Sused sa sťažuje na dupot môjho 2,5-ročného syna

4. dec 2023

Pod nami byva sused, ktorý sa sťažuje na to že môj 2 a pol ročný synček dupoce. Ako keď bol prvý krát bola som mila, že teda nech sa nehneva, že on je malý a ťažko mu to vysvetliť. Proste nechcela som zle vzťahy. Ale už bol viac krát a posledne bol už fakt nepríjemný a ja už tiež. Povedal že robte niečo s tým dupotom lebo sa pôjde sťažovať na mesto. A to ma teda už nahnevalo lebo čo ho mam priviazať?!! 😡
Samozrejme že sa snažíme to všetko tlmiť papučkami, hráme sa na koberci a aj keď beha po byte, snažíme sa ho učiť nech kráča lebo teda on sa presúva len behom ale nič nezvyčajné na jeho vek.
Nad nami tiež býva malé dieťa, niekedy mám tiež pocit, že na nás padne strop ale chápem to a nikdy, ani keď som ešte nemala dieťa, som sa nebola sťažovať. Takže my veľmi dobre vieme čo počuje a myslím ze to mame ešte horšie ako on lebo tu dupe aj sused nad nami nie len ich malý syn. My s manželom tiež nosíme gumené papuče. Byvame v takom baraku ze bohužiaľ počuť všetko. No proste som z toho smutná, že máme takéhoto debila suseda.
Malé prosím niekto skúsenosť že čo mám čakať ak pôjde na to mesto? Ako to prebieha?

anjelicek26
4. dec 2023

Tak ked pocut vsetko, skuste dat koberce... na com sa to sialene ozyva, je proste plavacka...

tamitamitami
4. dec 2023

Ja by som dala koberec/hraciu podložku do izby kde sa hráte a beháte. Viac by som to ale neriešila, susedovi by som najbližšie povedala že som spravila také a také opatrenia a že bohužiaľ viac už spraviť neviem.
Ak by prišiel ešte raz normálne by som mu povedala nech sa teda ide sťažovať a mňa tým viac neotravuje.

lukbe
4. dec 2023

Môže sa sťažovať akurát na lamparni na toto. Od 6.00 do 22.00 sa môže určite po byte chodiť, deti aj behať, rozprávať,spievať, hrať hudba,samozrejme, do určitých decibelov. Nechápem takýchto ľudí. Moja bývalá suseda mi vykrikovali, že vie, kedy ráno vstávam a kedy prichádzam z práce, lebo počuje buchot drevakov. A to som žiadne dreváky nenosila🙈.

danica2711
4. dec 2023

nech sa ide sťažovať, kam chce, všade ho len vysmejú

dadka1997
4. dec 2023

Potrebuje rýpať, ak je taký nechapavý.. dajte koberčeky a uvidite ci este bude chodit .. a ak pride pekne krasne ho poslite tam kde chce.. mojich takto suseda vyštvala, maju dvojicky uz teraz velke ale ked boli malicky tak sa hrali a stale behala ze ju to otravuje a mlada ženská teraz ma aj ona uz dieta tak snad uz iním susedom to nerobila ale museli odísť nezvladli to

barbora0308
4. dec 2023

Sused sa moze ist stazovat kam chce, nic tym nedosiahne 😅, ako bolo pisane aj vyssie do 22:00 by maly mohol hrat aj na bubnoch, ani tak by s tym nikto nic nespravil. Susedovi nabuduce povedz, ze ak ma s tym problem, tak sa mal nastahovat do domu a nie do bytu.

babulkomale
4. dec 2023

@anjelicek26 pise ze sa snazia hrat na koberci, tak asi nejaky maju, asi v detskej.
Neviem preco by si mal niekto zakydat byt roztocmi a semeniskom prachu, ked podlahu vysaje aj zotrie a je cista. Pre nejakeho nechapaveho magora, no to urcite...

bejbypd
4. dec 2023

Máte suseda debila, správne si napísala.. nemusíš sa báť, nech sa sťažuje, nič mu nepomôže,teda pokiaľ Váš malý nedupoce do polnoci ..hold bývanie v bytovke je také..my sme bývali na prízemí a sťažovala sa suseda nad nami ,že počuje ako malý jazdí na odrážadle doma a ona musí chodiť na celý deň preč a ja ze ozaj nad nami ? Tak dúfam,že sa aspoň prejdete..úprimne mi je to absolútne jedno ,každý kto ma deti chápe. A mimochodom na tom odrážadle doma jazdil asi raz a suseda musela odchádzať denno denne ,smutne ..

anjelicek26
4. dec 2023

@babulkomale na plavacke viris omnoho viac prachu ako v nejakom koberci 🙄 Si pozri domacnosti s plavackou a s kobercom, kde mas viac prachu na nabytku...koberec ti vecer pobeha robot, ziaden problem... kazdopadne sama vidi, ze nad nimi tiez dupot, tak aj dole ma dupot, ak to tak rezonuje a on robi home office, tak to jasne intenzivne vnima... takto by sa dalo nieco vymysliet aspon trochu... o rok bude maly v skolke a ona v praci, bude to zas ine...

nikdenikto
4. dec 2023

Normálne mu povedz nech sa sťažovať ide a že ešte raz ti príde klopať, pôjdeš sa aj ty sťažovať na obťažovanie. Mal ísť do domu....

0silvia0
4. dec 2023

pozvi ujca do obývačky, uvar mu kávu a nech ti ukáže, ako máš malému decku prikázať chodiť 5 cm nad zemou

melanta
4. dec 2023

Zrejme tvoje dieťa nedupe silou vzletu prúdového lietadla, takže nech sa ide sťažovať. Môžeš si sťažovať aj ty a na rozdiel od neho môžeš uspieť sťažovaním sa na obťažovanie. Ak dieťa nejazdí po byte na odrážadle alebo nehráte aktívny futbal, tak proste toto sú deti. Ak je sused chodiaci, aj on ako dieťa dupotal. Aj jeho deti dupotali. Ako sa to hovorí? Zabudol vôl, že telaťom bol? Ale páči sa mi nápad od silvia, keď príde, pozvi ho na kávu, nech vidí, že tvoje dieťa normálne chodí a že pokiaľ chce mať ticho, tak proste v bytovom dome sa toho dožadovať nemôže.

kristinkakvetinka
4. dec 2023

Za toto vždy ďakujem Bohu za to ze mam susedov akých mam .Mladší občas dupe ako kozliatko aj keď ho na to upozorňujem.No suseda keď sa stretneme sa vždy usmeje pokecame a nepovie ani pol slova, skôr mňa to mrzí a to sú dôchodcovia co sú stále doma .Ale samozrejme nieje to zavčasu ráno ani neskoro v noci ,ale naozaj som za toto rada ze sú takí aki sú a ani keď boli deti maličké a dosť behali a kričali, nikdy nám nikto nič nepovedal.

dusankomoj
4. dec 2023

Sused je debil,lebo nieje pos..tý s tvojho dieťata? Sama si napísala,že vieš aké to je,tak prečo by mal sused trpieť? Poprosil ťa slušne a milo a ty si urobila čo? NIČ!, lebo dieťa je malé a hotovo. Takže je otázne,kto je debil. Sused môže mať napr.zdravotné problémy,alebo robí nočné,alebo jednoducho chce mať vo svojom byte kľud. To ty si tá netolerantná!

zuzulka558
4. dec 2023

My sme mali takého suseda v robote, všetko mu vadilo co sme robili a chodil na úrad,, na úrade vedúcemu povedali len jednu vetu,, že takého koko.a tam ešte nemali čo sa tak vie sťažovať 🤣🤣

marsmykkok
4. dec 2023

Na úrade nezmôže nič. Ale v rámci susedských vzťahov ak plánuješ dať dieťa od jesene do škôlky, skús mu aj to spomenúť, že potom to bude lepšie, bude mať cez deň kľud, nech vidí svetielko na konci tunela. A pozvala by som ho aj dnu, nech počuje aký máte dupot zhora vy, že možno horšie ako on, že proste tie steny a stropy sú papierové.

bolarazjedna
4. dec 2023

@dusankomoj tak porad autorke, čo by s tým mala akože robiť, okrem toho, čo skúšala... Ma syna priviazat k stoličke? Zlomiť mu nohy? Alebo až kým nepadne od únavy, ma byt s nim vonku celý deň?
Bohužiaľ v byte musíš rátať s rušivými elementami. Sused sa môže sťažovať, ale čo s tým, povolené decibely určite neprekračujete... Môže si kúpiť štuple do uší, pustit rádio alebo telku ako podmaz...

slnecnica82
4. dec 2023

Ani by ma nenapadlo meniť podlahu za koberce ako sa tu vyššie spomína 🤦🏻‍♀️teraz mu vadí dupot, potom bude búchanie dverami , potom že hlasnejšie rozprávaš...a bude sa to nabaľovať...čiže susedko nech vie, že žije v bytovke a nie v dome 😀

nikpa
4. dec 2023

Ale prosím ťa, môže ísť akurát tak na lampáreň 😅 pokiaľ nerušis nočný kľud je to len tvoja dobrá vôľa či to budeš v priebehu dna volako riešiť. Mesto, polícia, bytové družstvo ani nikto s tým nič nemá, neporušujes žiadne zákony ani nariadenia. Obidve vieme, že sa bohužiaľ nedá nič robiť lebo take dieťa je proste živé striebro, behá, skáče, kričí. Takže sused keď nabudúce zase zaklope, povedz mu že keď chce mať svätý pokoj, nech sa presťahuje do rodinného domu ale kým býva v baraku s xy susedmi, bude ich musieť počúvať.

babulkomale
4. dec 2023

@anjelicek26 robot moze jazdit denne aj trikrat, ked mas roztocoveho alergika, tak to absolutne nepomoze.
Ten prach je na tej plavacke preto, aby si ho videla a odstranila. V koberci sa v nom navyse mnozia aj roztoce. V tom je velky rozdiel.

autor
4. dec 2023

@dusankomoj 😄 nechcite ma rozosmiať.. ved som napísala, že sa snažíme hrať na koberci, dali sme mu papučky, klasické sme vymenili za gumené a snažíme sa ho učiť pekne kráčať nie behať po byte. My tiež nosíme papuče gumené aby sme nedupotali. Nie nemusí byť posraty z môjho dieťaťa ale ani ja nemusím byť posrata z neho..

dusankomoj
4. dec 2023

@bolarazjedna začala by som celoplošnými kobercami,pokračovala výchovou dieťaťa,lebo 2,5r deti už veľakrát nastupujú do škôlky a sú schopné pochopiť slovo: nebehaj! A nakoniec by som prestala urážať suseda. Pretože podľa prístupu autorky,ktorá ešte cíti krivdu, je to naozaj chudák,čo nemá kúsok pokoja.

dusankomoj
4. dec 2023

Môj syn má 6r a ešte si živo pamätám,čo dokázal vyprodukovať hluku(aj teraz ešte) a v byte je to des! Zaujímalo by ma,keďže sa SNAŽÍTE hrať na koberci,chodiť v papučiach...kde robíte chybu? Skôr si myslím,že suseda máte na háku,lebo veď dieťa nepriviažete,však?

sense
4. dec 2023

Mam suseda Profi futbalistu, bývajú v tom byte len občas a bývajú pod nami. Bežné hráva s 2jrocnym synom futbal v byte.... Takže vždy vieme kedy sú tu. Ja mam zas na oplátku nad nimi bežiaci pas.... On nehrá so synom futbal po 20.00 večer a ja zas nebeham medzi 12-14.00. Aj keď teda on tvrdí že ten pas nepočuť. Rešpektujeme sa navzajom.
Žiaľ ak bývate v panelovej starej bytovke tak počuť pomaly aj to keď si sused prdne.
Ja by som takého suseda ignorovala pripadne mu s úsmevom na tvári povedala ze nech sa ide stazovat

martinkatinka
4. dec 2023

Neviem co by dorabal, kebyze ma nad hlavou to, co my. Oni hraju futbal s loptou, vozia sa na kolobezkach po byte, pocut sa ako sa biju medzi sebou, maju aj beziaci pas..... Poobedia do 22:00 je to neustaly hluk. Radsej by som mala nad hlavou male dieta, co sem-tam prebehne po byte.

777januska777
4. dec 2023

@dusankomoj no vieš ono aj susedia sú občas blbci a áno aj tento sused môže byť blbec, čo sa sťažuje aj na pekný deň.

methexis
4. dec 2023

Malá rada,čriev papuče to môžu práve ešte zhoršovať. Tiež sa u mojich rodičov suseda sťažovala na našu vtedy 2 ročnú dcérku. Naši jej síce odpovedali iba toľko, že k stoličke ju kvôli nej priväzovať nebudeme. Ale vymenili sme papuče za hrubšie ponožky, prípadne také látkové papučky a už sa nesťažovala.

jablkovastrudla
4. dec 2023

@martinkatinka my sme mali and nami decka vo veku cca 8-10 rokov a ti nam pekne driblovali basketbalkou. Tiez behali hore dole, muz ich volal koniky 😁 pre mna to bol sok ked sme sa stahovali z domu so bytu 😅

methexis
4. dec 2023

Inak tá istá suseda tam bývala už keď som bola dieťa ja. Vtedy som bežne skákala doma gumu, švihadlo, driblovala s loptou a nesťažovala sa ani raz. A to som veru už bola staršia a dalo sa mi to vysvetliť. Naša malá ozaj len behala po byte. Ale vtedy mala aj ona malé deti, ktoré robili to isté 😅

dusankomoj
4. dec 2023

@777januska777 jasné,že áno(pozdravujem susedov na prízemí v BA😊) ale autorka sama napísala,že sused prišiel podobrotky riešiť situáciu a až opakovane,keď sa nič nezmenilo sa hneval a vyhrážal.