icon

Som divná, keď očakávam viac pozornosti od partnera?

12. aug 2025

Ahojte, čítala som tu veľmi podobné príbehy a mám pocit, že tých mužov, čo sa nevedia odtrhnúť z domu a od maminej sukne je asi veľa.Môj príbeh.

Sme spolu dva roky, obaja skoro 40. On býva s mamou. Ona má problém s chôdzou a teda vonku chodí výlučne s ním alebo on chodí sám. Myslela som si, že budeme časom spolu, ale nestalo sa tak. Aj to som dokázala akceptovať, mám jeho mamu rada, chápem, že ju nemôže nechať samú. Čo však vnímam oveľa horšie, že necháva samú mňa a nie je mi oporou. Ja bývam sama a čokoľvek potrebujem riešiť, opraviť, zabezpečiť, je to len na mne. Čokoľvek mi treba kúpiť, samozrejme je to na mne. Keď som chorá, som sama. je pravda, že on mi je schopný ísť kúpiť vecí do obchodu, keď mu pošlem peniaze na účet. Veci mi odovzdá pred dverami, aby sa nenakazil a potom jeho mama. Oni sú spolu 24/7 viac menej. Dnes sme boli spolu, máme tak asi necelú hodinu na to byť spolu. Ešte sme si len sadli vonku na terasu, už mu mama volá. Pýtam sa čo chce? Niečo sa stalo? Jej jej zle? Nie, hore vŕtajú a padá to cez stúpačku k nám do bytu. A teraz čo? Máš sa zdvihnúť a ísť domov? Nie, len mi volala, aby mi to povedala. A dobre a teda nemohla počkať, kým prídeš domov a potom ti to povedať? Máme na seba necelú hodinu a toto ti musí volať? Samozrejme sme sa pohádali a on ma nebude počúvať, lebo bude mať z toho vredy na žalúdku a bolí ho zo mňa brucho. O 10 minút mu volá zase, že už dovŕtali a prišli to odpratať, OK a teda zase ti to musí zavolať? Nemôže počkať, kým sa vrátiš domov? Nie, len mi volala, že nemusím chodiť, že už je to vyriešené. Čiže čakala, že ti zavolá a ty prídeš domov....

Sme spolu možno dohromady 5h denne týždenne. Dnes som mu povedala, že sa nemám o koho oprieť. Vraj on za to nemôže, že máme zlé vzťahy v rodine. Hovorím mu, tu nejde o moju rodinu, ale o teba ako partnera. Aj ja potrebujem pomoc, niekedy sa o niekoho oprieť, aby niekto stál pri mne. Keď si so mnou v obchode, stále voláš mame, čo vám treba domov. Keď si s mamou v obchode, prečo nezavoláš mne? Čo mne treba, či niečo nepotrebujem. Veď to partner robí. Jeho odpoveď bola, veď ty si vieš ísť do obchodu sama.
OK, tak ja neviem. To naozaj som ja divná a chcem od muža trochu starostlivosti, záujmu, opory. Že povie mame, mami teraz idem vonku s Lenkou, prosím volaj iba keby ti bolo zle, nechaj nám čas trochu pre seba.

Povedal mi, že veď aj s tebou tiež telefonujem, voláš mi 5x denne.
Prosím? Včera som mu volala 2x, aj to len kvôli jednej dôležitej veci. Volá on vždy mne.
Normálne už mám pocit, že ja nie som v poriadku, lebo zo mňa robí obludu, čo nemá rada jeho mamu, ani jeho a vlastne mu privodím vredy a možno aj infarkt.

Mrzí ma, že som rozsiahla, viem, že tu asi podobné prípady boli, len sa potrebujem vyrozprávať. Ďakujem za prečítanie.

autor
12. aug 2025
@anna777115

@anonym_autor Takého kamaráta má aj moja dvanásť ročná dcéra. Hoď s ním vážnu debatu a buď vzťah posuniete alebo ukončíte.Prepac, ale v takomto veku sa s niekým dva roky, len tak poflakovat, ako pubertaci po škole, nedáva zmysel.

@anna777115 tvoja dcéra zoberie auto a idú spolu s kamošom niekde mimo mesto na prechádzku? Alebo idú niekde na výlet do Tatier spolu na celý deň?

huxy
12. aug 2025
@anonym_autor

@anna777115 tvoja dcéra zoberie auto a idú spolu s kamošom niekde mimo mesto na prechádzku? Alebo idú niekde na výlet do Tatier spolu na celý deň?

@anonym_autor myslím, že to bolo napísané obrazne. Ale sama vieš, že toto nie je normálny vzťah.... Možno by si to veľmi chcela, ale nemyslím že ten muž chce čokoľvek meniť.

anonym_3001b6
12. aug 2025

Toto nie je partner a toto nie je vztah. Boze. Este si najdi ineho.. Mas cas mat peknu svadbu a pod. Ma oneho zo zlata krd toto trpis? Ved on potrebuje matku do zivota nie partnerku. Ostante kamosi. Anjdi si ineho.

jamidea
12. aug 2025

@anonym_autor 2 roky si s nim zabila , uvedomujes si?

alkapoiuy
12. aug 2025

Utekaj od nich čo najďalej...

la_dolce_vita
12. aug 2025

Nepisala si tu uz? Divne je to ocakavat od niekoho, kto na to nema potencial. Tento typek ma prioritu matku, cize bud to budes akceptovat, alebo to ukonci. Ale on ti ocividne viac dat nechce / nemoze.

enmery
12. aug 2025

Nie, nechceš veľa od partnera a chlapa. Len to tvrdohlavo chceš od toho nesprávneho. Ignoruješ všetky signály. Ak si chceš pokaziť život, ťahaj to s nim ďalej a gratulujem k rastúcej frustrácii. Ak chceš normálneho partnera, už včera bolo neskoro to ukončiť. Čakáš na vlakovej stanici na loď a čuduješ sa, prečo nechodí...

anonym_e10f26
12. aug 2025

@anonym_autor A prečo nejdeš k ním ty? Aj keď je to cesta do pekla a láska hory prenáša😀 (vraj).
To nie je vzťah iba nervy. Vzťah je práve o tom si navzájom pomáhať a byť si vzájomne oporou .Skonči to a nájdeš si určite lepšieho.

anonym_b8b34d
12. aug 2025

@anonym_autor odid od neho co najskor, plytva tvojim casom a jediny vztah ktory on ma je so svojou mamou

sova7
12. aug 2025

Nie. Toto nie je vzťah a ty si aj tak sama. On ma vzťah s mamou. A mať kamaráta ktorý ti je na dve veci to je na co dobre? Aby si časom chytila depresie? Ty sa neznášas za niečo sa trestas? On je vo vzťahu. Si tam navyše

beata_k
12. aug 2025

Vy ste spolu kolko? 5 hodin tyzdenne? Zena, tak potom s kolegom na teambuildingu tvorim vacsi par, nez ty s tym tvojim. Ved to nedava zmysel, to co je medzi vami.

sova7
12. aug 2025
@anonym_e10f26

@anonym_autor A prečo nejdeš k ním ty? Aj keď je to cesta do pekla a láska hory prenáša😀 (vraj).
To nie je vzťah iba nervy. Vzťah je práve o tom si navzájom pomáhať a byť si vzájomne oporou .Skonči to a nájdeš si určite lepšieho.

@anonym_e10f26 presne taký vzťah on ma s mamou. Ty by si isla bývať k chlapovi čo už niekoho ma?

sova7
12. aug 2025
@zildo

@anonym_autor čo ťa pri ňom drží?

@zildo písala. Obcas ju zoberie na prechádzku alebo na deň do Tatier. Musí byt velmi zufala a osamela

svetlonos
12. aug 2025
@anonym_autor

@anna777115 prechádzka, kino, káva, nákupy, občas idem ja k nim, on príde ku mne.

@anonym_autor
okrem toho - obcas prídem ja k nim - som mala aj ja. Uzasny kamoš 🙂. A dokonca sme sa aj počúvali aj trávili spolu cas. Bol to kamoš bez vyhod.
Vy nemáte vztah a este je aj vychcany manipulátory, keďže by rád este aj osychologycku "preštal" lebo ty si jej niečo "natatala"! No ch-j je to ukážkový!
Na kiu psiuater ti je taketo cudo?

betulinka1
12. aug 2025

@anonym_autor podla mna nie si v poriadku, ze si zabila 2 roky zivota s tymto.

tramtada31
12. aug 2025
@zuzubb007

@tramtada31 no presne toto nechápem, za mňa vyvolávanie mužovi je žena typu stíhačka, volám mužovi len keď horí pod zadkom a je to extrémne dôležité, si píš na papier, keď si nepamätáš somariny a poviem vecer

@zuzubb007 tak môj muž si nerad pise, sú partneri, ktori si denne vymenia 20 správ. Keby si tie spravy cital, tak mu nevyvolávam🤣 Nemyslím si, že som stíhačka, ale chcem mat muza k dispozícii a zdieľať s ním veci, ktoré sa mi počas dňa stanu.. on mi tiež vola za blbosti, podľa mna sme si 1:1😀

domkakvet
12. aug 2025

@anonym_autor nechaj ho mamicke, nech si nadalej riesia spolu bezvyznamne temy.

luccys
12. aug 2025
@anonym_344e47

Ja neviem zeny, preco ostavate s hocijakymi nevhodnymi muzmi v mrtvych vztahoch alebo pseudovztahoch? Len aby ste same neboli? Stokrat horsia je osamelost vo vztahu ako samota bez vztahu.Chapem, ze si neverite, ze niečo lepsie pride ale taketo ,,vztahy’’vás psychicky znicia.Stoji vam to za tu obetu?

@anonym_344e47 Niektore zeny proste nevedia byt samy. Poznam par takych.

jurly
12. aug 2025

@anonym_autor co jeho otec? Zomrel alebo sa rozviedli? Pride mi, ze syn stale zastupuje maminho partnera. Nevyzera to s vami ruzovo.

viestta
12. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a vy okrem tých prechádzok a túr v Tatrách ako trávite čas? Na nekupy spolu (občas) idete, a okrem toho? Spýtam sa úplne sprosto ale kedy býva tutu-mutu keď ste spolu 5 hodín v tyzdni a aj to furt Martinka vyvoláva? A rande ie dvoch slobodných ľudí v strednom veku nie je len o prechádzkach, však divadlo, koncert, kino, romantická večera... Co ja viem, tebe by stačilo ak by ti vymenil batériu, nakúpil, ale neviem ci vôbec tusis co robia ľudia keď majú vzťah. Skutočný vzťah, nie len takuto zufalu ponasku na kamarátstvo ani neviem ci s výhodami bez vyhod

anna777115
12. aug 2025
@sisska96

@anna777115 dúfam že nie. 12 ročné decká nebudú sexovať

@sisska96 Mne, tam o sexe autorka nič nepíše, takže som reagovala takto. Každopádne, je to taký "lepší", známi.

autor
13. aug 2025
@anna777115

@sisska96 Mne, tam o sexe autorka nič nepíše, takže som reagovala takto. Každopádne, je to taký "lepší", známi.

@anna777115 ono ku akejkoľvek forme vzťahu u dospelých ľudí patrí sex. Čiže áno, je tam. Aktuálne menej, ale štandardne bol stále. Aj prespal u mňa, aj ja u neho, keď jeho mama nebola doma apd.

sova7
13. aug 2025
@jurly

@anonym_autor co jeho otec? Zomrel alebo sa rozviedli? Pride mi, ze syn stale zastupuje maminho partnera. Nevyzera to s vami ruzovo.

@jurly on je mamin partner. Ak chce parovu terapiu tam môže ísť jedine s mamou vzťah má s ňou. Psychologicka má pravdu s autorkou netvoria pár nie je dôvod na parovu terapiu. Tu skôr riešiť zavyslost mama syn ale keď mama zle chodi a syna potrebuje na opatrovateľku asi nemajú.

sisska96
13. aug 2025
@anna777115

@anna777115 Tak v dospelom vzťahu , však už majú skoro 40 je väčšinou aj sex aj, spolu spia, prespia tu, tam, hentam a podobne. Len oni očividne sa zastavili tu a spoločné bývanie neriešia.

sisska96
13. aug 2025

Radšej choď od neho preč. Nemáš šancu mať s ním mať plnohodnotný vzťah a už rodinu vôbec. Nemáte záväzky ani spoločný majetok, nič

viktoriaandrascik
13. aug 2025

Utekaj od neho...

autor
13. aug 2025
@sisska96

@anna777115 Tak v dospelom vzťahu , však už majú skoro 40 je väčšinou aj sex aj, spolu spia, prespia tu, tam, hentam a podobne. Len oni očividne sa zastavili tu a spoločné bývanie neriešia.

@sisska96 presne tak, popravde mne to spoločné bývanie ani neprekážalo, zo začiatku bolo všetko super, potom sa to začalo kaziť. Ja sa už neplánujem vydávať a mať deti, čiže v určitom smere mi to vyhovovalo, ale naozaj on má vzťah s matkou a on nevie, čo to znamená mať vzťah.

sisska96
13. aug 2025
@anonym_autor

@sisska96 presne tak, popravde mne to spoločné bývanie ani neprekážalo, zo začiatku bolo všetko super, potom sa to začalo kaziť. Ja sa už neplánujem vydávať a mať deti, čiže v určitom smere mi to vyhovovalo, ale naozaj on má vzťah s matkou a on nevie, čo to znamená mať vzťah.

@anonym_autor nemusíš sa vydávať, ale tak normálny vzťah, spolu bývať, mať niekoho pri sebe je iné ako byť sama a súperiť s jeho mamičkou, ktorá je tam stále a všade ako tieň

autor
13. aug 2025
@sisska96

@anonym_autor nemusíš sa vydávať, ale tak normálny vzťah, spolu bývať, mať niekoho pri sebe je iné ako byť sama a súperiť s jeho mamičkou, ktorá je tam stále a všade ako tieň

@sisska96 ako píšem, mne vyhovuje bývať sama, u mňa sa vzťah nerovná bývaniu spolu. Ale tráviť spolu viac času, prespať u jedného, u druhého, spoločné dovolenky, výlety, spoločný čas, spoločne si niečo uvariť, pozrieť, aby tu boli jeden pre druhého v dobrom aj v zlom.

sisska96
13. aug 2025
@anonym_autor

@sisska96 ako píšem, mne vyhovuje bývať sama, u mňa sa vzťah nerovná bývaniu spolu. Ale tráviť spolu viac času, prespať u jedného, u druhého, spoločné dovolenky, výlety, spoločný čas, spoločne si niečo uvariť, pozrieť, aby tu boli jeden pre druhého v dobrom aj v zlom.

@anonym_autor Len to neni dospelý vzťah.