Susedia blokujú vchod. Ako to riešiť?
Ahojte, poraďte mi prosím čo mám robiť. Susedia mi často blokujú vchod do práce svojím zaparkovaným autom. (podnikám, jedná sa o moju prevádzku) Pre predstavu, vchod sa nachádza dole v bytovke, vedie k nemu chodník. Auto zaparkujú na chodník, len tak tak otvorím bráničku ktorá sa otvára smerom von. Ja sa síce prederiem ku vchodu avšak pokiaľ by som chcela niesť tovar/krabice atď tak nemám šancu. Susedom som dohovárala, vždy sa nájde niekto nový. Policajtov som už raz volala, boli ochotný samozrejme v môj prospech avšak nechcem ich zakaždým volať a robiť problémy.
@simca06022011 to povedz im, keby to bolo na mne, tak to auto rovno predam
Ak nepomáha dohovor, treba tú políciu volať pravidelne. Jedine tak si zvyknú, že tam nemajú parkovať. Inak neviem čo chceš robiť, moc možností nemáš.
Daj cedulu Zákaz parkovania. A keď niekto napriek tomu zaparkuje tak volať políciu aj keď opakovane.
Nechaj ich odtiahnuť. Viac tam nezaparkujú.
Za parkovanie na chodníku je teraz pokuta zavolať políciu. Dostane raz dva tri krát pokutu a potom si rozmysli.
Jedna vec je niekto parkuje na chodníku a druhá že máte prevádzku v paneláku kde bývajú všetci..u nás je bežné že si susedia zaparkujú auto aj na chodníku pred panelákom, hlavne ak majú väčší nákup ktorí potrebujú vyložiť alebo robia odvoz autom pre staršieho človeka bývajúceho v paneláku ktorý má problém s chôdzou...toto sú upne normálne prirodzené veci, ktoré sa hold všeobecne tolerujú...predpokladám že auto nie je zaparkované pred vchodom celý deń...ono trbea byť rovnako tolerantný voči susedom ako boli oni, ke´d vám povolili podnikať v spoločnom panekáku....
tebe ani tak nevadí že niekto parkuje pred tvojou prevádzkou ako to, že to nie si ty alebo tvoji klienti....je tak? ty si akúkoľvek tabuľu môžeš dať na uvedený priestor len so súhlasom mesta, teda dané miesto si prenajmeš.....svojvolne si takú tabulu nemôžeš dať, to by robili potom všetci...ak si tam danú tabulu dáš, určite sa nájde nejaký dobrotinec z domácich čo to hneď napadne, keďže ako píšeš je to pred tvojou prevádzkou....ty máš prenajakú prevádzku, nie priestor pred ňou, takže ak by tam niekto mal parkovať tak domáci čo tam bývajú a nie tvoji klienti.....
@mogaa Nie nejde o žiadne vyloženie nákupu ale o parkovanie na niekoľko hodín (celá noc a cca do ôsmej rána). Čo samozrejme mne prekáža keďže som v práci napríklad od 6:30. Je to len môj vchod a nikoho iného. Oni tu nebývajú, nepoužívajú ho a svoj mojú z druhej strany bytovky. Predstav si situáciu keď som čakala nový gauč a milosť pán sused si zaparkoval svoju naleštenú audínu pred moje dvere a mne sa tu nevedeli dostať sťahováci. A nie nieje to normálne parkovať na chodníku svoje auto niekoľko hodín. A nie nepotrebovala som žiadne povolenie od susedov na svoje podnikanie, kedže obchodný priestor funguje ako prevádzka niečo cez 20 rokov. Som rada, že si si mala kde vyliať svoju zlosť a negativitu po celom dni😉☺️ale skús si nájsť iný ventil, napríklad šport je fajn
ja si zlosť nevylievam, ale ty skús byť trochu objektívna.....tebe vadí že počas noci pred tvojou prevádzkou niekto parkuje🙉 ten dotyčný tam neparkuje ani cez deň ale v noci, keď máš prevádzku zatvorenú.....a potom že kto je tu zlý😘 nuž, karma je zdarma
@mogaa prosím, ty vieš citat? Pise, ze je tam casto od 6.30 a susedia parkuju do 8. Detto ked jej prisli stahovaci a nevedeli sa prepchat tak podla teba prisli kedy? O tretej rano?
@lindus_esterka ale zároveń píše že by si tam mohla dať tabuľu aby tam stáli jej klienti - a to by teda bolo na celý deň, to by jej už nevadilo😉ale že tam niekto parkuje do 8:00 to jej už vadí...a predpokladám že ak tam dotyčný parkuje do 8:00tak chodí do práce, čiže nie každý deň odchádza o 8:00...detto mi tam nesedia tí sťahováci, veď ktorí sťahováci chodia hneď ráno? a ak viem že do 8-mej tam stojí auto, poviem aby prišli o 9-tej alebo normálne zájdem za daným nájomníkom a požiadam ho aby auto preparkoval.....
@mogaa Nikde nepíšem, že si tam chcem dať tabuľu aby tam stáli moji klienti. Chcem si tam dať tabuľu aby ma neblokovali susedia. A ak sa tam jeden sused postaví do 8mej, druhý od 11tej do jednej a ďalší príde večer tak kedy si mám tých sťahovákov zavolať? 😃 A ako mám vedieť kedy sa im uráči odísť? Ja sa mám ozaj prispôsobovať susedom, ktorých nepoznám a ktorí parkujú na chodníku a popri tom mi blokujú prevádzku? A ak neviem, komu patrí auto a ani kde majiteľ auta býva, ako ho mám kontaktovať? Ja nežijem na dedine, kde sa všetci poznáme. Som v meste na sídlisku. Tebe by nevadilo, ak by ti susedia parkovali pred bránou domu a ty by si sa nedostala autom na vlastný pozemok? A musela by si toto denne riešiť. Všade píšem, že nikomu nechcem robiť zle a nechcem volať políciu aby mali problémy a platili pokuty. Chcem to poriešiť zasr**ou tabuľkou na mojej bráne a ty tu zo mňa robíš hienu. Karma je zdarma a podobne... jedno tu píšem a ty to prekrúcaš. Ale to je len vizitka tvojho zmýšľania. To, že ty za všetkým vidíš negativitu a zlobu je odraz tvojho myslenia. Ja premýšľam trocha inak. My premýšľame trocha inak v tejto debate. Nechaj inteligentných ľudí viesť slušnú debatu.
Volat policiu kazdy jeden raz.
Vlastnu cedulu nedavaj, pytaj si cedulu od policajtov, alebo mesta, alebo kto ju vydava a ked ju budes mat, volat rovno odtahovu sluzbu. Uplne surovo, nekomrpomisne.
Toto je jedine co plati na takych ludi co s kludom zablokuju branu. Ako to mi rozum nedava ze to niekto spravi.
Autorka, ak je to v Bratislave, napis Zuze Hanzelovej 😁😁 Ta tak nenavidi soferov, co parkuju zle, ze ta hned prezdiela aj na instagrame 😅
@andreatytler Ďakujem pekne🙏🏻skúsim prezistiť ako to je s tou tabuľou a veru ani mne to hlava neberie.😏
@drahomirrra Práveže niesom ani v ba ale v tej najväčšej diere😁 na zaprdenom sídlisku kde je milión parkovacích miest.
Ked mas prevadzku prenajatu, najomca by sa mal postarat. Ty mozes pripadne este zavesit na branicku znacku neparkovat a ked to nebude riesene, tak este mozes skusit vytlacit na A4 lepiaci papier oznam, ze parkuju pri vjazde/vyjazde, cim tvoria prekazku a porusuju predpisy a nalep to na celne sklo pred vodica. Ten clovek, ked si to bude skriabat z okna, dalsi krat tam nezaparkuje urcite. Ak ti pride nadavat, tak s usmevom mu povedz, ze mohla si volat aj policajtov, ale to by ho vyslo drahsie.
To ako u nás v robote. prenajímame si 4 miesta máme tabulku vyhradené pre... a každý jeden deň tam stojí niekto a tvári sa že nič nevidel...alebo asi 2 metre odtiaľ je značka zákaz vjazdu za budovu ale všetci rovno dozadu a keď im povieš že sa tam parkovať nesmie ešte sa začnú rozčulovať že kde majú parkovať...200 metrov odtiaľ je verejne parkovisko 🤭
Tu máš prevádzku a k nej prislúchajú ešte parkovacie miesta? Zrejme nie. Píšeš, že je to iný vchod bytovky. Nebude to únikový východ? Tvrdíš, že je to iba tvoj vchod. Ako? Máš nejaké miesta v nájme? .... Chýba veľa informácií.
Keď si tam v prenajme, tak skús riešiť aj s majiteľom, možno by to vedel potlačiť aj on…
Držím palce ✊✊
A u vas sa este moze parkovat na chodniku? My sme si len nakladali kolesa do auta a uz tam bol policajt,ze na chodnikoch je zakaz stat od oktobra 🙃 .
@heni79 nemusí mať miesta v najme, autom nesmieš predsa zastat niekomu pred dverami, vchodom.... Aj keby tam značky neboli.
A keďže takéto prevádzky mame na sídlisku predpokladám ze ten jej vchod je úplne samostatný, jej cez tie dvere iní obyvatelia nechodia. Čiže je to len jej vchod =ako ked máš normálne napr obchod z ulice niekde.
@brloh naši si dali sami vyrobiť na bránu tabuľu zákaz parkovania lebo koľko krát im drzo zastanú do brány autom a idú si kúpiť chlieb vedla do pekárni..koľko krát nevedeli vyjsť...ale vždy sa nájde niekto kto tam aj tak zaparkuje...veľa krát mám aj ja problém u nich zaparkovať lebo tam vždy niekto parkuje
@katarinaba ty mas moznost dat to auto odtiahnut ked pride pilicia a niekto ti blokuje tvoje vyhradene miesto vies o tom??
@kulumulu123 podla policie nie. Ak mas predpis, paragraf, mozes mi ho dat, prosim?

Ved je zakaz parkovat na chodniku.volat policajtov zakazdym..a na branicku dat tabulku s napisom neblokovat vstup do.prevadzky