icon

Susedia blokujú vchod. Ako to riešiť?

13. nov 2023

Ahojte, poraďte mi prosím čo mám robiť. Susedia mi často blokujú vchod do práce svojím zaparkovaným autom. (podnikám, jedná sa o moju prevádzku) Pre predstavu, vchod sa nachádza dole v bytovke, vedie k nemu chodník. Auto zaparkujú na chodník, len tak tak otvorím bráničku ktorá sa otvára smerom von. Ja sa síce prederiem ku vchodu avšak pokiaľ by som chcela niesť tovar/krabice atď tak nemám šancu. Susedom som dohovárala, vždy sa nájde niekto nový. Policajtov som už raz volala, boli ochotný samozrejme v môj prospech avšak nechcem ich zakaždým volať a robiť problémy.

Strana
z3
ouwecka
14. nov 2023

No ocividne to robia naschvál a parkovanie na chodniku je zakázané,dala by som tam prekážku aby tam nezaparkovali okrem znacky,vies si od mesta vybavit aj parkovanie

riyadh
14. nov 2023

@mogaa je mimo nevsimajte si ju😂

lienka9
15. nov 2023

Ja by som dala tabulku,mas to najrychlejsie.. a povacsine to zabera a ludia sa snazia neparkovat.napis tam aj ze nutny priestor min 2-3m. A uvidis.ak sa nezlepsi sitiacia policia

autor
15. nov 2023

@simca06022011 presne ako píšeš😊

silvia2013
15. nov 2023

@brloh svojvolne nemoze dat ani taku tabulu, ved je to verejny priestor.

autor
15. nov 2023

@silvia2013 Moja brána je verejný priestor, resp. vstup do môjho podniku? Chcem tam nejakú tabuľku v štýle, aby mi neblokovali vstup do prevádzky.

simka1454
15. nov 2023

Tak ešte raz, tabuľku Zákaz parkovania si tam dat môžeš. Ak napriek tomu tam niekto zaparkuje, volať políciu. Riešila som to.

simca06022011
15. nov 2023

@silvia2013 moze, da si to normalne na svoje dvere.. na stenu vedla atd

Autorka, daj tam okrem zakaz parkovania aj to ze to sluzi na zasobovani, vchod do prevazdky atd. Vyskusaj, nieco pomoze.

kulumulu123
15. nov 2023

@katarinaba ak mas vyhradene parkovacie miesto zavolas mestsku policiu lebo tam parkuje niekto iny ty mozes poziadat o odtiahnutie takehoto auta. Jasne potrva kym pride odtahovka nalozia auto.... Ale toto plati iba v pripade ze toto miesto mas vyhradene na parkovanie pre seba alebo tvonu prevadzku... Ak nie tak iba volat policajtov a ked toto urobis x krat za den tak kazdemu dicvakne ze tam nema parkovat... Inak sa s tym iba zmierit ak nechces byt hnusna na susedov....

katarinaba
15. nov 2023

@kulumulu123 mne policajti povedali, ze odtah nie je mozny. Preto pytam predpis ci zakon, aby som ich mohla nabuduce poucit. Inak sa s nimi nedohadam. A zas nemienim volat odtahovku a potom to platit.
Ano, parkovanie mam vyhradene, mam povolenie od mestskej casti, mam presne oznacene miesto, je presne na moje meno a presne na moje auto - konkretne ecv. Takze v tom by problem nebol.
Dalsia vec je, ze je otazne, ci tam to auto bude, kym pride odtahovka. Blokovat ho nemozem, blokovala by som prejazd vsetkym autam. A na to miesto sa stavaju vacsinou cudzi, nie susenia - za panelakom mame polikliniku, takze usetrit 1,50 EUR za parkovanie na parkovisku pred poliklinikou je obrovsky zaujimave. Uz sa neviem dockat, kedy tam urobia to rezidentske parkovanie - co vidim, tak zrazu su poloprazdne parkoviska.

silvia2013
15. nov 2023

autorka, precitaj si este raz co som napisala.

silvia2013
15. nov 2023

@simca06022011 nemoze, ak si tu tabulu so zakazom polozi na chodnik, alebo ide, bude to zaujatie verejneho priestranstva bez povolenia.

simca06022011
15. nov 2023

@mogaa inak k tomu tvojmu prispevku ma napadla take vec, chodi nam tovar aj v noci, do prevadzok je to uplne bezna vec. JA ako najomca, mam pravo sa do prevadzky dosat aj o polnoci, aj o 2hej rano.. kedykolvek a nik mi svojim tatosom v tom nema branit. Tak tolko k tej nejakej karme. Alebo zatvorenej prevadzke v noci.
Kolkokrat pracujeme aj mimo "otvaracich hodin", kedze kancelarske prace, uzavierky proste nepustia. Dodavateli dnes s nocnym rozvozom vozia tovar na prevadzky uplne bezne, kazdu noc, maju kluc, otvoria, tovar vylozia a idu dalej. A ked napr. klientovi zacala v noci horiet registracka a nevedeli by sa tam dostat? :DD lebo niekto vazeny zablokuje vchod?
A co keby tam vlastne bol napr. vchod do bytoveho priestoru, otvoris dvere vybehnes von a narazis do auta? ved nejaky dobracik tam iba na noc potrebuje zaparkovat :DD KAZDY ma parkovat na parkovacom mieste, poriadnom. NEMA HO? no smola, tak nech chodi autobusom.

simca06022011
15. nov 2023

@silvia2013 na tabule na chodniku su uspernenia v kazdom meste, aj dokonca pre mestske casti myslim. Napr. ja som v CENTRE BB, ziadne povolenie nepotrebovala, bol tam odstup kolko max mozu byt od steny, cize nemohla som si reklamu sibnut do stredu chodnika alebo na druhu stranu pesej zony atd. (pred par rokmi, ci sa to menilo netusim, kedze tie stojany maju firmy stale tam, aj restauracie, tak myslim, ze nic extra sa nezmenilo), plus nevravi ci tade ide chodik "okolo bytovky", alebo je to chodnik iba k tej jej prevadzke, co mi aj celkom sedi ze to bude tak (ak tam stoji autom, tak to bude chodik co ide pekne asi od cesty k jej prevadzke, ale teda neviem), tak nikomu cedula neprekaza. SKor by som sa bala ze keby to bola takato volna vec nejaka, tak ju proste niekto zlikviduje. DAla by som si to normalne na stenu/dvere, velku (a na svoje prevazdky si mozem dat co len chcem)... a volala policiu stale. Nepomoze, tak by mali jedneho krasneho dna otukane auto. Lebo ak moja cedula vadi niekomu, ale nevadi mu prekazajuce auto, tak je to smiesne :D

silvia2013
15. nov 2023

@simca06022011 ale ten chodnik, aj pozemok pod chodnikom patria mestu, mestskej casti, obci, takze nemas pravdu. Pekny den.

simca06022011
15. nov 2023

@silvia2013 mam pravdu, prevadzkovali sme obchod v centre mesta dlhe roky. A ty nevies koho pozemok je okolo tej bytovky ani ci to je bezny chodnik, ak je to iba vstup do jednej prevadzky.

silvia2013
15. nov 2023

@simca06022011 pracovala som na miestnom urade , takze viem. si hasteriva,

simka1454
Odpoveď bola odstránená
silvia2013
Odpoveď bola odstránená
simka1454
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
silvia2013
Odpoveď bola odstránená
simka1454
Odpoveď bola odstránená
silvia2013
Odpoveď bola odstránená
simka1454
Odpoveď bola odstránená
lindus_esterka
15. nov 2023

@mogaa je to na sidlisku takze tam v noci parkuje stale ktosi az do rana kedze je doma cela bytovka a cez den ako kedy - ludia co idu na návštevu, prisli cosi vybavit atd. +ked ide ktosi do jej obchodu tak tam predpokladám nestoji 3hodiny (a ak stoji, lebo pani je nechtarka tak klient logicky neblokuje vchod do predajne nikomu inému)

silvia2013
Odpoveď bola odstránená
bluecapybara
16. nov 2023

Prečo nevolať tých policajtov stále? Asi je to otravné, ale tak, ľudia by sa to naučili… a možno aj poučili pre iné podobné prípady.

liduska12
18. nov 2023

mozno by som skusila s mestom dohodnut, ze pred branickou bude kvetinac (taky vacsi, tazsi). Zabrani to parkovaniu auta a ty by si si stale vedela otvorit branicku. Neparkovali by ti tam sice susedia, ale ani klienti. Ale aspon vchod by nebol zataraseny.

Strana
z3