icon

Staršia žena ako muž

7. júl 2025

Máte niektorá mladšieho partnera o 10r? Pripadne muži ak ste tu, je to podľa vás veľa keď je žena o toľko staršia? Príspevok bude dlhší.
Vždy sa mi páčili starší muži, vztahy som mala buď rovesník alebo o malo starší odo mňa, no nikdy som sa nezaujímala o mladších odo mňa. Skôr naopak-aj sexuálne a celkovo mi imponovali starší muži, 30-45r. Ja budem mať 30, aj keď som mala 25 sa mi nepáčili 20rocni ale tiež tak 30a viac. No a poďme k pointe. Mala som dosť dlhy, ťažký situationship ktorý trval veľa rokov (ešte aj počas môjho vzťahu), taký ten osudový muž čo vždy zamieša karty. Mala som ho pomaly za Boha a nikto, vážne nikto iny ma nezaujal, nepáčil sa mi myslela som len na neho, ani nebudem písať koľko to trvalo. Toľko, že už človek vyhodnoti že sa to asi nikdy nezmení. Dosť mi to ničilo život a posledný rok sa to vyhrotilo uplne, keď sa mi jeho správanie prestavalo čoraz viac páčiť. Bojovala som s tým, že je to on koho tak obdivujem ( ani nebolo za čo) a správal sa ako úplný magor, nepoužiteľný muž zahladený do seba. Vďaka jeho správaniu začal v mojich očiach postupne klesať, čo ma mrzelo. Toto obdobie som už vedela že je to nezvratne a nezmení sa to.

No a čo čert nechcel zaujal ma jeden chalan, no samu ma zhrozilo, koľko ma rokov. Vedela som, že bude mladší ako ja ale tipovala som tak 23. Ma čerstvých 20😃. To vyššie som tak rozpísala preto aby som podčiarkla to, že takmer cely zivot nič neprekonalo jedného muža a potom mi ho vytesni z hlavy mladý chalan vo veku, že sa cítim ani nechcem povedať ako čo. Nechápem tomu a podotknem, že to ani nie je sexuálne. Niečo vo mne vyvolal, zaujal ma a ja som si v tom momente dokázala predstaviť, že by som kvôli takémuto mladšiemu mužovi zahodila všetky utrapy, tamtomu by som už vôbec nikdy neodpisala. Prišiel mi taký čistý, dobrý, žeby som mu nikdy nechcela ublížiť a možno som v ňom videla trochu aj to, že som aj ja mala v skorom veku lasku kde bolo všetko tak pekne, boli sme ku sebe vnímavejší lepší ako neskôr. S týmto konkrétnym mladíkom nikdy nebudem, dokonca ma priateľku a nemali sme žiadny kontakt ale mne normálne pomohol zahladit toto celé a som sa tak zamyslela, či by do budúcna bolo ok zamerať sa na niekoho mladšieho, ci by som to zvladla keď mi je to cudzie, či by som mladšiemu mala čo ponúknuť a nepokazila mu nejak život, mám pocit že všetci chcú len mladšie partnerky. Aj ten kvôli ktorému som sa toľko trápila sa začal zaujimat o mladucke dievčatá ťažko som to niesla, akoby som už bola nepoužiteľná a potom sa mne zapáči mladší.

Strana
z2
rachel36a
7. júl 2025

Mam manzela mladšieho o 9 rokov...uz sme spolu 16 rokov...nastastie nic nezvyčajné v dnešnej dobe...

letfenixa
7. júl 2025
@anonym_autor

@letfenixa sama nemám extra v laske tento pojem ale napísala som ho preto, že aktuálne je uplne bežný. Možno len pri staršej generácii nie. Celkom nesúhlasím že ide o kamarátstvo s výhodami, situationship môže mat trochu inú podobu, neviem to doslovne preložiť ale myslím, že ti čo tento pojem poznáme tak vieme, že je to niečo ako nachádzanie sa v komplikovanom type ,,vzťahu,, kde ani ten samotný sex nemusí byt, proste niečo medzi dvoma osobami, malo definované, komplikovane a nie nevyhnutne sexuálne ako pri kamarátstve s výhodami 😊

@anonym_autor čiže ty si bola zamilovaná do niekoho, kto na teba z výšky kašlal po citovej stránke, ale zároveň mu lichotilo, že je z neho mladá paf a občas sa s tebou vyspal, aby ťa držal na krátko?

alienkami
7. júl 2025

Čo sa veku týka, nevidím rozdiel medzi tým či je o10 rokov starší muž alebo žena. Pre niekoho je to veľa, pre niekoho v pohode. Ak si povahovo sadnete, tak neriešte.
Ak sa na to pozrieš z pohľadu štatistiky, tak ženy sa priemerne dožívajú o 7 rokov viac ako muži... z toho pohľadu je výhodnejšie nájsť si mladšieho chlapa.

dzulli1980
7. júl 2025

Ja mám o 8 rokov mladšieho brata ... pre mňa by bolo nepredstaviteľné mať partnera v jeho veku, by som si pripadala divne ... ale bratov spolužiak, mohli mať vtedy 17, sa zaľúbil do učiteľky ... ona mala vtedy cca 30 ... dnes majú chalani 37 rokov a on je furt s ňou, čiže už 20 rokov a funguje im to ... majú dve deti, dom, vyzerajú byť spokojní ... ale je pravda, že tento chalan celý život vyhľadával staršie partnerky ... za mňa je jedno, či o 10 rokov starší, či mladší, jednoducho to musí "kliknúť".

beloved
7. júl 2025
@letfenixa

Čo je to ten situationship? V slovenčine.

@letfenixa
Situationship alebo skorovzťah, je neformálny zväzok medzi dvomi ľuďmi, ktorý je viac ako priateľstvo, ale menej ako vážny vzťah. Zahŕňa emočné a fyzické spojenie, ale chýba mu jasná definícia záväzku a očakávaní.
Asi takto nejak 😂

slaskou1975
8. júl 2025
@letfenixa

@anonym_autor čiže ty si bola zamilovaná do niekoho, kto na teba z výšky kašlal po citovej stránke, ale zároveň mu lichotilo, že je z neho mladá paf a občas sa s tebou vyspal, aby ťa držal na krátko?

@letfenixa manipuluje od začiatku, zjednodušuje to, hlada nie len otázku či je mladší v poriadku, ale aj veta v ktorej dúfa, že niekto zmenil pohľad na veci je tiež sposob manipulácie ako aj to, ze niečo obhajuje. Skúsenosti ktoré sme zažili z nás robia ľudí, ktorí si skôr všímajú to čo nie každý postrehne. Ako môže niekto fungovať vo vzťahu s niekym kto sa jej nepáčil? Ako mohol byt pre nu všetko a potom sa k nemu správať ako by neexistoval? Fakt by má zaujímalo koľko rokov to s ním takto ťahala, lebo mne to príde byt neúprimné a zavádzajúce zároveň. Autorka nie je ta, na ktorú sa vo svojom živote hra. Ani len netuší do akej pasce sa dostala vďaka sebe samej. Príde čas a ten určite príde, kedy začne robiť chyby a potom … nezávidím jej ten okamih. Autorka, je úplne jedno ako sa rozhodneš, čo spravíš, pride do tvojho života niečo kedy si povieš, že to bolo tvoje najlepšie rozhodnutie života a …

cimage
8. júl 2025
@qrstxyz

@cimage budem hádať, 80-tnička je bohatá a mladý zlatokop čaká, kedy bude dediť. Pardon, ale neviem si predstaviť normálneho chlapa, ktorého by priťahovala 80-ročná stará teta 😅 rovnako si neviem predstaviť vzťah s takým vekovým rozdielom ani v opačnom garde, samozrejme 😅

@qrstxyz je to naozaj uz dost velky rozdiel. Podla autorky sa mlady muz po smrti starsej pani uz neozenil. Mozne je vsetko.

eva8
8. júl 2025

Zasekla si sa v obdobi, ked si spoznala toho byvaleho "pana bozskeho", neprogradovala si. Aprsto ti vyrazil dych ten mladucky chlapec, akosi podvedome chces zacat tam, kde si skoncila. A kedze v sucasnosti mladez dospieva v rozhladenosti a spravani skor, preto je taky mladucky. Akosi si pocas vztahu "nerastla", skor stagnovala

Strana
z2