icon

Správanie manžela počas rodinnej oslavy

Včera o 13:36

Pekne pondelkove popoludnie ,
Ako by ste zaujali postoj k nasledovnej situacii.mame babo,takze s manzelom nechodime nejak nikam.ak nepocitam bezne rodinne navstevy.
Boli sme na jednej rodinnej oslave v restauracii nejak cca 4 -4,5hodky.Svagor prisiel za muzom,chce ci mu nepojde pomoct pocas oslavy nieco pomoct odniest,vylozit a ze sa vratia.mne sa to moc nepacilo,pretoze na oslavu sme prisli ako rodina a chcela som,aby sme si to tam ako rodina uzili.Svagor ma ubezpecil,ze do 40 minut pridu,ze to nepotrva dlhsie.s tazskou halvou som prikyvla,ze dobre.
Vratili sa ale s hodinovym meskanim.
Svokra videla,ze som neni v pohode,prisla za mnou,ked som vonku uspavala maleho a vysvetlovala situaciu,preco musel moj muz ist.ja som sa rozplakala,pretoze som si chcela uzit danu akciu s rodinou a nie aby som tam bola takmer polovicu casu sama.Hovori,ved si tu neni sama,si tu s nami.ale to je ine,kazdy tam bol so svojim partnerom len ja nie.
Vzdy,ked pride k indobnej situacii,moj muz sklopi usi a ide,kam treba.
Ja som nato uz strasne nasrana.vzdy je nieco prednejsie ako my.
Ako by ste sa zachovali v takejto situacii?s muzom sa kvoli tomu od soboty poriadne nerozpravam,boli ma to.

autor
Včera o 14:31
@marci9

@anonym_10f029 Neplakala by som, ale riadne by som mužovi aj švagrovi zdvihla mandle. Toto sa jednoducho nerobí. Chápem, že jej to prišlo ľúto.

@marci9 ide o to,ze toto bola udalost,kde sme isli ako rodina,pekne sme sa obliekli a boli tam.ja netvrdim,ze mal sediet pri mne cely cas ale proste mal tam byt s nami a nie odist

motylik2559
Včera o 14:31

@anonym_autor Autorka, prepac, ale toto doslova prehanas, ze sa s nim nebavis za taku kravinu. Kolkokrat sme s mojim niekam isli a ked ho brat ci sestra za nieco poprosili tak vybehol, niekedy 20min, niekedy aj hodku a pol a podla okolnosti-ci sme mali oslavu, tak som sa bavila s jeho dalsou sestrou, mamou, sesternicou ci jeho bratrancom co tam ostali, este som si aj zatancovala, ak bola hudba a ked sme boli v partii kamosov spolocních, tak som sa bavila dalej, ved sa vzdy vratil🤷‍♀️ Ved doma si s nim stale, mozno jemu aj dobre padne, ked takto trocha vypadne. Stretava sa aj s kamosmi aspon raz za cas,alebo musi sediet ako poslusny psik pri tebe doma? Kazdy potrebuje trochu zvolnit. A on isiel dokonca pomoct bratovi. Mala si sa bavit s rodinou, ako povedala svokra a cas by ti rychlejsie aj preletel, kym bol prec. Inak keby aj ostal a zacal sa tam bavit s niekym inym, uplne mimo teba a kecali by aj pol hodinu, aj to by bol problem? 🤦‍♀️ No velmi prehanas zena, spamätaj sa, lebo tvoj si zacne robit vylety castejsie a nie za ucelom pomoci rodine,ale precistenia hlavy od teba. Precitaj si po sebe co si napisala a predstav si,ze ti to hovori dobra kamoska, prislo by ti to normalne? Za mna nie. Uz len aby si mu kupila flexi voditko na 5m, obojok a chudak chlap. Zacni sa s nim bavit, lebo aj on moze stratit trpezlivost pri takomto tvojom spravani.

marci9
Včera o 14:38
@anonym_10f029

Uvedomujes si, ze si sa spravala ako dieta svojho muza a nie manzelka? Aj dieta 4 rocne by plakalo- tato nechod, nechod. No dobre mozes, ale rychlo sa vrat. A keby tato bol dlho 4 rocne dieta by sa roplakalo. Bravo. Strapnila si sa na oslave riadne.

@anonym_10f029 Podľa toho, čo napísala, som pochopila, že to bola oslava manželovej rodiny, tzn. pre ňu samí cudzí ľudia. O čom sa s nimi asi tak mala baviť? Keby ju nechal samu na oslave jej rodiny, tak by to bola trošku iná situácia, ale o čom sa bude baviť s JEHO príbuznými, ktorých ledva pozná? Tak radšej išla von uspávať malého a ja jej zlý pocit z toho celého chápem.

anonym_10f029
Včera o 14:41
@marci9

@anonym_10f029 Podľa toho, čo napísala, som pochopila, že to bola oslava manželovej rodiny, tzn. pre ňu samí cudzí ľudia. O čom sa s nimi asi tak mala baviť? Keby ju nechal samu na oslave jej rodiny, tak by to bola trošku iná situácia, ale o čom sa bude baviť s JEHO príbuznými, ktorých ledva pozná? Tak radšej išla von uspávať malého a ja jej zlý pocit z toho celého chápem.

@marci9 Ale plakat ako 4 rocne dieta? Ja som na to narazala.

anonym_01cb80
Včera o 14:42

Niektorych muzov lutujem.

anonym_10f029
Včera o 14:43
@anonym_autor

@anonym_10f029 nebolo to plakanie,ako si predstavujes ale zacali mi tiect slzy

@anonym_autor Ano ako dietatu. Naozaj si prehnala uz si velka aby si plakala pred cudzimi ludmi, ze tato meska.

anonym_a48515
Včera o 14:46

Baby, ale ste prisne, asi ste uz zabudli, ake je to mat babo, s ktorym mama travi vacsinu casu a na partnersky zivot nezostava miesto. Ked je konecne cosi spolocenske a muz na polovicu casu zmizne, "lebo musi pomahat", tak ... aj mne by to bolo luto. Aj kvoli tomu muzovi, ze ho zase zneuzili, to musia pocas oslavy riesit? Naviac ako introvert to chapem maximalne. Nemam problem porozpravat sa z muzovou rodinou, aj sirsou, ale som potom z toho unavena, introvertom small talky strasne beru energiu a tak potrebuju mat na ociach, v dosahu, svoju oporu, s ktoru sa ctia ukotvenejsie 🙂 Naviac aj babo - aj pri nom sa mozu rodicia striedat - tu zase len mama bola na dieta sama, ako cele dni...

janka54321
Včera o 14:54

@anonym_autor mať tak tvoje starosti, ale evidentne si ešte moc mladučká, ked takto premýšľať .proste nie je problém, tak si ho vyrobime

mmia96
Včera o 15:01

Píšeš, že sa to deje často, že tvoj muž dáva prednosť iným veciam a ostatným nevie povedať nie. Mňa by toto nasralo, ak teda by sa to dialo často ako píšeš. Ak raz a ide o pomoc rodine, to by mi nevadilo, ale nie nonstop na úkor vášho času. Ale zas slzy by mi nešli, snažila by som sa s ním o tom porozprávať.

janinah
Včera o 15:03
@anonym_a48515

Baby, ale ste prisne, asi ste uz zabudli, ake je to mat babo, s ktorym mama travi vacsinu casu a na partnersky zivot nezostava miesto. Ked je konecne cosi spolocenske a muz na polovicu casu zmizne, "lebo musi pomahat", tak ... aj mne by to bolo luto. Aj kvoli tomu muzovi, ze ho zase zneuzili, to musia pocas oslavy riesit? Naviac ako introvert to chapem maximalne. Nemam problem porozpravat sa z muzovou rodinou, aj sirsou, ale som potom z toho unavena, introvertom small talky strasne beru energiu a tak potrebuju mat na ociach, v dosahu, svoju oporu, s ktoru sa ctia ukotvenejsie 🙂 Naviac aj babo - aj pri nom sa mozu rodicia striedat - tu zase len mama bola na dieta sama, ako cele dni...

@anonym_a48515 niektorých by som za rodinu nechcela...ked pomoc je zneužitie....ale tak chapem,niekto este nikdy nijaku oslavu neorganizoval alebo niekde v interhoteli,kde nebolo treba ani prstom pohnuť a vsetko sa urobilo samo cudzími ( dobre zaplatenymi ) rukami

anna777115
Včera o 15:04

Autorka ja ta chapem. Pokiaľ to nie je oslava z tvojej strany rodiny, tak určite sa nevieš tak uvoľniť a baviť. Už len to že sa to vôbec spoločensky nepatrí a partneri majú prísť spoločne vzájomne sa venovať jeden druhého a spoločne odísť. Ja som introvert a vôbec sa necítim komfortne v prostredí ktoré mi nie je dostatočne blizke.

anonym_288342
Včera o 15:05

Keby si nenapisala, ze mas dieta, tak tipnem tvoj vek na 14 rokov.

anonym_050514
Včera o 15:09

@anonym_autor trocha precitlivena si... problem nie je oslava, ale to , ze ti muz nesedel cely cas pri zadku? za vrchol oslavy povazujes to iste co doma? iba ty a tvoja rodina? ved si mohla prehodit par slov so svokrou, neviem kto vsetko tam bol a pohoda... ked som citala prispevok, cakala som , ze muz ani nedorazil , popripade ze dosiel o 4 hodiny zliaty ako motyka...

anonym_050514
Včera o 15:10
@marci9

@marci9 ledva pozna manzelovu rodinu? tak pokial by som nikoho nepoznala, na taku oslavu s malym decakom by som ani len nesla...

venom19
Včera o 15:16

Ahoj, ja som tiez doost velky introvert. Ale ty si podla mna drama queen, ale mozno to je hormonmi ;)

anonym_050514
Včera o 15:16
@marci9

@anonym_10f029 Neplakala by som, ale riadne by som mužovi aj švagrovi zdvihla mandle. Toto sa jednoducho nerobí. Chápem, že jej to prišlo ľúto.

@marci9 svagrina tiez plakala?

anonym_da8bad
Včera o 15:22

Chápať ťa chápem, že ti to prijemne nebolo, ale fakt sa s mužom toľko nebaviť kvôli tomu ti príde úplne v poriadku?

letfenixa
Včera o 15:24

My mávame rôzne rodinné oslavy, ale teda aby v rámci oslavy niekto odišiel na dlhší čas niekam pomáhať, to si nepamätám. Ale reakcia autorky je prehnaná.

venom19
Včera o 15:27

Niekedy mam vycitky, ked som protivna na svojho, stane sa, ze aj bez dovodu...ale po precitani niektorych tem tu si poviem, ze si nevybral ten moj az tak zle.

doriiis
Včera o 15:37

Ježiši kriste. Tak si bola dve hodiny bez svojho muža? Neuveriteľné. Len tak ďalej a zachvilu odíde a už sa nevráti😄

anonym_8c45dc
Včera o 15:42

Podľa mňa zbytočná dráma zo strany autorky

anonym_faee8a
Včera o 15:45

Ale otazka znie, co take surne pocas oslavy v restike museli odvazat? Ja som si najprv myslela, ze dake flase s napojmi doniest na oslavu alebo co. To nepocka na iny den, ked uz je rodinna oslava? Ked sa toto deje pravidelne, tak by mi to tiez vadilo.

anonym_faee8a
Včera o 15:48
@anonym_autor

@marci9 ide o to,ze toto bola udalost,kde sme isli ako rodina,pekne sme sa obliekli a boli tam.ja netvrdim,ze mal sediet pri mne cely cas ale proste mal tam byt s nami a nie odist

@anonym_autor mna zaujima, s cim siel pomahat. Lebo mne tiez nepride v poriadku, pomahat s niecim uplne inym pocas oslavy v restauracii, kde ste sa nahodili a mali tam byt spolu. Nedava mi to zmysel a ak je toto pravidelne, tak by som tiez bola nasrata.

kristina2412
Včera o 15:55

Tak toto bolo od nich dosť neslušné. Niekto príde na oslavu a ja ho zapriahnem do práce. Odhliadnuc od toho, manžel zrejme na výber veľmi nemal pokiaľ nechcel robiť dusnú atmosféru. Rozumiem, že si sklamaná, keďže pri malom dieťati sa často zabaviť spolu nechodíte. Možno by ste s manželom niekam mohli vybehnúť a švagor na revanš nech kočíkuje.

enmery
Včera o 16:06

Chudák muž, dokopy nič neurobil a zle je. Asi ti ešte bláznia hormóny, preto takáto neadekvátna reakcia...

mamaaja82
Včera o 16:09

Chudak chlap

yoginka231
Včera o 16:23

Ja mám takú sestru ako ty. A jej muž môj švagor je teda na tom hrozne. Nezávidim mu. Ja by som takú ženu ako ty nechcela vôbec. Tvoj muž ide pomáhať, aj keď by rád si oddýchol a bol na oslave, však čo nie. A okrem toho že teda nieje na oslave tak ho ešte ty dodrbeš. Fakt wow. Čo tu stáť v ťažkých časoch pri sebe, keď ty vieš z každej blbosti urobit problém. Ja keď môj muž potrebuje niečo vyriešit, tak som že jasne kludne. A rovnako to čakam aj od neho. Minimalne sa hádame a mame perfektny vztah. A nikdy nechapem ako može niekto fungovat v takomto vztahu. Chore.

anonym_f8d988
Včera o 16:29

@anonym_autor dráma queen v priamom prenose. 🫣

anonym_59f2cd
Včera o 16:30
@marci9

@marci9 cudzi? Rodina jej manzela? Ja s muzovou neterou chodievam na nakupy, so svagrinou na babske vikendy, svokor chodi vzdy ked je muz na sluzobke, pokecat a trocha postrazit maleho nech si daco porobim. Ak su to pre nu cudzi ludia, tak mozno preto, ze s nimi neostane sama ani sekundu, ale uteka von plakat.

anonym_cbc8c6
Včera o 16:38

Dokonale manželky sa tu už predviedli,zatlieskame im 👏👏👏podporu na koni nečakaj.
Tu sama tolerantná,ktorej by muž nechýbal aj keby týždeň domov neprišiel 🤣🤣
Oni vlastne ani nevedia kde ich majú keď tu visia nonstop.😆😆😆😆hej,hej aj ja tu visim, keď vidím kde visia

sticker