Susedské vzťahy a hlučné dieťa
Ahojte, neviem ako sa zachovať, deje sa to už viac ako rok. Susedia majú trojročného syna. Bývame v bloku. Vždy keď s ním niekam odchádzajú alebo prichádzajú, kričí malý na celý blok. Jemu sa zjavne páči tá ozvena, ale je to naozaj nepríjemné. Odchádzajú ráno o 07.15 niekam, vykrikuje po celom bloku, cez deň tiež kedykoľvek idú a večer to isté. Často s ním prichádzajú večer po ôsmej domov a krik je tu zase. Mysleli sme si, že z toho vyrastie, že si zvykne na blok a ozvenu alebo, že ho rodičia upozornia, nič z toho sa nestalo. Ja som osoba okolo 50r a veľmi by som nechcela byť tá stará ufrflaná pani, čo ich ide na niečo upozorňovať, oni môžu mať obaja do 28 rokov. Ja pracujem často z domu takže to nie je bohviečo a manžel pracuje na zmeny, čiže ráno príde, ide spať a vždy ho zobudí ich syn. Sme ticho, nikto nič nehovorí, len neviem, či sa ozvať, ale nechať kým naozaj z toho o dva roky vyrastie a my zošedivieme 🙂.
Môj muž im nič nepovie, tiež je mu to blbé.
@prasiatko30 3rocny, moze byt uz skolkar. Aj tam uz funguju urcite pravidla. Pre mna nie je rozdiel v tomto pripade ci 3 ci 10rocny, slusnost je slusnost a na usmernenie ma rodicov. Nehovorim, ze to je vina maleho. A kazdemu vadi nieco ine. Aj mojmu 10r.vadia hlasne zvuky, ci piskanie brzd auta..
Vivat modrý koník a dieťa je Boh a kto je viac, však? Skúsme si zameniť 3 ročné dieťa, ktoré piští na chodbe za sexujúci pár, kde žena kričí na celý panelák a ako bonus trieska postelou o stenu, kde spí Vaše dieťa. Nočný kľud neruší, vo svojom môže robiť, čo chce. Že to ruší Vás pri home office , že to počujú Vaše deti je Váš problém, nie jej. Budete rovnako zhovievavé? Veď je to len žena vo svojom byte, mimo nočného kľudu, ktorá si môže robiť, čo chce. Alebo hluchý sused dôchodca pozerajúci telku tak nahlas, že Vaše dieťa nemôže spať ( ale nočný kľud neruší) ? To by ste už také zhovievavé neboli, však? Ale dieťa môže všetko a ostatní držte hubu alebo si kúpte dom lebo moje dieťa je Boh a môže všetko. A presne tak, dnešné deti vyzerajú, sú drzé, nevychované, lebo im rodičia všetko dovolia a nemajú žiadnu výchovu. Nebavím sa roky s kolegyňou len preto, že som jej povedala, že nieje normálna, ked necha deti voziť sa v byte na kolobežkách a hrať futbal, keď prší. Moje deti od malička vedia, že v paneláku nežijeme len my, ale aj iní pracujuci ľudia, menšie deti, chori a starí...a že s loptou, kolobežkou, korčulami sa hrá len vonku, na dnu majú spoločenske hry, malovanky, nalepky, počitač atď. V dnešnej dobe sa dá naozaj fungovať v byte aj s deťmi s toleranciou voči susedom.
@anonym_1a3697 Konečne rozumný názor. Ja som vyrastala v bytovke a od malička sme boli vedení k tomu, že na schodišti sa nedupe, nekričí, ani hlasno nerozpráva. A zaujímavé, že sme to pochopili na prvý šup...
@krasneleto jej dieťa má rok, tam môže čokoľvek vysvetľovať, jeho miera chápania toho, že jeho tešenie obťažuje susedov, je nula celá nula.
@victoriab suhlasim... verim, ze rodicia maju viac a rozumeju tomu
@anonym_1a3697 áno, úplne rovnako by som reagovala aj na kričiacu susedu či hluchého dôchodcu. Ten hluchý dôchodca je ultra debilný príklad, tak ako dieťa nemôže za to že je dieťa, ani dôchodca nemôže za to, že je hluchý, to teraz nemôže pozerať telku? A ver že som to zažila, ale ani vo sne by mi nenapadlo ísť chudakovi deduškovi cez deň vyklopávať, že si to má dať tichšie. A áno malé deti som mala. Choďte bývať na samotu, keď vám to vadí. Nočný kľud je 22-6 a mimo to si môžte tak trhnúť nohou. Keď vidím niekde vo vchode lístok od týchto susedov sťažovateľov, tak len prevrátim očami.
Normálny človek to skúsi prosbou, ale treba si uvedomiť, že nie ste v práve, tak buď budete mať šťastie alebo sa môžte odsťahovať. Ale tam vám bude vadiť zase niečo iné.
@kaca222 ja som povedala slusne susedovi, nech navstivi usneho, ze dnes existuju aj nasluchavatka, ved ked mame pusteny rovnaky program, nepotrebujem mat zapnuty hlas, tak nahlas mu to islo... a isiel...
@kaca222 ja som povedala slusne susedovi, nech navstivi usneho, ze dnes existuju aj nasluchavatka, ved ked mame pusteny rovnaky program, nepotrebujem mat zapnuty hlas, tak nahlas mu to islo... a isiel...
@krasneleto tak to je super, že to vzal v pohode a hlavne, že teda nakoniec išiel 🙂

@anonym_autor cize, ked to pise 50rocna, ma vydrzat a drzat hubu. Ak by to napisala 28rocna s 2detmi, ktore by sa denne mozno rano, poobede aj vecer budili na maleho nevychovaneho parchanta, vsetky by ste jej napisali, nech sa ohradi.
Autorka, tak si teda vyber, resp.urrob podla seba. Ja som kludne, za tu ufrflanu pani. Ja by som sa ufrflane ozvala, alebo napis dolu ku vchodu nejaky liebesbrief, a podpis sa, aby nefrflali, ze si zbabela.