Spoločné bývanie oddiali záujem partnera?
Často tu čítam (v každej jednej diskusii) otázky tipu - a pred tým taaaký nebol? Ako dlho ste spolu chodili? Bývali ste spolu?
“Otvára sa mi nožík vo vrecku” keď toto čítam.
Tak milé dámy a páni, môžete spolu chodiť ba dokonca prechodiť vzťah a bývať spolu v podnájmoch aj desiatky rokov. Dokiaľ nemáte spoločné záväzky typu vlastná spoločná nehnuteľnosť (nie podnájom ktorý zdieľate) deti, spoločné výdavky…, tak nič nemusíte zistiť!
Muži sa ukážu až so závazkami, a keď vás už majú v hrsti. Čím viac detí, tým skôr ide maska dole. Niekedy to už muž nevydrží a ukáže sa počas tehotenstva.
Mala som dva dlhé vzťahy (jeden dokonca prechodený) a s oboma som pred svadbou bývala. Lenže každý mal svoje príjmy aj výdavky, žiadne spoločné záväzky a tak trecie plochy prakticky žiadne neexistovali a ani motivácia vzťah posunúť na solídnu úroveň.
Spoločným bývaním nič nezískate, len oddialite záujem partnera si vás vziať a vážiť si vás. Bývať spolu je výsada manželov.
@galganka je 50% rozvodovosť a z toho takmer všetci testujú pred svadbou. Koľko takých párov poznáš ty?
A rozvody sú preto,že spolu bývali 🤣 už nepi a choď spinkať
@domka222 nie rozvody sú, lebo sa tak dobre “poznali”.
Nemá to ani hlavu, ani pätu
Ja som tému nezaložila, takže nemusím mať prieskum. Ale, ak by som ho robila, boli by v ňom ženské s ružovými okuliarmi, "on sa zmení" ženy, alebo, chcem deti ženské, ale rovnako by tam boli aj chlapi, čo sa chvíľu hrali na chrumkavých, alebo totálne nepoužiteľní do reálneho života... Žiadne opakujúce sa vzorce a pravidlá...
@domka222 btw ja nepijem, daj si ty a uži si podnájom.
Spoločné bývanie sa pre mňa rovná spoločné výdavky, povinnosti, zodpovednosť, to že vidím ako sa partner chová aj keď mal deň blbec (a naopak), zistím či máme o spoločnom bývaní rovanké predstavy - miesto, vedenie domácnosti a financií, životný štýl, trávenie času a taký ten každodenný život, ktorý práve prináša určite viac výziev ako stretávať sa iba "na rande", zistili sme tiež ako riešime konflikty v reálnom čase, keď ani jeden z nás nemôže proste odísť lebo sme doma... svadba nás čaká na jar, nehovorím že toto je zárukou toho, že sa nikdy nič nezmení, že raz sa obaja nezmeníme tak, že zistíme že už spolu byť nechceme, stáva sa to, samozrejme, ale vôbec v tom nevidím spoločné bývanie ako to zlo... to že to ešte nie je záruka niečoho, neznamená, že to nie je fajn... pri ex som po pár mesiacoch spoločného bývania zistila, že tudy cesta nevede, uvidela som aj to čo som pred tým nevidela...
Spoločné roky chodenia (nad 1-2) a spoločné bývanie pred svadbou sú strata času. Nik ma už nepresvedčí o opaku a trieskam si hlavu o stenu ako som uverila tým žvástom aj ja. Pekný večer.
PS: Baby nedajte sa zblbnúť.
Tak, tak, milé slobodné. Rovno sploďte potomka, nech bez meškania vidíte, na čom ste... 😂
V 99% tem tu sa manzel nestara o manzelku, nestara sa o deti, nepomaha v domacnosti, je lakomy, necha partnerku platit pomaly vsetko a z rodicovskeho prispevku, je vybusny, je agresivny, beha za inymi a prave k takym temam tu castokrat zaznie, ci sa zazracne zmenil 🙂 no nezmenil, len zatvarame oci pred pravdou, pripadne poskytujeme full servis, aby si nas zobral a ked pridu deti a nie je tolko casu a priestoru, tak az vtedy sa plnou silou ukaze aky je to debil - debil ale vo vacsine pripadov bol uz pred tym a ja si zasa stojim za nazorom, ze cloveka nespoznas kym s nim nezijes
A nie raz v tej istej teme zaznie od autorky slubil ze sa zmeni, ...to urcite
Autorka,asi silno triskaš tú hlavu o stenu,že?
Tak ono je to podla mna tak, ze spolocnym byvanim sa odhalia niektore problemy, co je dobre, ale niektore sa bohuzial ukazu naozaj az pri detoch. Niektori muzi (ale aj u zeny sa to moze stat) neunesu zodpovednost spojenu s dietatom, co sa bez toho dietata tazko zistuje. Niekedy to moze byt aj slusny clovek, dobrak, zodpovedny v praci. Mam v okoli taky pripad, kde sa u muza zacali objavovat silne panicke stavy a ostal z toho trvaly problem. A to je este ten lepsi pripad oproti tomu, co zacnu dorabat ini chlapi.
Sorry ake co pises je riadna blbosť čiastočne, hlavne o tom bývanie.
Ja som napriklad pri spoločnej hypo zistila, aký je. A presne rovnako by som to zistila aj v spoločnom najme.
To ze človek má určite predstavy a mysli to úprimne v tom momente, je jedna vec. Ale na rodičovstvo ta realne nik nepripravi a realne dostaneš do držky, môžeš mať teóriu naštudovanie akokoľvek.
Toto nie je o spoločnom (ne)bývanie ale vyslovene a len o charaktere a emocionálnej zrelosti partnerov.
Poznam manželov, obaja veľmi veriaci - sex pred svadbou aj bývanie. Maju 3-4 deti, do dnes sú spolu, teda už minimálne 20 rokov. Su to uzasni ľudia.
Pokial niekto náročné situácie nezvláda, nepomôže mu ani spoločné bývanie až v manželstve.
Pokial ma naučené blbe vzorca chovania z rodiny, tiez sa to ukáže až vo vipätych situaciach.
Tak a teraz mi ma to napis niečo múdre.
Keby sa na školách rafsej učili takéto veci, vedeli by ľudia už v od začiatku u partnera vypadať určite znaky jeho osobnosti, aj hlavne tie negativne.
My sme s mužom začali spolu bývať až nejaky čas po svadbe 😂😂. Byt sme mali kúpený už skôr, ale zatiaľ sme každý bývali v rodičovskom dome.. peniaze mame každý svoje dodnes, avšak myslím že sa spravodlivo delíme … potrebovala som auto, išiel, kúpil … chceli sme ísť na dovolenku, zaplatila som… aktuálne sa nám narodila dcérka, som zvedavá ako sa budeme deliť keď budem na RP. (Sme spolu 10 rokov, 7 ako manželia…)
Ak vztah nefunguje na vine su vzdy obidvaja.
Zabudla si zasadnu vec, inteligenciu, ak ju nemas, je jasne, ze ti ani spolocne byvanie s partnerom nepomohlo v pochopeni, aky ten clovek vlastne je.
Ok
@andaluzia12 ja myslím, že vám to výjde. Pred svadbou ste sa dobre spoznali a on sa vie podeliť o svoje zdroje. Dieťa môže niečo vyprovokovať, ale keď sa poznáte a chcete problém riešiť, zvládnete aj krízy, ktoré majú všetky, aj tie dobré manželstvá.
Myslím, že si chcela dať svojim príspevkom ostatným určité varovanie a hoci si myslím, že bývať spolu pred svadbou nemusí byť automaticky problém, tak riziko tam je a v súčastnej dobe zodpovednosti sa brániacich mužov ešte vyššie ako pred tým. Podľa mňa je len dobré, ak sa pred svadbou mladí dostatočne dlho spoznávajú a idú do svadby už s váčšiu istotou. Ale krásne si napísala, že spoločné bývanie je výsada manželov. Spoznávať sa dá aj inak ako spoločným bývaním. Spoznávať sa je dobré postupne. Ocitať sa spolocne v rôznych situáciách. Mozu to byt spoločné výlety, akcie pri ktorých dochádza aj ku konfliktom. Kľudne aj víkendové pobyty a dovolenky. Už neplatí že sex pred svadbou nie. Ale nemusí sa mužovi oddať nevesta celá pred svadbou. V minulosti snubenci nesmeli ani sexovať a bozkať sa len potajomky tolerovalo aj to neoficiálne. Niečo na tom bolo. Muž túži väčšinou po sexe a teplom domove. Neskôr aj po deťoch ale mladý zväčša nie. To spoločným bývaním má. Sex strava služby milé slovo. Načo by sa ženil? Žena mu už dala zo seba všetko. Čo jej dá on? Ona od neho očakáva zodpovednosť, bezpečnosť, ochranu svoju aj budúcich deti, jeho zdroje a ochotu sa o ne podeliť. Áno aj sex ale to pre ženu nie je priorita. Sex si vie zabezpečiť lusknutím prsta. Ako inak chce zabezpečiť ženu a ochraňovať ju ako svadbou? Veď svadba je ochrana jej aj detí pred svetom, pred spoločnosťou, pred dlhými jazykmi, pred inštitúciami. Je to deklarácia a manifestácia vzťahu. Homosexuali po tom tak túžia a my im v tom bránime, pritom sami si to nevážime - inštitút manželstva. Veď bol a je vo všetkých kultúrach v rôznej forme už tisíce rokov.
@andaluzia12 na to šla dobre. Tri roky spoznávania, potom svadba, vidno že bol ochotný sa deliť o svoje zdroje. Pre teba autorka: nie je až take dôležité či bude alebo nebude s tebou pred tým bývať, ale ako dobre ho budeš spoznavat a či rozoznáš signály. Ten tvoj sa nebol ochotný podeliť o svoje zdroje a nebol ochotný splniť ti tvoju túžbu po manželstve. Ja si myslím, že aj ženy by mali mať právo požiadať muža o ruku. Ak je to taká trúba že sa nechce ženiť, požiadam ho a musí sa vymáčknuť. Ak nie, alebo sa bude vykrúcať, tak koniec spoločného bývania, sexu varenia prania. Nemusíte sa rozísť. Len ho vykopnes z bytu alebo odídeš a dáš mu šancu sa vyjadriť ešte raz a naposledy. Veľa mužov by takto precitlo a šlo by do svadby, keby ich partnerka opustila. Nechcem teraz odsudzovať rodiny, kde sa rodičia nezosobášili. Taká je doba a ľudia na to majú právo. Ale aj tam sa nusí muž starať a dávať ako keby bol ženatý.
Ja absolútne nechápem, čo tým chceš povedať 😃 to akože sa máme začať vydávať a plodiť deti po polročnom randení?? 😃
Súhlasím, že niekoľkoročné spoločné bývanie nie je zárukou lásky až do konca života, a taktiež, že mnohé problémy prídu až s deťmi, čiže je "ľahšie" spolu bývať len tak bez záväzkov, ale to preboha neznamená, že takéto problémy nemôžu prísť aj s niekym, s kým som randila len polroka 😃
Naopak, je nepomerne menšia pravdepodobnosť, že ma nejak negatívne prekvapí človek, s ktorým som doslova bývala každý jeden deň v dobrom aj zlom, ako chlap, s ktorým som raz do týždňa išla na rande, kde sa ešte dokázal pretvarovať.
Suhlasim s tym ze spolocne byvanie nedokaze odhalit to ci bude muz dobry manzel a otec po narodeni deti, Ale spolocne byvanie ti ukaze ako sa muz podiela na fungovani domacnosti a to je tusim treti najcastejsii dovod hadok po financiach a sexe.
@petracandle Autorka si myslí, že problém jej neúspechu bolo spoločné bývanie😁. Pritom ignoruje slona v izbe-že spolu žili, každý svoje prijímy a výdavky akoby kamoši s výhodami-ona si našla vinníka iného, pritom problém nebol v spoločnom bývaní. Treba ju v tom nechať.
Autorka podľa jej príspevkov zdá sa nikdy nemala rovnocenný krasny vzťah s mužom, ale prišla sem anonymne robit (životom certifikovanú) vzťahovú poradkyňu 🫣.
Predstav si autorka ze.mi sme.spolu byvali a.potom sme sa zobrali. Ja som totizto povedala ze.ked chceme mat aj deti tak urcite nie bez svadby. A davala som si sakra velky pozor aby sa nepritrafilo. Ale.nastastie ten moj je jeden z tych co sa.neboja zodpovednosti a nepotreboval zadne vratka
@andreatytler u nas sme sa kvoli financiam a sexe zacali hadat po 20 rokoch dovtedy to bolo o upratovani a pod. 🤣 on chcel rano a.ja vecer 🤣
S týmto si dovolím nesúhlasiť.
S partnerom sme spolu necelých 10 rokov. Po 6 mesiacoch vzťahu som sa k nemu nasťahovala a po roku sme išli zvlášť do prenájmu. Minulý rok sme si zobrali hypotéku a kúpili sme si vlastný byt a máme spolu dieťa. A vieš ty čo? Po rokoch spoločného bývania som prišla nato že presne stýmto chlapom chcem mať rodinu.
Ako by som to mohla vedieť bez spoločného bývania? To akože sme sa mali stretávať ako pubertiaci a súložiť na hoteli či v aute, potom sa rýchlo vziať, kúpiť byt, spraviť dieťa a potom si môžme hlavu trieskať o stenu že ten druhý je iný, ako sme si mysleli?
Po rokoch spoločného bývania toho chlapa poznám, ako päť peňazí. Viem, čoho sa bojí, čo ho vytočí, čo ho poteší, viem ako reaguje v stresových situáciách, viem ako hospodári s financiami. Viem aký je.
Ja som toho názoru že človek sa nezmení zo dňa na deň. Keď je debil, tak bol debil aj predtým len si to tolerovala až dovtedy kým sa to nevystupňovalo. Človek ktorý vo štvrtok ešte nepil a na chleba by si ho natrela, nebude v piatok alkoholik, ktorý ťa zmláti za neumytý pohár v dreze. Proste vždy sú tam náznaky a varovné signály, už je len na tebe či ich spoznaš a toleruješ. 🤷🏽♀️
Je to jedno či spolu bývate alebo nie, sú muži aj ženy ktoré si partnera vážia bez ohľadu na to či spolu žijú alebo nežijú a či sú len partneri alebo manželia.
A príchod dieťaťa preverí každý jeden vzťah, niektorý upevní iny zničí.
A veľakrát majú ženy (ale aj muži ) len ružové okuliare a prehliadajú varovné signály. A myslia si veď záväzkom sa to zmení len žiaľ často iným smerom ako dúfajú.
A svadba nie je zárukou že si ťa chlap bude viac vážiť. To len veľa žien (občas aj mužov) si myslia že partnera zmenia, alebo že záväzkom v podobe dieťaťa si partnera k sebe pripúšťajú a potom precitnu
To ze ti nevysli vztahy nema moc stym ci ste spolu zili pred svadbou ci nie . Na vztah treba dvoch . Ak si si vybrala blbcov co si ta nevazili a mali ta len na sex .. vrana k vrane sada. Tak tvoj vkus a vyber moze byt tiez nic moc . Aky isiel taku nasiel. Ved ked sa chlap nevenuje nestara o prve dieta tak preco si snim niektore urobia tie deti 4? Ked je Jasne ze aj jedno bolo nanho moc . Preto tie otazky ktore ti otvaraju nozik vo vrecku . Ludom chyba sebareflexia a Ty jej tiez moc nemas ked tu pises take bludy. Je to uplna hlupost prepac mega .. ked si ta chlap raz nevazi je jedno ci ste spolu do svadby nezili alebo ste zili a ty si bola slepa. Dva nevydarene vztahy z teba nerobia expertku na manzelstvo . Skus najprv nejake stastne manzelstvo mat 10-20r a potom davaj nevyziadane rady. A to ze si stara neznamena ze si mas hlavu buchat kludne mozes praktizovat svoju teoriu a randit s niekym
Do svadby . Laska kvitne v kazdom veku . Len ju v sebe Musis najst.

Ty, anonymka, a koľko takých párov okrem seba poznáš? 🤔