Som rozhodnutá rozviesť sa. Mám s mužom vydržať kvôli dieťaťu cez Vianoce?
Svojho muza uz nemilujem a som rozhodnuta rozviest sa. Velmi dlho som nam davala sancu a snazila sa nieco zmenit ,no zial neviem ovplivnit ze k nemu uz necitim lasku a trapit sa viac nechcem. Dnes,vlastne poslednych par dni, ma to uz velmi,velmi tazi, neviem poriadne jest. Trapenie trva uz dlhsie,nie len tak ze som si zmyslela,niesom za unahlene rozvody ako je to dnes moderne. Mame ale male dieta a idu byt vianoce. Vydrzali by ste este par dni kvoli nemu, s gucou v hrdle ze tu nieste vobec stastna? Nie manzel ma nebije,nemusim odchadzat v zhone . Prosim bez rypania, som v dost zlom stave
ja si tiež skôr myslím že si sa dostala do depresie a tam to takto vidíš. A v 13 ročnom manželstve očakávať motýle v bruchu je skôr naivita ako vyzretosť. Láska má už inú podobu ako keď sa začínalo . Budovať manželstvo je dennodenná drina, vzťah nefunguje len tak zotrvačnosťou . A to ti hovorím ako advokátka , ktorá je pri rozvodoch pravidelne, ani nevieš do čoho sa ženieš.
Na sviatky ostaň a potom teda odíď a teda hľadaj partnera ktorého budeš milovať.
@21oktober preco prosim riesis manzelstvo ? Nechcela som k nemu ziadne poucky. Pisem jasne ze manzela nemilujem, nie ze cakam motyle. Necitim k tomu cloveku uz vobec nic a z domova co mame ,uz len chladne miesto . Kompromisov sme za tie roky spravili viac nez dost
Tiez mi to pride velmi zvlastne. Ja som odisla od muza, lebo som ho uz nelubila, ale teda ziadne stavy sebalutosti som nemala. Ved ked ho nelubis, tak cim trpis? Ako ti moze ublizovat niekto, koho nelubis? A poziadanie o rozvod vobec nemusi znamenat demonstrativne stahovanie, plac alebo ina drama. Uprac si posim ta v hlave, navstiv odbornika, lebo evidentne si nevies rady sama zo sebou a tymto pristupom pri rozvode ublizis akurat tak dietatu. Zavolaj po sviatkoch na socialnu kuratelu, oslov psychologa na urade prace a komunikuj s uradmi, aby si svojim nestabilnym spravanim neublizila dietatu. A nemysli si, ze tym ze si prestala milovat svojho muza, tak spadne svet. Nesoadne, tvoj muz, ked sa z toho otrasie, najde sa ina zena, co ho bude lubit. Ty mu robis len dobru sluzbu.
Vianoce urcite ostan doma. Trochu nechapem, preco by si mala tak strasne trpiet, ked si uz tak jasne rozhodnuta, ze odchadzas. Muza nemilujes, ten Ti moze byt ukradnuty a par dni vydrzat kvoli dietatu by pri tomto nastaveni nemal byt problem.
pretože robíš z môjho pohľadu chybu a nielen z môjho pohľadu . Aj keby si muža neľubila , tvoje správanie nie je v poriadku a je patologické. Skôr by si mala vyhľadať pomoc psychiatra a to nemyslím nijak v zlom . V takomto stave môžeš urobiť veľmi zlé rozhodnutia.
Ak behom dna niekolkokrat places, tak zbehni zajtra este k lekarovi...jedna vec je necitit sa byt stastny/a, druha vec je zaroven nemat krizu, nemat problem a niekolkokrat do dna plakat. Nie je to ok.
Pises, ze ho nelubis, no vies, laska meni casom podobu, mozno prave to, co mas je laska. Nie si vdacna za to, ze vam to vlastne klape a mate zdrave, krasne dieta? Podla mna je laska, ked to klape...ty sa citis osamela a tym, ze si v manzelstve vnimas osamelost, ktoru mas este viac, pretoze mas konkretne cloveka, ktory by mal byt s tebou...mozno on to nevnima tak citlivo, mozno pracuje daleko, o tom sa porozpravajte. Najjednoduchsie je odist, ale v tom vztahu nie si sama, mate dieta a popravde to ako sa citis nemusi suvisiet s tvojim manzelom, mozno len tie pocity nevedomky prehlbuje. Ty na odchod dovod nemas. Nasmeruj svoju osamelost na dieta a s muzom pracuj na vztahu. Mozno mas depresiu, uzkost, nech to ale nevplyva na dieta...
Zena takto place len v jednej situacii. Ked lubi ineho a zije s inym.
@madeline1 to ze ho nelubi nie je dovid na rozchod??? Akoze manzelstvo by malo byt zalozene hlavne na laske si myslim
@bosorka2302 Tiez si myslim, ze v tom je bud iny muz alebo psychicky problem.
@dadis ved to uz je jedno co v tom je. Ak s manzelom nechce pokracovat ok, bez lasky sa zije tazko v manzelstve. Ale asi by som toto riesila po sviatkoch bez dramy
@bosorka2302 ak by sa ženy rozvádzali pri každom uvedomení že manželia neľubia by nebolo 50 % rozvodov ale 95 %. Mnoho žien týmto prejde a to opakovane . Poste keď ťa chlap sere dlhodobo tieto pocity prichádzajú .
Len rozvod je to najmenej , skutočne problémy pre ženu nastávajú až po ňom .
@21oktober neviem o tejto statistike v mojom okoli mam len pary co sa lubia a pary co sa rozisli lebo sa nelubia. Ja sama by som neostala v manzelstve kde by som manzela nelubila a to som 15r vydata
@21oktober jasne ze zeny ostavaju s muzmi ktorych nelubia lebo su id nich financne zavisle
@bosorka2302 nie to nemusí byt vôbec vo finančnej závislosti . Styk s dieťatom , nový partner, nová partnerka , delenie BSM atď. Vidím to každý deň v praxi . Mnoho žien si myslí že rozvod ich spasí a výsledok je presný opak .
@21oktober ved v pohode ja by som nedokazala zit s niekym bez lasky. Mozno su zeny co si vyberu inu moznost
Prepáč, ale znieš neskutočne sebecky. Nemiluješ muža... A čo robíš preto, aby si ho milovala? Alebo stále len čakáš niečo od neho ty? Nemusíš mi odpovedať, odpovedaj sama sebe. Každý vzťah si prechádza obdobiami. Raz je to skvelé, raz je to o hubu. Proste sa netreba vzdať, ale treba kráčať ďalej. Neviem, koľko rokov má vaše dieťa, ale tiež to s ním nemáš vždy ružové a tiež ho isto kvôli tomu nechceš poslať preč. A ak je ešte ozaj malé, tak ver, že prídu dni, kedy by si to decko fakt najradšej vyhodila z domu. Lebo nebude vždy robiť len to, čo chceš ty a nebude ani také, aké chceš, aby bolo. Ale nie, miluješ ho a preto ho prijmeš aj také. Skús si spomenúť, prečo si milovala svojho muža, čo pre vás robil, čo pre teba znamenal,... určite je za čo zabojovať. Len si asi unavená a už nemáš chuť a síl to hľadať a skúšať. Ale nevzdávaj to len preto, že máš ťažké obdobie.
Keďže píšeš, že si Vám davala sancu, že boli krízy, že sa zdržiava veľa mimo domu, tak asi on Ta nema rád?....veď píš trocha zrozumiteľne tiež potom nerozumiem prečo nejes, chradnes tak mi to príde, že v ňom chces vyvolat ľútosť, aby sa zmenil mýlim sa?ak dlho vieš, že to nemá význam tak tieto Vianoce vydrž a potom konaj.Ale na to tvojom mieste sa triezvym pohľadom pozriem čo ma čaká a či je to tak zle a či sa to nedá napraviť.
@bosorka2302 v tvojom okolí sú len také páry .. pokiaľ s nimi nespíš v jednej posteli nevieš čo sa u nich doma deje . Ja som vydatá 27 rokov s jedným rokom prestávky a teda je to fuška a je to niekedy ako na horskej dráhe , pritom svoje manželstvo hodnotím ako dobré.
@21oktober moje manzelstvo fuska nie je, pokial by to bola fuska by to neplnilo ucel. Bez lasky by som s nikym nezila
Ja tak rozmyslam, co by sa muselo stat, vo mne, ze by som si zrazu uvedomila, ze muza nemilujem. Neviem si to predstavit. Sme spolu 18 rokov, z toho 9 menzelia, mame deti. Ked nie su nezhody, netyra Ta, nepodvadza...Neviem, co konkretne Ti vadi na nom? Nudis sa pri nom? Nezaujima sa o Teba, neocenuje Ta? Co? Fakt to chcem pochopit. Lebo ja uz som prestala tuzit po nejakych vyznaniach, chvale a tak, proste si zijeme spolu svoj zivot, travime spolu cas aj s detmi...A z casu na cas dostanem ruzu len tak alebo kazdy den pochvali moje jedlo a tak. Nevyzadujem, ale s radostou to prijimam. Nie je chyba tam? Ze ste sa navzajom prestali zaujimat jeden o druheho? Lebo naozaj, ta iskra a to prvotne nadsenie z toho chlapa, ktoreho musim mat za kazdu cenu, uz po 18 rokoch tam nie je. Ale chemia ostala, aj dalsie zivotne skusky a zazitky. Ked ste ustali krizu a sli dalej,...nedava mi to zmysel... Chyba Ti pocit zamilovanosti? Ty mas asi depresiu ako hrom, mozes byt vyhorena a vsetko vidis cierne. Ja ked som mala poporodnu depresiu, myslela som si, ze svoje dieta nemilujem a nic nema zmysel. A ze lepsie by mu bolo bezo mna, lebo...No a ked sa depresia vyliecila, tak zrazu bolo vsetko ako ma byt. No kazdopadne, ak chces odist, tak urcite skus vydrzat aspon po Vianociach. Ale tipujem, ze Tebe toto odchodom neprejde...
@spadnutaslivka mas zvlastne otazky na to ze som napisala o nas len tak malo. Pre nase manzelstvo sme obaja spravili viac nez dost, logicky ked som uz niekolko krat pisala ze sme mali krizu a presli sme si za 13rokov kadecim . Necakam od neho nic , co mam cakat ? Keby som ho lubila ako donedavna tak cakam lasku ktoru dostaval aj on odo mna, bezne veci
@luccija nie to vobec
Ja ta asi ako jedna z mala chapem. Nevidim dovod, ze ked to tak ine zeny nemaju, tak to je smerodajne. Pocitov je cela plejada 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ Napis si plan pocas dna, co budes robit a skrtaj. To ti pomoze sa preniest cez dni. Ako si pisala, ze ti manzel vykrici ze si sa hrala na stastnu a neviem co. Tak na odchod nie je nikdy vhodna doba. A mas kam ist? Mas pracu? Mas peniaze? Dufam, ze mas niekoho kto pri tebe bude pocas tej zmeny. Pretoze prist do cisteho bytu s nestastnym synom - to bude teda zahul. Inak vianoce su spustacom rozvodov a odchodov. Vies ze po novom roku je najvacsii zaujem o male byty? Ludia zistia, ze uz v tych vztahoch nemozu pokracovat. Niesi sama. Prave naopak. Je to celkom bezne. Ludia sa rozchadzaju najviac po vianociach.
Ak si vo vztahu mestastna, je to dovod na rozchod. Ale vychladnuty vztah, resp neutralne spoluzitie, ktore mate, nie je dovod na taky depresivny stav, aky mas. Ano, ak odixes den pred vianocami, dieta si to spoji a ostane mu to.
@bosorka2302 každé manželstvo je fuška, každé jedno aj to dobré a harmonické lebo mu musíš vytvárať podmienky na to aby bolo dobré. Dlhodobý vzťah sám o sebe nie je ničím samozrejmým , nefunguje lusknutím prstov .
Ak sa rozhodnem to ukončiť, žena musí vedieť čo ďalej , z čoho bude žit , kto je pomôže s dieťaťom ,či je pripravená že jej manžel zrejme nebude dlho sám . A vždy treba robiť rozhodnutia v dobrom psychickom stave a nie v takom ako je autorka.
neviem, čím ste si prešli. Ale teda páry sa zvyknú opierať presne o to, čím si prešli- o tú skúsenosť. Prežili spolu už toľko, že sa nerozídu len tak pre hovadinu. A keďže nechceš otvorene napísať, prečo chceš odísť, tak nemusíš, ale jasné, že to vyzerá len ako rozmar unudeného človeka. Neviem, čo pre teba znamená milovať niekoho. Možno by sme ťa lepšie pochopili, keby si to vysvetlila, lebo pre každého je to trošku niečo iné. A preto som sa pýtala, čo od muža čakáš a čo pre tú zamilovanosť robíš ty, lebo nebudeš ho milovať, ak stále budeš čakať, že do vzťahu dáva len on. Aj ty sa musíš snažiť a robiť niečo pre neho. Drobnosti. Jemu pre radosť. Aby sa aj on cítil milovaný. Ja viem, že toto hlavne potrebujú ženy, ale ani muži nie sú stroje. Potrebujú aj pochvalu, úctu, porozumenie. Ale ty si vlastne rozhodnutá odísť a riešiš len načasovanie, takže naše rady o záchranu manželstva sú tu vlastne zbytočné. Čo je škoda. Lebo ako vravím, nevyzerá, že by si mala nejaký reálny vážny dôvod.
Vies 13 rokov nie je vela...este stale existuju manzelstva 40 a viac rocne...a myslis si, ze vzdy boli stastni? Ono strojcom toho svojho stastia sme my samy. Myslis si, ze keby si bola s dietatom odstahovana citila by si sa stastna? Mozno si depresivnejsi typ a mozno na teba vplyva aj zima, korona, skora tma, hormonalne zmeny...pises, ze mali ste krizy...to uz bolo, hod to za hlavu...a ze laska ochladla, ona tam je...na vztahu treba pracovat, aj po 13tich rokoch, stale...neposilnuj v sebe pocit, ze ho nelubis, skor si hovor, co na nom mas rada a komunikuj s nim viac...a svoje pocity nestastia skus naozaj riesit s odbornou pomocou, ak trvaju dlho je to depresia a este si aj placliva...
Mne to pripadá u Teba ako depresia, aj to že to nevieš premôcť chudnes a potrebuješ odísť. Pre niekoho v depresii sú Vianoce záťaž. Môže byť že sa Ti neulavi ak odídeš ale stav sa zhorší. Držím palce. Skús niečo na ukludnenie cez sviatky
@bosorka2302 akoze lasku ma, len si to neuvedomuje