Susedova chvála manželky vyvoláva závisť a pochybnosti
Ahojte. Mam suseda, ktory ma manzelku a 2 deti. Deti maju 17 a 12. Byvaju v byte pod nami, 3 izbovy byt. chodime so susedom pesi do prace, hocikedy sa po ceste stretneme a zarozpravame. Jeho zena 12 rokov nepracuje, mohla by, ale nechce. On ju stale ospevuje, aka je sikovna, nezavisla uzasna skvela mudra silna zena a ako ma toho vela. Pritom viem, ze vacsinu veci vybavuje on, ona sa len stara o domacnost, aj to jej on pomaha vela s detmi, stale je len s detmi ked ma cas. Dokonca mi sused stale hovori, ze ma vycitky, ze jej nemoze pomahat v domacnosti, lebo stale pracuje. To, ze ona mu nepomaha s platenim uctov je asi ok.Penazi nemaju nazvys, 2 deti a jeden prijem, pracuje vela ale podla pracovenj pozicie a zivotnej urovne sudim, ze ma priemerny prijem. A mna ten sused stale irituje. Ze casto rozprava o tej jeho zene aka je uzasna mudra a nezavisla, ako ma toho ona vela, aka je ona silna nezavisla zena. Pritom je skor taky ten kaviarensky typ, kava, fitko, nechty, bez manzela sa nepohne, k tomu ku nim stale chodi jej mama a vela jej pomaha, . Ja jej asi zavidim ze ten muz ju tak obdivuje a ze ju takto podporuje, a chce jej dopriat lahky zivot aj za cenu toho, ze on stale a vela pracuje. Ciastocne jej zavidim, ze mna manzel takto neospevuje a tiez mam 2 deti a pracu, a tiez ma irituje, ze musim hrat tu jeho hru,aka je ona obdivuhodna, ked podla mna nie je. Co si myslite, ze je za tym? Naozaj je za tym laska alebo len prescviedca sam seba?
Preco by nebola za tym laska ? Ja poznam takych chlapov kt.naozaj chcu zene dopriat pekny zivot lebo su pre nich vsetko a ked on v pohode zarobi, ona pracovat nemusi, aspon nevedu tento otrasny uponahlany zivot.
Vsak nestaraj sa, bude Ti lepsie, hlavne ze oni su stastny.
Jasne ze jej zavidim, coby nie ked ty taketo muza nemas, ako pises.
Ked Ti to vadi, vzdy rychlo nahod temu na pokec ty, skor nez zacne on
Autorka,na Tvojom mieste by som sa zamerala na svoj život. Teba irituje sused... Mňa ženy, ktoré majú neustálu potrebu riešiť cudzie manželky a pchajú nos do cudzích manželstiev. Skús svojmu manželovi pripraviť romantickú večeru... Pokojný večer... A možno... Možno Ťa tento "Tvoj problém" prestane zaujímať. 😀
@najstastnejsia Alebo povedať svojmu mužovi, že sused si vie vážiť ženu, možno bude muž nad tým premýšľať.
Sused povedal to, sused povedal ono. A ty máš 2 roky, že mu všetko veríš? Veď vôbec nevieš, aká je realita za dverami ich bytu.
Nepoznam ich, ale ked ju takto prehnane ospevuje, moze byt za tym totalna frustracia z manzelstva, ktore je realne na pokraji krachu. Toto ludia casto robia, aby sami seba o niecom presvedcili. Podobne ako facebookove pariky, ktore denne postuju presladene romany o svojom vztahu. Takze neries, vidis len jednu stranu mincu.
Asi mu to tak vyhovuje, predstav si, že ja mám tiež takého manžela, že jemu vyslovene vyhovuje, keď som doma. Len u nás je to tak, že mňa to doma nudí, takže chodím do práce. Ľudia sú rôzni a možno ty na jej mieste by si sa doma nudila a išlo by ťa poraziť. Tak nezavid a buď rada, že môžeš chodiť do práce medzi ľudí.
@janickacrazy ano ved keby bola len doma tak tomu rozumiem, ale on z nej robi uplne inspirativnu, nezavislu, uspesnu zenu, keby ze ich nepoznam myslim si, ze je nejaka vrcholova manazerka.
Autorka, ale on ju tak vníma a je to ok. Je to najdôležitejši človek v jeho živote. Veľa žien sa ide zodrať v práci,v domácnosti, lebo hľadajú ocenenie a lásku. Ona to má.
Pozri, ja si myslim, ze ked ludia tolko rozpravaju o tom, ako je v ich zivote nieco/niekto dokonaly, musia o tom najma sami seba presvedcat, lebo to asi tak celkom nie je pravda ;)
Ja normálne zase ziram,mňa ten kôň vie stále prekvapiť....🤣to ta mila autorka stretáva 7x do týždňa 2x denne a prekecate aspoň 10min? A ostatné čo tu píšu. Ja nechápem. Muž svoju ženu miluje,dáva to najavo,zle je,už je naivka,podpapucnik,blbý a neviem aký. Nikto z vás nevie,čo je doma,či reálne nemá žena nejaký problém. Ale samozrejme je to lenivá mrochta,vo nankavach sedí a všetky,vcetne autorky to viete a vidíte a aj fitko a všetko. Nuž čo takto pochopiť,že to tejto rodine vyhovuje a je to tak. Že o svojej žene hovorí pekne a vyhovuje mi to?? Ale nieeee,už je to preto,lebo ....a xy prečo je nestastastny. Už autorka vie akú má príjem a proste tak. Normálne neverím,že sem prispievajú dospelé,svojoravne ženy a kednhej,bože ochranuj budúce generácie a daj im viac rozumu
@maciatkolulu veľa žien si nesie vlastne traumy a najmä, stradaju lasku
Ak so so susedom kecas rada ale nechces pocuvat o jeho žene tak hned na zaciatku nahod uplne inu temu. A jasne, to nastve, ze teba tak muz neospevuje ale naco to riesis? Susedov obdiv absolutne neovplyvnuje obdiv tvojho muža
@petronelag Myslím, že nikto nemá rád, keď je s niekým porovnávaný... Za mňa- toto nie je cesta...
A ty ako vieš čo ona za celý deň stihne?

Áno si zavistliva. A najmä nepchaj nos tam kde netreba.