Švagor ohrozením života? Sestra žiada ospravedlnenie!
ahojte..potrebujem nazor nezavislych na tento incident..lebo ja si pripadam ze niekedy uz zijem v matrixe...Vo stvrtok som bola ss 5 rocnou dcerkou na vysetreni v susednom meste. isla som tam vlakom ..ked sme sa vybavili vola mi sestra ze pocula od mamy ze sme v meste ze je tam aj ona s muzom isli do kinekusu daco kupit a ze nas mozu hodit domov..tak som sa potesila ze nemusime ist vlakom ..aj ked na druhu stranu so svagrom nerada sadam do auta lebo zvykne jazdit dost rychlo ale pomyslela som si ze snad pojde opatrne kedze aj male dieta bude v aute (oni deti ešte nemaju)..ako strasne som sa zmylila...samozrejme jazdil rychlo prekracoval povolenu rychlost cez obec isiel 70 tkou a podobne..samozrejme sestra nic na to ta sa tvarila vsetko je OK..ja som sa vzadu len vduchu modlila nech sme cim skor doma bez ujmy..no a potom sme vysli z obce a sli sme cez taky nehodovy usek ( bola tam aj vystrazna tabula) zrazu pred nami kamion uz som videla ze svagor je nervozny ze musel ist len 80 tkou za kamionom ..z nicoho nic dupol na plyn ..v absolutne nepriehladnej zakrute zacal kamion obiehat ..zeny keby sa vyrutilo nieco z poza tej zakruty sme vsetci mrtvi..sestra samozrejme nic ale videla som na tvari ze aj ona sa zlakla..ja som sa nezdrzala spustila som nanho ci je normalny ci nas chce zabit on sa najskor len smial ze vsak nic sa nestalo ..ze on zdialky videl ze nic neslo oproti...hovorim ako mozes z dialky vidiet za zakrutu..ci ma rontgenove oci alebo co a potom uz obaja na mna ze co hystercim a neviem co..vynadala som mu do nezodpovednych s tym ze to bolo posledny krat co som sadla do ich auta a ze ked chce takto soferovat a sa zabit nech to robi ked je sam v aute...strasne som bola vytocena..a vzivote som sa tak nebala..mala som tam svoje dieta ,...svagor sa samozrejme urazil ked ma vysadili ani sme sa nepozdravili ani nic len hned odisli..mna klepalo doma ešte asi pol dna..sestra je teraz nahnevana a ze mam sa jej muzovi ospravedlnit inak k nam uz nepridu..sorry ze to pisem ako magor ale vytocena som ešte stale..
@kandelabra mate pravdu uz aj lutujem ze som tu nieco napisala
@h2 zakruta na Soroške ..
Nie,podľa mňa nie si hysterická,je to normálna reakcia na debila na ceste. Ja už vyše 30 rokov jazdím ako s kamiónom,tak s autobusom a keď vidím okolo,čo sa deje,tak sa ani nečudujem tým haváriám aké sú každý deň. A ano,zastávam názor,že je veľmi málo policajtov po cestách, málo pokutujú za priestupky a aj pokuty sú veľmi nízke. Nie je normálne,aby som sa bál už ísť niekam na bicykli,resp aby som plánoval cestu na výlet,kade ísť,kde je menšie riziko nehody. Lenže takýto nejaký debil nedobrzdi,narazí do auta pred ním,zaplatí pokuty 150€,škodu zaňho zaplatí PZP a on si jazdí ďalej. Keby dostal pokutu napr 10tis €,škodu zaplatiť z vlastného ,tak neverím že by nabudúce nedodržal ten odstup. V poľsku už to trocha inak vyriešili,aspoň na začiatok-pokuta sa odvíja od ceny auta na akom sa vezie a nezáleží,či to je jeho auto alebo firemné.
Lenže keď ešte aj tu veľa krát čítam názor,že je úplne normálne položiť motorku,úplne normálne nejaký tukanec,tak ja sa ani nečudujem že tu máme druhý Balkán.
Autorka kašli na sprosté odpovede. Takých ako tvoj švagor sú plné cintoríny. Určite obiehal cez plnú. Poväčšinou zomierajú potom nevinní. Za mňa si reagovala tak ako si v tej chvíli cítila. Zodpovedná za svoje nevinné dieťa. Neospravedlnuj sa. On sa uistí potom že jazdí “senzačne a dobre”
@gab1sol a ale pre boha aj ked sedite vzadu vidite dopredu nie?..vidite ze je pred vami kamion a zakruta..ci zo zadu to nevidno ked pozerate dopredu??
@jana_eyre_2 pozri sa, jazdím denne. Jazdím podla pravidiel. Dokážem predvídať. Ak vidím, že oproti mne niekto letí a predbieha, tak preventivne spomalim, aby do mňa nenarazil. Ak ma niekto priamo ohrozí, namiesto úsmevu ho vytrubim. Ale ak poznám niekoho kto jazdí podla mňa riskantne tak k nemu do auta nesadnem. Ešte niečo?
@hedviga2 samozrejme ze tam bola plna ciara...
ak tam bola plna ciara, mala si mu povedat, ze je kokot a cez plnu sa nepredbieha. hotovo. aj sestre.
Ospravedlniť by som sa ne ospravedlnila a sestre by som povedala ze áno moja reakcia - zvýšený hlas nebola možno v poriadku ale ze si sa zľakla. A viac by som ku nim do auta nesadla
Tak najprv zobral muz svoje auto do prace a zrazu je na PNke a nemohol pre teba ist....
@tinkavvv myslela som tak ze berie svoje auto do prace..lebo pracuje dalej..teraz je na PNke ale ja si jeho auto neberiem lebo je velke a nerada s nim jazdim.
Ja som v tomto nekompromisná, sama som zazila situacie kedy som aj s detmi bola ohrozená takymito debilmi-macherkami za volantom. Neospravedlnila by som sa nikdy, este duplom by som pred nim mala otazky ci uz skoncil s macherstvom alebo potrebuje zabit najprv tvoju sestru az potom sa spravat ako chlap a nie zasrany pubertiak. Jasne ze budes najhorsia ty. Vsak na niekoho to treba zvalit. A vies co? Odpoved by bola ze ty za tie slova nepojdes ani do vezenia ani do márnice. Ale oni dvaja hej. Kto si vyberie kam?
@sense uz som sestre pisala
Opäť, nenapísala som, že spolujazdec na zadnom sedadle nevidí zákrutu a kamión, ale že šofér má lepší prehľad o premávke ako spolujazdec vzadu. To je fakt. A podľa posledných reakcií, podľa mňa, ani reakcia na švagra so sestrou nebola mierna. Hold, stalo sa, poučenie do budúcna - nesadať k ním do auta. Nech si tak jazdia sami.
Uplne ta chapem. Musela si sa bat aj to je pochopitelne. Nemas sa za co ospravedlnovat, oni by sa mali nad sebou zamysliet, ak sa ponukli ta odviezt mali sa prisposobit tomu, ze vezu dieta a dalsieho cloveka a nie ist ako blazni. Ohrozili seba vas a dalsich ucastnikov dopravy, nie je to len o vas, ale o celkovej situacii… takze si dobre spravila, ze si mu vynadala. Nikomu sa neospravedlnuj nemas zaco
@aurora33 čize človek nemôže predpokladať že švagor s dieťaťom v aute sa bude chovať zodpovednejšie.. ako vždy na modrom koníku, nakoniec je zlá autorka.. a prečo? Lebo založila tému na MK, treba jej dať pocítiť že si dovolila vybuchnúť pri niekom kto urobil evidentnu chybu..
Myslim. A ok skusme takto. Co to pomohlo ze si začala kričať? Uz ste v tom aute boli. Cize uz je to aj tak jedno. Proste by som mala ponaucenie do buducna ze s týmto clovekom uz viac nesadnem a moje deti uz vôbec nie. Myslis ze teraz bude jazdit inak? Nebude. Dosiahla si len to, ze si rozhadala rodinu.
@gab1sol autorka v úvode píše že sa jednalo o nepriehľadnu zákrutu.. to vie vyhodnotiť už malé dieťa čo je a čo nie je neprehľadná zakruta.. ale ako pisem, sem proste musíte niektoré chodiť spochybňovať ostatnych..
@rebeka25 ty si nikdy nevybuchla od strachu? Toto je podľa mňa typický konikovnske.. tu sa vždy kopa žien tvári že sú vždy za každých okolností nad vecou..
@h2 autorka pisala že šlo o neprehľadnú zákrutu.. prečo predpokladas že nevie vyhodnotiť situáciu, ale dokážeš predpokladať že šlo o prehľadnú zákrutu?
@jana_eyre_2 ja som reagovala na teba, že každá zákruta má plnú čiaru. Nie, nemá…
Vôbec by som sa neospravedlnila ba ešte horšie by som vynadala a teda už by som mu do auta nesadla...nech ti sestra potom nevyplakava ked skončí vo väzení alebo horšie
do re si spravila ze si mu si mu vynadala, neospravedlnuj s ani omylom a viac k nemu do auta nesadaj
@jana_eyre_2 nabúrali? Nie. Takže švagor chybu neurobil. Chybu urobila autorka.
@jana_eyre_2 Lebo niekedy je samotná zákruta neprehľadná, napríklad kvôli stromom, ktoré tam rastú, ale pred zákrutou je voľné pole a je vidieť, či niečo ide po ceste, alebo nie. Chodievam po takej ceste skoro denne, je to mierna zákruta, je na nej prerušovaná čiara. V zákrute nevidím, či ide niečo oproti, ale pred ňou vždy pozerám, či ide, alebo nie. Samozrejme, v živote by mi nenapadlo tam predbiehať, ale keď vidím, že sa na zákrute stretnem s protiidúcim autom, idem výrazne pomalšie, lebo viem, že ľudia jazdia, ako blázni a často tú zákrutu "režú", že zájdu trochu do protiidúceho jazdného pruhu.
Ja mám tiež zopár známych, ktorí majú takýto štýl jazdy. Aj môj švagor tiež. Má rád rýchlu jazdu, dobré auta, rád riskuje a predpisy veľmi nedodržiava. Je proste taký. Keď sa už raz za čas rozhodnem, že s nim pojdem tak nekomentujem jeho štýl jazdy. Mojej sestre to napríklad nevadí a ona si na to tak zvykla že s tym nemám problém.
Na druhej strane môj muž jazdí normálne, predpisovo, samozrejme občas niekoho predbehne ak sú na to podmienky. Ak však vezieme jeho mamu tak tá sa pomaly v každej zákrute prezehnava a vkuse mu hovorí že pomalšie, boji sa aj keď ide podľa mňa normálne. Takže ťažko je vyhodnotiť také situácie. Ja ale keď viem ako niekto šoféruje a vadí mi to tak s nim do auta nejdem.
@gab1sol každá neprehľadná zákruta (nie zatocena cesta, ale zákruta) ma neprerusovanu ciaru
@aurora33 jaaj, takže človek môže reagovať na zle správanie na ceste až keď niekto nabúra.. tu sa dozviem vždy niečo nove fakt 😯

Autorka, prosím ťa, buď taká dobrá a napíš, o ktorú zákrutu sa jedná. Ďakujem.