icon

Stretnutie bez fotografie: Pozor na manipuláciu?

5. feb 2024

Ahojte,
zoznámila som sa cez internet s jedným mužom. Po 10 dní písania sme sa chceli stretnúť. Pre mňa nezáväzne, nič som od toho neočakávala. Bol už vybraný dátum, aj miesto stretnutia. Bola to kaviareň v obchodnom centre. Na čo som povedala, že keď sa teda máme stretnúť, nech si vymeníme foto. Že chcem vedieť s kým sa mám stretnúť. (hoci len na rozprávanie). S čím zásadne nesúhlasil, že on má zlú skúsenosť s poslaním foto cez net. Na čo som mu odpovedala, že zo stretnutím bez foto zásadne nesúhlasím. Zasypal ma kopou výčitiek, a reakcou, že ho mrzí môj prístup. Troška taká psychická manipulácia. Už som ďalej neodpovedala, prerušila komunikáciu.
Čo si vy myslíte o takom človeku ?

katuskacicuska
8. feb 2024

@iv1rozali preboha😂😂😂ja by som sa tam pocikala od smiechu keby sa to stalo mne😂 ale teda riadny šok si musela chudákovi spraviť 😂😂

linkapaulinka
8. feb 2024

Ked si "teraz" uvedomujes manipulaciu ...co by bolo neskor? Davaj si pozor na toto ... sranda to nieje ....

fallenkaa
8. feb 2024

Koľko máte obaja rokov ak sa smiem opýtať? Podľa mňa je zadaný 🙂

alzbetka83
8. feb 2024

Kašlať na takých zásadových maniakov .

autor
8. feb 2024

@fallenkaa Už nie sme žiadny mládežníci. Ja mám 37 a on 42

autor
8. feb 2024

@lus2909 Nie, nie som krásavica na Dunaji. A ani si to o sebe nemyslím, netvrdím. Už mám svoj vek a nejde mi o krásu. Chcela som INFORMAČNÚ foto. Aby som vedela, s kým sa mám stretnúť a či sú také "výzorové" sympatie.
Ale po jeho dá sa povedať skoro manipulátorskej reakcii, nemám záujem už o foto a vôbec nie stretko.

ysseba
8. feb 2024

To, že mi nechce poslať fotku by mi až tak nevadilo, ale výčitky, ktorými by ma zasypal, tak TO by mi vadilo. Asi nemáš čo ľutovať - ak by vám to vyšlo a tvorili by ste pár, tak asi takto by vyzeralo vaše spolunažívanie - pri každej nezhode by ti vyčítal čo sa dá.

karolinakr
8. feb 2024

@oslo1 vela krat je to prekvapenie prave opačné a nemilé

autor
8. feb 2024

@ysseba no veď presne. a to by nemalo dlhé trvanie.

dharmasanata
8. feb 2024

Och čo ťa to napadlo ísť na pokec veď tam je to sami úchyl a dement. To si radšej na FB aktivuj zoznamku tam musí mať človek fotku a nahrať pre adminov video že sú to oni.
Uz tá jeho reakcia vraví že nieje komplet. Buď rada.

lilitela
8. feb 2024

Na jednej strane ta chapem, na druhej si viem uprimne predstavit, ze pokial by som mala pocit, ze si s niekym viem velmi dobre pokecat a DOHODLI by sme sa na stretnuti (pretoze vy ste uz vsetko mali dohodnute) a zrazu by mi niekto dal podmienku, ze bez foto sa nestretne, tiez by som bola nad mieru sklamana. A nemyslim si, ze je zle komunikovat o svojich pocitoch, ktore pochopitelne na tej druhej strane mozu posobit ako vycitky, a natlak. Zrejme by som tu osobu vnimala ako povrchnu, ked fotka je to, co zavazi pri stretnuti a nie obsah nasej komunikacie.
A vobec to nemusi byt nekompromisny clovek, mozno na tisicich dalsich veciach sa s nim da perfektne dohodnut. Mozno je len zasadovy v niektorych veciach. A aj ked ty mas plne pravo z toho kedykolvek vycuvat, nemyslim si ze je to uplne ok, ak uz je nieco dohodnute, tak kvoli foto zrusit stretko.
Takze velmi dobre chapem aj jeho, ako to vnima a ako sa teraz citi.

jamacka
8. feb 2024

Ja som sa s manželom zoznámila tiež na zoznamke a nemali sme tam foto jeden ani druhý a ani sme si neposlali foto a aj tak sme sa stretli a vidíš už sme manželia. Nie každý má dobre skúsenosti so zverejnovanim fotiek.Ja by som tiež len tak neposlala foto niekomu koho nepoznám.Byt na tvojom mieste by som sa stretla s nim a uvidíš možno budeš milo prekvapená a povieš si,že aký je to super chlap.Nie každý je na sociálne siete, taktiež nie každý rád posielala hoci komu svoju foto.Poslat svoju foto je dosť osobná vec a ešte niekomu koho nepozná. Stretnite sa a uvidíš, za stretnutie nič nedáš mi ,buď si padne té do oka,alebo nie.

ibatanecnica
8. feb 2024

@vroni ja tiež na fotkách vyzerám hrozne. To mi už viacerí povedali. Nech robím čo robím. Najlepšie sú fotkyz veľkej dialky 😂

belaaaaaaaaa
8. feb 2024

V pohode. Choď. Ideš s ním na verejné miesto. Dohodni sa s ním vopred, že ak Ti nebude sympatický alebo po vôli. Odchádzaš a pekne sa pozdravite. Hádam Ťa nezje.

vroni
8. feb 2024

@ibatanecnica, teraz mi napadlo, že vlastne mám aj jednu skvostnu fotku. V beduinskom stane, v tom ich mundure, je mi vidno asi pol centimetra z očí, ale vyzerám na nej perfektne. Aj by som si ju všade nahodila ako profilovku, ale neviem, či by z toho pre niektorých neplynuli nesprávne závery 🤣🤣🤣 V každom prípade, ak by na mňa niekto neznámy tlačil na poslanie fotky, radšej by som sa s ním nestretla. A to som in natura fakt zatiaľ nikoho nevydesila....

autor
8. feb 2024

@vroni ja som na neho netlačila, slušne som ho poprosila. Ponúkla aj inú alternatívu. Ten skype, alebo si zavolať. Z ničím nesúhlasil.
Nemala by si dojem, že ten človek niečo skrýva ???

vroni
8. feb 2024

@autorka, možno aj áno, neviem posúdiť. Len hovorím, že mám k svojim fotkám a elektronickej podobe zvýšenú kritickú citlivosť. A že by som možno reagovala podobne nevhodne, hoci som inak (vraj) pomerne pohľadná a normálna osoba.

lilitela
8. feb 2024

A co by take skryval na verejnom mieste v kaviarni? Zo seba nemas neprijemny pocit, ze si to vzdala len kvoli tomu ze nechcel poslat foto? Ved on tiez nevie, ci si ty realna osoba, ktora z neho len netaha fotku? Ked sa stretnete nazivo, viete ze ste obaja skutocni a kto vlastne ste. Keby ta chcel oklamat, moze si stiahnut s netu hocijaku sebe velmi podobnu fotku a tu ti poslat a mozno by si nazivo ani nezistila, ze to nie je on. Mne sa raz stalo, ze mi nejaky chlap poslal udajne svoju fotku a ja som na tej fotke opoznala jedneho svojho znameho. Potom aj priznal, ze ju stiahol z webu.

autor
8. feb 2024

@lilitela Prečo by som mala mať nepríjemný pocit ? Z akého dôvodu ? Za to, že som chcela jednu normálnu fotku ? Je to nejaká nadpriemerná požiadavka ? Jemu to nie je nepríjemné, keď sa hneď na začiatku vyfarbil spŕškou arogantých výčitiek a poznámok ?

autor
8. feb 2024

@lilitela Čo by skrýval v kaviarni ? A čo v kaviarni sa neklame ? Že je ženatý napr.

katuskacicuska
8. feb 2024

No ja by som bola zvedavá, na všetky tie čo píšete že na jej mieste by ste šli, či by ste boli naozaj také hrdinky…. Ja by som nešla, a to ani náhodou 🤷‍♀️🫣

iv1rozali
8. feb 2024

To je od povahy manipulátor.....utekaj dievča!!!! Keď ma chlap seriózny záujem...tak sa prispôsobí...a nerobí ramená...niečo o tom viem ....mám už po 50ke...

autor
8. feb 2024

@katuskacicuska
@iv1rozali ja som tiež toho istého názoru.

lilitela
8. feb 2024

Neprijemny pocit z toho, ze ste boli uz dohodnuti a zrusila si to. Urcite ho mas, inak by si nezalozila diskusiu. Jasne ze ta moze klamat aj v kaviarni, ale to z fotky vopred aj tak nezistis. Nijako si si nepomohla. Ja by som tiez neposlala svoju foto, defacto uplne cudziemu cloveku. Mnohe tu pisali, ze bez foto sa s niekym cez internet ani nebavia. Znova napisem, ze clovek moze poslat akukolvek foto, cudziu. Fotka nie je ziadna zaruka. Ja osobne som sa parkrat stretla s cudzimi ludmi naslepo, ale chapem, ze to je od povahy. Neslo sice o zoznamky, ale o cisty pokec, samozrejme som mala na zreteli, ze muzi su vselijaky. Dokonca aj so zenou som sa stretla, s potencialnou kamoskou. Tu si baby bezne pisu ze hladaju kamosku na kocikovanie. A posielaju su predtym fotky? Ci od zeny nehrozi riziko? Nemoze to byt volavka? Zlodejka?
Podla toho co si prvykrat pisala, nezdali sa to arogantne poznamky a vycitky, myslim ze to prifarbujes. Musela by si tu presne skopirovat, co ti napisal, aby sa to dalo takto posudit. To ale samozrejme robit nemusis, aby si to nebrala tak, ze ta vyzyvam, mne je to vlastne jedno. Ak ti povedal, ze je z toho sklamany, ze pytas zrazu fotku, a podmienujes tym stretnutie, dokonca ze ho rusis, kludne z toho moze byt rozcarovany. Co vies, mozno mal predtym partnerku, ktora nikdy nedodrzala svoje slovo. Mozno niekto zneuzil v minulosti jeho naivitu.
Myslim si ale, ze sa tym nemusis nejako hlbsie zaoberat a je zbytocne analyzovat, ci je on manipulator, z par viet. Zjavne ste odlisni. Presne tym pristupom.

autor
8. feb 2024

@lilitela No určite Ti tu nepošlem moju súkromnú komunikáciu skopírovanú. Ani keby si ma vyzývala. Uvádzaš, že Ti je môj prístup jedno, pritom tu píšeš litánie.
Veď ak Ti ho je ľúto, že nemal to stretko dám Ti na neho nik ? Žeby si teda išla miesto mňa ?😉😉

katuskacicuska
9. feb 2024

No vidíš, nakoniec ešte z neho chudáčika spravia, a ty si si ako mohla dovoliť takto zrušiť stretko?😳😂

victory7897
9. feb 2024

Podľa mňa je po prvé už dosť zúfalý ,že už ho ani nezaujíma ako žena vyzerá ,veď aspoň nejaku požiadavku mám nie ? A po ďalšie dosť manipuluje že už teraz si TY na vine že sa nestretnete..
Reagovala si ok , prekukla si ho

lilitela
9. feb 2024

No problem 😉

mantilka
11. feb 2024

No je to čudné, že ti nechcel zavolať. V dnešnom čase technologických možností je to určite dobrá forma, keď si mysli že nie je fotogenicky. Predpokladám, že si navrhla videohovor.

lenkavrananova
14. jún 2024

@adrianajozko to je krasne