icon

Svadba zrušená: Čo robiť, keď partner cúvne?

29. dec 2024

Ahojte, s partnerom sme spolu 10 rokov, zasnúbili sme sa a chystali svadbu.. do toho som však otehotnela a keďže som sa nechcela vydávať tehotná, svadbu sme preložili po narodení dieťatka. Vyriešili sme vlastné bývanie, všetko bolo v poriadku, narodila sa malá, teraz má pár mesiacov a okrem menšej krízy spojenej so šokom aké náročné je rodičovstvo je nám spolu super, vo všetkom sa zhodneme čo sa malej týka, trávime spolu čas aj ako partneri, venuje sa nám, domácnosti, ja zas tiež sa snažím venovať sa aj jemu…No a do toho už chystáme tú svadbu, mala by byť v máji. Všetko vybavené, zarezervované. Napriek tomu sme mali pár dní dozadu nezhodu, ktorá vyustila do dosť veľkých hádok trvajúcich viac dní. A pri poslednej príležitosti mi povedal, že nech zruším všetko okolo svadby, že nič nebude, že takú ženu ako ja za manželku nechce. Pričom tá hádka bola naozaj prkotina.. nič vážne. Len každý sme mali iný názor na určitú vec. Bola som v šoku, no nechala som to tak. O niekoľko hodín som sa ho opýtala, či to myslel vážne, a on že áno.. Teraz sa nebavíme. Neviem čo mám robiť, na jednej strane viem, že ľudia v záchvate hnevu povedia hocčo a možno to o pár dní oľutuje, na druhej strane si myslím že povedať niečo také má váhu.. najmä keď máme spolu aj dieťa..

Strana
z2
gerber58
30. dec 2024

A mozno to uz dlhsie vedel, ze tu svadbu nechce a hadky spravili svoje a vyvalil to zo seba. Normalne sa s nim poslednykrat vazne porozpravaj, ze ked ste spolu taky dlhy cas a planujete tu svatbu dlho, peniaze v tom, byvanie, dieta, ci si je teda toho vedomi co vsetko strati? A na totalku mu to povedz. A ked hej, tak nech si zrusi a tam to pre nas skoncilo.

gerber58
30. dec 2024

Ty tiez nepotrebujes takehoto, co ta pri vacsich hadkach posle do riti, ze ta nechce. Tak nechce no

danielahamar
30. dec 2024

Zrušila by som všetko bez mihnutia oka s tým, že v momente by som požiadala o zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti plus výživné

lienka.7
30. dec 2024

Inak sila, ze ma byt žena "par dni" ticho aby panko "vychladol" a možno si to so zrušením svadby este rozmysli🤦‍♀️ a potom bude autorka ticho po každý krát, aby si to panko zase nahodou nerozmyslel a nevydieral? No pekne, fakt👌 toto sú vážne veci na to, aby si mi tým niekto "vyhrazal". A uprimne, po 10 rokoch majú takmer všetko odzite, za mna nemá už vlastne ani dôvod si ju v podstate brať.

mirro
30. dec 2024

Myslím, že tá prvotina mu prišla vhod, ženiť sa nechcel. Má teba, má dieťa (predpokladám, že priezvisko má po ňom), doma full servis. A...ľahšie sa odchádza zo vzťahu ako z manželstva.

mirro
30. dec 2024

@mirro *prkotina

miadi
30. dec 2024

@lienka.7 Hej je to take manipulativne on vie ze ona svadbu chce a tym ze on ju nechce ma pocit ze ju ma v hrsti . A povie jej nech zrusi svadbu aby ako male decko potrapil vytrestal . Kiez by bola v pozicii kde by povedala ok zrusila svadbu a odisla od neho zrazu by bola vzacna. Zrazu by boli reci ze to nemyslel vaźne. Takto s babom na krku sa citi moc isty nie je mu vzacna.

betulinka1
30. dec 2024

Za mna si ho iba nasrala, tak to povedal aby ta manipuloval a trafil sa na presne miesto. Pozri, Ved nech zruší svadbu ked chce a urcite sa teraz nejako nesnaž to zachraňovať. Nechala by som to na neho. Teraz Rusi svadbu a ked budete svoji, zase bude vykrikovat, ze chce rozvod. Cize treba sa potom porozpravat, ze takto sa nekomunikuje medzi dospelými .

hatsepset
30. dec 2024

Mne sa páči ako niektoré indivíduá nevedia vôbec regulovať svoje emócie. A žena má byť trpezlivá a nebyť precitlivela 😂😂😂 a počkať kým sa pán rozmyslí. Keď povedal nech zruší svadbu, tak by som to nechala na neho - nech všetko a všetkých obvola a zruší svadbu a podala Predbežne opatrenie ohľadom zverejnia dieťaťa do starostlivosti a výživného.

bluka2
30. dec 2024

Trebalo by vedieť, čo je presne ta prkotina

lujza123
30. dec 2024

Toto je veru dost nepríjemné a suhlasim so ženami co radia pár dni počkať, človek povie v hneve všeličo, nemal by, ale povie. Utried si aj ty vo svojich myšlienkach co to pre teba znamená

Chce to určite vážny rozhovor ze co ďalej. Keby sa to stane mne asi by ma to dosť vzalo a zrušenie svadby by aspoň pre mňa znamenalo zrušenie celého vzťahu. Toto hrozne naštrbí všetko, ako sa dá byt s človekom pre ktorého zrazu niesom hodná byť jeho žena? Ďalší level bude čo, pád z pozície priateľky na spolubývajúcu s výhodami ?
Ono je to asi úplne jedno či to povedal v hneve alebo mal už dlhšie pochybnosti, už je to vonku. Treba sa o tom porozprávať, co to bude znamenať pre vas vztah.

kaciato
30. dec 2024

Ja by som mu povedala ze ak to mysli vazne tak nech tu svadbu zrusi on dala by som mu vsetky kontakty a podla toho by som sa potom zariadila...skor ci neskor by to prislo...preco by si mala mat ty za to zodpovednost vsetko hodil na tvoje plecia..no prd

aluskasm
30. dec 2024

Žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa navarí. Treba vyčkať kým sa emócue ukludnia a potom sa v klude o tom porozprávať.

derdia
30. dec 2024

Frajerit sa je super pokial nepride dieta... Dieta obrati vsetko naruby... A nie kazdy to zvladne... Toboz bez svadby.

jaja1189
Autor odpoveď zmazal
kassandra25
31. dec 2024

Nehnevaj sa na mňa, ale on smrdí celý od zaciatku. Ty si dobrá partnerka preňho, lebo : - sa mu hodíš, - lebo si strasne blbá a nic nepocujes, nevidis a nevnimas, - lebo si strazi davat pozor, nech sa nic nedozvies. Toto sa mu , ako by aj iné, náramne hodilo, teraz sa hrá na urazeného a zneucteného, az sa musim zasmiat nad jeho hereckým podaným výkonom, a medlí si ti on ruky, jak mu tento trik s blbou vyšiel a toto hľa Aničke za kríkom, s ktorou sa stretá popri tebe, povie: počuj Anča, vidis, to je jasny dokaz toho, ze s nou nic nemam, som s nou este trosku, vies, len kvoli malej a ani brat si ju nebudem a to nikdy. Teba si, Anča, zoberem raz. Len kedy, to este neviem. Nehnevaj sa na mna, ale ten tvoj velmi lúbi jeho. Seba. Teba nikdy. Ver mi. A na tvojom mieste, ako ti radia tuná, nechat to deň, dva, beze slova. Nevnucovat sa, uplne chladná hlava, prosim skús to, velmi tazké, viem, ale, stojí to zato a nechat celé tak. Ak on svadbu nezrusí, ty nezruš, jemne mu k bliziacej svadbe o nej nieco povedz, napr: ku tymto satickám mojim po polnoci ty budes mat akú kravatu? Ked on sa aj rozreve: ziadnu ty krava, zrusime vsetko bud ty alebo ja, a zrusí sa to, nech sa paci, zrus sa aj ty vo vasom vztahu, spolubyvajucej - to si ty pre neho pred Aničkou. Ak uz Anicka nebude, bude Kika. Vzdy niekto bude. Ak si myslis, ze nikto neni, tak uz davno by si bez problemu , uz do 3 rokov od zoznamenia, si mohla byt jeho žena. A aj tak by si potom mohol nájsť. Ale tuto ci sa chces tmoliť pri ňom a žebrat o vlastný život, lebo neboj sa, bude na tebe jazdit on a robit si dobro na sluzke v jeho intrigach, ako sa mu zamane. Ak sa svadba zrusí - a zrusí ju on, alebo vas neoddajú, lebo sa nedostaví alebo tam povie ,Nie, zrus sa unho aj ty cela, vzdy to ide, nejaka delba, alimenty a jazdi si iba ty sama na sebe, nenechaj sa druhým dokopať, niekedy sa to stáva az doslovne.

clementisa
31. dec 2024

Je to smutné a určite to veľmi bolí keď ti povie takú hroznú vec určite ho nechaj v kľude a neskôr to spolu preberte možno ho osvieti a ospravedlní sa ti a dáte veci do poriadku držím palce

evkakuk
31. dec 2024

Ahoj, tak podľa mňa je dosť podstatna hádka, aj keď ty tvrdíš, že to je prkotina . Druhá vec, či bolo dieťa plánované, tretia vec, ak to niekto vysloví v zlosti, väčšinou je to úprimne. Ja by som ho do svadby netlačila a všetko zrušila. Nemáš dôvod s cítiť urazene, veľa žien povie, že to je ponižujúce, podľa mňa vôbec nie, ušetrené majetkové, rozvod, čas atď. Sami uvidíte ako vám bude ďalej a ci bude chuť na svadbu. Je to kopa peňazí a papier nezaručuje šťastné manželstvo. Zaviazalo vás naveky už dieťa, nie papier. Tak nech si ta kľudne nevezme, pozri na to pozitívne. Chlapi majú úplne iné vnímanie ako my ženy. Mne zas muž hovorí, že som ako chlap. Preto by som sa tým viac vôbec nezaoberala a úplne nad vecou všetko zrušila. Chceš ďalšiu svadbu? Ôk, vybav sami dvaja na Bali, radšej si dám dovolenku ako 120 ľudí. Druhá vec, ja mam za sebou toho dosť a hádky neznášam, ja by som sa nemohla s mužom nebaví hoc len jeden deň, proste strata času s nim, ktorú mi nik nevráti. A aj tak viem, že sa udobrime, tak načo to predlžovanie, keď ho milujem. Nepotrebujem si dokazovať, kto viac vydrží. Zbytok je na tebe. Keby čosi napíš

peto8892
1. jan 2025

Ked sa dieta narodi, zrazu nemate cas na nic a ste z toho nervozni obaja. Ty si myslis, ze toho robis vela, on si mysli, ze toho robi vela. Podla tvojho opisu si do takejto siruacie v ramci odreagovania a vypustenia stresu zakomponavala hadky o nedolezitych veciac. Z pohladu zeny je to sposob ako vypusist negativne emocie, z pohladu muza je to na rozvod. Prestan sa hadat o debilinach, najdi si iny sposob odreagovania sa a vsetko bude v poriadku.

sova7
7. jan 2025

Keby naozaj chcel svadbu už dávno si za tých desať rokov vydatá. Poznám chlapa čo bol zasnúbený sedem rokov. Rozišli sa a s tou druhou sa zobral do roka po zasnubeni. Už sú manželia aj rodicia. Ak chlap skutočne manželstvo chce nečaká desať rokov. Možno pri tebe len čaká na tu pravú. Chlapom neprekáža za ten čas hrať záujem občas ženu niecim uchlacholit kľudne si aj urobia dieta. Majú servis a potreby poriesene. Chlap nerád funguje sám keď aj nájde si ženu aspoň na sex. Ale keď príde tá ktorú chce a chce s ňou žiť a mať rodinu tak to urobí a urobí pre to všetko. V tej sekunde pre neho prestanú všetky záplaty na samotu existovať.

tiezjedna
7. jan 2025

@lienka.7 blbosť... my sme sa brali po 8 rokoch, s 2 deťmi a svadba bola úžasná, život po nej tiež. Vôbec nezáleží na tom, či sú spolu 2 roky alebo 10, či majú alebo nemajú dieťa. Ak je tam dostatok úprimnej lásky a chémie, tak vždy je "čo žiť".

sova7
7. jan 2025

@kassandra25 myslím že to tehotenstvo mu veľmi zapasovalo väčšina žien by sa nechcela vydávať tehotná pohodlný dovod na preloženie svadby. Teraz zrazu všetko nachystané žena tehotná nie je žiadna unikova cesta tak mu buchli nervy lebo zenit sa zrejme nikdy nechcel a okolnosti ho dotlačili k tomu aby to z neho konečne vyletelo. A veď jasné on musí ostať za pekného žena nech je na vine dovod sa vzdy nájde jej povedať takúto ženu si ja brat nebudem. A ona sa nad sebou zamysli svadba sa preloží pankovi sa ospravedlni do termínu svadby príde tehotenstvo. Čistá telenovela.

simca06022011
7. jan 2025

VIes co by som spravila, spytala by som sa ho este raz, a ako si to teda dalej predstavuje.. a nasledne ho poprosila, ze ok.. nech sa pobali a odide ak taku zenu ako ja nechce (v podstate, ze nebol by problem, odisla by som ja, ale s malym dietatom nebudem chodit hore dole ako s macatom... ). Podotlka by som, ze ja tiez nechcem chlapa co ako primadona meni nazory v takychto vaznych veciach, ohladom hadky za nejakku prkotinu. Po tom co mam doma, by som viac taketo maniere od muza netolerovala. Vydierat sa, svadba bude/nebude, bebena/bebeny si, lebo toto a lebo hento a kazdu chvilu cakat za co kto doma vybuchne a cim bude vydierat.. raz nebude dovolenka, raz nepojde tam, potom hentam, potom bude svatba/nebude svatba...
Zit v kadecom, v com nechcem (ok, mozno prehanam = naschval), tak ako sme sa "nedohodli" a cakat kadejake prekvapka.. to je tak na chorobu dobre a nie na spokojny zivot.

janage
7. jan 2025

Nedávno tu písal muž ako kvôli prkotine ala omrvinky po jedle, ktoré okamžite neodpratal po sebe, mu žena hnusne nadáva a hádže po ňom veci.
Teda možno pre teba samotná prkotina nie je podstatná, ale tvoja reakcia na ňu už je.
Lebo na počiatku možno bola prkotina, ale tie veľké hádky, do ktorých to vyústilo boli potom o čom?
Ako si sa zachovala ty ako on, že to vyústilo do vety, že si ťa nechce zobrať?
Aké boli okolností?

kadika123
7. jan 2025

@kassandra25 presne s tebou súhlasím..a priznám sa,že presne tieto tvoje myšlienky ma napadli ked som si precitala cely pribeh..
10r a on si ju stale nevzal,po 10r chodenia,si ju nevzal🙈asi len zasnubil,aby zapchal usta,ze ved je to vazne..predpokladam,ze dieta sa narodilo,nahodou..a teda ocividne sa mu do svadby nechce..Velmi mi to pripomina jednu situaciu zivotnu,az identicku..kt dopadla tak,ze chlap zostal s dotycnou,no podvadza ju a je s nou len kvoli malej♥️
Autorka dufam,ze toto nebude tvoj pripad..drzim palce a daj vediet ako to cele dopadlo ♥️

priscilla07
8. jan 2025

Buď rada že ušetriš peniaze na svadbu, ale aj na rozvod. Presne ten scenár by sa mohol udiať aj ak by ste bolí zosobášení. Veľmi ste sa do toho nehrnuli od začiatku, asi boli na to dôvodí.

Strana
z2