icon

Stretnutie bez fotografie: Pozor na manipuláciu?

5. feb 2024

Ahojte,
zoznámila som sa cez internet s jedným mužom. Po 10 dní písania sme sa chceli stretnúť. Pre mňa nezáväzne, nič som od toho neočakávala. Bol už vybraný dátum, aj miesto stretnutia. Bola to kaviareň v obchodnom centre. Na čo som povedala, že keď sa teda máme stretnúť, nech si vymeníme foto. Že chcem vedieť s kým sa mám stretnúť. (hoci len na rozprávanie). S čím zásadne nesúhlasil, že on má zlú skúsenosť s poslaním foto cez net. Na čo som mu odpovedala, že zo stretnutím bez foto zásadne nesúhlasím. Zasypal ma kopou výčitiek, a reakcou, že ho mrzí môj prístup. Troška taká psychická manipulácia. Už som ďalej neodpovedala, prerušila komunikáciu.
Čo si vy myslíte o takom človeku ?

sardinka32
5. feb 2024

Ja by som to tak neprežívala. Veď keď si s ním rozumieš a nemala by si problém mu poslať fotku, s ktorou môže urobiť hocičo, tak potom aj stretko je O.K. - tu hoďku vydržíš, aj keby to zrovna nebol Adonis. Ja dokážem pochopiť, že nechce fotku - ženy sa vedia dobre natočiť pri fotení selfie - lepšia/horšia strana, namaľovať si doslova inú tvár, poslať mladšiu foto...a jedna vec je aj to, že na fotke niekto vyzerá aj horšie ako v reáli...možno to je aj jeho prípad. Mojej známej sa stalo, že jej poslal foto chlapík pred rande, bola nadšená a reál úplne inde, takže až tak by som sa na tú fotku neupínala.

mareka49
5. feb 2024

Je škaredý proste.
Plešatý, bachratý, rapaty, ..
Možno to nie je až také hrozne, ale očividne to on tak hrozne prežíva.

barborachors
5. feb 2024

cokolvek co chlap takto hystericky preziva, je red flag... a mozno len pacha nejaku nelegalnu cinnost a ma strach

autor
5. feb 2024

@barborachors aj ja to tak vidím.

sabina230
6. feb 2024

Akože úprimne by som nešla bez toho aby som nevedela ako vyzerá. Pokiaľ viem tak Azet je prepojený so zoznamkou ,,POKEC’’, ktorá fičala neviem niekedy okolo roku 2010?? Je to stoka, kde muži platia ženám za fotky, videá a zase naopak, dohadujú sa na sexe a podobne. Tam jednoducho nevieš s kým si píšeš, veľa ľudí tam ma falošné fotky aby niekoho namotali. Ešte som tu čítala komentár že kedysi sa chodilo naslepo stále, len prostredníctvom SMS. Doba je teraz úplne iná, sociálne siete veľmi ovplyvňujú a menia ľudí, robia rozhodnutia a veci ktore by kedysi možno nikdy ani neurobili. Ako je fajn že sa chcete stretnúť na verejnom mieste ale ja by som to aj tak ešte zvážila a osobne by som nešla na stretnutie s mužom ktorého som nikdy nevidela.

autor
6. feb 2024

@sabina230 On mi včera opäť napísal, že nevidí dôvod mi dávať fotku. Tak ja som mu odpísala, že sa s ním nemienim doťahovať o foto. Že ja mám svoje zásady, on má zas svoje zásady a naše cesty nie sú schodné. Že stretko sa ruší. A definitívne som to ukončila.

A margo toho čo tu píšu, že ako to bolo volakedy s tebou súhlasím. Vtedy bolo vtedy, dnes je dnes. A iná vyspelejšia doba. Kde máme možnosť si jednu serióznu foto poslať.
Keby sme sa mali riadiť, čo bolo vtedy, tak to môžme kľudne povedať :voľakedy ľudia aj v jaskyniach žili

lindus_esterka
6. feb 2024

Mne napadlo, ci nie je zenaty. Fotku ti neda, aby si ju nahodou nerozposlala vsetkym kamoskam- este ho dajaka spozna a ma po chlebe

autor
6. feb 2024

@lindus_esterka Áno, aj takáto možnosť ma napadla. Takéto vykrúcanie sa zo všetkých strán.

sabina230
6. feb 2024

Presne tak. Jedna slušná foto by nikoho nezabila, poprípade by ste si mohli dať krátky videohovor a až potom osobné stretnutie. Ľudia by mali byt opatrnejší, zvlášť v tejto dobe. Držím vám palce 😊

sabina230
6. feb 2024

@lindus_esterka to aj mna napadlo 😀

lindus_esterka
6. feb 2024

Mna este hlavne fascinuje, ze panko ide na zoznamku, co je vlastne s kožou na trh, a nie je ochotny zdielat jedinú foto? Ja napríklad potrebujem, aby mi bol clovek fyzicky sympatický (co nemá nic spolocne s tým, ci je pekný)

martinkajedlicka
7. feb 2024

S manželom sme sa tak stretli naslepo a sme spolu9rokov❤️

adrianajozko
7. feb 2024

Bože veď od začiatku komunikacie maju byt fotky aspoň tvare potom postavy a podobne. Je to uplne normalna požiadavka ja by som sa ani s takymto nebavila. S mojim manželom sme si tiež pisali cez fb a 360km od seba. Asi ako by reagoval keby prišiel zamnou taku diaľku a nebola by som pre neho priťažliva. My sme sa milovali už keď sme si pisali a vymieňali a zdielali si svoje fotky a zažitky a žili akokeby spolu aj keď na dialku a keď sme už boli rozhodnuty že sa stretneme tak to bola laska na cely život. Pri žiadnom partnerovi som to nezažila ako s tymto sice nadialku ale uprimne.

jeennyv
7. feb 2024

Azet ved to nie je ani zoznamka, to je pokec…mam 32 a pre nas mladych to bolo pomaly pred 15-20rokmi akoze zoznamka, ale inak kazdy si tam len pisal a nestretaval sa …tam ludia chodia teraz aj vtedy hlavne relaxovat, pokecat…niektori oje…..bavat..to neber vobec vazne..uchylakov tam lopatou si vzdy mohla prehadzovat

janababana
7. feb 2024

Dobre si urobila. Ani do nakupneho centra nechod na rande s clovekom, o ktorom nevies ani ako vyzera. Nehovoriac o jeho reakcii, ktora bola naozaj zvlastna az pasivno agresivna.

mimachicha
7. feb 2024

A blokla si ho? Alebo ma ti moznost este napisat? Lebo by ma vobec neprekvapilo ak by sa ozvalo jeho jesitne echo a vypustil zopar “horkych slin”.
Ale zjavne si ho zaujala ked sa opat ozval🤔

makodob
7. feb 2024

Ja osobne som bola na rande, kedy muž mal super fotky a v realite vyzeral a posobil úplne inak. U mňa to sposobila sklamanie, na prvý pohľad som vedela, že s ním nebudem. Podľa fotky som mala inú predstavu. Teda z fotky nevyčítaš charakter. Ak chceš, tak choď, nič od toho nečakaj a možno to dopadne nad tvoje očakávania.

kassandra25
7. feb 2024

Ja si o nom nemyslim vobec nic. Ja by som bez fotky s nikym ani 1 den nekomunikovala! Myslim si iba o tebe, ze uplne zbytocne polemizujes a rozoberas akekolvek hovno v tvojom zivote. Ze ty sa este natrepes a napíses pre plno zbytocností a zarucene babky , matky, z panelákov, ulice, detskych priestorov, sú pre teba top partia, kde nad ničím mozes s nimi postavat, lebo mas nato hlavu a cas a tlachat , tlachat také zaujimavosti, ze inteligentní ludia vas obídu rýchlostou blesku, aby co najmenej zachytili a poculi z tých vasich preberaných tém.

bluka2
7. feb 2024

Tiež by som ti neposlala foto

proximaa
7. feb 2024

Co si myslim o takom cloveku? Neviem, je to cudne, ked sa ti zda v pohode na stretnutie ale bez fotky nejdes. Ved tam ho aj tak uvidis, tak o co ti ide?

evkamotka
7. feb 2024

Ja som sla na stretnutie zo zoznamky v roku 2015 a foto sme si neposlali, ked spatne rozmyslam ano, rande naslepo 🙂 ale ani jeden z nas si ju nepytal. Sme 8r manželia, mame dve deti a podotykam, ze manzel je fakt fesak. Ale napriek tomu tento tvoj sa akosi cudne zachoval, aj keby nechcel dat foto da sa to povedat inak typu pocuj mam miernu nadvahu, pracujem na sebe ale zial mnohe po foto odriekli stretko, nevadilo by ti pre tento raz naslepo, nech ma spoznas aky naozaj som?

pimpulienka
7. feb 2024

Ja som môjho muža (zoznamka ešte kedysi cez Azet) videla na fotkách, popredu no ja som mu fotku neposlala a ani som tam nemala žiadnu pridanú.. z jeho strany to bolo teda rande naslepo. Zrejme sa vyplatilo. Sme spolu 19 rokov 😂

lindus_esterka
7. feb 2024

@proximaa viackrát tu autorka pisala, ze jej ani tak nejde o tu fotku, ako skor jeho naslednu reakciu a spravanie

ikuska27
7. feb 2024

No ...ja som si raz volala s takýmto chalanom.. neskutočne som sa zaľúbila do jeho hlasu .aj on do môjho... neviem či sa v tej dobe nedali fotky posielať, ale absolútne nás to nenapadlo 🙈...stretli sme sa...a skoro som odpadla....bol to najkrajší chalan akého som kedy videla 😍užili sme si letné prázdniny a potom sa vrátil do Talianska...🤷

luizina
7. feb 2024

@autorka tento je zrejme zenaty a isto aj nabeh na manipulatora ako vysity, ked ta zahlti vycitkami len pre takuto banalitu. Dobre si urobila, ze si to ukoncila hned.

lus2909
7. feb 2024

A ty si co krasavica na dunaji? Mohla si urobit kompromis a fotku mu poslat a pockat na reakciu okrem toho co ak ty nie si jeho typ a odkuril by ta skor ako by si sa stihla spamatat hmm, a ak nie da sa to aj normalne povedat prepac ale nie that all urobila si z komara somara

iv1rozali
7. feb 2024

Ja som si spomenula na svoje stretnutie na slepo pred 20 rokmi...mali sme sa stretnúť pred obchodom ...tak som sa hodinu maľovala a česala...už z diaľky som ho videla pred vchodom...nervózne fajčil...no tak som začala konverzáciu. Bol neskutočne vystrašený skoro až koktal .Povedal mi, že je rozvedený ...a že auto predal. Rozprávali sme sa asi 10 minút a z obchodu vyšla jeho mamka, dala mu do rúk tašky a odišli. Skoro mi vypadli oči...ja som sa prihovorila úplne inému človeku...no začala som sa smiať...celé mi to prišlo ...ako nonsens...Asi o 5 minút autom dofrčal...slepo- nápadník.

miadi
7. feb 2024

On mà pravo na svoje zasady - neposlat fotku a ty mas pravo na svoje ze bez fotky nechces stretko. On to mal akceptovat maximalne poznamenat ze je to škoda. Ale to ze z toho urobil tvoju vinu je uz moc . On chcel pochopenie pre seba ale pre teba ho nemal. Kludne ste si mohli dalej pisat len ako “ kamosi” a nikdy sa nestretnut kedze mate svoje zasady. Ale takto mozes bloknut. Mozno je ženaty alebo skaredy alebo uplne iny ako sa opisal. Catfish. Ta paranoja ako vsetci len cakaju aby mohli zneuzit ich fotky je smiesna obyc ludia a boja sa Akoby boli minimalne celebrity.Take prehnane ego. Realne nemas ani ako zneuzit foto dakeho typka z pokecu. Jedine ze tu foto das na svoje socialne media ze randis stymto.. a Niekto ho tam identifikuje ako manzela svojej sesternice..,

vanilkovazmrzka
8. feb 2024

Nesla by som. Nie preto, ze je skaredy, ale pre tu hystericku reakciu. Lebo ocividne je skaredy a este aj labilny.

vanilkovazmrzka
8. feb 2024

@iv1rozali 😂😂😂😂