icon

Spoločné bývanie a financie v manželstve

29. aug 2025

Ahojte. Veľa sa tu otom vždy píše, akoby ste nikdy neprepisovali nehnuteľnosti nadobudnuté pred manželstvom na toho druhého, ale vlastne ako to potom riešiť v manželstve? Zoberme si situáciu - fiktívnu, že priateľ ma nehnuteľnosť a ja nemám nehnuteľnosť. Ideme sa zobrať. Chceme byvat spolu. Teraz čo s tým. Kúpiť spoločnú nehnuteľnosť? Ok. Budeme sa podieľať spoločne na hypotéke, výdavkoch atd. Ale čo s tou jeho nehnuteľnosťou? Prenajme? .. kam pôjdu peniaze? Do spoločného rozpočtu? Ak ju preda peniaze si teda necha iba pre seba …. Alebo situácia že priateľ ma nehnuteľnosť, kde vieme bývať spolu. Lebo nám vyhovuje. Ako potom ja v manželstve mám prísť k nejakej nehnuteľnosti? Ako si mám sama zobrať hypotéku a financovať to z čoho? Nášho spoločného príjmu? … je to vôbec reálne? veď ja potom nemám šancu dostať sa k vlastnej nehnuteľnosti, ktorú by som dajme tomu po nejakom nečakanom rozvode mohla potrebovať. Viete si predstaviť neinvestovať do tej nehnuteľnosti kde spolu bývame lebo je iba jeho? Veď to je úplne nereálne … Príde mi to, že ísť do manželstva by mali len ľudia buď čo majú každý nehnuteľnost alebo ani jeden.

anonym_edd0d8
29. aug 2025
@denkabemommy

@anonym_edd0d8 očakávam, že za xy rokov spolu budú mať našetrené nejaké peniaze, nie v malej sume, takže aj 40 ročná žena s 1 dieťaťom bude schopná sa postarať o seba, keď dostane polovicu. Ak nie, nech si nerobí dieťa. (Áno, vidím tu často príspevky s prepáčením sprostých žien, čo nevedia odísť od muža, kvôli finančnej závislosti od neho, ideálne s 3 a viac ks deťmi). A keď sa žena bojí o to, že ostane bez ničoho, tak nech sa dohodne s mužom a kúpia si spoločný byt. Proste príde mi tento príspevok v štýle “nemám problém, vyrobím si”, lebo toto má celkom veľa riešení, ktoré si musí odkomunikovať doma s mužom, nie so ženami na koníku.

@denkabemommy polovicu z čoho? Lebo ak nekúpia spoločný byt a budú žiť v priateľovom, tak bude mať nárok len na spoločné fianncie a tada našetriť v tejto tobe na byt...Ináč súhlasím s tebou, že by žena mala mať toľko detí, koľko je schopná sama uživiť. Len život sa občas dokáže zvrtnúť, narodia sa deti dve, dieťa postihnuté, žena ochorie a choroba, alebo ID jej nedovoľuje byť finančne na takej úrovni, ako by chcela. Preto som vždy za to, aby žena išla do manželstva aspoň s maličkou nehnuteľnosťou.

anonym_edd0d8
29. aug 2025
@sisska96

No dakedy som sa preto nedala dokopy s takým ktorý už má byt/dom, lebo to nikdy nebude aj moje a potom sú iba komplikácie.

@sisska96 tak na čele to nikto nemá napísané, aké sú jeho majetkové pomery, na prvých rande to tiež nepreberáte. Poznám pár, kde on nemal žiadny byt, lebo sa práve rozviedol, keď spoznal svoju priateľku, kým sa dostali k vážnemu vzťahu, mal byty dva, jeden mu musela manželka kúpiť, lebo jej ostal dom a jeden zdedil, mala sa s ním po dvoch rokoch rozísť?

sense
29. aug 2025

Všetko je o dohode. Hlavne to nebrať nejako bolo nejako bude, poriešiť pred sobášom nielen ako budete bývať, ale ako to bude aj s financiami a následne s detmi

anonym_edd0d8
29. aug 2025
@vladuska20

@anonym_autor tak drzim palce,nech najdete spolocmu rec a dohodnete sa,aby ste boli spokojni obaja.Aj ked jemu uz mozes zasiat semienko pochybnosti a to bude len rast.

@vladuska20 aké semienko pochybnosti? To môže mať aj ona, ak nebude súhlasiť s tým, že chce nedobudnúť niečo vlastne? Normálne na rovinu by som sa s ním porozprávala, sme dospelí ľudia, milujem ťa a chcem s tebou zostarnúť ale žijeme v reálnom svete, kde sa deje všeličo a žena žiaľ ťahá za kratší koniec, daj mi prosím čas, aby som sa trochu zabezpečila.

sisska96
29. aug 2025
@anonym_edd0d8

@sisska96 tak na čele to nikto nemá napísané, aké sú jeho majetkové pomery, na prvých rande to tiež nepreberáte. Poznám pár, kde on nemal žiadny byt, lebo sa práve rozviedol, keď spoznal svoju priateľku, kým sa dostali k vážnemu vzťahu, mal byty dva, jeden mu musela manželka kúpiť, lebo jej ostal dom a jeden zdedil, mala sa s ním po dvoch rokoch rozísť?

@anonym_edd0d8 my sme už prebrali prvý deň, kto kde býva

denkabemommy
29. aug 2025
@anonym_autor

@denkabemommy vieš ak by toto bola téma “nemám problem- vyrobím si” tak asi by diskusie na MK klesli na polovicu. Lenže mám pocit, že presne tak ako pre Teba, toto nieje “problem” ani pre väčšinu žien a potom nato doplácajú presne tak ako tu bolo napísané, že ma 40 dve deti a nemá kam ísť lebo dom je mužov … alebo ešte horšie je finančne závislá od partnera. Potom sa jej tu radí, čo cely ten čas robila, že nič nemá ??? Ale to ja nechcem. Preto chcem triezvo rozmýšľať dopredu.

@anonym_autor však preto píšem o finančnej nezávislosti ženy od muža, aby s ním bola preto, že chce, nie preto že na ňom parazituje. Ale to neznamená, že musí mať svoju nehnuteľnosť, je to však výhoda ale keď na to peniaze nie sú, tak nie sú a teda treba nájsť spoločne riešenie.

bielasovicka
29. aug 2025
@vladuska20

@anonym_autor tak my sme s muzom 20r,a neplanujem sa rozviest ani po dalsich 20r,a taky isty nazor ma aj muz.Takze ty planujes sa rozviest tak sa ani nevydavaj.To len na margo rokov trvania manzelstva.

@vladuska20 presne tak. Mne sa zdá v poslednej dobe, najmä tu na mk, že ľudia vstupujú do manželstva už s tým vedomím, že sa aj tak rozvedu . Toto je strašné. Ved potom nech sa ani neberú. Načo?

anonym_81db66
29. aug 2025

Ahoj.ked som mala 20, začala som bývať s priateľom v jeho byte. Neskôr sme sa vzali. Po 5rokoch som od neho odišla so synom. Ja som si však od 20tich šetrila peniaze, takze ,ked som odchádzala do manžela, kúpila som si vlastný byt, bol vyňatý z bsm . Keby mi nevyšla hypoteka, tak by som išla do prenájmu.
Problém podľa mna nie je, ze žena nemá vlastnú nehnuteľnosť, ked býva v manzelovom byte. Podľa mna problém mnohých žien je , ze nemajú vlastne financne prostriedky. Nechápem, ako žena, ktorá má 30rokov , nemá " zaco" odísť od manžela? To vobec nikdy nepracovala? Nikdy si nešetrila???

autor
29. aug 2025
@anonym_81db66

Ahoj.ked som mala 20, začala som bývať s priateľom v jeho byte. Neskôr sme sa vzali. Po 5rokoch som od neho odišla so synom. Ja som si však od 20tich šetrila peniaze, takze ,ked som odchádzala do manžela, kúpila som si vlastný byt, bol vyňatý z bsm . Keby mi nevyšla hypoteka, tak by som išla do prenájmu.
Problém podľa mna nie je, ze žena nemá vlastnú nehnuteľnosť, ked býva v manzelovom byte. Podľa mna problém mnohých žien je , ze nemajú vlastne financne prostriedky. Nechápem, ako žena, ktorá má 30rokov , nemá " zaco" odísť od manžela? To vobec nikdy nepracovala? Nikdy si nešetrila???

@anonym_81db66 ja si myslím, že majú väčšinou spoločný účet s manželom kde dávajú všetky peniaze a Tá žena nemá žiadne peniaze “svoje”. Lebo veď aj Tu keď mnohokrát čítaš, to je predsa v manželstve neetické, nemilujú sa, už kalkulujú s rozvodom a iné nezmysli ak majú každý svoj účet a nedaj Bože peniaze. Pre mna je to ako prísť o svojprávnost. Kolega ma raz poprosil, či mu nedám 20€ lebo potrebuje žene kúpiť darček online a ona by to videla keby to zaplatil z úctu … že mi potom vyberie. Toto je niečo príšerne, čo ma toto spoločne s láskou a manželstvom, neviem …

denkabemommy
29. aug 2025
@anonym_81db66

@anonym_edd0d8 čítaj s porozumením. Tuto @anonym_81db66 to krásne zhrnula. Viac neni čo k tomu dodať.

vladuska20
29. aug 2025
@bielasovicka

@vladuska20 presne tak. Mne sa zdá v poslednej dobe, najmä tu na mk, že ľudia vstupujú do manželstva už s tým vedomím, že sa aj tak rozvedu . Toto je strašné. Ved potom nech sa ani neberú. Načo?

@bielasovicka moje,tvoje tak sa zije.Nie nase spolocne,nie budovanie spolu nasho,ale kazdy na svojom piesocku sa hra.

anonym_bc0588
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_81db66 ja si myslím, že majú väčšinou spoločný účet s manželom kde dávajú všetky peniaze a Tá žena nemá žiadne peniaze “svoje”. Lebo veď aj Tu keď mnohokrát čítaš, to je predsa v manželstve neetické, nemilujú sa, už kalkulujú s rozvodom a iné nezmysli ak majú každý svoj účet a nedaj Bože peniaze. Pre mna je to ako prísť o svojprávnost. Kolega ma raz poprosil, či mu nedám 20€ lebo potrebuje žene kúpiť darček online a ona by to videla keby to zaplatil z úctu … že mi potom vyberie. Toto je niečo príšerne, čo ma toto spoločne s láskou a manželstvom, neviem …

@anonym_autor omyl, ja nepoznám manželstvo (okrem svokrovco), ktorí by mali spoločný účet. Vždy má každý svoj. Muži platia bývanie, auto, väčšie poplatky, ženy, niektoré len svoje rozmary, niektoré stravu a veci ohľadom detí. Takto to funguje v celom mojom okolí.

vladuska20
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor taka si hrdinka ako mnohe,co potom pocas rp placu,lebo ved minuli vsetky uspori a nemozu vyzit z rodicaku.Ak si neporiesite SPOLOCNE peniaze teraz pred detmi,tak potom uz vobec nie,lebo muzovi to bude velmi vyhovovat ta vydelovat.Tam potom uvidis to moje,tvoje.
Ja mam kartu,muz ma kartu ked treba jeden alebo druhy vyberie z uctu nasho spolocneho.

vladuska20
29. aug 2025
@anonym_bc0588

@anonym_autor omyl, ja nepoznám manželstvo (okrem svokrovco), ktorí by mali spoločný účet. Vždy má každý svoj. Muži platia bývanie, auto, väčšie poplatky, ženy, niektoré len svoje rozmary, niektoré stravu a veci ohľadom detí. Takto to funguje v celom mojom okolí.

@anonym_bc0588 a potom tu citame ako zeny muz vydeluje a musi pytat a pod.pocas rodicaku.

anonym_81db66
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor my s manželom sme mali spoločný účet a každý svoj. Nie preto, ze by sme neplánovali spolu budúcnosť, ale preto, ze ani jeden z nás nechcel prísť o svoju "slobodu" vo vzťahu. Pretože peniaze su určitým spôsobom sloboda človeka. Moji rodicia mali jeden ucet- vedený na mamu. Keď zomrela, účet sa zablokoval na 1,5roka ,kým prebehlo dedičské konanie. Taktiež aj vkladná knizka- rok 1999 🙂 oco, 3deti- bez peňazí. Otcova výplata išla na zablokovaný účet. Pomohla nam našťastie rodina...

anonym_8708b3
29. aug 2025

@anonym_autor Ahoj ja som sa nastahovala do priatelovho bytu, kupila som tam aj nejake nabytky a spotrebice, lebo som chcela aj ja niecim prispiet. Kupila som si auto, lebo jeho byt je v inom meste ako moja praca. Planovali sme spolu svadbu a deti ale po zasnubach sa zmenil a zacal sa ku mne spravat velmi zle. Dal mi aj pocitit ze to je jeho byt. A dala mi to pocitovat pravidelne aj jeho rodina. A kde sme teraz? Rozideni. Ja som sa vratila k rodicom. A vies co? Na zaciatku vztahu som velmi tieto veci neriesila. Vadilo mi to hlavne kvoli tomu dochadzaniu. Ale casom to bolo naozaj zle a necitila som sa tam ani ako doma. Citila som sa tam ako na navsteve...

denkabemommy
29. aug 2025
@vladuska20

@anonym_bc0588 a potom tu citame ako zeny muz vydeluje a musi pytat a pod.pocas rodicaku.

@vladuska20 to už je o ľuďoch. Ja mám od prvého tehotenstva kartu aj od mužovho účtu, mimo MD/RD som to nevyužila ale mám ju 🙂. Proste chceme mať “finančné súkromie” nech nemusime vedieť o tom, kto dal koľko za koho darček atd.

andrejka1974
29. aug 2025

@anonym_autor a čo tak sa dohodnúť a budete na tej nehnuteľnosti napísaný obaja však tá tam môže napísať nie je na tom nič zle však tam budete spolu bývať a časom vychovávať deti

vladuska20
29. aug 2025
@denkabemommy

@vladuska20 to už je o ľuďoch. Ja mám od prvého tehotenstva kartu aj od mužovho účtu, mimo MD/RD som to nevyužila ale mám ju 🙂. Proste chceme mať “finančné súkromie” nech nemusime vedieť o tom, kto dal koľko za koho darček atd.

@denkabemommy my mame 1ucet,aj tak riesime vsetko spolu takze nic neriesime kazdy sam a darceky tam sa vybere,a aj tak ideme spolu.Ja si aj tak na take blbosti nepotrpim,a muz tiez nie.Co potrebujem to si kupim aj mimo narodenin,menin,ci vianoc.
Tak aj zalezi kto je ako narocni.

anonym_7b9011
29. aug 2025

@anonym_autor v takomto prípade je podľa mna najferovejsie aby si aj ten druhý pred sobášom zobral byt na hypo. obidvaja budú mat svoje- rozhodnete sa byvat v jednej nehnuteľnosti z tých dvoch. Ten druhý dá byt do prenajmu (bude sa mu vyplácať byt z prenajmu), plus prispeje na energie kde bývate a nieco na jeho hypoteku (keďže on si svoje prenajať nemôže keďže sa uňho býva). Toto mi príde ako jediná férová možnosť. V prípade rozvodu ma každý svoje, nikto neskončí s holým zadkom a nikto nemôže mat pocit ze bol o nieco ukrátení.

majlo1234
29. aug 2025

Ja som byvala u muza par rokov, kym sme spolu randili. Potom sme sa vzali a kupili dom spolocne. Jeho nehnutelnosti su jeho, prijem z prenajmu pokryva vacsinou jeho vydavky, alimenty, splatky hypo a energii.

autor
29. aug 2025
@vladuska20

@anonym_autor taka si hrdinka ako mnohe,co potom pocas rp placu,lebo ved minuli vsetky uspori a nemozu vyzit z rodicaku.Ak si neporiesite SPOLOCNE peniaze teraz pred detmi,tak potom uz vobec nie,lebo muzovi to bude velmi vyhovovat ta vydelovat.Tam potom uvidis to moje,tvoje.
Ja mam kartu,muz ma kartu ked treba jeden alebo druhy vyberie z uctu nasho spolocneho.

@vladuska20 prepáč, Tvojim názorom nechápem, sú strašne obmedzene, chápem že tak asi žiješ … ale podla komentárov mi prídeš presne Ta osoba so spoločným účtom. Kde si ani nekupujete darčeky lebo načo blbosti, všetko spolu robíte, kupujete veď ste sa zobrali tak ste jeden človek naveky. Spolu chodíte kupovať aj toaletný papier. Nuž pochop, že nie každý chce takto žiť a prísť o totalne finančne sukromie. To ale neznamená, že sa nemajú radi, alebo to nieje manželstvo alebo o svojich financiách navzájom nevedia alebo rátajú s rozvodom alebo podobne bludy, ktoré si myslíš Ty z vešteckej gule. Mne nikto nemusí a ani počas rodicaku vydeľoval peniaze pre panajana. Niesom a nikdy nechcem byť závislá na mužových financiách. Preto pracujem na sebe a svojej kariére aby keď pôjdem na materskú som bola zabezpečená na pár mesiacov aj keby čo. Samozrejme že muž nám kúpi čo budeme potrebovať keďže vtedy bude zarábať on ale ak nie … kupim si to ja .. To práve Ty si Tá závislá na mužovi, lebo keď odíde ale nedaj bože sa mu niečo stane k Vašim SPOLOČNÝM peniazom sa tak skoro nedostaneš … a už prosím komentuj buď k veci rozdelenia nehnutelnosti alebo si vyber inú diskusiu.

autor
29. aug 2025
@andrejka1974

@anonym_autor a čo tak sa dohodnúť a budete na tej nehnuteľnosti napísaný obaja však tá tam môže napísať nie je na tom nič zle však tam budete spolu bývať a časom vychovávať deti

@andrejka1974 ja nemám nárok na mužov majetok nadobudnutý pred manželstvom ani nemám prečo niečo take od neho žiadať. Nebolo by to fér. Je to len jeho majetok.

autor
29. aug 2025
@anonym_bc0588

@anonym_bc0588 MK je plny takýchto žien. Viď “vladuska20” jeden účet dve karty a xy ďalších tu tak funguje. Ja si to nedokážem predstaviť, ale taká je realita.

anonym_d3f451
29. aug 2025

@anonym_autor ja som kupila za slobodna nehnutelnost na uver a az potom som spoznala terajsieho uz manzela. nastahoval sa ku mne, nevlastnil ziadnu nehnutelnost. po uzavreti manzelstva sme byt predali a kupili spolocny. z pohladu cez peniaze ja som dala do toho 70k, o ktore sa zhodnotil predany byt. Novy byt mame v bsm pol na pol. nikdy by som nechcela, aby moj muz mal pocit, ze taha v manzelstve za kratsi koniec ani sa nanho nepozeram cez okuliare potencialneho rozvodu a nasledneho financneho vyrovnania. wtf. ani sa necudujem tej rozvodovosti, ked uz na zaciatku vztahov v nich chyba zakladny pilier a to dovera.

vladuska20
29. aug 2025
@anonym_autor

@vladuska20 prepáč, Tvojim názorom nechápem, sú strašne obmedzene, chápem že tak asi žiješ … ale podla komentárov mi prídeš presne Ta osoba so spoločným účtom. Kde si ani nekupujete darčeky lebo načo blbosti, všetko spolu robíte, kupujete veď ste sa zobrali tak ste jeden človek naveky. Spolu chodíte kupovať aj toaletný papier. Nuž pochop, že nie každý chce takto žiť a prísť o totalne finančne sukromie. To ale neznamená, že sa nemajú radi, alebo to nieje manželstvo alebo o svojich financiách navzájom nevedia alebo rátajú s rozvodom alebo podobne bludy, ktoré si myslíš Ty z vešteckej gule. Mne nikto nemusí a ani počas rodicaku vydeľoval peniaze pre panajana. Niesom a nikdy nechcem byť závislá na mužových financiách. Preto pracujem na sebe a svojej kariére aby keď pôjdem na materskú som bola zabezpečená na pár mesiacov aj keby čo. Samozrejme že muž nám kúpi čo budeme potrebovať keďže vtedy bude zarábať on ale ak nie … kupim si to ja .. To práve Ty si Tá závislá na mužovi, lebo keď odíde ale nedaj bože sa mu niečo stane k Vašim SPOLOČNÝM peniazom sa tak skoro nedostaneš … a už prosím komentuj buď k veci rozdelenia nehnutelnosti alebo si vyber inú diskusiu.

@anonym_autor no a ty si presne ten tip zien,co potom vyplakavaju,lebo ved kazda mala nasetrene.Hrdinka si myslela,ze z nasetrenych bude zit 6r na rd,md a este zivit aj deti.Ved citaj tie pribehy tu na mk.Opytaj sa ich na to,kazda ti napise,ze uspory boli raz dva fuc.Ale robte si ako uznate za vhodne.Uz sa viac k tomu ani nejdem vracat,je to zbytocne,len aj potom bud taka hrdinka,ked dostanes 400eur a uziv z toho 3ludi a este chodte pol na pol,ako to je v dnesnej dobe zvykom.Drzim ti moc palceee.

f333
29. aug 2025

@anonym_autor V o vasej situacii je najlepsim riesenim uzetvorit manzestvo na zaklade notarskej .zapisnice.To znamena, ze BSM pri sobasi nevznikne.Takze si svoje potreby , zaväzky aj majetky budete spravovat sami. A do splocnej domacnosti date obaja financie,na zahlad espolocnej dohody.Plus vyzivovanie dietata buduceho. pripadne. Aler na takato foirmat uzatvornie manzestva trba dvoch zrelych jedincov,ktorri presne vedia ,co chcu od manzelstva a vedia sa jasne dohodnut na pravidlach fungovania v manzelstve. .
Takze ty jeho hypo potom spolufinancovat nebudes. platit nebudes.Ale bude jasne, ze ako na tom si, ak by prislo k rozvodu manzelstva. . Takze simusi uvazit, ake su tovje moznosti ,oc s atyka majetkoveho afinancneho zabezpecenia Teraz nic nemas aani potom by si prvdepodbne nic nemala .Len narok napolovicu splatok hypo za trvania manzelstva.No a to si mozes tu ciastku v pripade manzelstva bez BSM odlozit.

Ked aj ty ma perspektivu nadobudnutia nejakej majetnosti v buducnosti, tak mozes byt zaistena .

Vy uzatvorite ekonomicky nerovne manzelstvo.. A to zial nebyva dobrym zakladom pevneho manzelskeho zväzku,hlavne ked ide o BSM.
Ale ked uz podobny zväzok hodlate uzavriet, tak je lepsie, , ked BSM nevznikne. Na sk zial este stale je rodinne pravo poplatne soc. pravnemu systemu. At o aj napriek urcitej novele v minulosti.Takze nedava velky priestor na variabilne usporiadanie finacnych a inych zalezitosti pri uzavreti manzestva..Ale ako som citala,tak je navrh na zmenu pravneho systemu aj co sa tyka rodinneho prava. Co by bolo len k uzitku obcanov s pod. problemami ako ty a tvoj snubenec. Ale to vam teraz nepomoze . to len tak na okraj problemu
Takze ano,odporucam uzatvorit manzelstvo tak,ako pisem na zaciatku prispevku.Vyhnete sa tak moznym problemom nejasneho finacneho zabezpecovania seba samych /hlavne teba/ aj domacnosti.

matkahelka
29. aug 2025

@anonym_autor ja ti tlieskam za zdrave a prezierave uvazovanie! bodaj by takych zien (aj na MK) bolo viac, to by potom nemuseli zit s alkoholikmi, tyranmi, debilmi len preto, ze nemaju kam ist. uz bolo vela takych, co sa bili do hrude, ze my sa nikdy nerozvedieme, moj muz si nikdy nenajde milenku... v mojom okoli sa rozpada manzelstvo, ktore som tu este pred par rokmi davala za priklad, ktore som povazovala za nieco pevne a stale. po 25 spolocnych rokoch, 20 rokoch manzelstva. dnes chlapom v 50 drbne, chytaju druhy dych, najdu si milenky a zena s detmi je zrazu na obtiaz. kolko tu bolo tem, ze si otec pred 60 nadiel 40 rocnu milenku a matku vyhodil z domu. 55 rocnej kto da hypo? aj v pravnej poradni bola taka tema, ako pomoct matke, nema kam ist a deti jej nemaju z coho prispievat na podnajom. kazdy vstupuje do manzelstva s tym, ze to bude naveky a len smrt ich rozdeli... len je fajn mat aj poistku, co v pripade, ze ich rozdeli predcasne milenka alebo alkohol.
Ja som mala svoj byt nadobudnuty pred manzelstvom. ten byt je aj po 17rokoch manzelstva len moj.hypo mi splacali podnajomnici, uz je splateny. svokra prve 2-3 roky manzelstva dost vyrazne riesila, ze mam na muza polovicu prepisat, ale kedze tam neinvestoval ziadne svoje peniaze, neinvestovali sme tam ani ziadne spolocne manzelske peniaze, muz si logicky nic nenarokoval. v manzelstve sme nadobudli spolocne nehnutelnosti, tam na vsetkych LV sme polovicni vlastnici. pisala som to tu neraz- nikdy, nikdy by som nesla byvat do bytu/domu, v ktorom nemam podiel! to iste budem ucit svoje dcery! zena vzdy v manzelstve taha za kratsi koniec- tehotenstvo, materska, rodicak, ocrky. a potom s 2 malymi detmi ta chlap ako psa vyhodi, lebo si najde inu. ak nemas teraz € na svoj byt, do jeho butu urcite neivestuj. este nie ste manzelia, uzatvorte si manzelstvo bez BSM a setri si na svoje a kup si aspon garsonku svoju.

mable123
29. aug 2025

Kupte este jeden byt a tam byvajte a majte rodinku... jeho byt si da na prenajom a ma z toho peniaze. Po narodeni deti si odkladaj aby si mala po rozvode poistku. Ked nezvladas kipit byt sama ako to chces zvladnut s detmi ? Normalny chlap nedopusti aby detom nieco chybalo... ale stava sa ze chlap si najde inu a po case idu peniaze tam a deti idu bokom. Ty nemozes chciet od niekoho aby to co nadobudol, prepisal na Teba. Je to proste jeho, na vzajomnej dohode. Prepise na Teba polku bytu ty nahodou deti nebudes mat a ty si vlastne prisla k polovici bytu zadarmo. Ked chces byt zabezpecena najprv ries financnu Tvoju situaciu. Ono v dnesnej dobe su rozvody zle a vacsinou zena skonci omnoho horsie na tom financne, ale aj zeny su velmi mudre na peniaze ako rychlo prist k majetku.

anonym_6b79ee
29. aug 2025

Dám vlastnú skúsenosť - manželstvo, spoločná hypotéka, financie, dom
Našiel si milenku, spravil si kariéru, ja doma na rodičaku, mať pred 10 rokmi ten rozum , čo teraz, nikdy by som na neho neprepisala svoju polku domu za tú smiešnu sumu ktorú mi dal ako vyrovnanie 😅
Neurob chybu, maj niečo vlastné, je skur♥️vena doba, vzťahy na dobu určitú, väčšinou končiace rozvodom. Ale som aj optimista a prajem ti aby si našla dobrého chlapa a navždy 😉