Susedské vzťahy a hlučné dieťa
Ahojte, neviem ako sa zachovať, deje sa to už viac ako rok. Susedia majú trojročného syna. Bývame v bloku. Vždy keď s ním niekam odchádzajú alebo prichádzajú, kričí malý na celý blok. Jemu sa zjavne páči tá ozvena, ale je to naozaj nepríjemné. Odchádzajú ráno o 07.15 niekam, vykrikuje po celom bloku, cez deň tiež kedykoľvek idú a večer to isté. Často s ním prichádzajú večer po ôsmej domov a krik je tu zase. Mysleli sme si, že z toho vyrastie, že si zvykne na blok a ozvenu alebo, že ho rodičia upozornia, nič z toho sa nestalo. Ja som osoba okolo 50r a veľmi by som nechcela byť tá stará ufrflaná pani, čo ich ide na niečo upozorňovať, oni môžu mať obaja do 28 rokov. Ja pracujem často z domu takže to nie je bohviečo a manžel pracuje na zmeny, čiže ráno príde, ide spať a vždy ho zobudí ich syn. Sme ticho, nikto nič nehovorí, len neviem, či sa ozvať, ale nechať kým naozaj z toho o dva roky vyrastie a my zošedivieme 🙂.
Môj muž im nič nepovie, tiež je mu to blbé.
@anonym_autor Nechapem,ze ho rodicia neupozornia. Ked to bolo prenho nove,chapem,ved nech si uzije ozvenu. Ale uz by aj stacilo. Normalny rodic by viedol dieta k tolerancii k ostatnym. Hlavne,ze ty musis byt tolerantna,lebo nerusi nocny klud. Ale oni nemusia byt k ostatnym tolerantni?
@marca12 dobre si napísala👉Normálny rodič.... A tých je veruže málo 🤷♀️ My keď sme slušne upozornili, ešte my sme boli za j****ých. Nevadí, že sa otriasal celý barák denno denne.
@krasneleto presne tak, tu spia nielen dospelí ľudia, aj deti, máme tu aj onko pacientov, ktorí potrebujú kľud, aj ľudí po zmene, pracujúcich ľudí. Teraz cez leto sa to deje minimálne 8x denne, čo som dnes napočítala. Len my je zvláštne, že keď ide s oboma rodičmi, ani jeden mu nepovie, tíško, nemusíš kričať na celý blok. Pekne vysvetliť dieťaťu to a nerobí. Keď majú návštevu doma, návšteva vyjde pred dvere a oni sú schopní 10 minút stáť pri výťahu a on vykrikuje, víska. Minule to bolo o 21.30 večer. Nespal lebo asi mali návštevu, neviem.
@anonym_autor ak to neviete povedať priamo, tak im hoďte do schránky papier s prosbou v mene všetkých susedov.
@krasneleto precitala si si prispevok? Vyjadrujem sa k aktualnej situacii ktoru opisala autorka
@taktotedanie a ja k tvojmu,nie celkom zrozumiteľne mu
@diewcatqoo tebe je to aspoň blbé a snažis sa vysvetliť malému,že to rusi. Spominani rodicia to zjavne neriešia lebo to majú na háku a nechávajú dieťa užívať si život 😂
@krasneleto jej dieťa má rok, tam môže čokoľvek vysvetľovať, jeho miera chápania toho, že jeho tešenie obťažuje susedov, je nula celá nula.
@anonym_autor Pri práci z domu to musí byť veľmi nepríjemné, verim Vám. Môj manžel robí nočné a keďže sme to isté mali pár rokov aj my ,môjmu mužovi to nikdy nejsko nevadilo. Ani mne .Svokra býva pod nimi, ona skôr frflala aj frfle, ale nikdy sa neozvala. A uz ich tak nepočuť. Majú dve a pomaly s toho vyrástli.Ale zase slušná, milá rodinka.A deti naopak napomínali vždy aj vysvetľovali.Trvalo dlhšie,ale v pohode.
Tu sú na vine rodičia. Mali by ho upozorniť. U nás vo vchode je tiež malé dieťa, ale ráno, keď ho vežu do škôlky tak na chodbe šuškajú. A aj ostatní obyvatelia. Ved niekto ešte v tom čase spi, nemusíme zobudiť celý barak. Takže, je to o ľuďoch a tolerancii.
Tu sú na vine rodičia. Mali by ho upozorniť. U nás vo vchode je tiež malé dieťa, ale ráno, keď ho vežu do škôlky tak na chodbe šuškajú. A aj ostatní obyvatelia. Ved niekto ešte v tom čase spi, nemusíme zobudiť celý barak. Takže, je to o ľuďoch a tolerancii.
@bielasovicka Áno o ľuďoch .Ale môjho muža aj tak vždy najviac vytáčajú psy .Štekot na celý činžiak aj nad nami často škeká ale zvykli sme si. Na deti nikdy, lebo vie ako deti rastú.
Vivat modrý koník a dieťa je Boh a kto je viac, však? Skúsme si zameniť 3 ročné dieťa, ktoré piští na chodbe za sexujúci pár, kde žena kričí na celý panelák a ako bonus trieska postelou o stenu, kde spí Vaše dieťa. Nočný kľud neruší, vo svojom môže robiť, čo chce. Že to ruší Vás pri home office , že to počujú Vaše deti je Váš problém, nie jej. Budete rovnako zhovievavé? Veď je to len žena vo svojom byte, mimo nočného kľudu, ktorá si môže robiť, čo chce. Alebo hluchý sused dôchodca pozerajúci telku tak nahlas, že Vaše dieťa nemôže spať ( ale nočný kľud neruší) ? To by ste už také zhovievavé neboli, však? Ale dieťa môže všetko a ostatní držte hubu alebo si kúpte dom lebo moje dieťa je Boh a môže všetko. A presne tak, dnešné deti vyzerajú, sú drzé, nevychované, lebo im rodičia všetko dovolia a nemajú žiadnu výchovu. Nebavím sa roky s kolegyňou len preto, že som jej povedala, že nieje normálna, ked necha deti voziť sa v byte na kolobežkách a hrať futbal, keď prší. Moje deti od malička vedia, že v paneláku nežijeme len my, ale aj iní pracujuci ľudia, menšie deti, chori a starí...a že s loptou, kolobežkou, korčulami sa hrá len vonku, na dnu majú spoločenske hry, malovanky, nalepky, počitač atď. V dnešnej dobe sa dá naozaj fungovať v byte aj s deťmi s toleranciou voči susedom.
@taktotedanie a ja k tvojmu,nie celkom zrozumiteľne mu
@krasneleto radsej sa chod vyspat a oddychnut lebo akosi nechapes
Vivat modrý koník a dieťa je Boh a kto je viac, však? Skúsme si zameniť 3 ročné dieťa, ktoré piští na chodbe za sexujúci pár, kde žena kričí na celý panelák a ako bonus trieska postelou o stenu, kde spí Vaše dieťa. Nočný kľud neruší, vo svojom môže robiť, čo chce. Že to ruší Vás pri home office , že to počujú Vaše deti je Váš problém, nie jej. Budete rovnako zhovievavé? Veď je to len žena vo svojom byte, mimo nočného kľudu, ktorá si môže robiť, čo chce. Alebo hluchý sused dôchodca pozerajúci telku tak nahlas, že Vaše dieťa nemôže spať ( ale nočný kľud neruší) ? To by ste už také zhovievavé neboli, však? Ale dieťa môže všetko a ostatní držte hubu alebo si kúpte dom lebo moje dieťa je Boh a môže všetko. A presne tak, dnešné deti vyzerajú, sú drzé, nevychované, lebo im rodičia všetko dovolia a nemajú žiadnu výchovu. Nebavím sa roky s kolegyňou len preto, že som jej povedala, že nieje normálna, ked necha deti voziť sa v byte na kolobežkách a hrať futbal, keď prší. Moje deti od malička vedia, že v paneláku nežijeme len my, ale aj iní pracujuci ľudia, menšie deti, chori a starí...a že s loptou, kolobežkou, korčulami sa hrá len vonku, na dnu majú spoločenske hry, malovanky, nalepky, počitač atď. V dnešnej dobe sa dá naozaj fungovať v byte aj s deťmi s toleranciou voči susedom.
@anonym_1a3697 👌👏👌
Poznáme, dieťa v byte nad nami na odrážadle o 1. ráno, alebo kvíliaca hojdačka na zárubni, tak 3 hodiny denne (kurnik aspoň pánty mohli namastiť).
Je pochopiteľné, ak je dieťa choré, má koliky, alebo PAS, to mi nevadí absolútne. Vadí mi však arogancia, sebestrednosť a neskutočná "výchova" bez mantinelov. V mojom okolí máme priateľov, tak 6 normálnych rodín s výchovou, ostatné, že nestíhame kukať. Keď aj prišli v minulosti k nám na návštevu, opice vypustené z klietky a rodičia žiadna reakcia. Nechápem 🫣
@anonym_autor Poviem k tomu len toľko .My s mužom robíme aj nočné 12tky a u nás to bolo, to sté.
Neviem my sme mali tiez deti tiež dosť revali,aj sa hádali, klbčili,aj revy obcas boli na celý vchod. Ale susedia sa nikdy nesťažovali. Ani raz.
Asi preto,že vieme, že deti aj rodičia sú rôzny.
A vieme sa vcítiť aj do pozície rodiča ,keď dieťa nepočúva, má obdobie vzdoru,alebo je hlučné a nejde ho utíšiť.
Stačilo sa trochu vžiť do ich kože, zvyknúť si a vydržať.
Ale jeden rozdiel predsa bol,že nam to nikdy nejako nevadilo .Muz má 52 ja 50.
Býva nad nami taká malá píšťalka ako ju volám ja.
Stále od malička pišťala,revala a nechcela domov alebo sa obliekať von.Naozaj jačala furt.Aj doma. Proste živé,hlučné a hlavne uplakané dieťa. Ale veľmi šikovná a múdra na svoj vek.Ale vyrástla s toho. Dnes ju už počuť vykrikovať vonku tsjmer nepočuť a mne to aj chýba.
Panelák je vždy panelák.
@anonym_038895 ale je rozdiel keď dieťa je proste také a vidíš tu snahu rodičov aspoň ho napomínať.. ale dnešní rodičia sú fakt ignoranti a nechajú dieťa robiť čo chce.. synovi tiež robil jeden chlapec zle na ihrisku, síce ho nebil, nepamätám si už presne čo robil ale synovi sa to nepáčilo, mama mu nič nepovedala, musela som mu dohovoriť ja.. potom sa chvílu hral s jeho mamou, začal jej robit zle, tá sa najprv len smiala "ťuťumuťu nerobkaj".. a keď jej robil dakej zle tak jej už do smiechu nebolo.. takže tam sa ukázala jej výchova.. ale akože nech si každý vychováva ako chce a keď im nevadí že ich deti doma bijú, ale nech to nezasahuje ostatných. Netvrdím že dieťa z príspevku je zle vychované a bije doma rodičov, ale tolerancia dosť chyba v dnešnom svete..
Ehm, posledne asi 4 dni riesim to iste... ale z pozicie matky dietata, ktore vrieska. Moje dieta je este male, ma cerstvo rok. Zistilo, ze ked ideme z bytu po schodoch z 2. poschodia, tak sa to ozyva a naramne sa na tom bavi. Odkedy vyjdeme z bytu, vykrikuje, kym ju priputam dolu do kocika, az kym nevyjdeme von. Snazim sa co najrychlejsie, ale min take dve minuty to urcite zaberie. Cely cas ju upozornujem, dohovaram, robim sssss, snazim sa odvratit pozornost a vobec nic nezabera. Ak mate nejaky zaruceny sposob, ako umlcat dieta (okrem toho, ze mu zapcham usta rukou), budem velmi rada, ked sa s nim podelite. Mne je to tiez blbe, ze mi takto vrieska. Snazim sa aspon nechodit s nou po schodisku skoro rano, ale az po nejakej deviatej, nech sa ludia vyspia.
@diewcatqoo nám pomáhalo urobiť z toho hru a skúšať “kričať potichu” - ukázali sme mu čo robiť môže a vydávali tie zvuky s ním 🤣👍 alebo ešte mal obdobie kricania zrovna keď sme cestovali po USA a tam sme ho učili, že vo vláčiku nekricime, doma môžeme, v aute môžeme 😃
@anonym_1a3697 áno, úplne rovnako by som reagovala aj na kričiacu susedu či hluchého dôchodcu. Ten hluchý dôchodca je ultra debilný príklad, tak ako dieťa nemôže za to že je dieťa, ani dôchodca nemôže za to, že je hluchý, to teraz nemôže pozerať telku? A ver že som to zažila, ale ani vo sne by mi nenapadlo ísť chudakovi deduškovi cez deň vyklopávať, že si to má dať tichšie. A áno malé deti som mala. Choďte bývať na samotu, keď vám to vadí. Nočný kľud je 22-6 a mimo to si môžte tak trhnúť nohou. Keď vidím niekde vo vchode lístok od týchto susedov sťažovateľov, tak len prevrátim očami.
Normálny človek to skúsi prosbou, ale treba si uvedomiť, že nie ste v práve, tak buď budete mať šťastie alebo sa môžte odsťahovať. Ale tam vám bude vadiť zase niečo iné.
@bielasovicka Áno o ľuďoch .Ale môjho muža aj tak vždy najviac vytáčajú psy .Štekot na celý činžiak aj nad nami často škeká ale zvykli sme si. Na deti nikdy, lebo vie ako deti rastú.
@anonym_038895 fú, to aj tu raz mali psa, a od rána keď odišli do prace nám tu zavyjal a stekal až kým neprišli domov. Ale to sa nedalo počúvať, tak sme im to povedali raz. Už ho nemajú. On sa bal keď ostal sám.
@anonym_autor normálne by som z okna zakricala aby nevrieskal 😀
@anonym_038895 fú, to aj tu raz mali psa, a od rána keď odišli do prace nám tu zavyjal a stekal až kým neprišli domov. Ale to sa nedalo počúvať, tak sme im to povedali raz. Už ho nemajú. On sa bal keď ostal sám.
@bielasovicka neter strazi psov a veru chodia jej taký, ked doma nikto nie je, ze celý čas stekaju, kedze sa boja a susedia sa stazovali.
Tie, co tu pisete ved je to len dieta ste pekne mimo🤦♀️ Tak chcem vidiet, keby 8x denne pocuvate vreskot decka 5-10min od rana, pocnuc priebehom dna az do vecera, zakazdym co by ten rozmaznanec rodicov presiel okolo a ocividne to prekaza viacerím...Zakazdym by zobudil vase dieta denno-denne, pokoj by nemal ani vas onkologicky chory blizky clovek a ani vas muz, ktory by chcel po nocnej konecne zaspat...ano naschval to pisem takto vo vztahu k vam, aby ste si to uvedomili, ake to musi byt uzasne prijemne...Ale takyto ludia sa realne v tom baraku nachadzaju ako pise autorka. A zas sorry, ale keby to urobi obcasne, tak dajme tomu, to sa da vydrzat ale denne cca tych 8x ako to autorka naratala? Pokial to dieta nie je nejak chore, tak je fakt ze riadne rozmaznane...a to su tí skvelí rodicia, ktorí si myslia,ze ich decko moze vsetko. A co ze byva v bloku? Tak ma akoze znasat vsetko? - aj tam by sa mali aspon ako tak tolerovat v ramci moznosti a toto hulakanie decka denne sa da naozaj eliminovat, pokial by jeho rodicia chceli, vsakze? Takze autorka, pekne chod za nimi a slusne ich poziadaj v mene viacerích obyvatelov domu, ze by dieta ukludnili zakazdym co vyjdu alebo pridu...Je jedno,ze mas 50, toto by kludne mohlo vadit aj 25 rocnemu cloveku. Alebo sprav tak ako napisala viestta, ze vylepis oznam (kludne aj na branu domu) za vsetkych susedov. Drzim ti palce🍀
Tie, co tu pisete ved je to len dieta ste pekne mimo🤦♀️ Tak chcem vidiet, keby 8x denne pocuvate vreskot decka 5-10min od rana, pocnuc priebehom dna az do vecera, zakazdym co by ten rozmaznanec rodicov presiel okolo a ocividne to prekaza viacerím...Zakazdym by zobudil vase dieta denno-denne, pokoj by nemal ani vas onkologicky chory blizky clovek a ani vas muz, ktory by chcel po nocnej konecne zaspat...ano naschval to pisem takto vo vztahu k vam, aby ste si to uvedomili, ake to musi byt uzasne prijemne...Ale takyto ludia sa realne v tom baraku nachadzaju ako pise autorka. A zas sorry, ale keby to urobi obcasne, tak dajme tomu, to sa da vydrzat ale denne cca tych 8x ako to autorka naratala? Pokial to dieta nie je nejak chore, tak je fakt ze riadne rozmaznane...a to su tí skvelí rodicia, ktorí si myslia,ze ich decko moze vsetko. A co ze byva v bloku? Tak ma akoze znasat vsetko? - aj tam by sa mali aspon ako tak tolerovat v ramci moznosti a toto hulakanie decka denne sa da naozaj eliminovat, pokial by jeho rodicia chceli, vsakze? Takze autorka, pekne chod za nimi a slusne ich poziadaj v mene viacerích obyvatelov domu, ze by dieta ukludnili zakazdym co vyjdu alebo pridu...Je jedno,ze mas 50, toto by kludne mohlo vadit aj 25 rocnemu cloveku. Alebo sprav tak ako napisala viestta, ze vylepis oznam (kludne aj na branu domu) za vsetkych susedov. Drzim ti palce🍀
@motylik2559 nesedime cele dni doma ad1 cize ako vela by si chcela vsetky tie vresky urcite nepocujes. My sme prezili aj niekolko rokov fidlikania na husliach - asi 13r 2decka niekolko krat tyzdenne cvicenie/klavir/flauta/gitara a nechodili še sa stazovat, lebo sme chapali, ze tie decka musia cvicit a je lepsie nech cvicia na husliach ako chodit sfetovani. U nas su decka na dvore mnohokrat do 12-1 rana a su teda dni ked vyvadzaju akokeby ich na noze brali - hlavne ked zacina leto, uplne z retaze utrhnuti. Jedine co mi vadi je ked chytia kozenu,regularnu futbalovu loptu a kopaju od 22h do polnoci, alebo v case siesty, do murov baraku - to je asi jedina cinnost za ktoru sa stazujem aj to ked tor obia v case kludu. Vyskanie dietata ma naozaj nerozhodi, ani brechanie psa. Ked som z toho nervozna tak si vopcham stople do usi alebo sa vychystam a vypadnem z domu. Nemyslim si, ze to dieta vresti na schodoch pol hodinu pri odchode a pol hodinu pri vstupe do baraku
@motylik2559 nesedime cele dni doma ad1 cize ako vela by si chcela vsetky tie vresky urcite nepocujes. My sme prezili aj niekolko rokov fidlikania na husliach - asi 13r 2decka niekolko krat tyzdenne cvicenie/klavir/flauta/gitara a nechodili še sa stazovat, lebo sme chapali, ze tie decka musia cvicit a je lepsie nech cvicia na husliach ako chodit sfetovani. U nas su decka na dvore mnohokrat do 12-1 rana a su teda dni ked vyvadzaju akokeby ich na noze brali - hlavne ked zacina leto, uplne z retaze utrhnuti. Jedine co mi vadi je ked chytia kozenu,regularnu futbalovu loptu a kopaju od 22h do polnoci, alebo v case siesty, do murov baraku - to je asi jedina cinnost za ktoru sa stazujem aj to ked tor obia v case kludu. Vyskanie dietata ma naozaj nerozhodi, ani brechanie psa. Ked som z toho nervozna tak si vopcham stople do usi alebo sa vychystam a vypadnem z domu. Nemyslim si, ze to dieta vresti na schodoch pol hodinu pri odchode a pol hodinu pri vstupe do baraku
@prasiatko30 👍👍👍👍 pamätám si, ako som sa ako dieťa korčuľovala po sídlisku, za bieleho dňa, a nejaká despotická matka začala z okna vrieskať, že robím hluk. Chápem, že je matka vynervovaná, keď jej dieťa nespí, ale nech pracuje so svojou psychikou a nevybíja si to na druhých.
Mrzí ma, že som ako dieťa nevedela správne reagovať a namiesto toho šla smutná domov. Dnes by som ju poslala do zadku 😃😃
@prasiatko30 Ano su takí co idu aj do prace, ale pridu aj z prace a radi by mali klud sa vyspat, a chorí ludia? Autorka pisala, ze je tam aj onkologicky chory clovek, taky sa ma ist prechadzat von len 8x za den len aby to nemusel znasat? Su ludia takí aj onakí, ty pises len za seba. Su ludia, ktorím to moze prekazat a mozu mat na to aj vaznejsie dovody. Ja pisem o tom,ze keby aspon mali snahu rodicia utisit to dieta, obcasne kebyze to je sa to da zniest a nie denne a tolkokrat. A dalsia vec je ta,ze su aj ludia ktorí su denne doma, max co idu dajme tomu na nakup lebo viac nevladzu...takí nemaju pravo aspon na trochu kludu? Ved tiez tam byvaju. Nejde o to uplne uzemnit to dieta, ale aspon mat tu snahu to eliminovat a to je rozdiel🤷♀️
@prasiatko30 Ano su takí co idu aj do prace, ale pridu aj z prace a radi by mali klud sa vyspat, a chorí ludia? Autorka pisala, ze je tam aj onkologicky chory clovek, taky sa ma ist prechadzat von len 8x za den len aby to nemusel znasat? Su ludia takí aj onakí, ty pises len za seba. Su ludia, ktorím to moze prekazat a mozu mat na to aj vaznejsie dovody. Ja pisem o tom,ze keby aspon mali snahu rodicia utisit to dieta, obcasne kebyze to je sa to da zniest a nie denne a tolkokrat. A dalsia vec je ta,ze su aj ludia ktorí su denne doma, max co idu dajme tomu na nakup lebo viac nevladzu...takí nemaju pravo aspon na trochu kludu? Ved tiez tam byvaju. Nejde o to uplne uzemnit to dieta, ale aspon mat tu snahu to eliminovat a to je rozdiel🤷♀️
@motylik2559 ako vies, ze sa nesnazia ho usmernit? A kolko este moze trvat kym ho to bude bavit? Vies na tychto haklivych ludoch je najlepsie to, ze raz pride aj na nich - dojdu vnucence a zrazu uz urcity hluk na schodisku bude normalny, aj tie vyskoty pri vstupe a vychode do/z baraku. Presne takychto sme mali zo par susedov - vadilo im, ze tie decka sa aj hrali na tom dvore a rozpravali- lebo oni si nemohli ist posediet na dvor a vychutnavat si v klude dvor - vsetci maju este aj vlastny dvor mimo spolocnych priestorov. Potom im ich dospele deti zavesili na krk vnucata a zrazu to uz bolo normalne a deti potrebuju behat a hrat sa - a tie vnucata im teda vydali za 20 tych deti na ktore sa stazovali😂😂😅😂😅
@motylik2559 ako vies, ze sa nesnazia ho usmernit? A kolko este moze trvat kym ho to bude bavit? Vies na tychto haklivych ludoch je najlepsie to, ze raz pride aj na nich - dojdu vnucence a zrazu uz urcity hluk na schodisku bude normalny, aj tie vyskoty pri vstupe a vychode do/z baraku. Presne takychto sme mali zo par susedov - vadilo im, ze tie decka sa aj hrali na tom dvore a rozpravali- lebo oni si nemohli ist posediet na dvor a vychutnavat si v klude dvor - vsetci maju este aj vlastny dvor mimo spolocnych priestorov. Potom im ich dospele deti zavesili na krk vnucata a zrazu to uz bolo normalne a deti potrebuju behat a hrat sa - a tie vnucata im teda vydali za 20 tych deti na ktore sa stazovali😂😂😅😂😅
@prasiatko30 Citaj prosim s porozumenim...ja nepisem o tom pripade co ty, co bude o neviem aky dlhy cas, ale to co tam ma autorka teraz🤷♀️ A mne ako matke by nedalo svedomie, aby som nechala tolkokrat denne moje dieta jacat, len za to,ze sa mu chce a s vedomim,ze viem ze je tam aj tazko chory clovek okrem inych...Tak ako pises ty o vnucatach, ktore raz budu mat a zrazu im nebude vadit...to nemozes vediet, kazdy je iny, ako tiez nemozes vediet,ze raz ochorie tazko niekto z tvojich blizkych (co ti samozrejme neprajem) a bude potrebovat kludnejsie prostredie...alebo ze raz tvoj rodic nebude zvladat chodit tolkokrat denne von, len aby ten vreskot tak casto nemusel zazivat...Je naozaj rozdiel, ked sa deti hraju vonku a ked cez celu chodbu, kde sa to poriadne ozyva reve dieta...A verim,ze kebyze sa ho snazia rodicia tisit,tak uz davnejsie by to vyzeralo aspon trosku inak🤷♀️ Hovoris o precitlivenych ludoch...ano su aj takí co vrtaju aj do toho kebyze niekto sucha nohami, ale ja pisem o takych, ktorí maju na to vaznejsie dovody a to je podstatny rozdiel a to by mi ozaj ako matke svedomie nedalo, aby som toto denne dovolila mojmu dietatu...ved da sa to dieta naucit aj pekne, nemusi aj matka hned vrieskat nech to nerobi...ale urcitym "nacvikom" ci ako to spravne nazvat by to dieta bolo postupne uz inde.
@prasiatko30 Citaj prosim s porozumenim...ja nepisem o tom pripade co ty, co bude o neviem aky dlhy cas, ale to co tam ma autorka teraz🤷♀️ A mne ako matke by nedalo svedomie, aby som nechala tolkokrat denne moje dieta jacat, len za to,ze sa mu chce a s vedomim,ze viem ze je tam aj tazko chory clovek okrem inych...Tak ako pises ty o vnucatach, ktore raz budu mat a zrazu im nebude vadit...to nemozes vediet, kazdy je iny, ako tiez nemozes vediet,ze raz ochorie tazko niekto z tvojich blizkych (co ti samozrejme neprajem) a bude potrebovat kludnejsie prostredie...alebo ze raz tvoj rodic nebude zvladat chodit tolkokrat denne von, len aby ten vreskot tak casto nemusel zazivat...Je naozaj rozdiel, ked sa deti hraju vonku a ked cez celu chodbu, kde sa to poriadne ozyva reve dieta...A verim,ze kebyze sa ho snazia rodicia tisit,tak uz davnejsie by to vyzeralo aspon trosku inak🤷♀️ Hovoris o precitlivenych ludoch...ano su aj takí co vrtaju aj do toho kebyze niekto sucha nohami, ale ja pisem o takych, ktorí maju na to vaznejsie dovody a to je podstatny rozdiel a to by mi ozaj ako matke svedomie nedalo, aby som toto denne dovolila mojmu dietatu...ved da sa to dieta naucit aj pekne, nemusi aj matka hned vrieskat nech to nerobi...ale urcitym "nacvikom" ci ako to spravne nazvat by to dieta bolo postupne uz inde.
@motylik2559 opakujem tak ako ty vyhementne tvrdis, ze rodicia mu nic nepovedia ja tvrdim, ze ty nevies co mu rodicia hovoria alebo nehovora a ako sa snazia ho usmernit. Lebo to potom uz autorka temy fakt niec nerobi len pri dverach sedi a pocuva kedy ide maly sused aby si bola na 100% ista, ze rodicia proti tomu nic nerobia. A naozaj si nemozem predstavit, ze 5min ruch na chodbe moze niekoho vyrusovat ked je zavrety v inej izbe - sorry tak potom je problem asi niekde inde - papierove dver/steny a clovek, ktory sedi furt doma a je alergicky na akekolvek zvuky
Aj mynsme mali takých susedov, ale ta mala vrešťala od radosti....A jednoducho s tým nič rodičia urobiť nevedeli.
Veľa x ma aj v noci zobudila, ale žiaľ.
Teraz sme sa odsťahovali tak som sa tešila, že uz bude kľud a to mam sama 2 malé deti.
Myslím ze ani rodicia s tým nič nespravia...ja som toto tiež 1x zažila, takéto vrešťanie viac x denne. A to sme mali dosť tenké steny.
@motylik2559 opakujem tak ako ty vyhementne tvrdis, ze rodicia mu nic nepovedia ja tvrdim, ze ty nevies co mu rodicia hovoria alebo nehovora a ako sa snazia ho usmernit. Lebo to potom uz autorka temy fakt niec nerobi len pri dverach sedi a pocuva kedy ide maly sused aby si bola na 100% ista, ze rodicia proti tomu nic nerobia. A naozaj si nemozem predstavit, ze 5min ruch na chodbe moze niekoho vyrusovat ked je zavrety v inej izbe - sorry tak potom je problem asi niekde inde - papierove dver/steny a clovek, ktory sedi furt doma a je alergicky na akekolvek zvuky
@prasiatko30 Na tych chodbach baraku sa to ozaj dokaze dost ozyvat, ludia co tam byvaju ho predsa nestavali..a tiez ak na to nemaju, tak sa nemozu prestahovat inde alebo dat drahe odhlucnene steny..nie kazdy na to ma a chory clovek ci starsi ludia pochybujem uplne. Pozri ja som zastanca toho, ze ludia by sa mali v baraku skratka aspon ako tak tolerovat. Ono podla mna kebyze tí rodicia to dieta ucia byt o nieco tichsie, tak to nejake tie vysledky po nejakom case prinasa,...ale ocividne tu rodicia to nerobia lebo to stale rovnako pretrvava. Vies napr u nas dieta 4rocne, ked sme cakali na vytah, koplo susedu do nohy, ktora ma cca 80 rokov a este zacalo vrieskat ako besne..ze este ked ja som vystupila na vyssom poschodi vrieskalo dalej...tak to bolo pocut, lebo sa to ozyva...a rodic? ani bu ani me...prepacte alebo nieco...nic...Tiez maly neandertalec, ktoremu dovolia vsetko vcetne hulakania...az raz praskli nervy jednemu inak nekonfliktnemu susedovi, lebo si doniesol konecne domov zenu, ktoru mal v nemocnici tazsie choru...a poriadne tej rodine uzasnych vynadal. A cuduj sa svete to zacalo byt lepsie aj s tym ich spratkom, zrazu uz bol rozdiel citit v utiseni🤷♀️ Ja som si tiez este v ten den obhajila tu babicku pred nimi, ked som ich zas stretla...Ako niekto povie, ze ked chce klud nech ide byvat niekam na lazy, tak isto to moze byt opacne, ked je niekto hlucní nech idu byvat na lazy alebo dedinu a tam nech si vrieska...Ale tolerancia nejaka by mala byt z oboch stran podla mna, to je moj nazor🤷♀️🙂
Krici 5min co vyhde k bytu, uz fakt su ludia totalne mimo, to ze by clovek po spickach chodil a nedajboze len sa suchol okolo vasich dveti, nikdy ste deti nemali? Prestane ho to bavit
Bud ticho
@taktotedanie ty inteligent 🤦 a trochu ohľaduplnosti rodičov voči ostatným?
@taktotedanie ty inteligent 🤦 a trochu ohľaduplnosti rodičov voči ostatným?
@misiak7777 si vyprosim taketo spravanie, nikto s tebou nekomunikoval, netyka sa to teba tak laskavo so mnou ani nekomunikuj
@misiak7777 si vyprosim taketo spravanie, nikto s tebou nekomunikoval, netyka sa to teba tak laskavo so mnou ani nekomunikuj
@taktotedanie si na verejnom fóre, takže na tvoj príspevok môže reagovať hocikto 😉 😃
@anonym_autor naša dcéra ma dva roky a presne jej sa páči ozvena vo výťahu a na chodbe. Mne to velmi vadi lebo tiez si poviem ze boze susedia niekto spi alebo ma male dieta alebo nieco ale nepomôžem si. Skúšam zahovarat, počítame, hovoríme si ako robia zvieratká alebo ako sa robi tíško a na chvilu si da prst cez pusu a potom spustí znova. Čím viac sme napominali tým viac vrestala a smiala sa na tom. Ale ozaj to bolo iba co sme sa vyviezli výťahom do bytu žiaden extrém. 🙈 chapem oba strany ale neviem teda ako dlho trvá krik tohoto dietata

@anonym_autor Poviem k tomu len toľko .My s mužom robíme aj nočné 12tky a u nás to bolo, to sté.
Neviem my sme mali tiez deti tiež dosť revali,aj sa hádali, klbčili,aj revy obcas boli na celý vchod. Ale susedia sa nikdy nesťažovali. Ani raz.
Asi preto,že vieme, že deti aj rodičia sú rôzny.
A vieme sa vcítiť aj do pozície rodiča ,keď dieťa nepočúva, má obdobie vzdoru,alebo je hlučné a nejde ho utíšiť.
Stačilo sa trochu vžiť do ich kože, zvyknúť si a vydržať.
Ale jeden rozdiel predsa bol,že nam to nikdy nejako nevadilo .Muz má 52 ja 50.
Býva nad nami taká malá píšťalka ako ju volám ja.
Stále od malička pišťala,revala a nechcela domov alebo sa obliekať von.Naozaj jačala furt.Aj doma. Proste živé,hlučné a hlavne uplakané dieťa. Ale veľmi šikovná a múdra na svoj vek.Ale vyrástla s toho. Dnes ju už počuť vykrikovať vonku tsjmer nepočuť a mne to aj chýba.
Panelák je vždy panelák.