Súdime ženy v domácnosti s deťmi v škole?
Ahojte, mam celkom dobru kamaratku, ktora od narodenia dcery nenastupila do prace, v podstate je zena v domacnosti aj ked ma jej dcerka uz 11 rokov. Raz som sa jej na rovinu opytala, ci nema niekedy pocit, ze ju ludia sudia ked nema pracu, a je matka v domacnosti s relativne samostatnym dietatom. Povedala mi, ze vobec, ze sa neciti menejcenna, ani jej to znami a rodina nedavaju pocitit, ze "len sedi doma". Ze skratka ludia v jej okoli to toleruju a nesudia ju. Ja mam skor pocit, ze na Slovensku sa na zeny ktore nepracuju po rodicaku pozera cez prsty, aj tu na modrom koniku to vidim, ze byt zena v domacnosti nie je uplne najobdivovanejsie povolanie, hlavne ked su deti v skole. Ako to vnimate vy? Sudite v kutiku srdca taketo zeny, alebo to vnimate ze je to plnohodnotne povolanie, starat sa o deti a domacnost, aj ked su deti v skole?
@zuzanapjat je to bohapustý výmysel, žiaden lekár so súkromnou praxou nebude tolerovať, ze je polovicu mesiaca bez sestričky. A žiaden lekár nebude platiť odvody 2 sestričkam, aby mohli doma utierať sople deťom. Svokor je lekár a za 30 rokov, kým ešte mal vlastnú ambulanciu, nikdy nemal sestričku, ktora mala malé deti, pretože lekár, nech je akokoľvek šikovný sa bez sestričky v ambulancii nepohne. Možno tak jeden deň, určite nie 7-10 dní, co je úplne bežna liečba pestrofarebných skolkarskych soplov a to o kadejakých iných skolkarskych lahôdkach, ktoré sa liečia dlhšie, nepíšem.
@zuzanapjat Absolútne nie, so mnou môže diskutovať úplne každý. Čo ma má zabolieť? Mňa na fóre nič nebolí, ja to tu neberiem smrteľne vážne, ako vy, čo sa tu máte stále potreby obhajovať, veď nám povedz, pre tú srandu, je manžel kamionista? Ja dám ruky do ohňa za to, že som sa trafila a je.
@letfenixa tak si prosím ešte raz precitaj môj komentár, pretože si ho nečítala pozorne. Písala som, ze zeny, ktoré NEMAJÚ k dispozícii mamy a svokry a majú viac detí, nepracujú.
@milovnickakvetov Nemame k dispozicii nikoho, pracujem a vzdy som pracovala od 1-1,5 roku veku deti.. ako je to mozne 😅 Nie vsetky deti sa dokola tocia v zelenych soploch, tym to je...
@milovnickakvetov Ty to tu zase profiluješ iba tak, aby ti to celé sadlo do konceptu. Áno, moje dieťa je choré stále, ale to je problém škôlky a nezodpovedných rodičov, niekde do fóra som to aj písala. Moja práca mi umožňuje plnohodnotne sa dieťaťu venovať, na to som drela, vzdelávala sa a snažila, aby to takto bolo.
Ty sa tu tváriš, že kompletne všetky deti sú choré, že celá orava potrebuje NUTNE každý mesiac očr-ky, že proste inak to nejde a všetci to majú tak. Nie nemajú. Sú deti, aj deti sestričiek a iných profesií, ktoré choré nebývajú. Mám pocit, že my sme už na fóre o orave spolu debatovali. Ale to si mala ešte iný nick. 😉 A fakt sa mi nechce túto polemiku viesť znova. Opakujem, tam je iný svet, tam sedí doma každá druhá, tak ako sedeli ich mamy, babky, aj prababky. A rovnako učia svoje dcéry, aj synov, ktorí pôjdu rovnakým kolobehom, ako tam funguje: muž vonku, žena sedí doma.
@drahomirrra nie je kamionista :D
@zuzanapjat 😉 Ja si tvoj nick pamätám z debát vo fóre. Spomínam si aj, aké typy mužov si vo fóre obhajovala a ako doma vlastne funguješ. Takže v pohode, ty sa na nič tváriť nemusíš.
@milovnickakvetov ano, poznám osobne súkromných, ktorí majú dve a viac sestričiek pretože si to tie sestričky vydupali.
@drahomirrra
tiež mám pocit, že táto pani z Oravy mala predtým iný nick.
@milovnickakvetov
ešte mi prezraď ako to robia iné mamy chorých detí? teda okrem Oravy, lebo tam to evidentne nefunguje🙈
@aurora33 AJ náš pediater má dve sestričky, úplne normálna vec. Obe majú malé deti. Ale to sú asi ženy, ktoré pracovať a makať na sebe chcú.
@drahomirrra
pravdaže je kamionista 🙈
@drahomirrra hmmm tak si si dala nadprácu. Tak aké typy som obhajovala? Nie som náhodou týraná žena? :D Dáš za to ruku do ohňa zase? :D A čo ťa vedie k tomu, že potrebuješ strácať čas hľadaním po iných diskusiách a lešovať profily.... aby si si našla nejakú barličku? To máš dáko veľa času ešte... nemala by si si nájsť ďalšiu prácu?
@mondolina Veď ja dobre viem, že je. Takéto rýpalky robia zásadnú vec. Nepremazávajú príspevky vo fóre, ktoré napísali. A ja mám (ne)výhodu, že mám doslova fotografickú pamäť.
@zuzanapjat Vôbec nemusím lustrovať profily a fórum. Ja si veľmi dobre pamätám. Daj ešte zo päť smajlov, nech ti veríme, akú máš zábavu. LOL. Dnes som si vzala voľno, dôležitý míting nám odpadol, pohodička.
@drahomirrra no daj... 🙂
@drahomirrra bežný oboďák ani pediater dve sestričky neplatí, je to ekonomický nezmysel. Takže tvoj bude skôr výnimka.
@milovnickakvetov pediater mojich deti má tri sestričky.
@pupavka234 nie. Kazdy nech sa stara o seba.
@aurora33 hmmm moje decká mali 4 pediatričky za tie roky, sestričku mala každá z nich len jednu - dokonca aj platená pediatrička. Detto pediatričky mojich neterí atď. Len moja lekárka má 2 sestričky a aj to je výnimka. Čiže keď ty máš výnimku pri deťoch, tak to berieš ako plošný stav?
@drahomirrra ved toto ale jasne že lemry si tu budú dookola vypisovať svoje aby im to sedelo do lemraveho konceptu. Aj moja gynekologička ma dve sestričky. V tejto dobe úplne normálna vec.
@aurora33 môžem sa opýtať, si v práci práve?
@zuzanapjat ano ja čo poznám lekárov majú každý jeden minimálne dve až tri sestričky.
@aurora33 pretože mi je dosť divné, keď tu denne vysedávate také pracujúce ženy. To tiež je asi bežné...... no mala som viac zamestnaní a ani v jednom som netrávila čas na internete kvákaním. Takže asi toľko k tomu, že "lemry". Či to nie je tak, že ste k poriadnej robote ešte ani nepachli.
@zuzanapjat dovolenku mám, pani lemra 🙂
@aurora33 hmmm ja dovolenky trávim troška efektívnejšie....
@zuzanapjat
🤣 ty nemáš dovolenku keď si doma.
dovolenka neznamená, že je na Bali🙈
že zrovna ty hovoríš o efektivite, muž na kamióne a žena na MK
efektivita ako zo žurnálu.
@zuzanapjat rozumiem varis manželovi teplu večeru. Ja si kratim dlhu cestu autom, takže sa nemusíš báť že mrham svojou dovolenkou.
@anjelicek26 nemozes porovnavat nemecke skolky so slovenskymi. Ti garantujem, ze by si si viac posedela na ocrkach na sk ako v de, aj ked by mali neviem deti aku imunitu, kedze aj priesvitny sopel, co je normalny jav, je na sk problem, nieto zakaslanie. A takisto to, ze si sla ty do prace od batoliat, je vase rozhodnutie, ale nie, zena nemusi ist, ak im to ako paru z nejakeho dovodu nepasuje (takisto ako muz)...
@vevesh ta tema je o tom sediet doma a deti v skole... ale moje deti nepoznaju ani sopel, ani kasel, a ano aj nemecke deti zo zelenym soplom, kaslom, teplotou ci vysypom vo dverach otacaju, tam rozdiel nie je ziaden, neviem, kolko skolok mas v nemecku obehanych, ale vela asi nie.

@drahomirrra čo, zabolelo? či len tie čo súhlasia s tebou môžu diskutovať. ale poteším ťa... lúčim sa 🙂