fd6 Ale tak hlavne že je vydatá, nie? To je predsa najdôležitejšie.
@anonym_autor treba zmenit komunikaciu, komunikujete zle.
Odpovedala si si sama v poslednej vete. Nahovno chlap, nahovno otec, nahovno manžel je ten tvoj
@anonym_autor Asi mu niečo vošlo do riti a nepovedal ti to. Ale otázne je, či to chce riešiť. Ak nie, tak neurobíš nič.
Ja všetky deti prebaľujem, krmim. Manželka ma môže s nimi nechať aj 4 dni samého, lebo vie, že neumrú od hladu. Nechápem, čo to dnes sú za sračkoví chlapi všade. Pomaly už ani žiarovku nevedia vymeniť, decko prebaliť, povysavať ci pana...
Neverim, ze predtym bol uzasny milujuci pozorny partner. Aj pred dietatom sa k Tebe isto spraval ako k sluzke. Mas nejake vzdelanie? Pracu? Ake stare je dieta? Ci si mu to trpela len preto, ze si vlastne "nemala co na praci" tak si sa k nemu priputala, alebo aky je dovod?
Vas vztah nie je ok. Bez ohladu na dieta.
On sa nezmeni.zmeň sa ty. Nijake jeho hučanie a ofuky by ma nezaujimali.huč si.ja odchadzam z izby prip.aj z domu a hulakaj na prazdne steny Volas z prace? Sme ok a čau.Ofuč sa este viac ako on.Mozno mu dojde ze toto nie je nirmalne a mozno aj nie.A ty sa podľa toho zariadiš.
Tak on si to neuvedomuje lebo je vzdy prec. Ty si unavena lebo si na vsetko sama. On je z toho na prasky ze sa vecne len stazujes.
Zacarovany kruh.
Ale na co sa pytas-nie nie je to v poriadku.
Povedat mozes. Niekedy aj musis.
On domov nechodi iba na navstevu. A dieta je jeho. Nie kamosove 😉 takze... nech zavcasu otvori oči.
@anonym_autor nuž, zle si si vybrala otca svojho dieťaťa. Aby chlap neokúpal, nenakŕmil vlastné decko, to je hanba. Ale hold niektorí muži si myslia, že ich jediná úloha v domácnosti je nosiť peniaze. Dávno si mala mať vyhradené dve hodiny pre seba raz za pár dní, kedy by si vypadla z domu a on by sa staral. Mám kamarátku, čo je na tom podobne ako ty, o dcéru sa stará výhradne sama, nemôže nikam ísť, nemá voľný čas, keď náhodou potrebuje odísť tak jej muž každých 15 minút volá, že s malou sa nedá vydržať. Po návrate jej ešte vynadá kde bola toľko a prečo ho malá neposlúcha. Všetko je jej chyba podľa neho. Ale on bol debil aj predtým, len ona to ignorovala. Myslím, že to bude aj tvoj prípad.
@anonym_705550 máš pravdu, jej manžel nekomunikuje vobec alebo len po nej hučí, lebo nemá záujem. Ako má ona inak komunikovať? Je normálne že prvé mesiace s dieťaťom je matka unavená, tak sa viacej sťažuje ako teší zo života. Teda aspoň ja som to tak mala a manžel to chápal, vstával v noci k malému, nosil ho po schodoch ráno o 3, keď plakal na celý dom.. a to na druhý deň tiež musel pracovať.. a nepotrebovala som mu nič hovoriť ani extra komunikovať. ale nikto po nikom nekrical aj keď sme niekedy nemali najlepšiu naladu. Na toto fakt lepšia komunikácia nepomôže, keď je chlap už raz evidentne nepouzitelny do rodinného života.
Presne ako píše @ivik4 žiadne ďalšie dieťa. Na to si daj veľmi pozor. Lebo toto u vás nie je dobré. A žiaľ bude horšie, podľa mňa. Pôjdete si časom ešte viac na nervy.
@anonym_705550 jasné ...keď budem ticho ,nebudem sa sťažovať..nič nebudem chcieť
Budem ,, šťastná,,spokojná,,dokonalá žienka tak bude dobre
Aha ...aj vtedy by sa isto nieco našlo
Presne ako píše @ivik4 žiadne ďalšie dieťa. Na to si daj veľmi pozor. Lebo toto u vás nie je dobré. A žiaľ bude horšie, podľa mňa. Pôjdete si časom ešte viac na nervy.
@anonym_75295e to ani nechcem
To znie, ako by teba aj dieťa vnímal len ako prekážku. Proste ho otravujete už len tým, že existujete a keď nebodaj od neho niečo potrebujete, to už ho vyložene vytáča. Prečo si takí chlapi vôbec zakladajú rodiny? Z akého dôvodu si žena vyberie zrovna takého muža na založenie rodiny? Náznaky tam museli byť...
@anonym_autor muž sa stáva otcom v momente ako to dieťa dostane do rúk prvý krát v pôrodnici a má presne tie isté povinnosti a zodpovednosť, ty sa na to chystás 9 mesiacov a cítiš to inak lebo v tebe dieťa rastie, muža treba úplne od začiatku do všetkého zapájať a ak nechce tak sa dohodnúť na inej forme pomoci, nech nakupuje sám, nech škrabe zemiaky, nech vynáša smeti, nech umýva riad, nech varí, vešia prádlo, čokoľvek,aby si sa mohla venovať iba dieťaťu a mohla si poobede s ním 2 hodiny pospať lebo aj v noci sa deti budia...môj kočikoval a veľa, každý víkend, žiadne pivo s kamošmi, kočík a choď, tiež neprebaľoval nekúpal, bál sa malého telíčka, že mu ublíži, radšej navaril,obskakoval ma okolo, podával uterák, držal v náručí už zabalené, nakúpil, všetko som dostala pod nos, ja ani neviem koľko ryža stojí😂,dnes robí rizoto, v obchode som nebola ani nepamätám, ja nakupujem iba oblečenie deťom, všetko si sám organizuje...a funguje nám to
Neviem si predstaviť, že by mi povedal niečo také ako tebe, a bliakať po mne? mám svoje práva nie? a rešpekt? kde je? a ked pojdeš ty do roboty tak už sa nebudeš ako on starať o dieťa? úlohy sa musia rozdeliť, bez debaty, ako si predstavoval mať rodinu?ako si myslí, že to má správne byť? plánovali ste dieťa? alebo sa to len stalo? nerozumiem, aj môj muž je nervný z práce a dosť,ale v živote na mna hlas nezdvihol, radsej ide na bicykel alebo si zaplávať ... nech sa ventiluje inde a domov príde v klídku..ešte jedna dosť zásadná vec...koľko x za týžden máte sex?chlapi to majú inak ako my ženy, najskôr musia mať sex a potom je spokojný život, my ženy musíme mať najskôr spokojný život aby sme mali chuť na sex...
@anonym_autor nie je on manipulator, taki psychosi si zalozia rodinu, len aby mali a zo zeny otroka spravia a stroj, ktory musi pracovat na tlacitka.
@anonym_autor treba si ho prevychovať, lebo bude horšie. čo keď sa niečo stane a skončíš v nemocnici, potom čo bude mladý pán robiť ?
Postupne ho naučiť byť s dieťaťom aj na dlhšie, ako ja seba poznám by som mu dala dieťa do rúk a išla s kľudom angličana na nákup 😀 a nech sa aj roztrhá.
To znie, ako by teba aj dieťa vnímal len ako prekážku. Proste ho otravujete už len tým, že existujete a keď nebodaj od neho niečo potrebujete, to už ho vyložene vytáča. Prečo si takí chlapi vôbec zakladajú rodiny? Z akého dôvodu si žena vyberie zrovna takého muža na založenie rodiny? Náznaky tam museli byť...
@aperolcek Niekedy (slebo skor vo velkej vacsine) su mega red flagy uz predtym, ale zametaju sa pod koberec a prehliadaju sa. Bez dietata je pohodicka, nejak sa to utrasie vzdy. S dietatom sa to uz ale neda.
A manzel je aj otcom dietata? Lebo teda nesprava sa tak. Ale aj keby nebol, tak nema po tebe co hukat a mal by ti pomoct, ked nevladzes. Na tvojom mieste som ale ticho. Ticho tichucko si zacnem pripravovat veci na rozvod a zabezpecovat si financie na odtrhnutie sa od debila.
Nemá vzťah k dieťaťu a zrejme ani k tebe
Otázka je či niekedy vôbec mal alebo prečo sa to zmenilo
Každopádne vzťah bez vzťahu nemá význam
V takýchto prípadoch si kladiem otázku: Nedá sa vrátiť?
Ako stare je dieťa? Bolo plánované a chcel ho aj on a nielen preto že sa to patrí ? Lebo takto milujúci otec nevyzerá a v podstate ako to bolo spomenuté si v podstate jedno rodič len so statusom vydatá
A teda predpokladám že ani pred dieťaťom nebol dobrým partnerom, len si to nevidela/nechcela vidieť. Stáva sa, a ľudia robia chyby alebo prehliadajú určite varovné signály keď ma ružové okuliare. Aj ja som. Otázka je ale čo s tým budeš robiť? A ako sa k tomu postavis aj ty. budeš trpieť a držať " hubu a krok" alebo sa to mu postaviš a začneš odznova aj keď zo statusom rozvedená.
Možno naňho žiarli...Že sa viac venuješ dieťaťu ako jemu....Alebo ma z toho šok, že je otcom....Alebo je to idiot ktorý si myslí že materská dovolenka je *dovolenka* a máš všetko riešiť ty lebo on pracuje od nevidím do nevidím....Alebo mu všetko treba servírovať polopate ako debilkovi...Zlatko keď prídeš z práce potrebujem aby si umyl riady...Teraz toto...Teraz tamto.....Ako malému decku....
@anonym_autor Podľa mna je toho naňho “moc”. Nie že by si ty robila nieco zle, to vôbec. Len veľa chlapov zisti čo to je mat dieta, až keď je na svete, a proste nedávajú to. A keď príde sťažnosť (jasne že aj ty máš toho dost a si unavena), tak ich to podráždi ešte viac lebo nadobudnú pocit že treba pomoct, a jemu sa nechce, lebo ho to nebaví, nechce sa mu, je unavený atd atd
Necitala som koľko ma mesiacov babatko, ale prvý rok je najťažší - pre rodičov. Únava, financie, veľké zmeny.

@anonym_autor by po mne raz skúsil húkať a nepomáhať 😃 Dieťa si urobil nechtiac?