Správanie manžela počas rodinnej oslavy
Pekne pondelkove popoludnie ,
Ako by ste zaujali postoj k nasledovnej situacii.mame babo,takze s manzelom nechodime nejak nikam.ak nepocitam bezne rodinne navstevy.
Boli sme na jednej rodinnej oslave v restauracii nejak cca 4 -4,5hodky.Svagor prisiel za muzom,chce ci mu nepojde pomoct pocas oslavy nieco pomoct odniest,vylozit a ze sa vratia.mne sa to moc nepacilo,pretoze na oslavu sme prisli ako rodina a chcela som,aby sme si to tam ako rodina uzili.Svagor ma ubezpecil,ze do 40 minut pridu,ze to nepotrva dlhsie.s tazskou halvou som prikyvla,ze dobre.
Vratili sa ale s hodinovym meskanim.
Svokra videla,ze som neni v pohode,prisla za mnou,ked som vonku uspavala maleho a vysvetlovala situaciu,preco musel moj muz ist.ja som sa rozplakala,pretoze som si chcela uzit danu akciu s rodinou a nie aby som tam bola takmer polovicu casu sama.Hovori,ved si tu neni sama,si tu s nami.ale to je ine,kazdy tam bol so svojim partnerom len ja nie.
Vzdy,ked pride k indobnej situacii,moj muz sklopi usi a ide,kam treba.
Ja som nato uz strasne nasrana.vzdy je nieco prednejsie ako my.
Ako by ste sa zachovali v takejto situacii?s muzom sa kvoli tomu od soboty poriadne nerozpravam,boli ma to.
@anonym_autor on nebol nič vykladať. Chlapy sa dohodli, aby ten tvoj mal od teba na chvíľu pokoj.....
Necitala som vsetko, ale, preco si sa nebavila s rodinou? Ved aj svokra prisla, aby si isla k nim. Prisli ste spolu, aj odisli, nenechal Ta tam predsa. Nemozes byt taka zavisla, skus sa bavit aj sama, ani jeho rodina Ta nevyclenila, mozes byt rada, ze Ta maju radi
Nepáčilo by sa mi to. Tieto vysoko “tolerantné” a realitu prekrucajúce ženy si vôbec nevšímaj … Po hodine by som mu zavolala a ak by neprišiel späť pobrala by som sa domov … hodina so svokrovcami a celou famíliou na oslave kde som bez muža a s bábätkom je pre mňa až až …
Nepáčilo by sa mi to. Tieto vysoko “tolerantné” a realitu prekrucajúce ženy si vôbec nevšímaj … Po hodine by som mu zavolala a ak by neprišiel späť pobrala by som sa domov … hodina so svokrovcami a celou famíliou na oslave kde som bez muža a s bábätkom je pre mňa až až …
@anonym_2de8ba je nas malo, co nam to pride divne. Ja by som to prezila v pohode, keby to bolo vynimocne a nieco fakt surne, co nepocka, lebo mam s rodinou manzela vyborne vztahy a kludne som chodila na navstevu s detmi sama k svokrovcom na kavu, ked sme byvali na 1 sidlisku. A autorka pise, ze to sa deje opakovane. Tak na kieho ich pozyvaju na oslavu, ked v kuse musi muz ist prec? 🫣. Nemuseli ich vobec volat a nech si idu so svagrom robit nieco ine. Ci ani ten svagor nikomu nechyba?
@anonym_autor Ja ťa chápem. Mne by sa tiež nepáčilo keby môj muž musel niekam odbehnúť, ale to by som ho buď nepustila alebo by som išla s ním, všade chodíme spolu.
Išiel za milenkou 🤣 Dopredu dohodnuté so švagrom, samozrejme, že od teba musí utekať, keď mu nedáš dýchať 🤣 a ešte sa rozplačkáš ako malé usopľané decko. Len tak ďalej a o chvíľu budeš bez manžela.
Pointa osláv je, že sa tam ľudia prídu zabaviť s inými. Keby sa každý bavil len s človekom, s ktorým prišiel, tak by to bolo pekne o ničom. Niekedy sa dokonca robí zasadací plán tak, aby partneri pri sebe nesedeli…
My keď s mužom ideme na oslavy, tak tam nejdeme s tým, že budeme kdesi v kúte spolu sedieť a baviť sa medzi sebou a nekomunikovať so zvyškom. Často krat sa vytvoria skupinky, ktoré medzi sebou debatujú, niekedy ani neviem, kde je muž. Či nevyšiel s niekym kto fajčí von (môj muž nefajčí, ale ak s niekym kecá, tak vyjde von a pokračujú v rozhovore), chlapi idú niečo obzerať do suterénu, do garáže, do zahrady… ženy idú obzrieť niečo mimo obývačky ….
Mať hysterický záchvat, roniť slzy a týždeň sa oduvať, lebo muž nesedel pri mne na stoličke celú 1! hodinu, s týmto som sa fakt ešte nestretla.
@sisaka - no presne. Na rodinnej oslave "chodíme" od jedného k druhému, lebo sa nevidíme veľmi často s každým a chceme sa stihnúť porozprávať aj s tými, s ktorými bežne nemáme takú príležitosť. A keď toho muža netrápi, že miesto oslavy pomáha švagrovi/bratovi a pod. - veď sedieť pri stole nie je povinnosť snáď.
@anonym_autor Ja ťa chápem. Mne by sa tiež nepáčilo keby môj muž musel niekam odbehnúť, ale to by som ho buď nepustila alebo by som išla s ním, všade chodíme spolu.
@anonym_815f22 - preboha, neviem si predstaviť, že by sme si s mužom mali od seba pýtať povolenie ísť niekomu pomôcť alebo vôbec niekam ísť. Jedine, čo riešime, aby mal kto ostať s deťmi, keď treba.
@anonym_autor Ja Ti neviem, mne by to bolo tiez fest luto, ze sa na pol oslavy vyparil aj so svagrom. Mozno keby sme nemali nejaky vrucny vztah a mali kazdu chvilu moznost byt pekní, sviatocní a spolu, tak mozno by som to az tak neriesila a mozno by mi az tak nechybal. Ale ked sa mame fakt radi, je bam spolu dobre a ja som sama doma v kuse s dietatom a raz zauhorsky rok mozme niekam ist ako rodina na oslavu, tak to by mi tiez bolo velmi luto, ze dal prednost niecomu inemu. A duplom ak sa to stava castejsie. No, tu uz je len otazka aky vlastne mate medzi sebou vztah, ci mu prilis vela veci nevycitas, ci ba nom prilis nelipnes, ci ho nejakym sposobom nedusis, ci ma pri Tebe pohodu alebo skor napatie. Ci to potom nie je skor utek od Teba. Ale verim, ze nie. No, mrzelo by ma to, to jo. Ja ta uplne chapem.
Plakať by som neplakala, ale tiež by ma nasralo, že skoro polku oslavy je preč. Môj to urobil naposledy na konfirmaciach svojej vlastnej krstnej dcéry, že si musel "odskočiť" a ja som ho po dlhšom čase našla s mobilom v ruke pozerať formulu na vecku. Milion možnosti by mi napadlo, čo robiť v mojom voľnom case (ktorého je sakra málo), namiesto sedenia a small talkovania na oslave najmä jeho rodiny, sama, zároveň riešiť dve naše spoločné deti, ale zvládnem sa prekonať, to isté očakávam od neho. Ale tak ja na pasívnu agresiu vo forme tichej domácnosti, či sĺz pred svokrou nie som, ja som to s ním khm odkomunikovala ešte tam. Diskrétne, ale dorazne. B verzia bola, že za ním pošlem svokru, nech ho ešte dovychová. Nebolo treba.
@anonym_815f22 Nepustila...on je tvoj pes? Sa niektoré preberte.
A čo také súrne museli riešiť počas oslavy? Mne by sa mepáčilo len to-že to riešia v nevhodnom čase. Mali zobrať chlapov viac a mali by to rýchlejšie. Len si nemyslim že slušne oblečení išli vykladať tovar alebo čo. Čo vlastne robili?
podla mna boli chlapci sexovat nejake lahke devy na okoli , že pomoct daco vylozit to nech hovori vies komu
A potom ,ze je rozvodovosť taka vysoka .. toto je naozaj extrémne prehnaná situácia. Nič zlé predsa sa nestalo .išiel pomohol ....moj robí to iste ,zabavim sa aj sama ak teda je to možné...naozaj chod za ním a povedz mu,že si ešte asi hormonálne rozladena a udobrite sa ...toto nie je dôvod na hádku...vážne veci ako riešite?
A potom ,ze je rozvodovosť taka vysoka .. toto je naozaj extrémne prehnaná situácia. Nič zlé predsa sa nestalo .išiel pomohol ....moj robí to iste ,zabavim sa aj sama ak teda je to možné...naozaj chod za ním a povedz mu,že si ešte asi hormonálne rozladena a udobrite sa ...toto nie je dôvod na hádku...vážne veci ako riešite?
@zuzi0911 neviem,ci by si to brala tak isto,keby si s malym babom cele dni sama a konecne mate prilezitost ist niekde spolu vyobliekani a muz ti na takmer polovicu toho casu zdrhne.mne je vzacne byt spolu pri takejto prilezitosti.
Prečítala som pár komentárov.... Ale ja ťa chápem, nie som hysterka ale ak by mi toto chlap urobil pravidelne, tiež by som bola nahnevaná. Aj keď nie tak, žeby som sa s ním kvôli tomu niekoľko dní nebavila
Ale ste tu všetky milé a tolerantné. Každá druhá sa tu sťažuje na mužovu rodinu a zrazu je tu samá rada ako sa mala zabaviť aj bez neho. Jedna vec je zabaviť sa bez muža a druhá je celý čas tam obskakovať sama malé dieťa medzi kopou ľudí . A to čo je za logiku odísť niekam na dve hodiny z velkej oslavy? Keby sedím na navšteve a povie mi poď prosím na 10 minút ok,ale toto je divne že ich vôbec napadlo.
Ano autorka , rovnako by nam to prislo prehnane aj keby nasi muzi boli v praci skoro cele dni. Prekvapim Ta, skoro kazda zena to ma uplne rovnake, aj nasi muzi boli cele dni v praci a my s detmi doma 😃. Naozaj nepoviem pol slova keby sa Ti muz opil ako prasa na oslave a hanbila by si sa za neho, ale toto ? Je to extrem robit az taketo prehnane divadlo a dusno doma na niekolko dni. Este aj revat... a
nerozpravat sa skrz to ? Nerozpravat niekolko dni za toto ???! Ved to pubertiacky robia . Mohla si mu s kludom povedat ze sa Ti to nepacilo a bola si skrz to smutna ale nie sa takto zachovat. Ano viem pochopit aj Teba ale velmi prehanas
@zuzi0911 neviem,ci by si to brala tak isto,keby si s malym babom cele dni sama a konecne mate prilezitost ist niekde spolu vyobliekani a muz ti na takmer polovicu toho casu zdrhne.mne je vzacne byt spolu pri takejto prilezitosti.
@anonym_autor ved vyobliekať sa môžte aj sami doma. Ak ti naozaj šlo ako hovoríš o “takúto prilezitost”, mala si to vyuzit a baviť sa (aj) s rodinou, ktorá na tej oslave bola. Fakt preháňaš, ale to momentálne skrz svoje hormóny asi nevidíš a určite nepriznáš...
Tiež sme mali rodinnu oslavu keď malo naše dieťa cca 4 mesiace a mega som si po dlhšom čase užila všetkých prítomných, muža som polovicu oslavy ani nevnímala - kde a s kým sa baví. Jasné, tvoj muž so švagrom mohli riešiť prácu po oslave, ale určite sa kvôli tomu nič strašné nestalo. Tak nádych-výdych a už kašli na to.
Ja ti tiez rozumiem. Ja nemam problem pokecat s hocikym, ani nepotrebujem mat muza stale za zadkom, vychadzam s jeho rodinou bez problemov, sama idem na pokec k svokre aj k svagrine. Ale, toto by mrzelo aj mna. Konecne sa vychystate, idete spolu ako rodina aj inam ako z kuchyne do obyvacky a muz na pol oslavy ide prec. Obzvlast ked sa to stava castejsie. Tiez by som bola sklamana, aj ked tichu domacnost by som nemala kvoli tomu. A dobre si spominam na cas, ked som mala babatko a citila som sa len ako dojka, uspavacka, prebalovacka.
@anonym_autor Uz ste sa udobrili s muzom?
@anonym_autor
Ja ťa chápem autorka.To dusno by nemuselo trvať toľko dní,keby si druhá strana uvedomila chybu a vedela sa ospravedlniť.Predsa ten čo urobí chybu by mal komunikovať a nie chovať sa jak nezrelé decko a strčiť hlavu do piesku.Nie každý je tak spoločenský typ aby sa vyžíval v rodinných oslavách,nie každý má super rodinné vzťahy.To,že na oslave je rodina ešte neznamená,že sa tam bude cítiť dobre.A ešte ako prvorodička s malým bábom..A keďže ti to manžel už spravil viackrát,tak sa ani nečudujem že takto reaguješ.Nepoučil sa toľkokrát,vie že ti to vadí a aj tak to robí...
Prehanas. Tiez mam muza. 4 deti a ver ze nie vzdy sedi pri mne. Teda opacne-mao kedy sedi pri mne....
som sle rads ze je vzdy ochotny pomoct. Sice na ukor mna/deti ale.... mame cas kedy sme aj spolu.
Prave ze tam si nebola sama ako povacsine doma...
Nahneval by ma kvalitne. Ak raz idem s partnerom tak očakávam že sa mi bude venovať. Pochopila by som keby sa jedná o vážnu situáciu ale aby sa len tak zobral, odišiel lebo ide niečo riešiť s bratom.... Za mňa maximálne neúctivé.
Som celkom prekvapená, koľkým príde v pohode prísť na slávnostnejsiu príležitosť, na ktorú sme boli pozvaní a prakticky na nej nebyť. Keby autorka prišla s mužom a potom zdrhla s kamoškou na hodinu a pol na kávu, bolo by to tiež OK? Viem si predstaviť jej muža aj svokru, ako by sa zatvárili... Tu ani nejde o ňu, ale o to, že je to proste neslušné.
@anonym_autor 4 strany o tom, ze prehanas, ale ty reagujes aj tak podrazdene. Bud trda nevies situsciu podat( co sa nestalo), alebo sa nevies nad sebou skutocne zamysliet😉
@anonym_autor Neraz sa stalo, že na rodinnej oslave,kde bola len rodina z manželovej strany,som bola len so synom,lebo manžel pracoval v zahraničí.Nic hrozné sa nestalo, keď ste boli chvíľu bez manžela.Neboli ste u cudzích
@anonym_autor to budu asi hormony nechaj si to poriadne prejsť hlavou vi to nolo naozaj take vazne ak zhodnotis ze ano porozpravaj sa s nim o tom ale zbytočne ho tym asi netyraj oni niekedy proste iba nevedia povedat nie aj ked to zrovna nechcu robit skratka nechcel byt za zleho

@anonym_autor chcela by som mať tvoje problemy. Spravas sa ako pubertacka. Asi tak