Správanie manžela na dovolenke bez manželky: Je to správne?
Hneď na úvod chcem požiadať o slušnú diskusiu. Na útočné komentáre nereagujem.
S manželom sme mali pol roka zakúpenú dovolenku, samozrejme poistenie storna dovolenky pre každý prípad. 3 dni pre odletom mladšia dcéra dostala kiahne. Predtým ako sme zavolali do cestovky a poisťovne mi manžel oznámil, že on so staršou dcérou pôjde. On sa na dovolenku tešil, že nech zostanem ja doma s mladšou. Vraj ako odškodné môžeme íst na víkend na Liptov. Vraj čo keď nám nevrátia peniaze, poisťovne klamú atď. Každý rok si platíme poistenie, že keď ktokoľvek z nás štyroch ochorie, vrátia 90 percent zaplatenej sumy.
Navrhla som mu, že môžeme ísť na nejaký last minute v auguste celá rodina. Vraj to nemám komplilovať, pobalili sa a na druhý deň ráno odleteli.
Občas poslali foto alebo správu kde mi akože zo srandy napísal ako sa mi varia obedy na Slovensku v takých horúčavách a tiež aké pekné ženy sú tam. Tiež ako sa mu páči dovolenka bez manželky a už bude chodievať len sám. Mám zmysel pre humor ale jeho slová mi veľmi vtipné neprišli. Popri starostlivosti o choré dieťa a domácnosť.
My absolvujeme každý rok len jednu spoločnú dovolenku. Peniaze za nás dve nám vrátili. Manžel z toho vydelil na Liptov a zvyšok vraj odložíme na budúci rok. Boli by ste sklamané z jeho správania?
@anonym_50e183 Na názor sa ma nepýtal. Len mi oznámil, že on ide lebo čo keď nám nevrátia peniaze a aj tak prídeme o 10 %.
@anonym_autor prepáč ale išla by som z dcérou a on nech je zase doma s druhou. Toto sa takto nerobí buď všetci alebo nikto.
@kacena4 Som sklamaná že sa ma nepýtal na názor. Celý august sme ešte obaja doma. Mohli sme ísť na last minute spiločne niekam. K tomu tie vtípky. Peniaze odložil na budúci rok. Ja k jeho účtu nemám prístup.
@anonym_autor by som mu povedala že nesúhlasím a bodka a viac s tebou na dovolenku nejdem.
Ja si neviem predstaviť ani len to, že by sme sa rozdelili a niekto šiel na dovolenku a niekto ostal doma. Dovolenka je pre nás najmä o tom čase strávenom spolu a či už by to bolo pri mori alebo doma, hlavne, že sme spolu.
Celá reakcia manžela je dosť zvláštna.
@anonym_autor Odpoviem hromadne. Ja tiež pracujem. Ale máme oddelené účty a peniaze za nás dve prídu na účet muža lebo z jeho účtu sme tp zaplatili. Ja nemám toľko eur na účte aby som mohla ísť na last minute s mladšou a nechcem to robiť z trucu keď s vrátia. My chodíme každý rok na jednu spoločne. Chápem, že niektorým vyhovuje každý sám ale ja tam nepatrím. Príde mi nefér, že manžel toto leto absolvuje dve dovolenky a ja jednu trojdňovú aby sa nepovedalo. Stačilo stornovať celú dovolenku a v auguste hľadať last minute. Ďakujem všetkým za názory.
@anonym_autor Vadiť ti to vadí, ale riešiť to nechceš. Ako ti tu baby píšu, doma skáčeš ako muž píska. Ty nie si vo vzťahu rovnocenný partner, ak mu na tvojom názore a hlavne spokojnosti nezáleží.
Wau
To mas doma riadne hovädo 😨. Ja som v soku ale aj z tvojho pasivneho pristupu, nie len z jeho spravania
Ty si uplne mimo zena,co ma viac stve,ze ukazujes svojim detom,ze je to normalne a vychovas zas len dalsie ovce,ktore ked narazia na vlka zozerie ich.Keby sa z mojej dcery stalo to co z teba nadsena by som nebola.Dalsia co nici seba a stiahne aj deti a zahra to na to,ze je nekonfliktna.Ty si hlupa.
Ty si uplne mimo zena,co ma viac stve,ze ukazujes svojim detom,ze je to normalne a vychovas zas len dalsie ovce,ktore ked narazia na vlka zozerie ich.Keby sa z mojej dcery stalo to co z teba nadsena by som nebola.Dalsia co nici seba a stiahne aj deti a zahra to na to,ze je nekonfliktna.Ty si hlupa.
@anonym_114569 Neschopnost postavit sa proti nemu nazve nekonfliktnostou, jeho debilnu povahu zase zmyslom pre humor a ide sa dalej, pohodka. A najviac ju trapi nejaka blba dovolenka 🙄
@anonym_autor z toho ze isli by som nebola sklamana. Z tych sprav ano, vo vztahu potrebujem uctu a toto ma od ucty daleko. A na srandu sa ani nepodoba. Normalne taketo spravy by ma nutili premyslat nad rozchodom
@anonym_autor keď to myslel ako vtip, tak reaguj aj ty s vtipom. A povedz mu, že si bez neho užívaš a sused nie je ďaleko. Ak to on nevezme ako vtip, tak je to problém, ak sa ajnon zasmeje, tak len prestrelil vtip a už to nebude robiť.
@anonym_114569 áno, je to nanič mať takúto povahu, hlavne keď narazis na ľudí, ktorí to neocenia a je to pre nich signál, že môžu cloveka udupavat. Myslíš, že sa dá lusknutím prsta zmeniť povaha? Ty zrejme takýproblém nemáš, tak nepochopíš. Je cez čiaru nazývať takéhoto človeka hlúpym.
Tie, ktoré jej tu píšete, že je precitlivelá... Ja sama som tento rok posielala muža s dcérou nech idú s kamošmi na dovolenku k moru, keďže sa nám narodilo bábätko a s ním cestovať ešte nechceme (odmietol). ALE!!! Táto žena nedostala priestor na to slobodné rozhodnutie, bola postavená pred hotovú vec. Ty nejdeš a hotovo. To by mne extrémne vadilo a ranilo by ma to.
@anonym_autor mne to príde od neho veľmi sebecké a bolo by mi smutno. Evidentne máš doma alfa samca. Komunikovala by som to hneď, ešte kým sa to dá zvrátiť. Každopádne, už je po, tak by som mu to aspoň povedala: je mi smutno, že si nebol ochotný vymeniť dovolenku za last minute pre celú rodinu. Ďalej ma trápi, že namiesto spoločnej exotickej dovolenky pre nad všetkých si vybral víkend na Liptove. Príde mi to celé nefér voči mne a mladšej dcére. Nechcem ti to vyčítať, už to nezmením, len chcem aby si vedel, že som z toho sklamaná, že nepôjdeme tento rok spolu k moru, lebo ty si nám to naplánoval ináč. Chcela som ísť k moru s tebou aj s našimi deťmi, nie na Liptov na víkend. Proste len by som mu povedala, ako sa cítim. Mám pocit že toto sa u vás bude asi opakovať ešte veľa krát, je mi to ľúto. On drží kasu a on teda bude rozhodovať. A ty ho necháš, lebo nemáš na výber.
@anonym_114569 áno, je to nanič mať takúto povahu, hlavne keď narazis na ľudí, ktorí to neocenia a je to pre nich signál, že môžu cloveka udupavat. Myslíš, že sa dá lusknutím prsta zmeniť povaha? Ty zrejme takýproblém nemáš, tak nepochopíš. Je cez čiaru nazývať takéhoto človeka hlúpym.
@anonym_4d1698 z vlastnej skúsenosti ti viem povedať, že sa to dá. Ak nie sám, tak s človekom na to špecializovaným 😉 pri dvoch deťoch je už viac ako len najvyšší čas.
@anonym_4d1698 odisla som od horsieho ako ma ona doma so styrmi detmi,najmladsie nemalo ani pol roka.Tri mesiace po porode dcery som si presla peklom fyzicky aj psychicky.
@anonym_autor neklam samu seba, ze si nekonfliktna, si len submisivna rohozka, ktora sa radsej neozve a potom bude "smutna", len aby nebolo dusno. Ucis svoje dcery, ze toto je standardny model fungovania v manzelstve a ze treba drzat hubu a krok a robit ako pan domu zaveli. Ked uz nie kvoli sebe, nechces kvoli nim pozbierat stipku hrdosti a odvahy a ukazat im, ze v zdravom vztahu su muz a zena rovnocenni?
@anonym_autor okrem sklamania by vo mne rezonovalo oveľa viac to jeho nadradené správanie, s ktorým by som ho obratom poslala do prdele. A to vydeľovanie?? Nemá úpal??
@anonym_autor okrem sklamania by vo mne rezonovalo oveľa viac to jeho nadradené správanie, s ktorým by som ho obratom poslala do prdele. A to vydeľovanie?? Nemá úpal??
@tiezjedna nie. ver tomu že....naozaj sú taki októbra z rochoti.. Môj ex bol rovnaky
@anonym_autor neklam samu seba, ze si nekonfliktna, si len submisivna rohozka, ktora sa radsej neozve a potom bude "smutna", len aby nebolo dusno. Ucis svoje dcery, ze toto je standardny model fungovania v manzelstve a ze treba drzat hubu a krok a robit ako pan domu zaveli. Ked uz nie kvoli sebe, nechces kvoli nim pozbierat stipku hrdosti a odvahy a ukazat im, ze v zdravom vztahu su muz a zena rovnocenni?
@anonym_5bfd2d väčšinou sú vo vzťahoch narcis so submisívnym človekom, inak by ten vzťah nemohol fungovať.
@anonym_5bfd2d väčšinou sú vo vzťahoch narcis so submisívnym človekom, inak by ten vzťah nemohol fungovať.
@anonym_f5725b narcis vie aj nesubmisívneho človeka zmanipulovať, ak ten nemá poriadne skúsenosti.
@anonym_f5725b narcis vie aj nesubmisívneho človeka zmanipulovať, ak ten nemá poriadne skúsenosti.
@anonym_aae941 áno máš pravdu 👍 treba si na nich dávať pozor...

Ešte sa môže stať, že muž príde z dovolenky so zdravou dcérou a potom aj tá bude mať kiahne. Nakoniec aj na Liptov sa bude "musieť obetovať" manžel a žena ostane s kiahnami doma aj s druhou dcerou.