icon

Stala sa zo mňa frustrovaná stará dievka

7. aug 2025

No baby, presne toho, čoho som sa celý život bála sa stalo realitou. Stala sa zo mňa stará, frustrovaná stará dievka. A to som mala veľmi dobre našliapnuté v mladosti, ale život sa vyvinul napokon inak. Nejdem sa tu sťažovať na svoj život a vylievať si srdce, idem po radu, ako sa switchnúť späť do nejakého rozumného módu. Necítim sa komfortne v tomto nastavení a to nechcem. Tú frustrácu a nejaký vnútorný hnev potrebujem odstrániť a celkovo sa nastaviť inak. Keď mi viete poradiť nejakú knihu alebo film, budem rada. Lebo aj sama sebe už leziem na nervy. Ďakujem.

sova7
7. aug 2025

Že choď na púť to ma pobavilo 🤣🤣bola som dva krát. Samé staré babky o palici manželia na dochodku farár a ženatý soferi. Tuším aj mladé baby ktoré dostali radu že sa maju ísť pomodliť do Lurdov 🤣 to je fakt rada ako víno 👍

karolinakr
7. aug 2025

z toho zbežne, čo som prebehla, na všetko maš odpoved, prečo nie, ako sa to neda a nemaš zaujem, čo je sice pekne, ale ani genius ešte nevymyslel, ako vyhovieť niekomu, čo sam nevie, čo chce
ja som sa roky nevedela posunuť v kariere,lebo ked sa ma niekto spytal, čo chcem robiť, tak ja som povedala, že neviem a trvalo mi roky, kym som došla na to, čo chcem
a ty robiš presne to iste, nie si spokojna, ale všetky rady dopredu zatratiš a odmietneš
sadni si a napiš si na papier naľavo definuj svoje požiadavky a spôsob, ako ich dosiahnuť, a vpravo čo nechceš, čomu sa chceš vyhnuť a ked to budeš mať takto napisane, možno sa po rokoch pohneš z miesta

autor
7. aug 2025
@sova7

@anonym_autor to už mi príde na hlavu radiť niekomu aby robil nasilu niečo k čomu nemá vzťah lebo tam stretne ľudí. Príde mi to ako rady z nejakej prirucky ako si pomôcť v samote ale nikto ich reálne nevyskusal. Ešte som nestretla borca čo by mal gule a miesto rád povedal vieš čo kasli na to poďme von a hodme reč alebo dal nejaky fakt použiteľný návrh. vtipné je že sa často vyjadrujú ľudia čo dávno majú rodinu a neboli dlho sami. Pritom vzťahy vždy sú loteria a vždy je to o dvoch ľuďoch a tvoje chcenie konci tam kde je nechuť niečo riešiť na druhej strane. A tiež okolo 40 je kopa chlapov čo sú zalepeny na mamicke psychopatov ktorých konečne niekto kopol do zadku a žena môže byť hocijakom v pohode natrafiť na vhodny material je zložité. Čo ľudia ktory majú roky rodinu a nerandia nepochopia. Inak tu turistiku som skúsila. Keby tam nie je so mnou známa tak sa motam po lesoch zase len sama. Sú to väčšinou špecifický ľudia co už majú svoje partie a vystačia si sami ak nemajú nikoho býva to až zavyslost a väčšinu roka sú niekde na turistike.

@sova7 svätá pravda. Dve veci v živote neznášam, turistiku a beh. Áno, prchádzky s niekým, kde hodíme reč s kávou v ruke sú ok, ale žeby som vo voľnom čase chodila do kopcov, behala po nich ako kamzík, nie to nie je môj štýl. Čo sa týka behu, ad 1 kvôli krčnej to nemôžem, ad 2 - možno iba keby mi išlo o život by som behala. A teraz k tomu dobrovoľníctvu. Ja neviem, či toto niekto z týchto ľudí reálne robí dobrovoľníctvo. Tak kvapka krvi, zbierka pre psí útulok, zbierka pre DSS na Vianoce, zbierka pre deti na Deň detí, maľovanie bytu pre sociálne zariadenie, Sociálny šatník, výlet s deťmi z detského domova, zbierka pre sociálne slabšiu rodinu, vianočná kapustnica v útulku pre bezdomovcov. To všetko mám za sebou za posledné dva roky. Nemám pocit, že by ma to v mojom súčasnom stave niekam posunulo. Je to dobrý skutok, je. Donieslo mi to priateľstva a kamarátstva? Nie. Donieslo mi to businessové kontakty? Áno.

karolinakr
7. aug 2025
@anonym_autor

@sova7 svätá pravda. Dve veci v živote neznášam, turistiku a beh. Áno, prchádzky s niekým, kde hodíme reč s kávou v ruke sú ok, ale žeby som vo voľnom čase chodila do kopcov, behala po nich ako kamzík, nie to nie je môj štýl. Čo sa týka behu, ad 1 kvôli krčnej to nemôžem, ad 2 - možno iba keby mi išlo o život by som behala. A teraz k tomu dobrovoľníctvu. Ja neviem, či toto niekto z týchto ľudí reálne robí dobrovoľníctvo. Tak kvapka krvi, zbierka pre psí útulok, zbierka pre DSS na Vianoce, zbierka pre deti na Deň detí, maľovanie bytu pre sociálne zariadenie, Sociálny šatník, výlet s deťmi z detského domova, zbierka pre sociálne slabšiu rodinu, vianočná kapustnica v útulku pre bezdomovcov. To všetko mám za sebou za posledné dva roky. Nemám pocit, že by ma to v mojom súčasnom stave niekam posunulo. Je to dobrý skutok, je. Donieslo mi to priateľstva a kamarátstva? Nie. Donieslo mi to businessové kontakty? Áno.

@anonym_autor chceš nať kontakty? easy, staň sa influencerom

sova7
7. aug 2025
@karolinakr

z toho zbežne, čo som prebehla, na všetko maš odpoved, prečo nie, ako sa to neda a nemaš zaujem, čo je sice pekne, ale ani genius ešte nevymyslel, ako vyhovieť niekomu, čo sam nevie, čo chce
ja som sa roky nevedela posunuť v kariere,lebo ked sa ma niekto spytal, čo chcem robiť, tak ja som povedala, že neviem a trvalo mi roky, kym som došla na to, čo chcem
a ty robiš presne to iste, nie si spokojna, ale všetky rady dopredu zatratiš a odmietneš
sadni si a napiš si na papier naľavo definuj svoje požiadavky a spôsob, ako ich dosiahnuť, a vpravo čo nechceš, čomu sa chceš vyhnuť a ked to budeš mať takto napisane, možno sa po rokoch pohneš z miesta

@karolinakr ona vie čo chce len nevie stretnúť človeka vo by tiež chcel a všetky tieto rady chod tam skús to a hento sú fakt malo účinné tie pomozu akurát tomu čo poradil cítiť sa lepšie.

marca12
7. aug 2025
@anonym_autor

@natalka13 nemam ist s kym na dovolenku, vazne nemam ist s kym. Asi by som to velmi potrebovala. A ja som ten typ, co nepojde sam. Ja by som nesla ani sama do kina.

@anonym_autor A to musis zmenit. Chod sama a uvidis,ze casom ti bude lepsie. Musis len chodit medzi ludi,nie byt zavreta doma. Musis vystuput zo svojej komfortnej zony.

sova7
Autor odpoveď zmazal
slovakboy
7. aug 2025
@natalka13

@slovakboy partnerstvo musi vydrzat vecne? Preco je tolko rozvodov rozchodov?
Nemozem mat viac ako 4 priatelov naraz?🙃
Kde na toto chodis?

@natalka13 no očakáva sa, že manželstvo vydrží do smrti. A úspešne vzťahy také sú. Myslím neustály kontakt. Naopak priateľstvo nemusí byt v neustálom kontakte a aj ten vrúcny závislý vzťah môže opadnúť. Kedysi dávno som o tom čítal odtiaľ to viem. A americkí vedci zistili, že blízke priateľstvo človek nedokáže mať s viac ako 2-4 osobami naraz. Ja som mal napríklad vždy len jedného takého priateľa. Nehovorím o známych ale o blízkom vrucnomm priatelstve kde si hovoríme všetko a pomáhame si ako bratia. A nehovorím to len preto, že sledujem amerických vedcov, ale preto že mám takúto osobnú skúsenosť a sedí mi s tým čo vtedy vraveli. Napríklad hráči kolektívnych športov majú aj viac takýchto priatelov. Ale ozaj najbližších aj oni majú len obmedzený počet. A počas života sa to mení, priatelia odchádzajú a noví prichádzajú. V manželstve by to ale tak nemalo byť. Je to krásne tajomstvo udržať a živiť vzťah muž žena v rovine priateľstva lásky aj sexu cely život.

karolinakr
7. aug 2025

keby som napisala, pol stranovy elaborat, ako poradiť niekomu a on by mi napisal, že po druhej vete to prestal čítať, tak ma vystrie

sova7
7. aug 2025
@marca12

@anonym_autor A to musis zmenit. Chod sama a uvidis,ze casom ti bude lepsie. Musis len chodit medzi ludi,nie byt zavreta doma. Musis vystuput zo svojej komfortnej zony.

@marca12 prečo by mal byť základ niečoho zburat celý svoj funkcny a usporiadaný život? Tiež chodiť medzi ľudi. Ok. Ale večer sa to dosť zle realizuje sama žena na ulici nič moc. Ráta sa do toho byť medzi ľuďmi aj cesta busom smirovat ľudí v kaviarni prechádzať sa po ulici nakupovanie a sledovanie susedov?

karolinakr
7. aug 2025

myslim, že už chapem, prečo nemôžeš vydržať sama so sebou, čítam si tuto diskusiu zbežne pol dňa a už som nervozna
ale človek nema odpoved na všetky otazky
keby si mala autorka kamaratku ako ty, s tvojou povahou a svojim problemom, čo by si jej poradila? a to je možno ta spravna odpoved

autor
7. aug 2025
@marca12

@marca12 takto, neviem, kde vznikla informacia, ze som zavreta doma. Cez den som v praci, som v nej s ludmi, v pracu aj cestujem, mimo mesta. Chodim na jogu 2x do tyzdna, mam anglictinu 2x do tyzdna, okrem toho chodim kazdy tyzden vencit psov do utulku. Okrem toho samozrejme som aj doma - periem, upratujem, varim, citam, pozriem si telku. Ale doma som vecer po 19.00 - 20.00 pripadne niekedy cez vikend. Gro casu od 8.00 do 18.00 som medzi ludmi.

autor
7. aug 2025
@karolinakr

myslim, že už chapem, prečo nemôžeš vydržať sama so sebou, čítam si tuto diskusiu zbežne pol dňa a už som nervozna
ale človek nema odpoved na všetky otazky
keby si mala autorka kamaratku ako ty, s tvojou povahou a svojim problemom, čo by si jej poradila? a to je možno ta spravna odpoved

@karolinakr ak si nervozna, tak toto nie je spravda diskusia pre teba. Daj si caj, vyloz nohy, relaxuj. Je tu urcite vela zaujimavejsich diskusii. Pekny vecer.

karolinakr
7. aug 2025
@sova7

@marca12 prečo by mal byť základ niečoho zburat celý svoj funkcny a usporiadaný život? Tiež chodiť medzi ľudi. Ok. Ale večer sa to dosť zle realizuje sama žena na ulici nič moc. Ráta sa do toho byť medzi ľuďmi aj cesta busom smirovat ľudí v kaviarni prechádzať sa po ulici nakupovanie a sledovanie susedov?

@sova7 univerzálny liek na všetky problémy sveta, chod na turistiku! 😀

marca12
7. aug 2025
@sova7

@sova7 Myslela som to skor tak,ze ist sama napr.do kina,na vikend mimo domu vypadnut. Taketo zmeny pomozu. Ja ked som bola single,chodila som sama aj na predlzene vikendy. Doma clovek tak nezregeneruje ako ked niekam vypadne. A pise,ze nema s kym ist. Tak nech skusi ist sama a prekona sama seba. Mne to vzdy pomohlo.

marca12
7. aug 2025
@anonym_autor

@marca12 takto, neviem, kde vznikla informacia, ze som zavreta doma. Cez den som v praci, som v nej s ludmi, v pracu aj cestujem, mimo mesta. Chodim na jogu 2x do tyzdna, mam anglictinu 2x do tyzdna, okrem toho chodim kazdy tyzden vencit psov do utulku. Okrem toho samozrejme som aj doma - periem, upratujem, varim, citam, pozriem si telku. Ale doma som vecer po 19.00 - 20.00 pripadne niekedy cez vikend. Gro casu od 8.00 do 18.00 som medzi ludmi.

@anonym_autor Myslela som to skor tak,ze si v prostredi,ktore poznas. Ja byt tebou,idem niekam na vikend do hor. Pozicaj si bicykel alebo chod na turistiku. Pises,ze nemas s kym ist. Kedy si bola naposledy na dovolenke? Proste vypadnut z domu,zmenit prostredie a hned sa clovek inak citi. A kludne by som aj k moru isla sama.

anonym_28ec8f
7. aug 2025

Koľko si si dala inzerátov, že hľadáš kamarátku?
Čas máš vyplnený, prácu máš čítam celú diskusiu a neviem čo hľadáš.Ty vieš?

autor
7. aug 2025
@anonym_28ec8f

@anonym_28ec8f dva, obe do FB skupin. Ozvali sa mi chlapi a jedna starsia lesbicka.

oskvarka
7. aug 2025
@sova7

@oskvarka a čo s toho čo radis pomohlo tebe?

@sova7 ja mám 4 deti takže môj život sa mení každý deň... Ale niektoré s tých veci robím a niektoré som už len robila a niektoré by som rada niekedy v budúcnosti ešte raz skúsila ..ale tak radím iba čo mňa baví
..myslím že autorka aj ak má vnútorný pocit že ostala stará dievka...a možno by s tým rada niečo urobila tak skorej to berie a aj sama si uvedomuje že je to tak rozumné že až do budúcna a nie teraz...teraz by len chcela nejako sa skúsiť na svoj život z inej strany aby získala úplne iný pohľad... Myslím že ten šport čo jej tu viac ľudí radi je výborný základ ...športovanie vylučuje také hormóny že pôsobí lepšie ako antidepresíva... Tiež som za pobyt v prírode a čas...ono je to nepríjemná situácia taká protichodné ona cíti že potrebuje čas na reset a zároveň má trochu pocit že ho nemá dosť lebo sa už cíti staršia... Ale to je len pocit sú to čierne myšlienky...nie preto že nestarne ...ale ak si ten čas teraz nedopraje tak je to len znásilňovanie situácie...

oskvarka
7. aug 2025
@sova7

Že choď na púť to ma pobavilo 🤣🤣bola som dva krát. Samé staré babky o palici manželia na dochodku farár a ženatý soferi. Tuším aj mladé baby ktoré dostali radu že sa maju ísť pomodliť do Lurdov 🤣 to je fakt rada ako víno 👍

@sova7 tak nie sú všetky púte rovnaké...🤦

oskvarka
7. aug 2025
@sova7

@anonym_autor to už mi príde na hlavu radiť niekomu aby robil nasilu niečo k čomu nemá vzťah lebo tam stretne ľudí. Príde mi to ako rady z nejakej prirucky ako si pomôcť v samote ale nikto ich reálne nevyskusal. Ešte som nestretla borca čo by mal gule a miesto rád povedal vieš čo kasli na to poďme von a hodme reč alebo dal nejaky fakt použiteľný návrh. vtipné je že sa často vyjadrujú ľudia čo dávno majú rodinu a neboli dlho sami. Pritom vzťahy vždy sú loteria a vždy je to o dvoch ľuďoch a tvoje chcenie konci tam kde je nechuť niečo riešiť na druhej strane. A tiež okolo 40 je kopa chlapov čo sú zalepeny na mamicke psychopatov ktorých konečne niekto kopol do zadku a žena môže byť hocijakom v pohode natrafiť na vhodny material je zložité. Čo ľudia ktory majú roky rodinu a nerandia nepochopia. Inak tu turistiku som skúsila. Keby tam nie je so mnou známa tak sa motam po lesoch zase len sama. Sú to väčšinou špecifický ľudia co už majú svoje partie a vystačia si sami ak nemajú nikoho býva to až zavyslost a väčšinu roka sú niekde na turistike.

@sova7 veď nie radiť mu aby robil niečo čo nieje jeho parketa...ale tak práve že tu na fóre niekto môže mať nejaký dobrý nápad čo môže autorku zaujať... Mi sme napríklad robili dlhšie hosťujúcu rodinu študentom s organizácie AFS.. predpokladám že väčšina ľudí tu ani nevie že niečo také existuje tak ja som sa o Tom tiež dozvedela náhodou...popri couchsurfingu no tak ako bola som rada bol to zaujímavý zážitok...keď mi niekto dá typ neznamená že musím sa do toho vrhnúť...práve že je dobré že autorka vie čo chce a vie čo je jej parketa... A niečo iné ju kľudne mohlo zaujať....napríklad tá dovolenka s niekým kto tiež by rád išiel a nemá momentálne s kým...
Ale tak nepoznáme sa a poradiť každý poradí to čo dáva zmysel jemu a možno tieto sa trafí...a nájde niečo nové zaujímavé....

sova7
7. aug 2025
@oskvarka

@sova7 ja mám 4 deti takže môj život sa mení každý deň... Ale niektoré s tých veci robím a niektoré som už len robila a niektoré by som rada niekedy v budúcnosti ešte raz skúsila ..ale tak radím iba čo mňa baví
..myslím že autorka aj ak má vnútorný pocit že ostala stará dievka...a možno by s tým rada niečo urobila tak skorej to berie a aj sama si uvedomuje že je to tak rozumné že až do budúcna a nie teraz...teraz by len chcela nejako sa skúsiť na svoj život z inej strany aby získala úplne iný pohľad... Myslím že ten šport čo jej tu viac ľudí radi je výborný základ ...športovanie vylučuje také hormóny že pôsobí lepšie ako antidepresíva... Tiež som za pobyt v prírode a čas...ono je to nepríjemná situácia taká protichodné ona cíti že potrebuje čas na reset a zároveň má trochu pocit že ho nemá dosť lebo sa už cíti staršia... Ale to je len pocit sú to čierne myšlienky...nie preto že nestarne ...ale ak si ten čas teraz nedopraje tak je to len znásilňovanie situácie...

@oskvarka nommozes poradiť je dobré to co tebe samej vyšlo a keďže žiješ úplne iný zivot ako autorka neviem či vieš túto situáciu pochopiť

sova7
7. aug 2025
@oskvarka

@sova7 tak nie sú všetky púte rovnaké...🤦

@oskvarka na koľkých pútach si bola?

oskvarka
7. aug 2025
@karolinakr

@sova7 univerzálny liek na všetky problémy sveta, chod na turistiku! 😀

@karolinakr určite nie pre každého ...ja mám rada prírodu ale zase sama neviem či by som šla...nie že by ma to nelákalo ale tie medvede čo nás tu snimobvaade strašia... 😂 ...ja chodím na turistiku s deckym klubom turistov ... Deti a občas nejaký rodič pokecáme o rodičovských témach.... Alebo aj nie ak sa nám nechce a nemáme ani brutálne tempo 😉 ale tak tiež si ma to samé našlo aj keď chodievala som na turistiku aj predtým ale menej ako teraz.

sova7
7. aug 2025
@anonym_28ec8f

@anonym_28ec8f s inzeratom na hľadanie kamošky mám čerstvú skúsenosť a môžem povedať že to bolo celkom vtipne výsledok asi taký ako u autorky 😏

anonym_1a3e3b
7. aug 2025

Odporucam knihu Zeny, ktore behali s vlkmi. Polieci dusu v roznych oblastiach. Prijemne citanie prajem.

anonym_28ec8f
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_28ec8f dva, obe do FB skupin. Ozvali sa mi chlapi a jedna starsia lesbicka.

@anonym_autor tak skúšaj znova.Alebo prijmi fakt, že nájsť naozaj kvalitného muža, lebo vyzeráš byť inteligentná, samostatná je v určitom veku ťažké.Mozno aj ty si komplikovaná.Ked ti nepomohol v myšlienkach psychológ, dobrovoľníctvu sa venuješ, cvičis jogu, učíš sa jazyk tak už neviem čo by si chcela.Tak hľadaj chlapa na všetkých možných zoznamkach, v práci, susedstve, na rakúskych zoznamkach.Mozno hľadáš stratený čas a musíš sa iba zmieriť s tým, že vlak na veľkú zmenu v živote ženy už prešiel.
Nebudeš jediná, ktorá sa venuje práci a sebe.

sova7
7. aug 2025
@marca12

@anonym_autor Myslela som to skor tak,ze si v prostredi,ktore poznas. Ja byt tebou,idem niekam na vikend do hor. Pozicaj si bicykel alebo chod na turistiku. Pises,ze nemas s kym ist. Kedy si bola naposledy na dovolenke? Proste vypadnut z domu,zmenit prostredie a hned sa clovek inak citi. A kludne by som aj k moru isla sama.

@marca12 bola som sama pri mori. Bola to príšerná nuda chodím ak už idem na poznávacie zájazdy

oskvarka
7. aug 2025
@sova7

@oskvarka na koľkých pútach si bola?

@sova7 bola som v kláštore vo Francúzsku po vysokej škole v Alpách...a mladými veriacimi...aj ja som bola vtedy ešte "mladá" nie že by som sa teraz cítila stará som asi vo veku autorky..... Ale rozprávala som sa o rôznych putiach a cestách a rôznych veciach nakoľko cez couchsurfing sme už doma mali asi 60 ľudí alebo aj celých rodín z celého sveta...😉. Takže aj keď veľa osobných skúseností v tomto práve nemám tak mam napocuvanychbkopec rôznych príbehov...

anonym_28ec8f
7. aug 2025
@sova7

@anonym_28ec8f s inzeratom na hľadanie kamošky mám čerstvú skúsenosť a môžem povedať že to bolo celkom vtipne výsledok asi taký ako u autorky 😏

@sova7 tak ste obidve z východu a môžete sa stretnúť😜