Spejeme k rozvodu?
S manželom sme 14 rokov, z toho 12 manželia a máme 11 ročného syna. Doteraz to bolo viacmenej ideálne, keď sme sa hádali, tak nikdy to nebolo o vážnych veciach, na ktorých je postavený vzťah. Skôr veci ohľadom syna. Od leta sa však manžel správa inak, odmieta sex, lebo je unavený z práce, ostáva v práci dlhšie, lebo ma kolegu na PN, v lete a na jeseň chodieval cez víkendy do lesa..sám. pred 3 týždňami odišiel do rodičovského bytu, postupne tam začal prespávať. Spýtala som sa ho, či má milenku, ostal podráždený, ale poprel. Zúfalo som mu pozrela aj mobil, FB. Nic. Na FB má nejakú novú kamarátku, ale písali si raz a to výlučne pracovné veci. Včera sme navela boli na nákup kúpiť synovi vianočný darčeka a stretli sme tu pani/slečnu s dcérkou. Usmievali sa na seba, bolo vidieť a, že sa stretli radi. Na druhej strane, ona bola veľmi milá aj ku mne. Muž sa za ňou obzeral. V aute som mu urobila žiarlivosťou scénu, vyletel na mňa, že ju pozná z obeda, že nič s ňou nemá. Mrzelo ma to, ospravedlnila som sa mu. Večer sice ostal späť doma, ale nie v spálni. Keď som šla pred polnocou na wc, akurát si pozeral fotky tej slečny. Ani to netajil. Ja ho ľúbim, je to skvelý chlap. Môže to byť len nejaký úlet?
autorka, ešte mi napadla jedna nepríjemná myšlienka. či sa mu nepodarilo nejakým spôsobom mať jednorázovku.... jednoducho proste, že sa stalo. a teraz nevie, ako ti to má povedať, trápi ho to a zároveň s tebou nedokáže spať, pretože ho hryzie svedomie :( to by tiež mohlo teoreticky vysvetľovať jeho správanie. pretože píšeš, že inak je super, že sa stará, pomôže....
Drzim palce ❤
@panelacikova to by bol ten lepší prípad. Uvidíme.
daj vedieť.... 👍
Podľa mňa možnosti je veľa, domyslat si môžeme hocičo, ale určite sa s ním niečo deje. Treba sa v kľude porozprávať a nekricat. Držím palce, bodaj by to bola len nejaká kríza stredného veku alebo strata testosteronu. Veľa síl želám ❤️
@panelacikova no, sama netusim ako som to dala, deti ma zamestnavali naplno tak som isla na automat, tak oni sa spoznavali, sem tam spolu travili pekne bezstarostne chvile, juuj a ked sa ma nasa kvetinarka opytala ako sa mi pacia ruze, kedze sa vcetci pozname tak som len veeelmi opatrne a pomaly vytiahla usmev, ze teda ma prekvapili a opytala sa ako sa o ne mam postarat, aby vydrzali co najdlhsie, tie ruze som neskor nasla na instagrame, nie mojom🙈fyzicky sa nezblizili, ale to emocionalne odtrhnutie bolelo hadam aj viac ako keby spolu nieco mali
@danieli to si viem predstaviť. a kedy a ako vlastne vytriezvel? čo tomu presne predchádzalo? veď s ňou nežil, čo ho dostalo z opojenia?
Tvoj chlap 100% nieco taji.. a nemyslim ze sa prizna, to chlapi nemaju v povahe.
@amiaja ja žijem s takým, ktorý by mi nedokázal vo vážnej veci klamať.... jeho by to rozdrbalo skôr, než mňa. možno niečo podobné je aj autorkin manžel a že sa tak trápi, že nedokáže normálne "fungovať"...
nevidim to ruzovo podla mna len caka kym to uplne zistis alebo si to pospajas dokopy a ukoncis to osobne by som sa zacala pripravovat tj tvorila si tajny fond atd bez penazi nebude taky ziaduci a pekne nech si brava syna a venuje sa mu a zidne spatie mimo domu
@panelacikova urcite su aj taki.. ale myslim ze ked je v tom ina zena tak sa drzia hesla Zatlkaj zatlkaj zatlkaj
@amiaja česť výnimkám, ale tých je fakt málo...
Deje sa a bude rozvod, priprav sa
Ok, dievčatá. Píšem za cerstva, mozog ešte neprijal..manžel teda prišiel o 6tej, odišiel teraz. Najprv teda vravel, že chce byť sám, že má ťažké obdobie v práci, že to mám aj ja a nechce má tým zaťažovať. Potom na moje vety, že mne chýba ako muž, manžel - povedal, že už predsa nemáme 18 a pár dní to vieme vydržať. Vo mne sa to zbieralo, nevydržala som byť pokojná. Tak som mu vravela, že ho nepoznám 2 dní, že viem, že sa niečo deje a nie som si vedomá, že by som ho od seba odhanala alebo mu dala príčinu na takéto správanie. Ale ak som to urobila, bola by som rada, ak by mi to povedal. Lebo takto sa dlho fungovať nedá. Tak poprel. Chcela som, aby ma objal. Opäť sa posmešne zasmial, že nemáme 18....no a navela nakoniec z neho vyšlo (po konkrétnej otázke na konkrétnu slečnu), že áno, páči sa mu. Ale páčim sa mu aj ja. Ale že pri nej cíti niečo, čo pri mne nikdy necítil. Ze pri nej stráca pôdu pod nohami, nevie sa pri nej sústrediť. Je pravda, že my sme vzťah začali "z donútenia" kamarátov. Ani ja som nikdy nemala motýle v bruchu v jeho prítomnosti. Napriek tomu ho ľúbim a nesmierne si ho vážim. To isté mi povedal aj teraz. Že ma ľúbi, že si ma váži, že mi bude navždy vďačný za to, že som mu porodila syna a vychovala z neho dobrého človeka, že som im budovala a budujeme domov. Vravel, že sám sa teraz v sebe nevyzná. Že to cíti tak, ako keby mi bol neverný...slecne to ale údajne nepovedal. Možno sú tie sympatie vzájomne, no ona vraj o jeho citoch nevie. Spýtala som sa, čo bude ďalej. S ním, s nami. Neviem, kde som nabrala silu, ale vravela som, že ak má byť šťastný s ňou, nech ide. Ze by som nezniesla, že je so mnou a pritom má hlavu a srdce niekde inde. Povedal, že on nevie, čo má robiť. Že si tiez myslel, že to bolo chvíľkové, keď si ju začal všímať. No údajne, čím častejšie ju stretáva, tým viac na ňu myslí. Že ju minule videl s nejakým mužom a pocítil žiarlivosť. Ešte sa priznal, že len kvôli nej chodí na obedy v tom čase a na to miesto, kam zvykne ona. Že cíti, že mi ubližuje, ale že bude radšej sám, ako nevedieť mi opätovať city. Na druhej strane, nechce sklamať syna.
Odišiel. S tým, že týždeň bude v byte, nebude chodiť domov. Má týždeň na to, aby si to upratal. Neviem, či sa jej prizná, či mu to ona opätuje, neviem, či sa po týždni vráti domov, neviem, či to chcem ja. Momentálne mi to ešte hlava neberie, ale keď odchádzal, jedine, čo som si želala, aby ten muž bol šťastný. Aj keď nie so mnou. Teraz sa vyplacem a možno vám tu zajtra napíšem, ako ho neznášam, ako mi ublížil. Paradoxne, dnes nie....
Ako prečo by si jej fotky vyhľadával, ak by asi o niečo nešlo? Ten chorý prístup, že pri chlapovi treba chodiť po špičkách, brať ho do divadla a dobre že mu nevylízať kakaovú dierku, len aby nezdupkal je viac ako chorý. Po rokoch čo? Rakovina alebo iná choroba z toho, že poriadne nevieš dať najavo žiadnu emóciu a k tomu ako bonus truľo túžiaci po inej babe.
Podla mna je to uplny uboziak.Ok, nebudme naivni.Sme vsetci len ludia a mnohi z nas na ceste zivotom stretneme este niekoho,kto nas pritahuje a pritom mame partnera.Ale opustit kvoli motylom v bruchu rodinu,zenu a vlastne dieta, ktore za nic nemoze,ktore ma.potrebuje a potrebuje domov,tak to je u mna v kategorii kokot takuto clovek,pardon.
Nie, nie je normalne, ze sa odstahuje do rodicovskeho domu.Aj som si myslela, ze to bude mat taky zaver.Ked sa muz znova zamiluje je to konecna.V ziadnom pripade by som jej nepisala...nechaj ho nech premysla typicka kriza stredneho veku a pocit zazit znova nieco nove.drz sa.
@luccija nejdem jej písať. Ak mi neklamal, ona o ničom ani nevie ..dakujem
och chudacik neverila by som mu ani nos medzi ocami on taketo nieco prizna a ide na tyzden prec fuj hnusny manipulator je to a este teba zmanipuluje aby si mu dopriala no konecna
ries tam kde ho to zaboli a to su peniaze a majetok
Och, drzim prst nech to vyriesite. Drz sa 💪
,,Kto chce ísť,tomu treba podať kabát " a dovidenia. Za mňa by to bolo jednoznacne čau. Ale každého život. .
@beata_k ♥️
Ty brďo vy ste obaja skvelí keby každý riešil takto svoje problémy. Neboj sa to bude dobré. To nie je láska čo pociťuje ale pociťuje to zaľúbenie a keď budeš trpezlivá a nebudeš na neho kričať a robiť mu výčitky určite sa k tebe vráti. Buď ako pred tým zachovaj si svoju tvár a dôstojnosť. Keď ťa ale niečo veľmi trápi povedz mu to. Keď ste na začiatku vzťahu nezažili takéto zaľúbenie tak možno akosi túži po tej silnej emócií. No súčasne k tebe cíti všetko z lásky okrem pocitu zaľúbenosťi ktorý po rokoch nikto neciti. A ten pocit zalubenosti k nej mu bráni tie ostatne veci k tebe cítiť. Spomínam keď som bol jednostranne zaľúbený na strednej zrazu som inak pozeral na rodičov na kamarátov bol som smutný nevedel som sa s nimi baviť potreboval som byt sám. On prežíva niečo podobné s tebou. Potrebuje byť sám ale po tom týždni mu navrhni aby ste pokračovali v tých aktivitách ako pred tým. Sex nemusí byt hoci aj k tomu by sa mohol donútiť. Je krásne ako si povedala že ti ide o jeho šťastie. Neboj sa laska medzi vami nezmizla. Možno je citlivý a jeho mozog sa dostal do stavu neistoty v čase keď bola ona v jeho blízkosti. Vtedy sa to stáva že sa muz zamiluje. Stáva sa to napríklad na cestách, počas vojny keď je muz v novom prostredí kde sa neciti bezpečne. Keď dopredu si nepovie že táto žena nie je pre mňa moze sa mu toto stať. Nenechaj ho dlho byt osamote. Vy potrebujete prežívať spoločne chvíle hoci budú smutne a ťažké. Ale práve to zdieľanie života vás znovu zblizi.
@slovakboy ďakujem. Ja sa na neho teraz, v tejto chvíli nehnevám. Na ňu už vôbec nie. Ak by chcel ostať doma, mohol. Ale sám sa rozhodol, že potrebuje byť sám.....
@slovakboy ale to sú keci. Ak niekoho miluješ a niečo sa dokafralo tak si na tom aby si to dal dokopy a nie zaľúbil imaginárne do inej ženy. Pre mňa je toto nepochopiteľné a to som mala jeden 8 ročný vzťah a teraz 9 . Boli ťažké časy ale neriešila som to tak. No čo už všetci sme iní a možno ti je ten prípad zo šťastným koncom,autorke držím palce.
@danieli absoluuutne s tebou suhlasim. Urobit zo seba najlepsiu verziu samej seba, hysteria nema zmysel.
Autorka je uplny nonsens, ze chodi muz spat inde 🙄… zazila som taketo nieco s byvalym frajerom ked som mala 20. To je ako cez kopirak s tymi chlapmi, ked si niekoho najdu. Ach. Drzim ti palce. Neplac pred nim, nepros, neziarli. Ak si chces udrzat mamzelstvo aj keby bol neverny, nedaj mu najavo ze nieco tusis/vies a zrob to co ti pise @danieli. Velmi ti drzim palce. A ja neviem. Asi by som aj ja zacala na noc chodit prec, chodit niekam ze by o tebe nevedel kde si a tak. Asi si je tebou isty
Fu az teraz citam tvoju dalsiu spravu. Ja som svojmu ex povedala, ze si dame tyzden pauzu. Za tu pauzu som sa stretavala so svojim terajsim muzom… tak si myslim, ze si mu tak trochu otvorila dvere… nuz nic, si silna zena, zelam ti vsetko dobre, nech to nejako prehrmi alebo jednoducho, nech ste obaja stastni.
Napíš mi do pošty

@beronsche ďakujem, presne to sa mu dnes budem snažiť povedať. Ak príde. Sľúbil to. Potom sem napíšem. Ale bojím sa. Ak nemá byť už pri mne šťastný, nech si šťastie hľadá inde. Ale ja to proste potrebujem vedieť.